Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-01-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κακοκαιρία από αύριο σ΄ολόκληρη τη χώρα
  • [02] Στο νοσοκομείο ο Θόδωρος Αγγελόπουλος
  • [03] Α. Σαμαράς: Εκλογές στις 8 Απριλίου
  • [04] Ερώτημα για αντικατάσταση των οικονομικών εισαγγελέων
  • [05] Πτώση 5,48% στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

  • [01] Κακοκαιρία από αύριο σ΄ολόκληρη τη χώρα

    Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται αύριο,στην Ελλάδα. Τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα ξεκίνησαν ήδη από σήμερα το μεσημέρι στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και ως αύριο το βράδυ θα επεκταθούν απ΄άκρου σ΄άκρο της χώρας.

    Όπως επισημαίνεται σε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ, χιόνια θα πέσουν σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά και από το βράδυ της Τετάρτης και σε πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Οι άνεμοι στα πελάγη από το απόγευμα θα ενισχυθούν και στο Ιόνιο οι βοριάδες θα φτάσουν τα 8 ή και τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή πτώση.

    Την Πέμπτη, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί αρχικά σε όλη τη χώρα, κυρίως όμως στις ανατολικές και νότιες περιοχές, ενώ πυκνές θα είναι οι χιονοπτώσεις στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

    Την Παρασκευή, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και θα εξασθενήσουν. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φθάσουν τα 7 με 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα.

    [02] Στο νοσοκομείο ο Θόδωρος Αγγελόπουλος

    Σε τροχαίο ατύχημα τραυματίσθηκε, λίγο μετά τις 7 απόψε, ο σκηνοθέτης Θόδωρος Αγγελόπουλος.

    Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, τον κ. Αγγελόπουλο παρέσυρε μοτοσυκλέτα στην περιφερειακή οδό Δραπετσώνας, μετά το πρώτο τούνελ, στο ρεύμα προς Κερατσίνι.

    Ο τραυματίας διακομίσθηκε με ασθενοφόρο σε θεραπευτήριο του Φαλήρου, όπου νοσηλεύεται.

    [03] Α. Σαμαράς: Εκλογές στις 8 Απριλίου

    Εκλογές στις 8 Απριλίου, ζητά ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος εκτιμά πως μέχρι τότε θα έχει κλείσει η διαδικασία για το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους και θα έχει υπογραφεί και η νέα δανειακή συμφωνία.

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters, τόνισε πως "δεν υπάρχει καθόλου χρόνος για χάσιμο" και επανέλαβε την πάγια θέση του πως η Ελλάδα χρειάζεται μία ισχυρή κυβέρνηση η οποία θα την βγάλει από την κρίση χρέους.

    Χαρακτηρίζοντας το Μνημόνιο ως το "λάθος φάρμακο για την κρίση", ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την αγωνία του για το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται στον πέμπτο χρόνο βαθιάς ύφεσης.

    Οπρόεδρος της Ν.Δ. πραγματοποιεί από σήμερα τριήμερη επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία.

    Αύριο, στις 11:00 το πρωί , ο Α. Σαμαράς θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής της Προεδρικής Διοίκησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Ιβανόφ. Στις 15:00 μ.μ., θα συναντηθεί με την πρόεδρο της Γερουσίας Βαλεντίνα Ματβιένκο και στις 17:00 μ.μ., θα επισκεφθεί το Ναό του Σωτήρος.

    Την Πέμπτη, στις 18:00 μ.μ., ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

    [04] Ερώτημα για αντικατάσταση των οικονομικών εισαγγελέων

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου διαβίβασε σήμερα στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου ερώτημα, όπως λέγεται στη δικαστηριακή ορολογία, για την αντικατάσταση ή όχι των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη.

    Ο κ. Παπαϊωάννου στο έγγραφό του προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο (κοινοποιήθηκε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε και τον αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Νικόλαο Παντελή, ο οποίος είναι και επόπτης των Πεπόνη και Μουζακίτη) αναφέρει, μεταξύ των άλλων, τα εξής:

    «Η αντιμετώπιση της διαφθοράς στη δημόσια ζωή και στην οικονομία αποτελεί, πλέον, εθνική προτεραιότητα. Η καταπολέμηση της συνιστά αδιαπραγμάτευτο στόχο, για όλες τις συνταγματικά κατοχυρωμένες λειτουργίες και θεσμούς της Ελληνικής Δημοκρατικής Πολιτείας. Θεωρώ κρίσιμο σταθμό την απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης για τη δημιουργία του νέου θεσμού του οικονομικού εισαγγελέα. Η εθνική αυτή προσπάθεια δεν μπορεί να αποδυναμώνεται από «γκρίζες», νεφελώδεις και ατεκμηρίωτες καταγγελίες για πρόσωπα και συμφέροντα που δήθεν παρεμποδίζουν τις προσπάθειες αναζήτησης της αλήθειας. Στο βαθμό που υπάρχουν, το χρέος αναζήτησης και καταλογισμού των ευθυνών ανήκει αποκλειστικά στην ίδια τη Δικαιοσύνη».

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης υπογραμμίζει προς τα μέλη του Συμβουλίου ότι εάν αποφασίσουν να αντικαταστήσουν τον κ. Πεπόνη και τον κ. Μουζακίτη, τότε να ορίσουν «δύο νέους Αντεισαγγελείς Εφετών με αρμοδιότητα την έρευνα του Οικονομικού Εγκλήματος, οι οποίοι θα μπορούν να διεκπεραιώσουν το σημαντικό και πολύτιμο αυτό έργο τους με τη νηφαλιότητα, την ανεξαρτησία, την υπευθυνότητα και φυσικά την αξιοπιστία που απαιτούνται ως προϋποθέσεις για την αποτελεσματική άσκηση των σχετικών καθηκόντων τους».

    Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου Ρένα Ασημακοπούλου μέσα στις επόμενες ημέρες θα ορίσει εισηγητή επί του ερωτήματος του κ. Παπαϊωάννου για την αντικατάσταση των κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη, καθώς και την ημέρα που θα συνεδριάσει το Συμβούλιο για να λάβει σχετική απόφαση.

    [05] Πτώση 5,48% στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

    Με μεγάλες απώλειες έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του χρηματιστηρίου, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε αποκόμιση μέρους των κερδών που είχαν καταγράψει στις προηγούμενες εννέα συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης είχε σημειώσει άνοδο 19% και ο τραπεζικές είχε ενισχυθεί κατά 49,33%.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε σήμερα στις 703,44 μονάδες σημειώνοντας πτώση 40,82 μονάδων, ή σε ποσοστό 5,48%.

    Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 60,913 εκατ. ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 24 January 2012 - 19:29:02 UTC