Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-01-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θυσίες ζητούνται και από τους Ιταλούς
  • [02] Διάσωση 32χρονου που έπεσε στη θάλασσα, στον Πειραιά
  • [03] Να παραμείνει η χώρα τους στο ευρώ, επιθυμεί η πλειοψηφία των Γάλλων
  • [04] Ισχυρός σεισμός 7 βαθμών στην Ιαπωνία
  • [05] Ξεκινά σήμερα στην Αργεντινή το Ράλι Ντακάρ
  • [06] Ξεκίνησαν έρευνες και στη Βρετανία για τα εμφυτεύματα στήθους της PIP

  • [01] Θυσίες ζητούνται και από τους Ιταλούς

    Ο Ιταλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο εκφώνησε μέσω τηλεοράσεως το καθιερωμένο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του προς τους ιταλούς πολίτες. Η κύρια αναφορά του Ναπολιτάνο ήταν στην οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα.

    "Η εμπιστοσύνη πολλών πολιτών κινδυνεύει να επισκιασθεί από τον φόβο και το άγχος που συνδέεται με την οικονομική και χρηματοοικονομική κρίση", τόνισε ο Ιταλός Πρόεδρος, ο οποίος δεν δίστασε να υπογραμμίσει ότι "τα ομόλογα του ιταλικού δημοσίου παραμένουν υπό πίεση και το δημόσιο χρέος βαραίνει σαν ογκωδέστατος λίθος".

    Ο Ναπολιτάνο πρόσθεσε ότι "η προσπάθεια εξυγίανσης της οικονομίας πρέπει να συνεχισθεί. Μια προσπάθεια που θα καρποφορήσει, ιδίως αν η οικονομία ξαναρχίσει να αναπτύσσεται, κάτι που εξαρτάται από πολιτικές και επιχειρηματικές επιλογές".

    Ο Ιταλός Πρόεδρος, με καταγωγή από την Νάπολη, δήλωσε ότι "όλες οι κοινωνικές ομάδες πρέπει να συμβάλλουν για να αποφευχθεί η οικονομική κατάρρευση, με παράλληλη καταπολέμηση του παρασιτισμού και της εγκληματικότητας".

    Στο μήνυμά του ο Ναπολιτάνο επικεντρώθηκε επίσης στην ανάγκη συνεχούς και αποτελεσματικής καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, όπως και στη μείωση των δαπανών του δημοσίου.

    Ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο ζήτησε από τους ιταλούς πολίτες να επιδείξουν πνεύμα αυτοθυσίας, όπως συνέβη αμέσως μετά τον πόλεμο κατά την φάση ανοικοδόμησης της χώρας και το 1977, όταν ο πληθωρισμός είχε φτάσει στο 20% και η τρομοκρατία απειλούσε την χώρα.

    Σε ό,τι αφορά την Ευρώπη ο Πρόεδρος της ιταλικής Δημοκρατίας τόνισε ότι "και η χώρα του δεν είναι ικανοποιημένη από το σημερινό πλαίσιο της Γηραιάς Ηπείρου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μειωθεί η εμπιστοσύνη στην πορεία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης", διότι "μόνον αν μείνουμε όλοι ενωμένοι θα μπορέσουμε να προοδεύσουμε και να συνεχίσουμε να μετράμε ως Ευρωπαίοι και να κάνουμε τις κατάλληλες επιλογές για να εμποδίσουμε την κερδοσκοπία που επιτίθεται κατά των ομολόγων του δημοσίου".

    [02] Διάσωση 32χρονου που έπεσε στη θάλασσα, στον Πειραιά

    Στη θάλασσα έπεσε τα ξημερώματα ένας 32χρονος, στη περιοχή Λεμονάδικα του Πειραιά. Τη στιγμή του συμβάντος στο σημείο περιπολούσε όχημα του λιμενικού σώματος.

    Ενας από τους δύο λιμενικούς που βρίσκονταν στο όχημα έπεσε στη θάλασσα και έσωσε τον 32χρονο, ο οποίος, αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο.

    [03] Να παραμείνει η χώρα τους στο ευρώ, επιθυμεί η πλειοψηφία των Γάλλων

    Σχεδόν τα δύο τρίτα των Γάλλων (64%) τάσσονται κατά της αποχώρησης της χώρας τους από το ευρώ και της επιστροφής στο φράγκο, σε αντίθεση με το 36% που το επιθυμεί, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ifop, η οποία δημοσιεύεται στην εφημερίδα Journal du dimanche με την ευκαιρία της 10ης επετείου από την υιοθέτηση του κοινού νομίσματος.

    Παρόλα αυτά οι μισοί από τους ερωτηθέντες (50%) πιστεύουν ότι η υιοθέτηση του ευρώ "ήταν μάλλον κακή ιδέα", έναντι του 35% που πιστεύει ότι ήταν καλή και του 15% που απάντησε ότι δεν ήταν ούτε κακή ούτε καλή.

    Το 34% των Γάλλων ακόμη μετατρέπει τα ευρώ σε φράγκα για να κατανοήσει καλύτερα τις τιμές. Τον Δεκέμβριο του 2003 την πρακτική αυτή ακολουθούσε το 73% των Γάλλων. Μάλιστα το 54% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι επιθυμεί να αναγράφονται στα προϊόντα οι τιμές και στα δύο νομίσματα.

    Μεγάλη πλειοψηφία των Γάλλων, το 81%, εκτιμά ότι η αλλαγή νομίσματος οδήγησε σε μεγάλη αύξηση των τιμών.

    Εξάλλου το 52% θεωρεί το ευρώ "μειονέκτημα" στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης των τριών τελευταίων ετών και μόλις το 26% το χαρακτηρίζει "πλεονέκτημα".

    [04] Ισχυρός σεισμός 7 βαθμών στην Ιαπωνία

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 7 βαθμών έγινε αισθητή στο Τόκιο και στα περίχωρά του, αλλά είχε μεγάλο εστιακό βάθος και δεν υπήρξε προειδοποίηση για τσουνάμι, ανακοίνωσε η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

    Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε κοντά στο Τορισίμα, ένα νησί περίπου 560 χιλιόμετρα νότια της ιαπωνικής πρωτεύουσας. Το εστιακό βάθος ήταν 370 χιλιόμετρα.

    Ο σεισμός ταρακούνησε τα κτίρια του Τόκιο, αλλά δεν προκάλεσε τη διακοπή του τελικού ποδοσφαίρου για το Κύπελλο του Αυτοκράτορα στο εθνικό στάδιο της πρωτεύουσας.

    Η εταιρία Tepco που διαχειρίζεται το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα Νταΐτσι ανακοίνωσε πως δεν υπάρχουν προς το παρόν προβλήματα στις εγκαταστάσεις, οι οποίες καταστράφηκαν από τον σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου, σύμφωνα με την τηλεόραση ΝΗΚ.

    [05] Ξεκινά σήμερα στην Αργεντινή το Ράλι Ντακάρ

    Αρχίζεισήμερα στην πόλη Μαρ Ντελ Πλάτα της Αργεντινής το Ράλι Ντακάρ, το οποίο θα παραμείνει στη Νότια Αμερική για τέταρτη διαδοχική χρονιά. Στις 14 ειδικές διαδρομές του αγώνα, ο οποίος θα ολοκληρωθεί στις 15 Ιανουαρίου στη Λίμα του Περού, 469 οχήματα θα καλύψουν συνολικά περισσότερα από 9.000 χιλιόμετρα στο Ράλι Ντακάρ, το οποίο οι διοργανωτές χαρακτηρίζουν ως μια «παναμερικανική περιπέτεια», η οποία θα αρχίσει από τις ακτές του Ατλαντικού και θα καταλήξει σε αυτές του Ειρηνικού.

    Στην Αργεντινή θα λάβουν χώρα η εκκίνηση και πέντε ειδικές διαδρομές, στη Χιλή είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν άλλες πέντε, στη διάρκεια των οποίων οι συμμετέχοντες καλούνται, εκτός από τα βουνά των Άνδεων, να περάσουν και την απαιτητική έρημο Ατακάμα. Τέλος, στο Περού, όπου τους οδηγούς περιμένουν αμμόλοφοι, θα λάβουν χώρα οι τελευταίες τέσσερις ειδικές διαδρομές και ο τερματισμός.

    Ο αγώνας τελείτο στην Αφρική από το 1979 έως το 2007, ενώ το 2008 ματαιώθηκε, λόγω φόβων για τρομοκρατικές επιθέσεις στη Μαυριτανία. Από την επόμενη χρονιά «μετακόμισε» σε Αργεντινή και Χιλή, ενώ το Περού θα γίνει η 27η χώρα που επισκέπτεται ο αγώνας στην ιστορία του.

    [06] Ξεκίνησαν έρευνες και στη Βρετανία για τα εμφυτεύματα στήθους της PIP

    Οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ξεκίνησαν έρευνα για τα "δεδομένα" που χρησιμοποιήθηκαν προκειμένου να εκτιμηθούν οι κίνδυνοι από τα εμφυτεύματα στήθους PIP, που κατασκευάστηκαν στη Γαλλία και βρίσκονται στο επίκεντρο ενός παγκόσμιου σκανδάλου, αφού έλαβαν "μη συνάδουσες" πληροφορίες για τα εμφυτεύματα αυτά.

    "Είμαι ανήσυχος και δυσαρεστημένος με τη συνοχή και την ποιότητα των πληροφοριών που δόθηκαν από τους προμηθευτές" των εμφυτευμάτων PIP στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ο βρετανός υπουργός Υγείας, Άντριου Λάνσλεϊ.

    "Λάβαμε πληροφορίες εκ μέρους ενός από τα μεγάλα ιδιωτικά γραφεία αισθητικής χειρουργικής, που δεν είχαν αποκαλυφθεί έως τώρα (...) και που δεν συνάδουν με τις πληροφορίες που είχαν δοθεί έως τότε", πρόσθεσε.

    Ο υπουργός ανέθεσε σε μια ομάδα ειδικών να μελετήσει τα "δεδομένα" αυτά και να εγκύψει στη "ρύθμιση με όρους ποιότητας και ασφάλειας στον ιδιωτικό τομέα της αισθητικής χειρουργικής". Η έκθεση των ειδικών αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα.

    Περίπου 42.000 γυναίκες φέρουν εμφυτεύματα PIP στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της βρετανικής υπηρεσίας εποπτείας των ιατρικών προϊόντων. Την περασμένη εβδομάδα, περισσότερες από 250 Βρετανίδες αποφάσισαν να καταθέσουν αγωγές εναντίον πολλών κλινικών στο Ηνωμένο Βασίλειο που προχώρησαν στην τοποθέτηση των εμφυτευμάτων αυτών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 1 January 2012 - 9:29:24 UTC