Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-01-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έρχεται η επανάσταση στις διευθύνσεις του Ίντερνετ
  • [02] Στοιχεία - σοκ για τις αυτοκτονίες το διάστημα 2009 - 2011
  • [03] Το κουδούνι θα ξαναχτυπήσει έπειτα από 47 χρόνια...
  • [04] Συλλήψεις για απόπειρες ληστείας και διάρρηξης
  • [05] Νεκρός από βόμβα και τέταρτος Ιρανός πυρηνικός επιστήμονας
  • [06] Χιονισμένα τα βουνά της Αττικής, αντιολισθητικές αλυσίδες σε πολλές περιοχές
  • [07] Πτώση 1,6% στην κατανάλωση ρεύματος το 2011
  • [08] Πάνω από 1,5 εκατ.ευρώ οι δαπάνες των νοσοκομείων για το οκτάμηνο 2011

  • [01] Έρχεται η επανάσταση στις διευθύνσεις του Ίντερνετ

    Αύριο, Πέμπτη, αρχίζει η καταχώρηση διεθνώς σχεδόν οποιασδήποτε λέξης ως κατάληξης στις διευθύνσεις του διαδικτύου, γεγονός που αποτελεί την μεγαλύτερη επανάσταση στο Ίντερνετ από τη δημιουργία του στη δεκαετία του ΄80.

    Τη νέα δυνατότητα αναμένεται να εκμεταλλευθούν δεόντως οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες δημιουργώντας π.χ. διευθύνσεις του τύπου .pepsi, .ford, .bank, .sport ή .music, οι οποίες θα έλθουν να συμπληρώσουν τις οικείες καταλήξεις .org, .com και άλλες. Σήμερα επισήμως υπάρχουν 312 τέτοιες καταλήξεις (top-level domain names), από τις οποίες η πιο δημοφιλής είναι το .com με περίπου 100 εκατ. καταχωρημένα ονόματα.

    Ο οργανισμός ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), που είναι αρμόδιος για το παγκόσμιο διαδίκτυο, προωθεί τις μεταβολές ως αναγκαίες για να αυξηθεί η ποικιλία επιλογών και ο ανταγωνισμός, όμως δεν συμφωνούν όλοι με αυτή τη λογική και επικρίνουν το νέο σύστημα απόδοσης ηλεκτρονικών διευθύνσεων. Ο ίδιες οι κρατικές Αρχές των ΗΠΑ, αλλά και η Ένωση Διαφημιστικών Εταιριών της χώρας, ανησυχούν ότι το νέο σύστημα θα διευκολύνει τις καταχρήσεις και τις απάτες στο Ίντερνετ, καθώς οι κακόβουλοι κυβερνο-εγκληματίες και χάκερ θα είναι ευκολότερο να παρασύρουν τους ανυποψίαστους χρήστες σε ιστοσελίδες-παγίδες.

    [02] Στοιχεία - σοκ για τις αυτοκτονίες το διάστημα 2009 - 2011

    Αθήνα, Ελλάδα 11/01/2012 12:29 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Βουλή: Στοιχεία -σοκ για τις αυτοκτονίες κατά την περίοδο 2009-2011 από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

    Διαβιβάστηκαν στη Βουλή τα στοιχεία για τις περιπτώσεις αυτοκτονιών (που έχουν τελεστεί ή και απόπειρες) την τριετία 2009-2011 πανελλαδικά. Πρόκειται για τα στοιχεία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που δείχνουν ότι οι τελεσθείσες αυτοκτονίες ή απόπειρες αυτοκτονίας ανήλθαν σε 1.727 την περίοδο από το 2009 έως 10.12.2011.

    Συνολικά το 2009 οι περιπτώσεις αυτοκτονιών (τελεσμένες - απόπειρες) ανήλθαν σε 507, ενώ το 2010 παρουσίασαν σημαντική αύξηση της τάξης του 22,5%, φθάνοντας στις 622 και, παρέμειναν περίπου στο ίδιο επίπεδο, το 2011, καθώς, με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία έως τις 10 Δεκεμβρίου, τα άτομα που έθεσαν ή αποπειράθηκαν να θέσουν τέλος στη ζωή τους, ανήλθαν σε 598.

    Στο έγγραφό του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη μορφή αυτοπροσβολής αποτελεί αναμφίβολα μείζον κοινωνικό ζήτημα που πρέπει να απασχολεί όλους μας, Πολιτεία, πολίτες, επιστημονική κοινότητα, γονείς, συναρμόδιους φορείς και "καθένας μας πρέπει να συμβάλει στην πρόληψη και την αποτροπή εκδήλωσης τέτοιων αυτοκαταστροφικών ενεργειών, στο βαθμό που του αναλογεί και δύναται".

    Επισημαίνει παράλληλα ότι δεν υπάρχει μόνο ένας καθολικά αποδεκτός παράγοντας που προκαλεί στον άνθρωπο τέτοιας ακραίας μορφής αυτοκαταστροφικές τάσεις και πρόκειται για φαινόμενο "πολυπαραγοντικό" που σχετίζεται με εξωγενείς παράγοντες (κοινωνικούς, οικογενειακούς, επαγγελματικούς κλπ) όσο και με ατομικούς -εσωτερικούς (ψυχολογικοί, συναισθηματικοί, προσωπικότητα ατόμου κλπ).

    Ο βουλευτής της ΝΔ που είχε απευθύνει ερώτηση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επικαλούνταν δημοσιεύματα που αναφέρονταν σε ραγδαία αύξηση των αυτοκτονιών που αποδίδονται στην οικονομική κρίση τους τελευταίους δώδεκα μήνες και ζητούσε να ενημερωθεί πόσες αυτοκτονίες έχουν καταγράψει οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου τα έτη 2009, 2010 και 2011.

    [03] Το κουδούνι θα ξαναχτυπήσει έπειτα από 47 χρόνια...

    Θα ξαναχτυπήσει κουδούνι στα ελληνικά σχολεία της Ίμβρου, έπειτα από 47 χρόνια.

    Όπως έγινε γνωστό από τον εκπρόσωπο των Μειονοτικών Βακουφίων στην Κεντρική Διεύθυνση Βακουφίων της Τουρκίας, Λάκη Βίγκα, ο οποίος με τη σειρά του ενημερώθηκε από το τουρκικό υπουργείο Παιδείας, εγκρίθηκε το αίτημα αδειοδότησης ελληνικού μειονοτικού σχολείου στην Ίμβρο.

    Το σχετικό αίτημα είχε υποβληθεί πέρσι στις τουρκικές Αρχές από μέλη των κοινοτήτων της Ίμβρου.

    Με ανακοίνωσή τους ο Σύλλογος Ιμβρίων Αθήνας και η Ιμβριακή Ένωση Μακεδονίας Θράκης, σημειώνουν ότι με τη δυνατότητα επαναλειτουργίας ελληνικού σχολείου στον τόπο τους, θα δοθεί η δυνατότητα να επιστρέψουν στο νησί και οικογένειες με παιδιά από την Κωνσταντινούπολη, αλλά και την Ελλάδα. «Έτσι, αναμένουμε να ενισχυθούν οι ανακάμπτουσες, τα τελευταία 10 χρόνια, κοινότητές μας και με νεότερους ανθρώπους, ώστε να ανασυσταθεί εκ νέου ο κοινωνικός ιστός», σημειώνουν.

    Τα ιμβριακά Σωματεία «χαιρετίζουν αυτή την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης» με την οποία, όπως τονίζουν, «διορθώνονται, εν μέρει, κάποιες από τις μεγάλες αδικίες του παρελθόντος. Αποτελεί βήμα προς ένα καλύτερο μέλλον στην Ίμβρο, με ισονομία και ισοπολιτεία για όλους τους κατοίκους της».

    [04] Συλλήψεις για απόπειρες ληστείας και διάρρηξης

    Μία ληστεία σε τράπεζα, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και μία κλοπή από υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, απέτρεψε η αστυνομία την τελευταία στιγμή, στο Νέο Κόσμο.

    Προχθές το μεσημέρι, έξω από τράπεζα, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, στο Ν. Κόσμο, δύο Έλληνες ηλικίας 44 και 47 ετών, γιατί σε έλεγχο που τους έγινε βρέθηκαν να κατέχουν δύο πιστόλια μάρκας Walther, με δύο γεμιστήρες που περιείχαν 14 και δεκαπέντε 15 φυσίγγια αντίστοιχα. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ετοιμάζονταν για ληστεία, αλλά δεν πρόλαβαν.Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν χτες στον εισαγγελέα για παράνομη οπλοφορία.

    Στις 02.08 σήμερα τα ξημερώματα, στη συμβολή των οδών Δημητρακοπούλου και Βυζαντίου, συνελήφθησαν ένας Έλληνας και ένας αλλοδαπός, οι οποίοι αποπειράθηκαν να διαρρήξουν υποκατάστημα των ΕΛΤΑ. Οι δράστες επέβαιναν σε αυτοκίνητο, εντός του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και μαχαίρια. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα.

    [05] Νεκρός από βόμβα και τέταρτος Ιρανός πυρηνικός επιστήμονας

    Ιρανός επιστήμονας που εργαζόταν στον σταθμό εμπλουτισμού ουρανίου της Νατάνζ σκοτώθηκε σήμερα από έκρηξη βόμβας στην Τεχεράνη, μετέδωσαν τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

    "Ο μηχανικός Μοστάφα Αχμάντι Ροσάν, ο οποίος είχε λάβει πτυχίο στη Χημεία εδώ και εννέα χρόνια από το Πανεπιστήμιο Σαρίφ ήταν υποδιευθυντής εμπορικών υποθέσεων του κέντρο της Νατάνζ", διευκρίνισε το πρακτορείο ειδήσεων Mehr.

    Ο σταθμός της Νατάνζ είναι το κυριότερο κέντρο εμπλουτισμού ουρανίου του Ιράν διαθέτοντας περισσότερες από 8.000 συσκευές φυγοκέντρησης.

    Ο Αχμάντι Ροσάν σκοτώθηκε από τη έκρηξη μαγνητικής βόμβας που τοποθετήθηκε στο αυτοκίνητό του, στο οποίο επέβαινε ο ίδιος μαζί με δύο ακόμη άτομα, σύμφωνα με τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

    "Σήμερα το πρωί ένα μοτοσικλετιστής κόλλησε μία βόμβα στο Peugeot 405, η οποία στη συνέχεια εξερράγη", δήλωσε ο αντικυβερνήτης της περιφέρειας της Τεχεράνης Σαφαράλι Μπαράτλου. Ο Ροσάν σκοτώθηκε και οι δύο άλλοι επιβαίνοντες τραυματίσθηκαν και διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο.

    Σύμφωνα μe το πρακτορείο ειδήσεων Fars, ο επιστήμονας εργαζόταν σε ένα πρόγραμμα πολυμερικών μεμβρανών διαχωρισμού αερίων.

    Τρεις ακόμη Ιρανοί επιστήμονες έχουν σκοτωθεί από τον Ιανουάριο του 2010. Δύο από αυτούς εργάζονταν για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. Και οι τρεις σκοτώθηκαν σε βομβιστικές επιθέσεις.

    [06] Χιονισμένα τα βουνά της Αττικής, αντιολισθητικές αλυσίδες σε πολλές περιοχές

    Χιονισμένα είναι τα βουνά της Αττικής, όπου παρατηρούνται δυσχέρειες στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων, στην Πάρνηθα και την Πεντέλη.

    Όπως έγινε γνωστό από την τροχαία, τα αυτοκίνητα κινούνται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το τελεφερίκ και πάνω και στην οδό Αγίου Μερκουρίου, από τα Βασιλικά Κτήματα έως τον 'Αγιο Μερκούριο, ενώ λόγω παγετού έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Πεντέλη, από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο έως τον 'Αγιο Πετρο.

    Στην υπόλοιπη χώρα, εκτός από τη Μακεδονία και τη Θράκη, όπου παρατηρούνται τα περισσότερα προβλήματα, σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται οχήματα στις εξής περιοχές:

    [07] Πτώση 1,6% στην κατανάλωση ρεύματος το 2011

    Με πτώση στην κατανάλωση ρεύματος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, έκλεισε το 2011, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.

    Σε σχέση με το 2010, η ζήτηση ρεύματος υποχώρησε πέρυσι κατά 1,6%. Όμως στην τριετία 2008- 2011 η σωρευτική μείωση της κατανάλωσης φθάνει στο 7,5%. Σχηματικά, η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας επέστρεψε το 2011 στα επίπεδα του 2004.

    Αναλυτικά, η καθαρή ζήτηση ρεύματος διαμορφώθηκε πέρυσι στις 51.492 γιγαβατώρες, έναντι 52.329 το 2010 και 55.675 το 2008, που έφθασε στην κορυφή. Μεγαλύτερη μείωση (12,2% στην τριετία) καταγράφεται στην κατανάλωση από τις μεγάλες βιομηχανίες που τροφοδοτούνται από το δίκτυο υψηλής τάσης ενώ νοικοκυριά, μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλπ. καταναλωτές περιόρισαν στο ίδιο διάστημα τη ζήτηση ρεύματος κατά 7,2%.

    Από την πλευρά της παραγωγής, αυξήθηκαν σημαντικά τα μερίδια των Ανανεώσιμων Πηγών (+61,6%), των υδροηλεκτρικών (+23,6%, τα οποία όμως εξαρτώνται από το ύψος των βροχοπτώσεων) και των μονάδων φυσικού αερίου (+11,4%). Η παραγωγή των λιγνιτικών μονάδων μειώθηκε κατά 7,7%, οι καθαρές εισαγωγές υποχώρησαν κατά 42,4%, ενώ σχεδόν μηδενίστηκε (-99,8%) η παραγωγή των πετρελαϊκών μονάδων.

    [08] Πάνω από 1,5 εκατ.ευρώ οι δαπάνες των νοσοκομείων για το οκτάμηνο 2011

    Στα 1,526 εκατομμύρια ευρώ ανήλθε το ύψος των δαπανών των νοσοκομείων στους τομείς υλικών και υπηρεσιών για το οκτάμηνο του 2011 και στα 984 εκατομμύρια ευρώ οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις τους, για το ίδιο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή.

    Το έγγραφο του υπουργού διαβιβάστηκε στα τέλη Δεκεμβρίου, προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Μάριου Σαλμά, ο οποίος είχε επισημάνει ότι «οι νοσοκομειακές δαπάνες στους τομείς υλικών και προμηθειών, οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις, οι πληρωμές προς τους προμηθευτές, καθώς και τα ταμειακά υπόλοιπα του οκταμήνου του 2011 αποτελούν σοβαρά ζητήματα προς παρακολούθηση» και ζητούσε να ενημερωθεί σχετικώς.

    Στο έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή ο κ. Λοβέρδος, αναφέρεται επίσης πως στο οκτάμηνο του 2011 οι πληρωμές προς τους προμηθευτές ανέρχονται στα 542 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα ταμειακά υπόλοιπα των νοσοκομείων στις 31.08.2011 ανέρχονταν στο ποσό των 633 εκατομμυρίων ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 11 January 2012 - 11:30:30 UTC