Visit our Special News & Events Pages Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-01-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ξεκίνησε ο διάλογος για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο
  • [02] Ο Τζον και ο Νικήτας επιστρέφουν στη φύση
  • [03] Αγρότες μοίρασαν δωρεάν τα προϊόντα τους στην πλατεία Συντάγματος
  • [04] Διαδήλωση στο Κάιρο για την πρώτη επετείο της εξέγερσης

  • [01] Ξεκίνησε ο διάλογος για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

    Ξεκίνησε σήμεραο διάλογος, μεταξύ των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος συναντήθηκε με τους εκροσωπους της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Βρούτση και του ΛΑΟΣ, Αλέκο Χρυσανθακόπουλο και συζήτησαν τουςβασικούς άξονες του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.

    Στο υπουργείο Οικονομικών αισιοδοξούν ότι θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ των τριών κομμάτων για ριζικές αλλαγές στο φορολογικό σύστημα της χώρας στην κατεύθυνση της απλοποίησής του και της ενίσχυσης της αποτελεσματικότητας του για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Στο υπουργείο θεωρούν ότι υπάρχουν περιθώρια να δρομολογηθούν αλλαγές στη φορολογία των ακινήτων, με στόχο να διορθωθούν αδικίες με το τέλος ακινήτων, καθώς και στους συντελεστές του ΦΠΑ, στην κατεύθυνση να τονωθεί η ζήτηση στην αγορά.

    Σε ότι αφορά στη φορολογία των ακινήτων, σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων προβλέπουν τη θέσπιση ενός μόνο φόρου ακινήτων, ο οποίος θα κλιμακώνεται ανάλογα με την αξία της ακίνητης περιουσίας των φορολογούμενων.

    Για τους συντελεστές του ΦΠΑ υπάρχουν εισηγήσεις για μείωση του συντελεστή 23% και κατάργηση του 13%, με μεταφορά των τροφίμων και άλλων βασικών ειδών στον χαμηλό συντελεστή 6,5%.

    Σύμφωνα με τις εισηγήσεις αυτές, η μείωση του συντελεστή του ΦΠΑ θα ενίσχυε την κατανάλωση, με αποτέλεσμα να υπάρξουν επιπλέον έσοδα που θα μπορούσαν να καλύψουν τις απώλειες από το μέτρο.

    Βεβαίως, όπως τονίζεται από αρμόδιους παράγοντες, οι όποιες αλλαγές θα πρέπει να έχουν και τη σύμφωνη γνώμη της Τρόικας, δεδομένου ότι η φορολογική μεταρρύθμιση αποτελεί μία απο τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα με την υπογραφή του μνημονίου.

    [02] Ο Τζον και ο Νικήτας επιστρέφουν στη φύση

    Στο φυσικό τους περιβάλλον αναμένεται να ξυπνήσουν, μετά το χειμέριο ύπνο, τα δυο ορφανά αρκουδάκια που είχε περιθάλψει η περιβαλλοντική εταιρία για τη διατήρηση της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος "Αρκτούρος" και επιχειρεί, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, να επανεντάξει στη φύση, ύστερα από περίθαλψη 9 μηνών στις Αγραπιδιές Φλώρινας.

    Ο μικρός Τζον και ο Νικήτας μεταφέρθηκαν και τοποθετήθηκαν στη φωλιά, το καινούργιο τους φυσικό σπίτι, αφού ναρκώθηκαν κατά τη διάρκεια του ύπνου τους. Όμως και αφού ξυπνήσουν, δεν θα μείνουν εντελώς μόνοι, καθώς θα παρακολουθούνται, μέσω δορυφόρου, από τα ειδικά κολάρα-πομπούς που έχουν τοποθετηθεί πάνω τους.

    Η επιχείρηση εξελίχθηκε εν μέσω παγετού και χιονοκάλυψης, σε δασική περιοχή που αποτελεί φυσικό βιότοπο της αρκούδας. Διαμορφώθηκε μια -κατά το δυνατόν- φυσική φωλιά, όπου τοποθετήθηκε ειδική διαδικτυακή κάμερα, που προσφέρει τη δυνατότητα στους ερευνητές να εποπτεύουν ολόκληρη την περιοχή, αλλά και να παρακολουθούν τα αρκουδάκια κατά τη διάρκεια του ύπνου τους, συλλέγοντας έτσι πολύτιμα επιστημονικά δεδομένα.

    Το κοινό μπορεί καθημερινά να παρακολουθεί πλάνα από τον ύπνο και τη ζωή των δύο μικρών στη σελίδα που διατηρεί ο "Αρκτούρος" στο facebook: .

    [03] Αγρότες μοίρασαν δωρεάν τα προϊόντα τους στην πλατεία Συντάγματος

    Σε αυτοσχέδια λαϊκή αγορά μετατράπηκε η πλατεία Συντάγματος, από παραγωγούς της Βοιωτίας. Από νωρίς το πρωί παραγωγοί της περιοχής έστησαν τους πάγκους τους μοιράζοντας δωρεάν τα προϊόντα τους.

    Οι παραγωγοί της Θήβας προχώρησαν σε αυτήν τη συμβολική κίνηση, για να εκφράσουν την αντίδρασή του στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για την ύπαρξη επικίνδυνων μετάλλων και άλλων επιβλαβών ουσιών στα προϊόντα της περιοχής και για να τονίσουν την αγνότητα, την καθαρότητα και την ποιότητα των όσων παράγουν.

    Στην κίνηση αυτή, εκατοντάδες ήταν οι Αθηναίοι που ανταποκρίθηκαν, σχηματίζοντας ουρές για να πάρουν μία γεμάτη σακούλα από τα προϊόντα της θηβαϊκής γης, χωρίς να λείψουν οι εντάσεις και τα σπρωξίματα.

    Η αναμονή στην ουρά, η οποία με την ώρα μεγάλωνε, ξεπερνούσε τα 20 λεπτά, ενώ δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης με φωνές, σπρωξίματα και αντιπαραθέσεις μεταξύ των πολιτών, και του παραγωγούς να προσπαθούσαν να βάλουν μία σειρά και να συγκρατήσουν τον κόσμο, λέγοντας συνέχεια ότι τα προϊόντα επαρκούν για όλους.

    [04] Διαδήλωση στο Κάιρο για την πρώτη επετείο της εξέγερσης

    Δεκάδες χιλιάδες Αιγύπτιοι έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται από το πρωί στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου για να διαμαρτυρηθούν κατά της στρατιωτικής διακυβέρνησης της χώρας με την ευκαιρία της πρώτης επετείου της εξέγερσης, η οποία ανέτρεψε τον πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ.

    Στρατός και δυνάμεις ασφαλείας έμειναν μακριά από την Ταχρίρ, θέατρο αιματηρών συγκρούσεων με τους διαδηλωτές τους τελευταίους δύο μήνες.

    Τα αιτήματα για επίσπευση της μεταβίβασης της εξουσίας σε μη στρατιωτική κυβέρνηση και για την προσαγωγή στη δικαιοσύνη των αξιωματούχων που ευθύνονται για το θάνατο τουλάχιστον 846 διαδηλωτών στη διάρκεια της εξέγερσης, αυξάνονται συνεχώς.

    Το Ανώτατο Συμβούλιο των Ενόπλων Δυνάμεων ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας όταν παραιτήθηκε ο Μουμπάρακ στις 11 Φεβρουαρίου.

    Χθες, η Διεθνής Αμνηστία κάλεσε τη στρατιωτική ηγεσία να προστατεύσει τους διαδηλωτές και να σεβαστεί το δικαίωμά τους να διαδηλώνουν ειρηνικά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 25 January 2012 - 11:28:58 UTC