Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-01-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Α. Σαμαρά με Β. Πούτιν σε θερμό κλίμα
  • [02] Δεν αποκλείει τη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ ο Χρήστος Παπουτσής
  • [03] Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για το PSI
  • [04] Στο Αυτόφωρο ο Λάκης Γαβαλάς για χρέη στο Δημόσιο

  • [01] Συνάντηση Α. Σαμαρά με Β. Πούτιν σε θερμό κλίμα

    Τρόποι για να ξεπεραστούν τα προβλήματα στις ελληνορωσικές σχέσεις και οι προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών συζητήθηκαν απόψε μεταξύ του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και του Ρώσου πρωθυπουργού Βλαντίμιρ Πούτιν για περισσότερο από μία ώρα.

    "Η συνάντησή μου με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ήταν διεξοδική σε όλα τα ζητήματα" δήλωσε ο κ. Σαμαράς μετά τη συνάντηση στους Έλληνες δημοσιογράφους. "Εξέθεσα στον κ. Πούτιν την κατάσταση, όπως διαμορφώνεται σήμερα στην Ελλάδα και τις προοπτικές που υπάρχουν. Έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και διάθεση να βοηθήσει τη χώρα μας. Μιλήσαμε ακόμη για τα προβλήματα στις ελληνορωσικές σχέσεις και εξετάσαμε τρόπους να ξεπεραστούν. Μείναμε σύμφωνοι να βρισκόμαστε σε επαφή. Η Ελλάδα έχει σήμερα ανάγκη όλους τους φίλους της και η Ρωσία μπορεί να αποδειχθεί ένας πολύτιμος φίλος", ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

    Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Β. Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ ο Ρώσος πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Α. Σαμαρά υπό την ιδιότητα του ηγέτη του κυβερνώντος κόμματος της "Ενιαίας Ρωσίας", "αδελφού" κόμματος με τη Νέα Δημοκρατία (σ.σ. προφανώς για να γίνει δυνατή η αναγκαία υπέρβαση του αυστηρού ρωσικού πρωτοκόλλου). Κατά τη συνάντηση, ανέφερε, συζητήθηκε η σημερινή κατάσταση, καθώς και οι προοπτικές ανάπτυξης των διμερών ελληνορωσικών σχέσεων με έμφαση στην οικονομική συνεργασία στους πλέον ποικίλους τομείς, ενώ οι δύο ηγέτες "αντήλλαξαν αναλυτικά και απόψεις σχετικά με την κρίση στην ευρωζώνη".

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο Β. Πούτιν εξέφρασε έντονο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και την οικονομική τους διάσταση, καθώς και για τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας το τελευταίο διάστημα, οι οποίες κατά εκτιμήσεις ρωσικών διπλωματικών πηγών έχουν οδηγηθεί στο χειρότερο σημείο της τελευταίας εικοσαετίας. Συζητήθηκαν αναλυτικά οι προοπτικές προώθησης της ενεργειακής συνεργασίας Ελλάδας και Ρωσίας, καθώς και το ρωσικό ενδιαφέρον για διαγωνισμούς ιδιωτικοποιήσεων ιδιαίτερα σε σημαντικές υποδομές, όπως λιμάνια, αεροδρόμια, πιθανώς και σιδηροδρόμους.

    Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός στο θέμα της κατασκευής της νότιας διακλάδωσης του αγωγού φυσικού αερίου South Stream, η κατασκευή του οποίου επιταχύνεται και θα ξεκινήσει πριν το τέλος του 2012, αντί της άνοιξης του 2013, όπως ήταν ο αρχικός προγραμματισμός. Ο Β. Πούτιν υπογράμμισε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο συνομιλητή του ότι έως τότε η Ρωσία επιθυμεί να έχουν ληφθεί από τις χώρες εταίρους του έργου, όπως η Ελλάδα, όλες οι σοβαρές αποφάσεις, που απαιτούνται (π.χ. ποσότητες, διαδρομές κλπ), θέμα, που συζητήθηκε νωρίτερα το πρωί και μεταξύ του Α. Σαμαρά και του προέδρου του ΔΣ της Gazprom Αλεξέι Μίλερ.

    [02] Δεν αποκλείει τη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ ο Χρήστος Παπουτσής

    Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα "Pheme.gr".

    "Αυτά θα τα δούμε όταν ξεκινήσουν οι διαδικασίες", αναφέρει ο κ. Παπουτσής, ο οποίος, παραλλήλως, εξαπολύει βολές κατά των συναδέλφων του υπουργών που στρέφουν την προσοχή τους στο ζήτημα της διαδοχής στο κόμμα της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. "Είναι εγκληματικό αυτές τις ώρες να στρέφουμε την προσοχή μας στις εσωκομματικές διεργασίες του ΠΑΣΟΚ και να αφήνουμε τις υποχρεώσεις μας στην κυβέρνηση", δηλώνει χαρακτηριστικά.

    Ασκεί, επίσης, κριτική προς τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που καταφέρθηκαν εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας: "Η διαρκής αμφισβήτηση του Γιώργου Παπανδρέου το τελευταίο διάστημα της πρωθυπουργίας του έγινε με τον πιο χυδαίο και τον πιο άδικο τρόπο".

    [03] Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για το PSI

    Για τις 10 Φεβρουαρίου ορίστηκε να διεξαχθεί στη Βουλή, η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που είχε ζητήσει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σχετικά με το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση.

    [04] Στο Αυτόφωρο ο Λάκης Γαβαλάς για χρέη στο Δημόσιο

    Ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου θα οδηγηθεί αύριο ο Λάκης Γαβαλάς, ο οποίος συνελήφθη, δεύτερη φορά, για χρέη προς το Δημόσιο.

    Σε βάρος του Λ. Γαβαλά, που παραμένει κρατούμενος, ο Εισαγγελέας άσκησε το απόγευμα ποινική δίωξη για μη καταβολή χρεών στο Δημόσιο, που αφορά ποσό 7,5 εκατομμυρίων ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 26 January 2012 - 19:28:58 UTC