Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-06-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παραιτήσεις βουλευτών
  • [02] Ο οίκος Moody's υποβάθμισε τον ΟΤΕ
  • [03] Αποζημιώσεις ΔΕΗ για ζημιές, λόγω υπέρτασης, σε ηλεκτρικές συσκευές
  • [04] Έκτακτη συνεδρίαση ΚΟ της ΝΔ

  • [01] Παραιτήσεις βουλευτών

    Άμεση σύγκληση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ζήτησε η Βάσω Παπανδρέου, ενώ προηγήθηκαν οι παραιτήσεις των βουλευτών Κιλκίς Γ. Φλωρίδη και Λάρισας, Ε. Νασιώκα.

    "Τιμώ το Κίνημά μας και τους αγώνες του, αλλά στη συγκεκριμένη, οριακή για τη χώρα, στιγμή, το Εθνικό Χρέος ηττήθηκε από το αρχηγικό και κομματικό συμφέρον. Έτσι, με απόλυτη συνείδηση της κρισιμότητας των στιγμών, υποβάλλω την παραίτησή μου από βουλευτής", αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Φλωρίδης.

    Παραιτούμενος ο βουλευτής Κιλκίς, καταλογίζει σε όλα τα κόμματα, αδυναμία στοιχειώδους συνεννόησης για την αντιμετώπιση της κορυφούμενης εθνικής κρίσης, καθώς, όπως λέει, «οι μονοκομματικού χαρακτήρα προσπάθειες, έστω και με πρόσωπα ευρύτερης αποδοχής, αδυνατούν να ολοκληρώσουν τη δύσκολη σημερινή αποστολή» και οι εκλογές, "παρότι αποτελούν πάγια και αναντικατάστατη δημοκρατική διέξοδο, στην ιδιαίτερη περίοδο που διανύουμε, εγκυμονούν σοβαρό κίνδυνο για την οικονομική βιωσιμότητα της χώρας".

    Στη συνέχεια, την παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής και ο βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ Έκτωρ Νασιώκας.

    "Είναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω για να ανατραπεί το σημερινό αδιέξοδο στο πολιτικό σύστημα", επικρίνοντας τις ηγεσίες των δύο μεγαλυτέρων κομμάτων που συνεχίζουν, όπως είπε, "με γνώμονα το λαϊκισμό".

    Προανήγγειλε συγκέντρωση στη Λάρισα για να παραδώσει, όπως είπε, την έδρα στους ψηφοφόρους του.

    "Είμαστε υποχρεωμένοι να μείνουμε όρθιοι. Η χώρα θα βρει το δρόμο της. Δεν θα υπάρξει το παραμικρό κενό". Με τα λόγια αυτά σχολίασε την παραίτηση του βουλευτή Λάρισας Έκτορα Νασιώκα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος που ζήτησε και έλαβε το λόγο, αμέσως μόλις κατήλθε από το βήμα της Βουλής ο κ. Νασιώκας.

    "Δεν υπηρετούμε την πατρίδα αποχωρούντες. Την υπηρετούμε από εδώ, που μας έστειλε ο λαός", υπογράμμισε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κακλαμάνης με παρέμβασή του στη Βουλή, αμέσως μετά τη δήλωση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Έκτορα Νασιώκα, ότι παραιτείται από το βουλευτικό του αξίωμα.

    "Είμαστε δεσμευμένοι απέναντι στον λαό μέχρι τις προσεχείς εκλογές να εκτελούμε τις εντολές του", τόνισε με έμφαση ο κ. Κακλαμάνης.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [02] Ο οίκος Moody's υποβάθμισε τον ΟΤΕ

    Ο οίκος Moody's υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα του ΟΤΕ στη βαθμίδα B1 από τη βαθμίδα Ba1, αναφέροντας ως βασικούς λόγους την περαιτέρω μακροοικονομική επιδείνωση στην Ελλάδα και την εκτίμησή του για ασθενέστερα λειτουργικά αποτελέσματα του Οργανισμού.

    "Αναμένουμε ότι τα λειτουργικά αποτελέσματα του ΟΤΕ θα συνεχίσουν να επηρεάζονται έντονα από τις δυσμενείς μακροοικονομικές συνθήκες, τον έντονο ανταγωνισμό σε όλους τους κλάδους και τους σε εξέλιξη ρυθμιστικούς περιορισμούς", αναφέρεται στην ανακοίνωση του οίκου.

    Κατά την άποψη του Moody's, ο ΟΤΕ θα αντιμετωπίσει μεγαλύτερη πίεση να λάβει μέτρα μείωσης του κόστους λειτουργίας του, προκειμένου να περιορίσει το αποτέλεσμα στα έσοδα και τις ταμειακές ροές του από τις ακόμη πιο δυσμενείς μακροοικονομικές ή ανταγωνιστικές συνθήκες, σε ένα ανελαστικό περιβάλλον κόστους εργασίας.

    Ο οίκος θεωρεί ότι το ρυθμιστικό πλαίσιο δεν υποστηρίζει την ανάγκη του ΟΤΕ να αντιδράσει στον ανταγωνισμό που αντιμετωπίζει με την καθιέρωση χαμηλότερων τιμολογίων.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [03] Αποζημιώσεις ΔΕΗ για ζημιές, λόγω υπέρτασης, σε ηλεκτρικές συσκευές

    Αποζημιώσεις έως 400 ευρώ για ζημιές σε ηλεκτρικές συσκευές, λόγω υπέρτασης, συμφώνησε να δίνει η ΔΕΗ στους καταναλωτές και αποφάσισε, επιπλέον, να εφαρμόσει τη σχετική διαδικασία αναδρομικά για όσους έχουν υποβάλει αιτήσεις αποζημίωσης, από την αρχή του χρόνου.

    Σύμφωνα με τις οδηγίες της ΔΕΗ, οι προϋποθέσεις για την καταβολή της αποζημίωσης είναι οι εξής:

    α) Ο καταναλωτής να ενημερώσει τη ΔΕΗ για τη βλάβη και να υποβάλει την αίτηση αποζημίωσης, αν είναι δυνατόν την ίδια ημέρα ή σε προθεσμία τεσσάρων ημερών από το συμβάν.

    β) Η βλάβη να μην οφείλεται σε λόγους ανωτέρας βίας αλλά σε τυχαία διακοπή του ουδετέρου αγωγού.

    δ) Ο καταναλωτής να θέσει στη διάθεση της ΔΕΗ επί δύο ημέρες, εφόσον του ζητηθούν, τις συσκευές ή τον εξοπλισμό, που έχει υποστεί βλάβη, προς έλεγχο πριν από την επισκευή τους.

    ε) Ο καταναλωτής να θέσει στη διάθεση της ΔΕΗ παραστατικά ηλεκτρολογικού συνεργείου.

    Σημειώνεται ότι η ΔΕΗ αποζημιώνει πλήρως (δεν ισχύουν δηλαδή τα όρια των 300 - 400 ευρώ) τους καταναλωτές για βλάβες συσκευών που προκλήθηκαν από υπαιτιότητα υπαλλήλων της ή συνεργαζόμενων εργολάβων, μετά την προσκόμιση των απαραίτητων αποδεικτικών στοιχείων (π.χ. τιμολόγια επισκευών).

    Η ΔΕΗ θα αποφασίζει επί των αιτήσεων για αποζημιώσεις σε 15 ημέρες και η αποζημίωση, εφόσον το αίτημα του καταναλωτή κρίνεται θετικά, θα καταβάλλεται ένα μήνα μετά.

    Η ΔΕΗ αποφάσισε ότι η νέα διαδικασία αποζημίωσης ισχύει από τη Δευτέρα, 2 Μαΐου 2011, ωστόσο συμφωνήθηκε με τη ΡΑΕ να εξετασθούν αναδρομικά και υποθέσεις καταναλωτών που είχαν υποβάλλει αίτηση αποζημίωσης εντός του 2011, έστω και αν δεν είχαν υποβληθεί στην προθεσμία των τεσσάρων ημερών μετά την ημέρα του συμβάντος, εφόσον βεβαίως προσκομισθούν παραστατικά ηλεκτρολογικού συνεργείου και υπογραφεί υπεύθυνη δήλωση από τον καταναλωτή.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [04] Έκτακτη συνεδρίαση ΚΟ της ΝΔ

    Έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ συγκάλεσε για τις 19.00, ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς, όπως έγινε γνωστό από πηγές της λεωφόρου Συγγρού.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε εκλογές, μετά τις συνομιλίες που είχε με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

    Συγκεκριμένα ανέφερε στην δήλωσή του: «Ο κ. Παπανδρέου έκανε τις επιλογές του και ο λαός μπορεί να κρίνει. Ο αυριανός ανασχηματισμός έχει να κάνει με πρόσωπα και ισορροπίες. Δυστυχώς για τον ελληνικό λαό η κυβερνητική πολιτική θα παραμείνει η ίδια. Στη ΝΔ συνεχίζουμε τον αγώνα για αλλαγή πολιτικής. Και αλλαγή πλέον του ίδιου του πολιτικού σκηνικού. Είναι πλέον σαφές ότι ο μόνος που μπορεί να δώσει τη λύση είναι ο ελληνικός λαός».

    Αναφέρει ακόμη ότι ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου να παραιτηθεί από πρωθυπουργός και ότι ο κ. Παπανδρέου αρχικά δέχθηκε και τελικά το απέρριψε. «Έτσι χάθηκε μία ιστορική ευκαιρία», ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

    Η Αλ. Παπαρήγα, αντιδρώντας στην ανακοίνωση του πρωθυπουργού, μίλησε για "παιχνίδι και εκβιασμούς που κάνει η κυβέρνηση και συμμετέχει ο κ. Σαμαράς", ενώ προανήγγειλε πολιτική συγκέντρωση του κόμματός της σήμερα στην Ομόνοια με αίτημα εκλογές. Το μεσημέρι η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για τις πολιτικές εξελίξεις.

    «Έλλειψη γενναιότητας και εθνικού οράματος για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες" καταλόγισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης στα δύο μεγάλα κόμματα, ενώ εκτίμησε πως πλέον οι εκλογές είναι μονόδρομος. Σήμερα ο Γ. Καρατζαφέρης θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    Λύση μπορεί να δοθεί μέσα από την προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία, τονίζεται σε σχόλιο του ΣΥΝ.

    «Επιβεβαίωσαν ότι δεν τους χωρίζουν τόσο οι προγραμματικές διαφορές, όσο ο τρόπος που βλέπει καθένας τα βραχυπρόθεσμα μικροκομματικά του συμφέροντα», αναφέρουν σε κοινή δήλωση οι εκπρόσωποι τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Γ. Παρασκευόπουλος και Ε. Ιωαννίδου.

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, κατελόγισε στην κυβέρνηση "ατυχείς χειρισμούς" και εκτίμησε πως με τις κινήσεις αυτές "έχει ανοίξει ο δρόμος για τις πρόωρες εκλογές".

    "Κατώτερες των περιστάσεων" χαρακτήρισε τις ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 16 June 2011 - 10:30:20 UTC