Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-01-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο σε 60 δόσεις
  • [02] Με λουκέτο απειλούνται περίπου 100 εφημερίδες στην Ιταλία
  • [03] Πρόστιμα συνολικού ύψους 654.500 ευρώ επιβλήθηκαν σε 40 επιχειρήσεις
  • [04] Η Λίβερπουλ δεν θα καταθέσει έφεση για την ποινή του Σουάρες
  • [05] Οθόνη τηλεόρασης δείχνει σε δύο θεατές τελείως διαφορετικά πράγματα
  • [06] Εργασίες για την κατασκευή δύο νέων "πράσινων" δημοτικών σχολείων
  • [07] Έρευνα και στην Αυστραλία για τα επικίνδυνα εμφυτεύματα στήθους
  • [08] Σε νέο επίπεδο ρεκορ οι τραπεζικές καταθέσεις στην ΕΚΤ
  • [09] Νέο κοίτασμα πετρελαίου ανακαλύφθηκε στη Βόρεια Θάλασσα

  • [01] Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο σε 60 δόσεις

    Eυνοϊκή ρύθμιση για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο σε έως και 60 μήνες, όπου η κάθε δόση θα ανέρχεται σε 100 ευρώ τουλάχιστον, προβλέπει το πολυνομοσχέδιο που πρόκειται να συζητηθεί αύριο στο υπουργικό συμβούλιο, ενώ θα περιλαμβάνει σειρά άλλων διατάξεων που θα αφορούν στη σύλληψη της φοροδιαφυγής και την εκπλήρωση υποχρεώσεων της χώρας στις δεσμεύσεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος οικονομικής πολιτικής.

    Στο ίδιο νομοσχέδιο, θα υπάρχει ακόμη η δυνατότητα ανάθεσης της είσπραξης των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους Οργανισμούς σε ιδιωτικές εισπρακτικές εταιρείες, ενώ θα θεσπίζεται καθεστώς συνοπτικών ελέγχων με αντικειμενικά κριτήρια κατά τον έλεγχο των ελευθέρων επαγγελματιών.

    Στη νέα ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα θα προβλέπεται η απαλλαγή του οφειλέτη από το σύνολο των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής αν εξοφλήσει το χρέος του εφάπαξ, ενώ η απαλλαγή αυτή θα μειώνεται κλιμακωτά ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων εξόφλησης. Για εξόφληση σε 60 δόσεις η μείωση των προσαυξήσεων θα ανέρχεται σε 25%.

    Επίσης, το υπουργείο Οικονομικών προωθεί νέο σύστημα ελέγχου των ελεύθερων επαγγελματιών, σύμφωνα με το οποίο για τον προσδιορισμό των ακαθάριστων εσόδων θα λαμβάνονται υπόψη και παράγοντες όπως ο τζίρος των ομοειδών επιχειρήσεων στην ίδια περιοχή, το ύψος των καταθέσεων της εταιρείας, τα περιουσιακά της στοιχεία κ.ά.

    [02] Με λουκέτο απειλούνται περίπου 100 εφημερίδες στην Ιταλία

    Περίπου εκατό ιταλικές εφημερίδες κινδυνεύουν να κλείσουν εξαιτίας της μη ανανέωσης των επιδοτήσεων προς τον Τύπο για το 2012 στο ευρύτερο πλαίσιο των μέτρων λιτότητας, τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της Εθνικής Ομοσπονδίας Ιταλικού Τύπου.

    «Περίπου 100 τίτλοι, καθημερινά, εβδομαδιαία και μηνιαία φύλλα κινδυνεύουν», εκτιμά ο Ρέντσο Σαντέλι, εκπρόσωπος της FNSI, προσθέτοντας πως απειλούνται 4.000 θέσεις εργασίας (δημοσιογράφοι, διοικητικό προσωπικό κι άλλοι εργαζόμενοι).

    Μεταξύ των τίτλων που απειλούνται άμεσα είναι οι ιστορικές εφημερίδες της Αριστεράς Ιλ Μανιφέστο και Λ? Ουνιτά (όργανο του ΚΚ Ιταλίας, ιδρυθείσα το 1924 από τον ίδιον τον Αντόνιο Γκράμσι), αλλά και η καθολική εφημερίδα Αβενίρε.

    «Ζητούμε να τηρηθούν οι δεσμεύσεις που είχαν αναληφθεί προηγουμένως», τονίζει ο Σαντέλι. «Για το 2012 οι εφημερίδες έχουν ήδη εξασφαλίσει πιστώσεις διότι πίστευαν πως θα έχουν την κρατική επιχορήγηση ως εχέγγυο για τις τράπεζες», εξήγησε.

    Κατά τον ίδιο «θα πρέπει να βρούμε μία λύση για να θέσουμε σ? εφαρμογή ένα σύστημα που θα δώσει τέλος στις πλασματικές χρηματοδοτήσεις», δηλαδή σ? εκείνες που βασίζονται τεχνηέντως στην κυκλοφορία και όχι στις πραγματικές πωλήσεις, «για λόγους πελατειακών σχέσεων, ή πολιτικούς».

    Η FNSI ζητεί να αντικατασταθεί η αρχή της δημόσιας επιχορήγησης από έναν «φόρο επί της διαφήμισης και των τραπεζικών ιδρυμάτων».

    Ερωτηθείς σχετικά, κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνέντευξης Τύπου για την παρελθούσα χρονιά, την περασμένη Πέμπτη, ο ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι έκρινε πως «είναι ανήκουστο να καταργηθούν παντελώς οι επιχορηγήσεις που εγγυώνται μία πλουραλιστική ενημέρωση και την συνύπαρξη πολιτιστικών και πολιτικών ρευμάτων ζωτικών για τη χώρα».

    [03] Πρόστιμα συνολικού ύψους 654.500 ευρώ επιβλήθηκαν σε 40 επιχειρήσεις

    Πρόστιμα συνολικού ύψους 654.500 ευρώ επιβλήθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή σε 40 επιχειρήσεις, μετά από τη διερεύνηση καταγγελιών και αυτεπάγγελτους ελέγχους, για παραβιάσεις της νομοθεσίας για την "προστασία των καταναλωτών". Οι διοικητικές κυρώσεις επιβλήθηκαν για χρήση καταχρηστικών γενικών όρων συναλλαγών, για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, για διάθεση στην αγορά μη ασφαλών προϊόντων, παράβαση των διατάξεων για τις συμβάσεις από απόσταση κ.ά.

    Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή, Δ. Σπυράκος, αναφερόμενος στον απολογισμό δράσης του προηγουμένου έτους, "η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή εξέδωσε το 2011, 211 πράξεις επιβολής προστίμων, συνολικού ύψους 5.390.500 ευρώ, έναντι 171 πράξεων το 2010, ενώ ουδέποτε στο παρελθόν οι πράξεις επιβολής προστίμων είχαν υπερβεί διψήφιο αριθμό. Οι αποφάσεις αυτές επιβεβαιώνουν τον σταθερό και αδιάλειπτο προσανατολισμό της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή στην ουσιαστική και συστηματική άσκηση της εποπτείας της αγοράς, προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των καταναλωτών. Με την ίδια αποφασιστικότητα, και με όλες τις δυνάμεις που διαθέτει, θα αναπτύσσει δυναμικά και για το νέο έτος περαιτέρω ελέγχους και παρεμβάσεις με σκοπό την ιδιαίτερα επιτακτική, στην οικονομική κρίση που διανύουμε, προστασία των καταναλωτών από πρακτικές οικονομικής εκμετάλλευσης".

    [04] Η Λίβερπουλ δεν θα καταθέσει έφεση για την ποινή του Σουάρες

    Δεν πρόκειται να εφεσιβάλει η Λίβερπουλ την ποινή-μαμούθ που επιβλήθηκε στον Λουϊς Σουάρες! Ετσι, ο Ουρουγουανός επιθετικός θα χάσει τους οκτώ επόμενους αγώνες της ομάδας του στην Αγγλία, για τα ρατσιστικά σχόλιά του στο ματς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. «Η Λίβερπουλ ενημέρωσε την Π.Ο. της Αγγλίας ότι δεν πρόκειται να καταθέσει έφεση για την απόφαση της Ανεξάρτητης Επιτροπής Κανονισμών. Ο Σουάρες θα εκτίσει ποινή οκτώ αγωνιστικών» αναφέρει η ανακοίνωση της FA. Σύμφωνα με την αναφορά του αγώνα Μάντσεστερ Γ.-Λίβερπουλ της 15ης Οκτωβρίου, ο Ουρουγουανός χρησιμοποίησε επτά φορές τη λέξη "νέγρος" κατά του Πατρίς Εβρά, στις μεταξύ τους "φιλοφρονήσεις".

    [05] Οθόνη τηλεόρασης δείχνει σε δύο θεατές τελείως διαφορετικά πράγματα

    Δύο άνθρωποι κάθονται δίπλα- δίπλα στον καναπέ και παρακολουθούν τηλεόραση, αλλά είναι σαν μην βλέπουν την ίδια οθόνη. Η ιαπωνική εταιρία Sony παρουσίασε μια πρωτοποριακή συσκευή που επιτρέπει σε δύο παρατηρητές να βλέπουν διαφορετικά, πραγματικά την ίδια στιγμή.

    Η συσκευή "Simulview" PlayStation 24 ιντσών, είναι η πρώτη τηλεόραση με επίπεδη οθόνη, η οποία διαχωρίζει το περιεχόμενο που προβάλλει σε δύο θεατές, οι οποίοι όμως πρέπει να φοράνε ειδικά τρισδιάστατα γυαλιά (3D) που τροφοδοτούνται με μπαταρία. Τα γυαλιά διαθέτουν ένα ''φωτοφράκτη'', όπως οι φωτογραφικές μηχανές, που συγχρονίζεται με διαφορετικό τρόπο σε κάθε θεατή, όσον αφορά τις εικόνες που συνεχώς ανανεώνονται στην τηλεοπτική οθόνη, με αποτέλεσμα ο καθένας να βλέπει διαφορετικά πράγματα από το διπλανό του.

    Προς το παρόν, η τεχνολογία είναι σε θέση να ''δουλέψει'' μόνο για δύο παρατηρητές και όχι για περισσότερους. Η συσκευή θεωρείται ιδανική για όσους παίζουν μαζί βιντεοπαιχνίδια στην τηλεόραση. Η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως κανονική 3D τηλεόραση, διαθέτοντας πολύ γρήγορη οθόνη με ανανέωση 240 Ηz, υψηλή ανάλυση 1080p (1920X1080), δύο θύρες HDMI και δυνατότητα προβολής τρισδιάστατων ταινιών Blu-ray, καλωδιακών ή δορυφορικών εκπομπών.

    Προς το παρόν, πολύ λίγα βιντεοπαιχνίδια (games) μπορούν να παιχτούν στη νέα τηλεόραση, όπως τα "Motorstorm: Apocalypse" και "Gran Turismo 5", όμως νέοι τίτλοι θα προστεθούν σύντομα, σύμφωνα με τη βρετανική ''Ντέιλι Μέιλ''. Η συσκευή κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ και την Ανοιξη αναμένεται και στην Ευρώπη.

    [06] Εργασίες για την κατασκευή δύο νέων "πράσινων" δημοτικών σχολείων

    Δύο νέα «πράσινα» δημοτικά σχολεία αποκτά η Κατερίνη, καθώς υπογράφηκαν οι συμβάσεις για την κατασκευή των βιοκλιματικών κτιρίων από τον δήμαρχο, Σάββα Χιονίδη, και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας.

    Με χρηματοδότηση 100% από το ΕΣΠΑ ξεκινά η κατασκευή του 4ου δημοτικού σχολείου στην περιοχή Βατάν - Μυλαυλάκου και του 14ου δημοτικού στην περιοχή Εθνικού Σταδίου.

    Ο προϋπολογισμός κάθε σχολείου ανέρχεται στο ποσό των 3.700.000 ευρώ, ενώ συνολικά, με την κατασκευή ενός ακόμη σχολείου στην περιοχή των Ευαγγελικών, που πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα, η δημοτική αρχή της Κατερίνης πέτυχε χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ύψους 11 εκατ. ευρώ.

    Με την κατασκευή των νέων «πράσινων» σχολείων θα λυθούν στεγαστικά προβλήματα, ενώ θα αξιοποιηθούν παράλληλα οι ενεργειακοί πόροι, που συντελούν στη μείωση του κόστους σε ό,τι αφορά την ενέργεια και την προστασία του περιβάλλοντος.

    Τα δύο «πράσινα» δημοτικά σχολεία της Κατερίνης αναμένεται να ανοίξουν τις πύλες τους και να υποδεχτούν τους μαθητές το Σεπτέμβριο του 2013.

    [07] Έρευνα και στην Αυστραλία για τα επικίνδυνα εμφυτεύματα στήθους

    Ηρυθμιστική αρχή του αυστραλιανού υπουργείου Υγείας θα ξεκινήσει σήμερα την διεξαγωγή έρευνας ως προς τον κίνδυνο που τυχόν να διατρέχουν 4.500 γυναίκες στην Αυστραλία στις οποίες τοποθετήθηκαν εμφυτεύματα στήθους γαλλικής εταιρίας που χρησιμοποιούσε επικίνδυνα υλικά για την κατασκευή τους.

    Η Διοίκηση Θεραπευτικών Προϊόντων, η οποία εγκρίνει και ελέγχει τα προϊόντα που συνδέονται με την υγεία, ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί με ειδικούς συμβούλους για να εξετάσει τους ενδεχόμενους κινδύνους από τα εμφυτεύματα.

    "Η Υπηρεσία ασχολείται ενεργά με τις ανησυχίες που προέκυψαν για τα εμφυτεύματα της Poly Implant Prothese SA (PIP) και αναθεωρεί τις υπάρχουσες πληροφορίες ως προς το ποσοστό ρήξης (τους) για όλα τα εμφυτεύματα στήθους", δήλωσε εκπρόσωπός της υπηρεσίας.

    Η έρευνα πραγματοποιείται μετά την παγκόσμια ανησυχία που προέκυψε έπειτα από τον θάνατο μιας γαλλίδας από καρκίνο, τον περασμένο χρόνο, στην οποία είχαν τοποθετηθεί εμφυτεύματα στήθους της εταιρίας PIP.

    Περίπου 300.000 γυναίκες σε όλο τον κόσμο έχουν τοποθετήσει εμφυτεύματα στήθους τα οποία έχει κατασκευάσει η PIP, που χρεοκόπησε το 2010 όταν από επίσημη έρευνα προέκυψε ότι χρησιμοποιούσε μια μη εγκεκριμένη, βιομηχανική σιλικόνη σε ορισμένα από τα προϊόντα της.

    Οι αυστραλιανές αρχές υγείας ανακοίνωσαν ότι δεν έχουν στη διάθεσή τους πληροφορίες για τα εμφυτεύματα από τις γαλλικές ρυθμιστικές αρχές καθώς η σχετική ποινική έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη στη Γαλλία.

    Ωστόσο, εμφυτεύματα κατασκευής της PIP πέρασαν τεστ αντοχής στην Αυστραλία τον Ιούλιο του 2010 και δεν εντοπίστηκαν προβλήματα, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό αν η εταιρία προμήθευσε την Αυστραλία με εμφυτεύματά της που δεν πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές.

    [08] Σε νέο επίπεδο ρεκορ οι τραπεζικές καταθέσεις στην ΕΚΤ

    Οι τράπεζες της ευρωζώνης κατέθεσαν ποσό συνολικού ύψους 453,18 δισ.ευρώ στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από χθες έως σήμερα, που αποτελεί ένα νέο επίπεδο ρεκόρ, ανακοίνωσε σήμερα το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα.

    Οι καταθέσεις του τύπου "overnight", ήτοι από ημέρα σε ημέρα, έχουν εκτοξευτεί στη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, καταδεικνύοντας τις πρωτοφανείς δυσλειτουργίες που εμφανίζει η διατραπεζική αγορά, παρά τις επίμονες προσπάθειες της ΕΚΤ να διοχευτεύσει ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα.

    [09] Νέο κοίτασμα πετρελαίου ανακαλύφθηκε στη Βόρεια Θάλασσα

    Ο νορβηγικός πετρελαϊκός όμιλος Statoil ανακάλυψε στη Βόρεια Θάλασσα ένα μικρό κοίτασμα πετρελαίου που πιθανόν να περιέχει ως και 6,9 εκατομμύρια βαρέλια.

    Το κοίτασμα ονομάστηκε Skinfaks Soer και βρίσκεται στα νορβηγικά χωρικά ύδατα στην Βόρεια Θάλασσα, κοντά στην πλατφόρμα Gullfaks.

    Σύμφωνα με τον όμιλο, το νέο κοίτασμα μπορεί να περιέχει πετρέλαιο που να αντιστοιχεί σε 1,9 ως 6,9 εκατομμύρια βαρέλια.

    Η Statoil έχει άδεια για την εκμετάλλευση του 70% των κοιτασμάτων πετρελαίου και το άλλο 30% εκμεταλλεύεται η νορβηγική κρατική εταιρία Petoro.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 4 January 2012 - 9:29:31 UTC