Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-06-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μείωση αφορολογήτου, αύξηση εισφοράς
  • [02] "Βήμα για την κάθαρση του ποδοσφαίρου"
  • [03] Γιορτή Ολυμπιακών Αγώνων

  • [01] Μείωση αφορολογήτου, αύξηση εισφοράς

    Στο πλαίσιο της διαδικασίας οριστικοποίησης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος γίνονται επιλογές ορθολογικές, δίκαιες και αποδεκτές από τους εταίρους μας, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή Τύπου μετά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για τα νέα μέτρα.

    Βασικός στόχος, είπε ο κ.Βενιζέλος, είναι να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας και να διαμορφώσουμε εκείνες τις προϋποθέσεις για πιο αποτελεσματική διαπραγμάτευση του δημοσιονομικού μας προβλήματος και συγκεκριμένα της μακροχρόνιας βιωσιμότητας τους χρέους μας.

    Είναι κρίσιμο, τόνισε ο κ. Ε. Βενιζέλος μέχρι τις 30 Ιουνίου να έχουμε ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο γιατί το Μεσοπρόθεσμο είναι η προϋπόθεση για την 5η δόση.

    Το πακέτο έκτακτων μέτρων που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών περιλαμβάνει:

    - αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης για όλους τους φορολογούμενους,

    - εξίσωση του ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης ειδικά για τις επιχειρήσεις,

    - μείωση του αφορολόγητου ορίου για το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας στα 200.000 ευρώ από 400.000 ευρώ σήμερα,

    - επιβολή εισφοράς αλληλεγγύης από 1 έως 5% ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος,

    - ελάχιστο τέλος επιτηδεύματος κατά μέσο όρο 300 ευρώ ανάλογα με την περιοχή που δραστηριοποιείται ο επαγγελματίας,

    - επιβολή φόρου 10% στο τμήμα του εισοδήματος από 8.000 ευρώ έως 12.000 ευρώ για όλους τους φορολογούμενους με εξαίρεση τους νέους έως 30 ετών - εξετάζεται να εξαιρεθούν και τα μπλοκάκια των 700 ευρώ- τους συνταξιούχους άνω των 65 ετών με εισόδημα έως 12.000 ευρώ και τα άτομα με αναπηρία.

    Πρόκειται για μέτρα με τα οποία θα επιδιωχθεί να καλυφθεί η διαφορά των 5,5 δισ. ευρώ στις εκτιμήσεις για τους στόχους του μεσοπρόθεσμου προγράμματος μεταξύ του οικονομικού επιτελείου και της Τρόικας. Στα μέτρα αυτά βρέθηκε ο κοινός παρονομαστής μεταξύ των δύο πλευρών όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του υπουργού.

    Αναλυτικότερα σε ότι αφορά την εισφορά αλληλεγγύης αυτή θα κλιμακώνεται ως εξής: Για ατομικό εισόδημα από 12.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ θα υπολογισθεί με συντελεστή 1%, από 20.000 ευρώ έως 50.000 ευρώ με συντελεστή 2%, από 50.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ με συντελεστή 3% και από 100.000 ευρώ και άνω με συντελεστή 4%. Επιβάλλεται εισφορά 5% για Βουλευτές, αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και γενικούς γραμματείς.

    Το πλήρες ρεπορτάζ του Σ. Πολίτη στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [02] "Βήμα για την κάθαρση του ποδοσφαίρου"

    Στον ... αστερισμό της κάθαρσης μπαίνει το ελληνικό ποδόσφαιρο, με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο, να τονίζει σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ότι έγινε το πρώτο βήμα και πως όλη αυτή η προσπάθεια αποσκοπεί στο να εξυγιανθεί το άθλημα και να αναδειχθούν οι υγιείς δυνάμεις του.

    "Η υπόθεση με τις συλλήψεις παραγόντων βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης. Εγινε το πρώτο βήμα", επισημαίνει ο κ.Γερουλάνος, ενώ στέλνει το σαφές μήνυμα προς την ΕΠΟ, ότι πρέπει να αυστηροποιηθεί το αθλητικό δίκαιο με κάθε τρόπο. "Εάν δεν αυστηροποιηθεί και δεν δούμε αποφασιστικές κινήσεις από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, το επόμενο πρωτάθλημα θα γίνει χωρίς χρήματα από την Πολιτεία, χωρίς τα κρατικά γήπεδα και χωρίς την κρατική τηλεόραση".

    Στο μεταξύ, τα ονόματα δεκαπέντε ατόμων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων έδωσε στη δημοσιότητα η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Πόπη Παπανδρέου, μετά από ειδική διάταξη που εξέδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών, Ελένη Ράικου. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα δέκα άτομα που είχαν συλληφθεί από χθες το βράδυ, καθώς και άλλα πέντε άτομα για τα οποία έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης, αλλά για τα οποία έχει παρέλθει η διαδικασία του αυτοφώρου. Μεταξύ των τελευταίων, περιλαμβάνεται ο "ισχυρός άνδρας" της Καβάλας, Μάκης Ψωμιάδης, καθώς και ο προπονητής Γιάννης Παπακώστας.

    Τα 15 ονόματα που δημοσιοποίησαν οι δικαστικές αρχές είναι τα ακόλουθα: Αχιλλέας Μπέος, Γιώργος Τσακογιάνης, Νικόλαος Ζαμάνης, Βασίλειος Καρακούλιας, Ανδρέας Δημόπουλος, Δημήτρης Ζαβαντίας, Αθανάσιος Ντότσης, Νικόλαος Χάλκος, Νικόλαος Παντέλης, Σταύρος Ψωμιάδης (οι δέκα που έχουν συλληφθεί από χθες), Χρυσόστομος Ψωμιάδης, Ιωάννης Παπαδόπουλος, Βασίλειος Γεωρτσιάκος, Μιχάλης Νικολόπουλος, Γιάννης Παπακώστας (οι πέντε για τους οποίους έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης).

    Μετά την απαγγελία των κατηγοριών από τον εισαγγελέα, η δικογραφία διαβιβάστηκε στον 9ο τακτικό ανακριτή που θα αναλάβει την κύρια ανάκριση. Στο πλαίσιο αυτής αναμένεται να κληθούν ακόμη 70 άτομα που φέρονται ως ύποπτα για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

    Το πλήρες ρεπορτάζ ττου Δ. Καλαμπάκα και της Τζ. Βινιεράτου στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [03] Γιορτή Ολυμπιακών Αγώνων

    Μαθητές, αθλητές και ολυμπιονίκες συγκεντρώθηκαν στο γήπεδο του Πανελληνίου για να γιορτάσουν την Ολυμπιακή ημέρα και να στείλουν το μήνυμα του ολυμπιακού ιδεώδους, της μαχητικότητας και της ευγενούς άμιλλας παράλληλα. Οι μαθητές περιπλανήθηκαν στις αθλητικές εγκαταστάσεις, έπαιξαν βόλεϊ και μπάσκετ, έτρεξαν, έκαναν ασκήσεις ρυθμικής με την καθοδήγηση των κορυφαίων αθλητών που βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του Πανελληνίου. Οι αθλητές μοιράστηκαν με τους μαθητές τις εμπειρίες τους και τα διδάγματα του αθλητισμού.

    Η Ολυμπιακή ημέρα εορτάζεται κάθε χρόνο από την ίδρυση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής που έγινε στο Παρίσι το 1894. Η Ελλάδα ήταν μεταξύ των εννέα κρατών που διοργάνωσαν για πρώτη φορά τις σχετικές τελετές, στις 23 Ιουνίου του 1948.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 23 June 2011 - 16:30:20 UTC