Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-01-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεργεία και κατασκευαστικές είναι οι πρωταθλητές στις επιχειρησιακές συμβάσεις
  • [02] Σε ακινησία 3823 ιδιωτικά σκάφη
  • [03] Κ. Σημίτης: Υπάρχει ένα μοιραίο λάθος στο Μνημόνιο
  • [04] Άνοδος 2,67% στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

  • [01] Συνεργεία και κατασκευαστικές είναι οι πρωταθλητές στις επιχειρησιακές συμβάσεις

    Ο κλάδος των εκτυπώσεων, το λιανικό και το χονδρικό εμπόριο εταιρείες πετρελαιοειδών, συνεργεία αυτοκινήτων, μοτοσικλετών, κατασκευαστικές εταιρείες, συνεργεία καθαρισμού και επιχειρήσεις μεταποίησης είναι οι πρωταγωνιστές των επιχειρησιακών συμβάσεων που έχουν υπογραφεί κατά τους τελευταίους μήνες.

    Οι περισσότερες από τις 52 συμβάσεις έχουν συμφωνηθεί στην περιοχή της Αττικής και προβλέπουν αμοιβές κατώτερες από τις κλαδικές, σε ποσοστό, από 5% έως και 40%.

    Μετά την ψήφιση του άρθρου 37 του νόμου, 4024/2011 «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο - βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015», δόθηκε η δυνατότητα της σύναψης επιχειρησιακών συμβάσεων και σε Ενώσεις Προσώπων, στις περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει επιχειρησιακό σωματείο. Στις Ενώσεις αυτές μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από την κατηγορία, τη θέση ή την ειδικότητα που έχουν στην επιχείρηση.

    Από το σύνολο των νέων συμβάσεων, οι οποίες αφορούν 17.500 εργαζομένους, οι 39 έχουν υπογραφεί με ενώσεις προσώπων και οι 13 με επιχειρησιακά σωματεία.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από τις 52 συνολικά επιχειρησιακές συμβάσεις οι 20 συμφωνήθηκαν στην Αττική και αφορούν, 14.989 εργαζομένους. . Οι 11 αφορούν επιχειρήσεις της περιοχής των Αθηνών, οι 3 του Πειραιά 4 επιχειρήσεις της Ανατολικής και 2 της Δυτικής Αττικής. Οι 7 συμφωνήθηκαν με επιχειρησιακά σωματεία και οι 13 με ενώσεις προσώπων. Οι αμοιβές μειώθηκαν από 10% έως 25% και εξομοιώθηκαν με τις προβλεπόμενες από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

    [02] Σε ακινησία 3823 ιδιωτικά σκάφη

    Ο φόβος που έχει προκληθεί στους φορολογούμενους, από τα νέα αυξημένα τεκμήρια διαβίωσης που ψηφίστηκαν από τη Βουλή τον Ιούνιο του 2011 και θα ισχύσουν για τη φορολόγηση του 2012, έχει οδηγήσει πολλούς ιδιοκτήτες ιδιωτικών σκαφών αναψυχής, να προχωρήσουν σε ακινησία των σκαφών τους.

    Ωστόσο, καλά επιβεβαιωμένες πηγές από το υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας αναφέρουν ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προσανατολίζεται να προχωρήσει σε κατάργηση των τεκμηρίων στα ιδιωτικά σκάφη αναψυχής στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ο διάλογος του οποίου με τα κόμματα ανοίγει την επόμενη Τετάρτη.

    Σύμφωνα πάντως με επίσημα στοιχεία του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, με τα νέα αυξημένα τεκμήρια έως 31/12/2011 είχαν δηλωθεί σε ακινησία 3.823 ιδιωτικά σκάφη.

    Προκειμένου να αποδεικνύεται ο χρόνος ακινησίας ενός σκάφους, θα πρέπει να συνυποβάλλεται, με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος, βεβαίωση της αρμόδιας Λιμενικής Αρχής, για το ακριβές χρονικό διάστημα της ακινησίας.

    Επίσης, ο κάθε ενδιαφερόμενος που επιθυμεί να δηλώσει την έναρξη ακινησίας του σκάφους του, θα πρέπει να καταθέσει σχετική αίτηση στα λιμενικά τμήματα υπαγωγής, όπου θα παραδίδεται και προς φύλαξη η σχετική άδεια.

    Να σημειωθεί ότι, από τις ακινητοποιήσεις σκαφών και από τον "στραγγαλισμό" των πωλήσεων που προκάλεσαν στην αγορά τα νέα αυξημένα τεκμήρια διαβίωσης, έχουν πληγεί μια σειρά από μικρές βιομηχανίες και εταιρείες εμπορίας κατασκευής και πώλησης σκαφών αναψυχής, ιδιωτικές μαρίνες αλλά και μια σειρά από επαγγέλματα που είναι συνδεδεμένα με τον θαλάσσιο τουρισμό.

    [03] Κ. Σημίτης: Υπάρχει ένα μοιραίο λάθος στο Μνημόνιο

    Η έξοδος από την κρίση «επιβάλλει τη φυγή προς τα εμπρός». Αυτή είναι η θέση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και η πρόταση που θα αναπτύξει στις 23 Ιανουαρίου, σε συνέδριο στο Βερολίνο και αναφέρεται σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του.

    Μεταξύ των αποσπασμάτων της ομιλίας, που δόθηκαν στη δημοσιότητα, περιλαμβάνονται σημεία στα οποία ασκεί κριτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά, εμμέσως και στην ελληνική κυβέρνηση, στην οποία καταλογίζει ότι κατά τη διαδικασία σύνταξης του μνημονίου, δεν προέβλεψε τις εξελίξεις και οδηγήθηκε σε ένα «πολιτικά μοιραίο λάθος».

    Οκ. Σημίτης θα αναφέρει ότι «οι συντάκτες του Μνημονίου παρέλειψαν να συναρτήσουν τους στόχους τους με τις πραγματικές εξελίξεις, να προβλέψουν δηλαδή ότι σε περίπτωση ύφεσης θα παρατείνεται αυτόματα ο χρόνος πραγματοποίησης των στόχων ή και θα περιορίζονται ορισμένες επιδιώξεις. Ήταν ένα πολιτικά μοιραίο λάθος. Η παράλειψη είχε ως αποτέλεσμα να εξακολουθεί το αρχικό σκληρό πρόγραμμα λιτότητας παρά την ύφεση που επήλθε και να επιτείνει κατά πολύ την ύφεση».

    [04] Άνοδος 2,67% στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

    Πάνω από τα επίπεδα των 700 μονάδων, για πρώτη φορά μετά τη συνεδρίαση της 18ης Νοεμβρίου 2011 έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά, καταγράφοντας νέα υψηλά κέρδη, για όγδοη συνεχή συνεδρίαση, με τους επενδυτές να προεξοφλούν τελική συμφωνία για το PSI.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 708,18 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 2,67%. Στη διάρκεια των οκτώ τελευταίων ανοδικών συνεδριάσεων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης έχει καταγράψει άνοδο 13,25%, ενώ σε εβδομαδιαία βάση σημείωσε μεγάλα κέρδη σε ποσοστό 9,81%. Από τις αρχές του 2012 σημειώνει άνοδο 4,08%.

    Η αγορά παρουσιάσθηκε σήμερα ιδιαίτερα δυνατή απορροφώντας την αρχική προσφορά που οδήγησε τον βασικό δείκτη στα χαμηλά των 682,53 μονάδων (-1,05%) για να ανακάμψει δυναμικά στη συνέχεια, κλείνοντας πάνω από τα επίπεδα των 700 μονάδων.

    Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 99,382 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 51,45 εκατ. ευρώ αφορούν τη διακίνηση πακέτου 3,5 εκατ. τεμαχίων στη μετοχή της Coca Cola 3E, στην τιμή των 14,70 ευρώ ανά μετοχή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 20 January 2012 - 17:29:03 UTC