Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-06-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζουν Υπουργικό, Κυβερνητική Επιτροπή
  • [02] Οι Φιλελεύθεροι απειλούν να απορρίψουν κάθε μεταρρύθμιση του Συμφώνου Σταθερότητας
  • [03] Η ψηφοφορία στη Βουλή "πρώτο θέμα" στη ξένη ειδησεογραφία
  • [04] Ψηφιοποίηση θησαυρών της Εθνικής Βιβλιοθήκης
  • [05] "Συνταγματικό το Μνημόνιο"
  • [06] Κατάληψη στο υπουργείο Υποδομών
  • [07] Επανεξελέγη ο Μπαν Κι Μουν
  • [08] Αποδοκιμασίες στο «ναι»
  • [09] ''Πραγματική διαγραφή''
  • [10] «Έτσι είμαι »

  • [01] Συνεδριάζουν Υπουργικό, Κυβερνητική Επιτροπή

    Συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό Συμβούλιο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Βασικό θέμα θα είναι ο εφαρμοστικός νόμος του μεσοπρόθεσμου σχεδίου, ο οποίος, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, θα ψηφιστεί μέχρι το τέλος του μήνα. Θα συζητηθεί επίσης ο νέος τρόπος έκδοσης πολεοδομικών αδειών. Νωρίτερα, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής.

    Χθες βράδυ, η Βουλή, με τις θετικές ψήφους 155 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, έναντι 143 αρνητικών από την αντιπολίτευση, ανανέωσε την εμπιστοσύνη της προς την κυβέρνηση.

    «Τα καταφέρνουμε με όποιες δυσκολίες και με όποια λάθη. Στεκόμαστε στα πόδια μας με όποιο κόστος και θυσίες», τόνισε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου. Video

    Εκλογές ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και απέρριψε κατηγορηματικά το δημοψήφισμα που προωθεί η κυβέρνηση. Video

    Ως έναν εκβιασμό με διακύβευμα την πέμπτη δόση του Μνημονίου περιέγραψε τα τελευταία "τελεσίγραφα" από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την ευρωζώνη και τον κ. Σόιμπλε προς τη χώρα μας, η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα. Video

    «Πάση θυσία πρέπει να βρούμε τρόπο συνεννόησης, υπάρχουν καλές προτάσεις από όλα τα κόμματα σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να προχωρήσουμε» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης. Video

    «Η κυβέρνηση με την ανοχή της ΝΔ και του ΛΑΟΣ θυσιάζει τη δημόσια περιουσία ακόμη και την ίδια την παράταξη που αποτέλεσε κορμό του δημοκρατικού χώρου προκειμένου να προχωρήσει σε αυτό το μίγμα πολιτικής που καταστρέφει τη χώρα» τόνισε κατά την ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Video

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [02] Οι Φιλελεύθεροι απειλούν να απορρίψουν κάθε μεταρρύθμιση του Συμφώνου Σταθερότητας

    Ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γκι Φέρχοφσταντ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Die Welt διαβεβαιώνει ότι οι ευρωβουλευτές θα απορρίψουν κάθε μεταρρύθμιση του Συμφώνου Σταθερότητας που δεν προβλέπει αυτόματες κυρώσεις κατά των χωρών με δημοσιονομικά προβλήματα.

    "Εάν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δε συμφωνήσουν στις αυτόματες κυρώσεις στις περιπτώσεις νέων χρεών, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα απορρίψει κάθε νομοθετική πρόταση για τη μεταρρύθμιση του Συμφώνου Σταθερότητας", τονίζει ο βέλγος ευρωβουλευτής.

    "Καλύτερα να μη γίνει καμία μεταρρύθμιση από το να γίνει μια κακή μεταρρύθμιση που θα υφίστατο αμέσως τις κυρώσεις των χρηματαγορών", προσθέτει.

    "Εχουμε ανάγκη από ένα θαρραλέο Σύμφωνο Σταθερότητας με ένα μηχανισμό αυτόματων κυρώσεων, ο οποίος δεν θα είναι πλέον υπό τον έλεγχο των κυβερνήσεων. Οι εγκληματίες δεν αυτοτιμωρούνται ποτέ. Το ίδιο ισχύει και για τις κυβερνήσεις στην Ευρώπη", επισημαίνει ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου.

    Οι κυβερνήσεις των 27 χωρών μελών της ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμφωνούν στις γενικές γραμμές των έξι νομοθετικών προτάσεων που αποσκοπούν στη διάσωση του μέλλοντος του ευρώ με την αποφυγή νέων κρίσεων χρέους.

    Ωστόσο, υπάρχουν διαφωνίες για το θέμα των αυτόματων κυρώσεων στις χώρες με μεγάλα δημοσιονομικά ελλείμματα και χρέη.

    Το πακέτο αυτό των έξι νομοθετικών προτάσεων επρόκειτο να εγκριθεί προν από τα τέλη Ιουνίου, ωστόσο η πιθανότητα αυτή είναι υπό αμφισβήτηση λόγω των συνεχιζόμενων διαφωνιών.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [03] Η ψηφοφορία στη Βουλή "πρώτο θέμα" στη ξένη ειδησεογραφία

    Η χθεσινή ψηφοφορία της ελληνικής Βουλής που είχε ως αποτέλεσμα την ανανέωση της εμπιστοσύνης της προς την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, έκανε το γύρο του κόσμου μέσα από τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων.

    Εκτενή ρεπορτάζ κάλυπταν τα τεκταινόμενα τόσο εντός του Κοινοβουλίου, όσο και εκτός αυτού, παραθέτοντας αποσπάσματα των ομιλιών του Πρωθυπουργού, των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων και των βουλευτών, αλλά και των αντιδράσεων των "Αγανακτισμένων" πολιτών που παρέμειναν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στο Σύνταγμα και κατά τη διάρκεια της ονομαστικής ψηφοφορίας αποδοκίμαζαν τους βουλευτές που έδιναν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

    Το Ρόιτερς έγραφε χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση επιβίωσε με την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε και επεσήμανε πως η χθεσινή ψηφοφορία ήταν καθοριστικής σημασίας, ενώ το γαλλικό πρακτορείο μετέδωσε πως το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν αποτέλεσε έκπληξη και πως αποδοκιμάστηκε από μερικές χιλιάδες διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν έξω από τη Βουλή για την πολιτική λιτότητας και ιδιωτικοποιήσεων της κυβέρνησης.

    Το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων επεσήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση ξεπέρασε το πρώτο εμπόδιο ώστε να μπορέσει να κερδίσει νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [04] Ψηφιοποίηση θησαυρών της Εθνικής Βιβλιοθήκης

    Η ψηφιοποίηση των θησαυρών της Εθνικής Βιβλιοθήκης, ώστε να είναι στη διάθεση της νέας γενιάς, είναι το έργο που προωθείται από το υπουργείο Παιδείας, το οποίο αποφάσισε να γίνει «ηλεκτρονική» και η Εθνική Βιβλιοθήκη της χώρας μας, ενώ υπό κατασκευή βρίσκεται και ηλεκτρονική μονάδα διασύνδεσης όλων των Βιβλιοθηκών της χώρας σε ένα Ενιαίο Εθνικό Συστήματος Βιβλιοθηκών.

    Το νέο εφορευτικό συμβούλιο της Εθνικής Βιβλιοθήκης συναντήθηκε χθες με την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία δήλωσε ότι έτσι «θα μπορεί κάθε μαθητής και κάθε νέος να έχει την Εθνική Βιβλιοθήκη σε ένα ''φλασάκι''».

    Νέος πρόεδρος του εφορευτικού συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης θα είναι ο Χαράλαμπος Μουτσόπουλος, καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

    Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στο νέο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η Εθνική Βιβλιοθήκη.

    Για την υλοποίηση αυτού του στόχου η Άννα Διαμαντοπούλου έθεσε τέσσερις προϋποθέσεις:

    - Την ψηφιοποίηση όλου του υλικού της Εθνικής Βιβλιοθήκης

    - Τη δημιουργία κατάλληλης ψηφιακής υποδομής για τη συλλογή και διατήρηση του ψηφιακού περιεχομένου που παράγεται στη χώρα μας,

    - Τη δημιουργία Ενιαίου Εθνικού Καταλόγου και «έξυπνης» μηχανής αναζήτησης του υλικού και

    - Την κατασκευή Ηλεκτρονικής Μονάδας Διασύνδεσης όλων των Βιβλιοθηκών της χώρας προς την κατεύθυνση της υλοποίησης του Ενιαίου Εθνικού Συστήματος Βιβλιοθηκών.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [05] "Συνταγματικό το Μνημόνιο"

    «Άβρεχτο» πέρασε το Μνημόνιο από την πλήρη Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, καθώς κρίθηκε από τους δικαστές, οι οποίοι ακολούθησαν τις εισηγήσεις της Μαίρη Σαρπ και της Σπυριδούλας Χρυσικοπούλου, ότι δεν προσκρούει στις συνταγματικές επιταγές, στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και τις Διεθνείς Συμβάσεις.

    Οι 55 σύμβουλοι Επικρατείας τόνισαν ότι οι περικοπές στις αποδοχές, συντάξεις κ.λπ. που έγιναν με το Μνημόνιο είναι συμβατές με το Σύνταγμα, την ΕΣΔΑ και τις Διεθνείς Συμβάσεις κάτω από τις συγκεκριμένες συγκυρίες, που επικρατούν στην Ελλάδα και εν όψει της ανάγκης αποφυγής της χρεοκοπίας. Σε περίπτωση, δε, που υπάρχει νέο Μνημόνιο και θα επιβάλει νέες περικοπές αποδοχών, κ.λπ., τότε το ΣτΕ θα κρίνει εκ νέου με τις συνθήκες και συγκυρίες, που θα επικρατούν στο χρονικό εκείνο σημείο.

    Ειδικότερα, οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι το μνημόνιο δεν χρειαζόταν να ψηφιστεί από τη Βουλή με την πλειοψηφία των 3/5, καθώς δεν αποτελεί διεθνή σύμβαση. Ακόμη, η πλήρης Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου αποφάνθηκε ότι ούτε με το Μνημόνιο αναγνωρίζονται εξουσίες σε όργανα διεθνών οργανισμών, οι οποίες περιορίζουν καθ' οιονδήποτε τρόπο την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας, ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση διατηρεί την κατ' άρθρο 82 του Συντάγματος εξουσία της για τη χάραξη της γενικής πολιτικής της χώρας, αλλά και η ένταξη της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν περιορίζει την άσκηση της εθνικής της κυριαρχίας.

    Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχουν προσφύγει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ), η ΑΔΕΔΥ, η ΕΣΗΕΑ, οι συνταξιούχοι και οι άλλοι φορείς, έπειτα από πρωτοβουλία τού τότε προέδρου του ΔΣΑ, Δημήτρη Παξινού. Μάλιστα, οι δικαστές έκριναν, κατά πλειοψηφία, ότι ο ΔΣΑ έχει έννομο συμφέρον να προσφύγει στο ΣτΕ κατά του Μνημονίου.

    Το πλήρες ρεπορτάζ του Παν. Τσιμπούκη στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [06] Κατάληψη στο υπουργείο Υποδομών

    Κατάληψη στο υπουργείο Υποδομών έκαναν σήμερα το πρωί συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις οφειλές του υπουργείου προς τη ΔΕΗ, ενώ θα προχωρήσουν και σε διακοπή της ηλεκτροδότησης του υπουργείου.

    Η ΓΕΝΟΠ αναφέρει ότι την ώρα που κόβεται το ρεύμα στους φτωχούς, τους ανέργους και τους συνταξιούχους, η Πολιτεία είναι ο χειρότερος κακοπληρωτής της ΔΕΗ, χρωστώντας 135 εκατ. ευρώ, με πρώτο το υπουργείο Υποδομών. Και θέτει το ερώτημα, αν θα υπήρχαν οι οφειλές αυτές στην περίπτωση που η ΔΕΗ ήταν ιδιωτική εταιρία.

    Εν τω μεταξύ, συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ε.Βενιζέλο ζήτησε η ΓΕΝΟΠ προκειμένου όπως αναφέρει «έστω και τώρα να σταματήσει η σύγκρουση».

    Το πλήρες ρεπορτάζ του Κ.Βουτσαδάκη στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [07] Επανεξελέγη ο Μπαν Κι Μουν

    Ο Νοτιοκορεάτης Μπαν Κι Μούν, 67 ετών, εξελέγη από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για μια δεύτερη πενταετή θητεία ως γενικός γραμματέας του Οργανισμού με δια βοής ψηφοφορία.

    Η εκλογή του ήταν σχεδόν βέβαιη, καθώς ο Μπαν Κι Μουν δεν είχε αντίπαλο, ενώ είχε εξασφαλίσει την υποστήριξη και των δεκαπέντε μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.

    Η τρέχουσα θητεία του λήγει στις 31 Δεκεμβρίου του 2011. Η δεύτερη θητεία του θα διαρκέσει από την 1η Ιανουαρίου 2012 έως την 31η Δεκεμβρίου 2016.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [08] Αποδοκιμασίες στο «ναι»

    Με αποδοκιμασίες «υποδέχθηκαν» την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση οι «Αγανακτισμένοι», που παρέμειναν μέχρι αργά τη νύκτα συγκεντρωμένοι στην Πλατεία Συντάγματος μπροστά από το κτίριο της Βουλής.

    Σε κάθε θετική ψήφο βουλευτή, το όνομα του οποίου ακουγόταν από μεγάφωνο που έχει στηθεί έξω από το κοινοβούλιο, οι συγκεντρωμένοι φώναζαν «ανεπιθύμητος».

    Με το τέλος της ψηφοφορίας και για λίγα λεπτά, μπροστά στον φράκτη, που είναι τοποθετημένος για να εμποδίζει την πρόσβαση στον προαύλιο χώρο της Βουλής, δημιουργήθηκε μικροένταση, όταν μερίδα των συγκεντρωμένων εκτόξευε μπουκάλια με νερό προς το εσωτερικό του προαυλίου του Κοινοβουλίου.

    Η κατάσταση, ωστόσο, εκτονώθηκε με την επέμβαση των ψυχραιμότερων.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [09] ''Πραγματική διαγραφή''

    Ο σοσιαλδημοκράτης πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Πέερ Στάινμπρικ ζήτησε μία «πραγματική διαγραφή χρέους» της Ελλάδας και μία «ασπίδα διάσωσης» για επισφαλείς τράπεζες.

    «Μια βήπιαβ αναδιάρθρωση μέσω επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής ή μείωσης των επιτοκίων θα δώσει μόνο μια μικρή ανάσα», λέει ο κ. Στάινμπρικ στην σημερινή έκδοση της εβδομαδιαίας εφημερίδας DIE ZEIT . «Από καιρό πλέον το ζήτημα δεν είναι το βεάνβ αλλά το 'πως' για μία πραγματική διαγραφή χρέους», λέει ο κ. Στάινμπρικ, σημειώνοντας ότι χωρίς διαγραφή χρεών η Ελλάδα «δεν θα μπορέσει να απαλλαγεί από τις συμφορές της».

    Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός επικρίνει την κεντροδεξιά κυβέρνηση της καγκελαρίου Μέρκελ για μία εξάδα «αποδείξιμες μεταστροφές ή πιρουέτες» στην ευρωπαϊκή της πολιτική, εξαιτίας των οποίων οι χρηματαγορές δεν πήραν σαφή μηνύματα, όπως λέει.

    Ο πρώην υπουργός Οικονομικών προτείνει μια «πρωτοβουλία άμεσης διασφάλισης» των ευρωπαϊκών πιστωτικών ιδρυμάτων, ώστε να μην πληγούν τόσο σκληρά από ενδεχόμενη διαγραφή του ελληνικού χρέους. Αυτό «μπορεί να αποδειχθεί περισσότερο συμφέρον από μία συνεχή δανειοδότηση της Ελλάδας με αυξημένα ρίσκα μη αποπληρωμής», υποστηρίζει ο κ. Στάινμπρικ.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [10] «Έτσι είμαι »

    Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συμμετέχει στο Φεστιβάλ των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics Αθήνα 2011 (26 Ιουνίου - 3 Ιουλίου), μέσα από το αφιέρωμα «Έτσι είμαι - Ανατρέποντας προκαταλήψεις».

    Σε όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, θα προβληθούν 21 ντοκιμαντέρ γύρω από τις ανάγκες και την καθημερινότητα των συγκεκριμένων ατόμων και του υποστηρικτικού περιβάλλοντός τους και κυρίως τον αγώνα των ίδιων και των συγγενών τους κατά του στίγματος και της προκατάληψης που διακατέχει την κοινωνία σε τέτοιες περιπτώσεις.Ασθένειες όπως ο αυτισμός, το σύνδρομο Down, άτομα με νοητική καθυστέρηση, οι δυσκολίες αποκατάστασης των ατόμων με ειδικές ανάγκες, πρωταγωνιστούν στις ταινίες από τις οποίες τέσσερις είναι ελληνικές. Η Πριγκίπισσα Χριστίνη (2007) της Ίριδας Ζαχμανίδη, η Παράσταση (2003) του Νίκου Αλευρά, «Μαθήματα - Παθήματα: Τι θα γίνει ο Δημήτρης;» (2006) των Βάλερυ Κοντάκου και Γιάννη Μισουρίδη και «Η φάκα» (2010) της Μαρίνας Δανέζη.

    Το αφιέρωμα «Έτσι είμαι - Ανατρέποντας τις προκαταλήψεις», πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια του 13ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Συμμετέχουν ξένες ταινίες. Ενδεικτικά αναφέρονται: «Οι Νευροτυπικοί» (2010) του Άνταμ Λάρσεν, που εξερευνά τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ των όρων «φυσιολογικοί» και «αυτιστικοί», «Τβ όνομά της είναι Σαμπίν» (2007), σκηνοθετικό ντεμπούτο της ηθοποιού Σαντρίν Μπονέρ, πάνω σε ένα προσωπικό δοκίμιο-μαρτυρία, αλλά και μια καταγγελία για την έλλειψη συνεπούς και κατάλληλης περίθαλψης των ατόμων με διανοητικά προβλήματα (απέσπασε το βραβείο Fipresci στο Φεστιβάλ Κανών του 2007), το ντοκιμαντέρ «Το αγόρι και το άλογο» (2009) του Μισέλ Οράιον Σκοτ, όπου με άξονα τη σχέση γονιών και αυτιστικών παιδιών, ο σκηνοθέτης αποδίδει με φωτεινά χρώματα τη γενναία μάχη των οικογενειών. Η ταινία βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Ι. Ρούπερτ.

    Το πλήρες ρεπορτάζ της Ν.Δομνάκη στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 22 June 2011 - 6:30:27 UTC