Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-06-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χάκερς επιτέθηκαν στην ιστοσελίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας
  • [02] Στον Πρόεδρο την Τετάρτη ο πρωθυπουργός
  • [03] Μέσω Διαδικτύου τα μηχανογραφικά
  • [04] Χρηματιστήριο Ρύπων
  • [05] Μεταμόσχευση μήτρας το 2012
  • [06] Το φεγγάρι "κρύβεται"
  • [07] Σπάνια έργα στο "σφυρί"

  • [01] Χάκερς επιτέθηκαν στην ιστοσελίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας

    Επίθεση από "χάκερς" δέχθηκε το απόγευμα της Τρίτης η επίσημη ιστοσελίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας (www.presidency.gr).

    Ο "εισβολέας", ο οποίος υπέγραφε ως "Ορέστης", ανήρτησε βίντεο από τις συγκεντρώσεις των "Αγανακτισμένων" στην Πλατεία Συντάγματος. Το οπτικό υλκό συνόδευε το παρακάτω κείμενο: "Ξυπνήσαμε! Είμαστε εδώ δυνατοί και πολλοί. Κανείς δεν μπορεί να μας θάψει πλέον, κανείς δεν μπορεί να μας εκμεταλλευτεί, μας χρωστάνε δεν τους χρωστάμε, θέλουμε τα όνειρα μας με σάρκα και οστά, θέλουμε να ζήσουμε, θέλουμε να αναπνεύσουμε ελευθερία, ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!».

    Η ιστοσελίδα της Προεδρίας τέθηκε εκτός λειτουργίας προκειμένου να επισκευαστεί ενώ δεν έγινε γνωστό πότε θα αποκατασταθεί το πρόβλημα.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [02] Στον Πρόεδρο την Τετάρτη ο πρωθυπουργός

    Συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια έχει την Τετάρτη ο Γιώργος Παπανδρέου, ενώ ξεκινά ο αγώνας δρόμου της κυβέρνησης για την οριστικοποίηση των μέτρων που συνοδεύουν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Την ίδια ημέρα, αρχίζει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του Προγράμματος. Τόσο το Μεσοπρόθεσμο όσο και ο Νόμος αναμένεται να έχουν ψηφισθεί από τη Βουλή το αργότερο ώς τις αρχές Ιουλίου, καθώς αυτό προβλέπει η συμφωνία με την τρόικα.Αποφασισμένος να προχωρήσει σε όλες τις αλλαγές που χρειάζονται, δηλώνει ο πρωθυπουργός.

    Σε συνέντευξή του, στο "Βήμα της Κυριακής", ο κ. Παπανδρέου ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει κανένα δίλημμα παρά μόνο η θέληση, όπως τονίζει, να μη ζήσει ποτέ η ελληνική οικογένεια τις συνέπειες μιας χρεοκοπίας.

    Ο Γ. Παπανδρέου απορρίπτει το ενδεχόμενο να ζητήσει να ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο από 180 βουλευτές και επαναλαμβάνει την πρόσκλησή του και προς την αντιπολίτευση για εθνική συνεννόηση.

    Απέχουν από τη ψήφιση ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ

    Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ ανακοίνωσε ότι "δεν θα πάρει μέρος σε καμία διαδικασία της Βουλής που αφορά το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ούτε στην αρμόδια επιτροπή, ούτε στην ολομέλεια". Παράλληλα, δήλωσε ότι "καταδικάζει και καταψηφίζει το αντιλαϊκό έκτρωμα, γιατί αυτό υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και ισοπεδώνει τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα".

    Στην ίδια κατεύθυνση, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι "δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία και την ψήφο μας μια πρωτοφανή διαδικασία αλλοίωσης της λαϊκής βούλησης" ενώ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα από τη Βουλή.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [03] Μέσω Διαδικτύου τα μηχανογραφικά

    Με βελτιωμένη διαδικασία, όπως προέκυψε από τον σχετικό διάλογο, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τον καινοτόμο τρόπο υποβολής μηχανογραφικών δελτίων υποψηφίων, από φέτος αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου.

    Η δοκιμαστική λειτουργία του νέου ηλεκτρονικού συστήματος υποβολής των μηχανογραφικών άρχισε την Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011και ολοκληρώνεται την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011.

    Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέλθουν στα Λύκειά τους για να προμηθευτούν τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) από 16-6-2011 ως 23-6-2011.

    Η οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων μπορεί να γίνει από 17-6-2011 ως και 28-6-2011. Οι υποψήφιοι με το 10% θα αποκτήσουν τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), σε οποιοδήποτε ημερήσιο ΓΕΛ και θα οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό μέσα στις ίδιες προθεσμίες.

    Επισημαίνεται ότι οι προθεσμίες είναι αποκλειστικές και δεσμευτικές και μετά την παρέλευσή τους δεν γίνεται δεκτή καμία υποβολή ή τροποποίηση μηχανογραφικού δελτίου.

    Όπως τονίζει το υπουργείο Παιδείας, η εφαρμογή αυτή είναι ίσως η πολυπλοκότερη που υλοποιήθηκε στη χώρα, λόγω της μορφής της. Για αυτό και για την επιτυχία τής πρώτης εφαρμογής, σημαντικό ρόλο καλούνται να παίξουν οι εκπαιδευτικοί και οι δ/ντές των Λυκείων.

    Οι υποψήφιοι, μπορούν να αντλήσουν αναλυτικές οδηγίες κατά την επεξεργασία του μηχανογραφικού τους δελτίου, είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr, είτε στην ιστοσελίδα του υπουργείου www.minedu.gov.gr, είτε από τις οδηγίες που αποστέλλονται σε όλα τα Λύκεια.

    Για την διευκόλυνση των υποψηφίων θα λειτουργεί επίσης στο υπουργείο Παιδείας κέντρο τηλεφωνικής υποστήριξης, καθβόλη τη διάρκεια επεξεργασίας και οριστικής υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου, στο τηλέφωνο 2103443993 καθημερινά (Δευτέρα με Παρασκευή) 10:00 με 20:00, καθώς και κέντρο ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και εξυπηρέτησης στο e-mail: examshd@minedu.gov.gr .

    Τέλος, τόσο στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr όσο και στην ιστοσελίδα του υπουργείου: www.minedu.gov.gr., οι υποψήφιοι μπορούν να παρακολουθήσουν ενημερωτικό video (http://www.minedu.gov.gr/ilektroniko-mixanografiko-video.html), στο οποίο περιγράφεται η εφαρμογή και δίνονται απλές οδηγίες βήμα-βήμα για την επεξεργασία ή την οριστικοποίηση του μηχανογραφικού. Στην ιστοσελίδα του υπουργείου www.minedu.gov.gr, οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν και να κατεβάσουν οποιοδήποτε πληροφοριακό κείμενο επιθυμούν (πχ. το μηχανογραφικό δελτίο σε έντυπη μορφή), ώστε να εργάζονται με αυτό το υλικό, χωρίς να είναι συνεχώς συνδεδεμένοι με το διαδίκτυο.

    Με τη νέα καινοτόμο εφαρμογή, οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν οριστικά το μηχανογραφικό τους δελτίο από οποιονδήποτε Η/Υ που έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας και χωρίς την υποβολή δικαιολογητικών.

    Τρόπος συμπλήρωσης του νέου μηχανογραφικού

    Κάθε υποψήφιος με τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων που είχε κατά τη συμμετοχή του στις πανελλήνιες και τα αρχικά γράμματα των ονομαστικών του στοιχείων, επισκέπτεται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr και συμπληρώνει (πρόχειρα) το μηχανογραφικό του δελτίο. Τελειώνοντας, του εμφανίζεται ένας κωδικός δελτίου, τον οποίο πρέπει να σημειώσει. Στην επόμενη επίσκεψή του, με τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων και τον κωδικό δελτίου, μπορεί να τροποποιήσει το (πρόχειρο) μηχανογραφικό που έχει ήδη συμπληρώσει όσες φορές επιθυμεί.

    Παράλληλα, κάθε υποψήφιος προσέρχεται στο Λύκειό του και δημιουργεί τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), προκειμένου να ταυτοποιηθεί από το ίδιο του το Λύκειο με βάση το αρχείο (βάση δεδομένων υποψηφίων έτους 2011) που έχει καταρτίσει το υπουργείο σύμφωνα με τις Αιτήσεις - Δηλώσεις του Φεβρουαρίου. Οι υποψήφιοι για το ποσοστό 10% των θέσεων εισακτέων (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ Β΄), μπορούν να προσέρχονται σε οποιοδήποτε ημερήσιο ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ και να δημιουργήσουν και αυτοί το δικό τους προσωπικό κωδικό (password). Και για τους υποψηφίους αυτούς υπάρχει αρχείο (βάση δεδομένων υποψηφίων ετών 2009 ή 2010).

    Ο υποψήφιος μπορεί πλέον, με τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), μέσω διαδικτύου να επισκέπτεται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr, για να υποβάλει - οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο όταν αισθάνεται ότι έχει κάνει τις τελικές του επιλογές και είναι έτοιμος να τις οριστικοποιήσει.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [04] Χρηματιστήριο Ρύπων

    Ένα νέο προϊόν κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 15 Ιουνίου στο Χρηματιστήριο της Αθήνας. Πρόκειται για τη διεξαγωγή της Δημοπρασίας Δικαιωμάτων Εκπομπής Ρύπων, που θα πραγματοποιηθεί μέσω του συστήματος συναλλαγών ΟΑΣΗΣ του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Αυτοί που θα συμμετέχουν στη διαπραγμάτευση θα είναι το ίδιο το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) ως μοναδικός πωλητής μέσω ενός μέλους διαπραγμάτευσης που έχει ορίσει το Χ. Α. και τα μέλη της αγοράς αξιών του Χ. Α. (χρηματιστηριακές εταιρείες) για ίδιο λογαριασμό ή για λογαριασμό πελατών τους, ενώ και οι ελληνικές βιομηχανίες θα μπορούν να προχωρήσουν πλέον σε αγορές δικαιωμάτων εκπομπής ρύπων και από την ελληνική αγορά.

    Κατά τις δημοπρασίες που θα πραγματοποιηθούν, το Ελληνικό Δημόσιο θα προσφέρει πρωτογενώς το ετήσιο σύνολο, για το έτος 2011, των 10 εκατομμυρίων Δικαιωμάτων Εκπομπής (EUAs).

    Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πρωτογενώς πελάτες, θα είναι οι μεγάλες βιομηχανίες, οι οποίες θα αγοράζουν ρύπους καθώς με αυτούς θα καλύπτουν τη ρύπανση που προκαλούν στο περιβάλλον. Αργότερα, όμως, μπορεί να δημιουργηθεί και δευτερογενής αγορά και να υπάρξουν και ιδιώτες επενδυτές. Συγχρόνως ας σημειωθεί ότι η ανάπτυξη ενός τέτοιου συστήματος μπορεί να δημιουργήσει και ξένο επενδυτικό ενδιαφέρον. Τα έσοδα από τη λειτουργία ενός τέτοιου συστήματος υπολογίζεται ότι μπορεί να ξεπεράσουν και τα 150 εκατ. ευρώ.

    Τα Χρηματιστήρια Ρύπων

    Όταν στις 16 Φεβρουαρίου 2005 ενεργοποιήθηκε το Πρωτόκολλο του Κιότο "γεννήθηκε" το Χρηματιστήριο των Ρύπων. Στην αγορά αυτή, χώρες και βιομηχανικές εγκαταστάσεις που ρυπαίνουν λιγότερο από τα επιτρεπτά όρια μπορούν πλέον να πωλούν τα περιθώρια τους σε άλλες -που ξεπερνούν τα όρια των επιτρεπόμενων ρύπων- έναντι διόλου ευκαταφρόνητου τιμήματος. Αντίστοιχα, οι εταιρείες που εκπέμπουν περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα από όσο τους έχει χορηγηθεί δωρεάν πρέπει να αγοράζουν άδειες από εταιρείες που δεν έκαναν χρήση των δικών τους αδειών.

    Έως τώρα λειτουργούν εθνικά μητρώα, ενώ από το 2013 αυτά θα καταργηθούν και θα λειτουργεί ένα πανευρωπαϊκό. Το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Κατανομής Ρύπων (EUETS) εγκαινιάστηκε την 1η Ιανουαρίου 2005 και είναι το μεγαλύτερο σύστημα εμπορίας δικαιωμάτων εκπομπής ρύπων παγκοσμίως, με αξία περίπου στα 70 δισ. ευρώ το 2009.

    Οι εταιρείες που καλύπτονται από το EUETS είναι οι ηλεκτροπαραγωγοί, οι εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου, οι τσιμεντοβιομηχανίες, οι βιομηχανίες χάρτου και οι υαλουργίες. Σε αυτές τις επιχειρήσεις κατανέμονται άδειες εκπομπής για συγκεκριμένες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [05] Μεταμόσχευση μήτρας το 2012

    Η πρώτη απόπειρα μεταμόσχευσης μήτρας θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2012 στη Σουηδία, δημιουργώντας ελπίδες για χιλιάδες γυναίκες που δεν μπορούν να συλλάβουν.

    Ο Ματς Μπράνστρομ, ο οποίος είναι επικεφαλής μιας ομάδας έξι γυναικολόγων και δύο χειρουργών εξειδικευμένων στη μεταμόσχευση, δήλωσε ότι η επέμβαση έχει προγραμματιστεί για το επόμενο έτος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Σαλγκρένσκα στο Γκέτεμποργκ.

    Το ιατρικό αυτό ζήτημα ερευνάται στο συγκεκριμένο νοσοκομείο από το 1999, σύμφωνα με δηλώσεις του καθηγητή γυναικολογίας Μπράνστρομ, στο σουηδικό ραδιόφωνο.

    Οι ερευνητές έχουν πραγματοποιήσει μεταμοσχεύσεις σε ποντίκια και μπαμπουίνους.

    Επέμβαση μεταμόσχευσης μήτρας είχε πραγματοποιηθεί το 2000 στη Σαουδική Αραβία, αλλά δεν είχε επιτυχία.

    Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Σαλγκρένσκα, δέκα πιθανοί δότες και δέκα ασθενείς αξιολογούνται.

    Η πιο ελπιδοφόρα περίπτωση αφορά μία μητέρα και μία κόρη. Η 25χρονη Σάρα γεννήθηκε χωρίς μήτρα και δότης είναι η 56χρονη μητέρα της.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [06] Το φεγγάρι "κρύβεται"

    Μια ολική έκλειψη Σελήνης, η πρώτη του 2011, η οποία θα είναι ορατή και από ολόκληρη την Ελλάδα, καιρού επιτρέποντος, θα συμβεί το βράδυ της Τετάρτης 15 Ιουνίου, καθώς η Γη θα παρεμβληθεί ανάμεσα στον Ήλιο και το φεγγάρι, τυλίγοντας το δορυφόρο της με τη σκιά της.

    Η έκλειψη θα αρχίσει νωρίς το βράδυ με αποτέλεσμα στο μεγαλύτερο μέρος της η Σελήνη να βρίσκεται αρκετά χαμηλά στον ορίζοντα και έτσι στην Ευρώπη -και στην Ελλάδα- οι θεατές θα χάσουν τα πρώτα-πρώτα στάδια της έκλειψης, όμως στη συνέχεια θα μπορούν να τη δουν. Το καλύτερο μέρος παρατήρησης θα είναι με κατεύθυνση προς νότια - νοτιανατολικά.

    Η Σελήνη αναμένεται να ανατείλει περίπου στις 20:50, η έναρξη της μερικής έκλειψης από τη σκιά της Γης θα αρχίσει περίπου στις 21:20 (η Σελήνη θα βρίσκεται σε γωνία μόλις πέντε μοιρών από τον ορίζοντα), ενώ η έναρξη της ολικής φάσης της έκλειψης θα είναι κατά τις 22:20 το βράδυ και η Σελήνη θα βρίσκεται σε ύψος περίπου 13 μοιρών.

    Η ολική φάση της έκλειψης θα διαρκέσει επί σχεδόν 100 λεπτά (η τελευταία έκλειψη που ξεπέρασε αυτή τη διάρκεια, είχε λάβει χώρα τον Ιούλιο του 2000), γεγονός που θα συμβάλει οι παρατηρητές να μπορέσουν να δουν την ολική φάση και σε μεγαλύτερο ύψος. Η ολική φάση αναμένεται να τελειώσει λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, όταν η Σελήνη θα βρίσκεται σε ύψος 24 μοιρών σε σχέση με τον ορίζοντα, ενώ η μερική φάση της έκλειψης θα τελειώσει μια ώρα αργότερα, λίγο μετά τη μία το βράδυ, με τη Σελήνη σε ύψος 27 μοιρών.

    Η έκλειψη της Σελήνης είναι δυνατό να παρατηρηθεί ακόμα και δια γυμνού οφθαλμού, καθώς η παρατήρηση ούτε κάποιον κίνδυνο ενέχει, ούτε απαιτεί ειδικό αστρονομικό εξοπλισμό. Το «σβήσιμο» του φεγγαριού από το νυχτερινό ουρανό θα επιτρέψει στους θεατές να δουν «με άλλα μάτια» τα αστέρια.

    Όλο το φαινόμενο, εκτός από την Ευρώπη, θα είναι ορατό από την Ανατολική Αφρική, την Μέση Ανατολή, την Κεντρική Ασία και τη Δυτική Αυστραλία, ενώ άλλες περιοχές του πλανήτη θα δουν μόνο ένα μέρος του και άλλες, όπως η Βόρεια Αμερική, θα το χάσουν.

    Μια δεύτερη ολική έκλειψη Σελήνης θα συμβεί φέτος, στις 10 Δεκεμβρίου, ενώ η επόμενη θα λάβει χώρα στις 27 Ιουλίου 2018. Σε όλες τις περιπτώσεις, τόσο στις 15 Ιουνίου, όσο και στις επόμενες, η έκλειψη θα είναι «κεντρική», δηλαδή το φεγγάρι θα διέλθει από το κέντρο της σκιάς της Γης. Είχε προηγηθεί μια μερική ηλιακή έκλειψη στις 4 Ιανουαρίου φέτος, που ήταν ορατή από τη χώρα μας.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [07] Σπάνια έργα στο "σφυρί"

    Σπάνιες εκδόσεις νεοελληνικής λογοτεχνίας περιλαμβάνει η δημοπρασία βιβλίων, εγγράφων και χαρακτικών που θα διεξαχθεί στις 22 Ιουνίου (6.30 μ.μ.) από τον οίκο "Π. Βέργος" στην Αθήνα.

    Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν η πρώτη έκδοση του Ημερολογίου καταστρώματος Β΄ του Γιώργου Σεφέρη (τυπώθηκε στην Αλεξάνδρεια το 1944 σε 75 μόνο αριθμημένα αντίτυπα - το αντίτυπο που θα δημοπρατηθεί ανήκε στο Γιάννη Τσαρούχη), η πρώτη έκδοση της Επιστροφής των πουλιών του Νίκου Εγγονόπουλου (κυκλοφόρησε το 1946 στην Αθήνα σε 285 αριθμημένα αντίτυπα - στο αντίτυπο της δημοπρασίας η προμετωπίδα έχει χρωματιστεί από τον ίδιο τον ποιητή) και η πρώτη έκδοση της Ενδοχώρας του Ανδρέα Εμπειρίκου (εκδόθηκε το 1945 στην Αθήνα σε 470 αριθμημένα αντίτυπα).

    Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η κατηγορία χειρογράφων και εγγράφων της δημοπρασίας, που περιέχει μεταξύ άλλων πρωτότυπες επιστολές του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, του Γεωργίου Καραϊσκάκη, του Ιωάννη Καποδίστρια και του βασιλιά Γεωργίου Α΄, δυο εφοδιαστικά έγγραφα της Φιλικής Εταιρείας γραμμένα με κρυπτογραφικό αλφάβητο, ώστε να μην μπορούν να διαβαστούν από τους Τούρκους, ένα χειρόγραφο υπόμνημα για την οικονομία της Ελλάδας το 1796 γραμμένο από τον τότε πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη και ένα αρχείο με 21 χειρόγραφα και έγγραφα που σχετίζονται με το Μακεδονικό Αγώνα.

    Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Athens Plaza της πλατείας Συντάγματος.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 14 June 2011 - 18:30:24 UTC