Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-01-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ξεκινά ο διάλογος για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο
  • [02] Καταψηφίστηκε η διάταξη για τα φαρμακεία
  • [03] Συνάντηση των κοινωνικών εταίρων
  • [04] Στοιχεία σοκ για τους "νεοάστεγους" της Αθήνας
  • [05] "Εφικτή μια ειρηνική πρόταση για το Ιράν"
  • [06] Ψηφίστηκε νόμος για τα αδέσποτα
  • [07] Γυμναστείτε!
  • [08] Νεανικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους
  • [09] Με τον Β. Πούτιν συναντάται αύριο ο Α. Σαμαράς, στη Μόσχα
  • [10] Εμπορικό έλλειμμα για πρώτη φορά μετά από 31 χρόνια στην Ιαπωνία
  • [11] Χωρίς πρόοδο οι συνομιλίες για το Κυπριακό

  • [01] Ξεκινά ο διάλογος για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

    Συγκρατημένη αισιοδοξία για αίσια κατάληξη των διαπραγματεύσεων για το PSI, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους στο περιθώριο της δεξίωσης προς τιμήν του διπλωματικού σώματος στο Προεδρικό Μέγαρο.

    "Θα έχουμε θετική κατάληξη μέχρι το τέλος της εβδομάδας", είπε ο κ. Παπαδήμος. Ερωτηθείς αν θα επιστρέψει στην Αθήνα ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα, συμπλήρωσε πως "θα είναι η τελευταία επίσκεψή του, αν και, όπως πρόσθεσε δεν αποκλείεται να κλειστεί η συμφωνία και από απόσταση.

    Σήμερα, ξεκινάο διάλογος, μεταξύ των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

    Ο υπουργός Οικονομικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος θα συναντηθεί με τους εκροσωπους της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Βρούτση και του ΛΑΟΣ, Αλέκο Χρυσανθακόπουλο, προκεμένου να συζητηθούν οι βασικοί άξονες του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.

    Χθες βράδυ, ο πρωθυπουργός είχε ενημερωτικού χαρακτήρα συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι εξελίξεις στο PSI μετά και την σύνοδο του Eurogroup στις Βρυξέλλες και τη συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας.

    Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις τον ιδιωτικό τομέα για το πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων (PSI) μπαίνουν στην τελική ευθεία.

    [02] Καταψηφίστηκε η διάταξη για τα φαρμακεία

    Καταψηφίστηκε στη Βουλή, μετά από ονομαστική ψηφοφορία, το άρθρο 29 για την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων, ενώ υπερψηφίστηκαν όλες οι υπόλοιπες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.

    Σε σύνολο 253 παρόντων βουλευτών, υπέρ του επίμαχου άρθρου, τάχθηκαν 101 βουλευτές, ενώ 65 το καταψήφισαν και 87 δήλωσαν "παρών", με αποτέλεσμα να απορριφθεί.

    Κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της αποψινής ψηφοφορίας τόνισαν:

    "Περιμέναμε τις διαρροές, ωστόσο αποδεικνύεται ότι οι συντεχνίες έχουν ισχυρή επιρροή πάνω στους βουλευτές. Ειδικότερα για το θέμα του ωραρίου των φαρμακείων η κυβέρνηση θα επανέλθει με νεότερη νομοθετική πρωτοβουλία".

    [03] Συνάντηση των κοινωνικών εταίρων

    Πάγωμα των κατώτατων αποδοχών για όσο διαρκεί η κρίση και διατήρηση του 13ου και 14ου μισθού προτείνει ο ΣΕΒ ενόψει της σημερινής συνάντησης των κοινωνικών εταίρων για τα εργασιακά.

    Ο ΣΕΒ ανακοίνωσε χθες ότι προσέρχεται στον κοινωνικό διάλογο «χωρίς κόκκινες γραμμές», αλλά με δύο βασικές θέσεις οι οποίες έχουν ως εξής:

    « Υπερασπιζόμαστε το θεσμό των συλλογικών συμβάσεων και επιδιώκουμε να διασφαλίσουμε το δίχτυ προστασίας που προσφέρει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τα κατώτατα ημερομίσθια και μισθούς, χωρίς αλλαγές προς τα πάνω ή προς τα κάτω για όσο διαρκεί η κρίση. Έχουμε υπογράψει τη διασφάλιση του 13ου και 14ου μισθού, στο πλαίσιο της τελευταίας Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας».

    [04] Στοιχεία σοκ για τους "νεοάστεγους" της Αθήνας

    Σοκαριστικά στοιχεία για τις εκρηκτικές διαστάσεις που προσλαμβάνει το φαινόμενο των

    Από τις εκθέσεις αποκαλύπτεται πλέον ότι εξαιτίας της οικονομικής κρίσης βγήκαν στο δρόμο άνθρωποι που ζούσαν εύπορα πριν το ξέσπασμά της, στους

    Ο υφυπουργός Υγείας Μάρκος Μπόλαρης ανέφερε πως το φαινόμενο έχει πάρει διαστάσεις τους τελευταίους μήνες εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και ενημέρωσε ότι ήδη νομοπαρασκευαστική επιτροπή καταρτίζει το σχέδιο νόμου που θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα για τον νεοάστεγο. Όπως επίσης είπε, αν δεν υπήρχε η αλληλεγγύη στην ελληνική οικογένεια ο αριθμός των αστέγων θα ήταν πολύ μεγαλύτερος. Όταν ρωτήθηκε σχετικά απάντησε πως δεν είναι ακόμα γνωστός ο ακριβής αριθμός των αστέγων καθώς δεν είναι καταγεγραμμένοι και επισήμανε την ανάγκη για κοινή προσπάθεια από το υπουργείο Υγείας, την τοπική Αυτοδιοίκηση, την Εκκλησία και τις αρμόδιες οργανώσεις που ήδη είναι δίπλα τους. «νεοαστέγων» στην Αθήνα κατέθεσαν στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων ο υφυπουργός Υγείας Μάρκος Μπόλαρης, ο δήμος Αθηναίων, καθώς και εκπρόσωποι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (Ε.Ε.Δ.Α.).«νεοάστεγους» πια περιλαμβάνονται και ολόκληρες οικογένειες ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που καταλύουν με χαρτόνια και κουβέρτες στο Ζάππειο, την Κουμουνδούρου, τη Σανταρόζα, το Γκάζι, στα παγκάκια, κάτω από γέφυρες, έξω από κλειστά καταστήματα, είναι αδιευκρίνιστος. Οι περισσότεροι από κείνους που ξεσπιτώθηκαν και πλέον βρίσκουν προσωρινή «στέγη» σε 52 σημεία της Αθήνας είναι οφειλέτες της εφορίας. Άλλοι χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βγάλουν βιβλιάριο απορίας, να αποκλείονται έτσι από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ως εκ τούτου να ζουν σε καθεστώς εξαθλίωσης.

    [05] "Εφικτή μια ειρηνική πρόταση για το Ιράν"

    Μια "ειρηνική" απόφαση στο θέμα του επίμαχου πυρηνικού προγράμματος του Ιράν είναι "ακόμη εφικτή" αλλά οι ΗΠΑ κρατούν "όλες τις επιλογές" στο τραπέζι, δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην ομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης.

    "Για να μην υπάρχει αμφιβολία: η Αμερική είναι αποφασισμένη να αποτρέψει το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα και κρατώ όλες τις επιλογές στο τραπέζι για την επίτευξη του στόχου αυτού. Ωστόσο μια ειρηνική απόφαση στο θέμα αυτό είναι ακόμη εφικτή", δήλωσε.

    "Ο κόσμος που προηγουμένως ήταν διχασμένος σε σχέση με τον τρόπο διαχείρισης του ιρανικού πυρηνικού προβλήματος, τώρα πλέον δεν είναι", τόνισε ο Ομπάμα, την επομένη της απόφασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για επιβολή εμπάργκο στο ιρανικό πετρέλαιο, το οποίο η Κίνα συνεχίζει να αγοράζει.

    Σύμφωνα με τον Μπαράκ Ομπάμα, το Ιράν είναι "πιο απομονωμένο από ποτέ" και η πίεση στο καθεστώς "δεν να μειωθεί".

    [06] Ψηφίστηκε νόμος για τα αδέσποτα

    Με ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ) ψηφίστηκε επί της αρχής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση, ή, τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό.

    Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Γιουματζίδης αφού τόνισε πως τα μέτρα για την προστασία των ζώων καθυστέρησαν με αποτέλεσμα να εκτεθεί η χώρα μας σε διεθνές επίπεδο, ανέφερε ότι με το νομοθέτημα αυτό επιχειρείται να δοθεί τέλος σε εικόνες ντροπής, εγκατάλειψης των ζώων, εκμετάλλευσής τους και άθλιας διαβίωσής τους.

    [07] Γυμναστείτε!

    Αυξημένη κίνηση παρατηρείται στα περισσότερα γυμναστήρια στα οποία οι άνθρωποι βρίσκουν την καλύτερη διέξοδο για διαφυγή από το άγχος και την ψυχολογική πίεση που υφίστανται τα τελευταία χρόνια.

    Παρά την οικονομική κρίση και τις οικονομικές δυσκολίες, πολλοί είναι αυτοί που καταφεύγουν στις αίθουσες των γυμναστηρίων για να ξεδώσουν και να ξεχάσουν τα προβλήματά τους.

    Η ψυχολόγος και οικογενειακή σύμβουλος, Ελένη Στρομπούλα, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εξηγεί ότι «η επίδραση της άσκησης στον ανθρώπινο οργανισμό έχει δύο βασικούς άξονες. Ο ένας είναι ο βιολογικός και ο δεύτερος ο κοινωνικός. Στην πρώτη περίπτωση, η βιολογικά θετική επίδραση της γυμναστικής στον ανθρώπινο οργανισμό άπτεται της έκκρισης ενδορφινών. Οι ενδορφίνες είναι ορμόνες οι οποίες εκκρινόμενες κατά τη διάρκεια της άσκησης λειτουργούν ως αγχολυτικό για τον οργανισμό. Η υπεραιμάτωση που προκαλείται στον εγκέφαλο κατά τη διάρκεια της γυμναστικής προκαλεί μετά το πέρας αυτής ένα συναίσθημα θετικής κούρασης».

    Όσον αφορά στη δεύτερη πτυχή της γυμναστικής, την κοινωνική, όπως λέει, έχει πολλαπλές εκδηλώσεις. «Εδώ υπεισέρχεται το γεγονός ότι ο κόσμος επιλέγει τα γυμναστήρια αυτή τη δύσκολη περίοδο και όχι τη γυμναστική στο σπίτι. Με αυτό τον τρόπο αναπτύσσει ο καθένας την κοινωνικότητα του, κάνει νέες γνωριμίες, εκτονώνεται με την άσκηση και ξεχνιέται από τα προβλήματα της καθημερινότητας», επισημαίνει η κ. Στρομπούλα.

    [08] Νεανικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους

    Επίκεντρο σημαντικών πολιτιστικών εκδηλώσεων αποτελεί η Λάρισα, που συγκεντρώνει αυτές τις ημέρες πλήθος δημιουργών από την Ελλάδα και τον κόσμο, με αφορμή την πραγματοποίηση του 4oυ Νεανικού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Λάρισας/ Αrtfools Video Festival 2012, οι εκδηλώσεις του οποίου θα κορυφωθούν το τριήμερο 27, 28 και 29 Ιανουαρίου.

    Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας - Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, με τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας και τη στήριξη του ΤΕΙ Λάρισας.

    Οι εκδηλώσεις εκτείνονται συνολικά σε διάστημα μιας εβδομάδας, κατά το οποίο γίνονται προβολές ταινιών, σεμινάρια, εκθέσεις και συναντήσεις, ενώ το διαγωνιστικό μέρος, που είναι και το βασικό κομμάτι και ουσιαστικά η κορυφαία εκδήλωση του Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο Παρασκευή, Σάββατο Κυριακή 27, 28, 29 Ιανουαρίου στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο. Το διαγωνιστικό τμήμα περιλαμβάνει: Ελληνικό Διαγωνιστικό - Διεθνές Διαγωνιστικό και Μαθητικές ταινίες.

    [09] Με τον Β. Πούτιν συναντάται αύριο ο Α. Σαμαράς, στη Μόσχα

    Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς.

    Σήμερα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής της Προεδρικής Διοίκησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Ιβανόφ.

    Στησυνέχεια,θα συναντηθεί με την πρόεδρο της Γερουσίας Βαλεντίνα Ματβιένκο ενώ το απόγευμα θα επισκεφθεί το Ναό του Σωτήρος.

    Την Πέμπτη, στις 18:00 μ.μ., ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

    [10] Εμπορικό έλλειμμα για πρώτη φορά μετά από 31 χρόνια στην Ιαπωνία

    Για πρώτη φορά, μετά από 31χρόνια, η Ιαπωνία παρουσίασε εμπορικό έλλειμμα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών της χώρας.

    Το εμπορικό ισοζύγιο άγγιξε "κόκκινο" στο τέλος του 2011 για πρώτη φορά μετά το 1980, εξ΄ αιτίας, μεταξύ άλλων, του σεισμού που έπληξε την Ιαπωνία στις 11 Μαίου και της ισοτιμίας του γεν.

    Το έλλειμμα άγγιξε τα 2.492,7 δισ γεν (περίπου 25 δισ ευρώ) καθ΄ όλη τη διάρκεια του περασμένου έτους. Μόνο για το Δεκέμβριο το έλλειμα ανήλθε στα 205,1 δισ γεν (2,05 δισ ευρώ).

    [11] Χωρίς πρόοδο οι συνομιλίες για το Κυπριακό

    Καμία πρόοδος δεν επιτεύχθηκε και κανένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα δεν σημειώθηκε στο Κυπριακό, κατά τη διάρκεια του διημέρου των διαπραγματεύσεων, στο "GreenTree" του Λονγκ 'Αιλαντ, της Νέας Υόρκης.

    Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών θα αναφερθεί σε γενικές γραμμές στο αποτέλεσμα των συνομιλιών, γνωστοποιώντας τις προθέσεις του ΟΗΕ απ' εδώ και πέρα, κατά τη διάρκεια σύντομης τελετής που θα γίνει στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, παρουσία του προέδρου Χριστόφια και του Ντ. Έρογλου, σήμερα στις 4:45 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας).

    Οι δυο πλευρές δεν γνωρίζουν ακόμη το περιεχόμενο της δήλωσης του γγ των Ηνωμένων Εθνών. Οι Χριστόφιας και Έρογλου θα προσέλθουν μισή ώρα νωρίτερα από την προγραμματισμένη σύντομη τελετή και θα έχουν συνάντηση με τον Μπαν Κι-μουν, ο οποίος θα τους δώσει τη δήλωση, ζητώντας τις παρατηρήσεις τους.

    Επίσης, ο γγ θα ετοιμάσει αναλυτική έκθεση προς το Συμβούλιο Ασφαλείας για την πορεία της διαπραγματευτικής διαδικασίας, μέσα στο Φεβρουάριο. Απόψε, ο Αλεξάντερ Ντάουνερ θα ενημερώσει τα μέλη του Σώματος για τα αποτελέσματα των συνομιλιών στο "Greentree".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 25 January 2012 - 7:29:06 UTC