Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-01-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συσκέψεις Παπανδρέου με στελέχη του ΠΑΣΟΚ
  • [02] Έγκαιρη διάγνωση του αυτισμού
  • [03] Προανάκριση για την υπόθεση της πυρκαγιάς στη μαρίνα Αλίμου
  • [04] Ανέστειλε ο "Μισελέν" τα σχέδιά του για επέκταση στην ουγγρική μονάδα του
  • [05] Νέες τεχνολογίες για την αρχιτεκτονική μεταμόρφωση των ξενοδοχείων
  • [06] Τα δηλητηριασμένα δολώματα σκοτώνουν απειλούμενα είδη
  • [07] Eντοπίστηκε στην Ευρώπη νέος ιός που επηρεάζει βοοειδή, αρνιά και κατσίκες

  • [01] Συσκέψεις Παπανδρέου με στελέχη του ΠΑΣΟΚ

    Σειρά επαφών και συσκέψεων θα έχει σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος επέστρεψε από το Πόρτο Ρίκο, όπου προήδρευσε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

    Ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, το γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Έξαρχο και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους Πέτρο Ευθυμίου και Χρήστο Πρωτόπαππα. Θέμα αυτών των συναντήσεων θα είναι, πιθανότατα, η εικόνα που παρουσίασε η ΚΟ του Κινήματος, με την καταψήφιση ορισμένων άρθρων του πολυνομοσχεδίου.

    Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου επιθυμεί να καταστήσει σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν μπορεί να τίθεται σε αμφισβήτηση η συνοχή της ΚΟ και πολύ περισσότερο να διακυβεύεται το έργο της κυβέρνησης.

    Λίγο αργότερα ο κ. Παπανδρέου θα έχει σύσκεψη με θέμα την πρόοδο των διαδικασιών για το PSI και για τη νέα δανειακή σύμβαση. Στη σύσκεψη αυτή θα πάρει μέρος και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Παπανδρέου φέρεται σφόδρα ενοχλημένος από τη στάση και τις δηλώσεις του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

    [02] Έγκαιρη διάγνωση του αυτισμού

    Αθήνα, Ελλάδα 27/01/2012 10:14 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Επιστήμη - Υγεία: Νέα ελπιδοφόρα μέθοδος έγκαιρης εγκεφαλικής διάγνωσης του αυτισμού ήδη από την ηλικία των έξι μηνών

    Ενδείξεις ότι η διαταραχή του αυτισμού είναι δυνατό να διαγνωστεί πολύ νωρίτερα από ό,τι πίστευαν ως τώρα οι επιστήμονες, παρέχει μια νέα διεθνής επιστημονική έρευνα, που διαπίστωσε ότι υπάρχουν αισθητές διαφορές στα εγκεφαλικά κύματα των αυτιστικών μωρών ήδη από την ηλικία των έξι μηνών. Το κλειδί φαίνεται πως είναι, με ποιόν τρόπο τα μωρά κοιτάζουν τα μάτια των ανθρώπων γύρω τους και πώς αντιδρά ο εγκέφαλός τους.

    Μέχρι τώρα, οι επιστήμονες βάσιζαν τη διάγνωσή τους περί αυτισμού σε συμπτώματα της συμπεριφοράς, που όμως συνήθως εκδηλώνονται ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο έτος ζωής του παιδιού. Η προοπτική πιο πρόωρης διάγνωσης, πριν καν την εκδήλωση των πρώτων συμπτωμάτων, προσφέρει ελπίδες για μια πιο αποτελεσματική -ίσως ακόμα και πλήρη θεραπεία- στο μέλλον.

    Περίπου ένα στα 100 παιδιά, κυρίως αγόρια παρά κορίτσια, εμφανίζει συμπτώματα που ανήκουν στο ευρύτερο φάσμα της διαταραχής του αυτισμού, για την οποία δεν υπάρχει ακόμα καμία θεραπεία, αν και διάφορες θεραπευτικές προσεγγίσεις μπορούν να βοηθήσουν. Οι γονείς που έχουν ένα παιδί με αυτισμό, έχουν πιθανότητα 2% έως 8% να αποκτήσουν και δεύτερο αυτιστικό παιδί.

    [03] Προανάκριση για την υπόθεση της πυρκαγιάς στη μαρίνα Αλίμου

    Ολοσχερώς καταστράφηκαν τα επτά σκάφη στη μαρίνα Αλίμου στα οποία εκδηλώθηκε πυρκαγιά, τα ξημερώματα.

    Την έρευνα της υπόθεσης για τα αίτια της πυρκαγιάς, έχει αναλάβει το Λιμενικό Σώμα, το οποίο θα διεξάγει και την προανάκριση.

    Από τη φωτιά, η οποία ξεκίνησε από ένα σκάφος, αλλά λόγω των εύφλεκτων υλικών επεκτάθηκε και στα υπόλοιπα, προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση από τα αποκαϊδια και τις μικρές ποσότητες καυσίμων. Η απορρύπανση της θαλάσσιας περιοχής έχει ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρεία.

    [04] Ανέστειλε ο "Μισελέν" τα σχέδιά του για επέκταση στην ουγγρική μονάδα του

    Ο γαλλικός όμιλος κατασκευής ελαστικών αυτοκινήτων, "Μισελέν", κατέστησε σαφές την Πέμπτηότι τα σχέδια που είχε για την επέκτασή της παραγωγικής μονάδας του, στην Ουγγαρία "αναστέλλονται", επειδή "είναι απρόβλεπτη" η οικονομική πολιτική, που ακολουθεί τώρα η κυβέρνηση 'Ορμπαν.

    Στο ανακοινωθέν επικρίνεται "η υπερβολική φορολόγηση των ξένων επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στην Ουγγαρία (...) με πρόσχημα την οικονομική κρίση".

    "Τούτο, όμως, αναιρεί τα όποια μακροπρόθεσμα επιχειρηματικά μας σχέδια", υπογραμμίζεται.

    Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος Μισελέν ήθελε να αυξήσει τους ρυθμούς παραγωγής κάνοντας προσλήψεις στην παραγωγική μονάδα του, που λειτουργεί χρόνια τώρα στο Νίρεντιχαζα (βόρειο-ανατολική Ουγγαρία).

    [05] Νέες τεχνολογίες για την αρχιτεκτονική μεταμόρφωση των ξενοδοχείων

    Τεχνολογικές καινοτομίες, που υπόσχονται να "μεταμορφώσουν" την όψη ξενοδοχειακών κτιρίων, θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στην έκθεση Horeca 2012, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 7 Φεβρουαρίου 2012, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

    Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστεί ένα αρχιτεκτονικό σχέδιο που φιλοδοξεί να μεταμορφώσει μέσα και έξω τα ξενοδοχεία- και όχι μόνο- μέσω διαδραστικών υλικών και καινοτόμων τεχνολογιών.

    Το "Future Hotel Skins", όπως ονομάζεται, θα παρουσιάσει 4 λύσεις για την ολική μεταμόρφωση κάθε ξενοδοχειακής επιχείρησης, είτε πρόκειται για μεμονωμένες μονάδες, για αλυσίδες ξενοδοχείων είτε για ένα bar ή ένα εστιατόριο.

    Ήδη στη Horeca 2012 έχουν δηλώσει συμμετοχή 390 και πλέον εκθέτες, ενώ το παρόν θα δώσουν και 250 εμπορικοί αντιπρόσωποι (hosted buyers) προκειμένου να κλείσουν σημαντικές εμπορικές συμφωνίες στο πλαίσιο της έκθεσης.

    [06] Τα δηλητηριασμένα δολώματα σκοτώνουν απειλούμενα είδη

    Τον θάνατο σε ζώα της Καστοριάς σκορπίζουν τα δηλητηριασμένα δολώματα, η χρήση των οποίων αποτελεί κοινή πρακτική σε πολλές αγροτικές περιοχές της Ευρώπης και σε χώρες της Μεσογείου και πλήττει σημαντικά τα αρπακτικά πουλιά, καθώς και είδη απειλούμενων θηλαστικών, όπως η καφέ αρκούδα, ο λύκος και ο λύγκας της Ιβηρικής χερσονήσου.

    Τελευταίο θύμα ένας λύκος, ο δεύτερος νεκρός για το 2012 που βρέθηκε στη δασική περιοχή της Κορησού Καστοριάς από την ομάδα άμεσης επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Πρόκειται για έναν αρσενικό λύκο, ηλικίας 7 ετών και βάρους 65 κιλών ο οποίος μεταφέρθηκε στο Σταθμό Περίθαλψης της Καστοριάς για νεκροψία και συλλογή δειγμάτων γενετικού υλικού για τη μελέτη του είδους.

    Σύμφωνα με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, τις τελευταίες μέρες παρατηρήθηκαν και κρούσματα δηλητηριασμένων σκύλων από δολώματα στην περιοχή, γεγονός που αναμένεται να επιβεβαιωθεί και από τις τοξικολογικές εξετάσεις.

    [07] Eντοπίστηκε στην Ευρώπη νέος ιός που επηρεάζει βοοειδή, αρνιά και κατσίκες

    Ένας νέος ιός που επηρεάζει αρνιά, κατσίκες και βοοειδή και τους προκαλεί γενετικές δυσμορφίες, εντοπίστηκε πρόσφατα στην Ολλανδία, τη Γερμανία και τη Γαλλία, όπως ανακοίνωσε το ολλανδικό υπουργείο Γεωργίας.

    "(Ο ιός) εντοπίστηκε σε 76 φάρμες στην Ολλανδία, όπου εκτρέφονται κυρίως αρνιά, αλλά και κατσίκες και βοοειδή", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κοέν Γκέλινκ, εκπρόσωπος του υπουργείου, σύμφωνα με τον οποίο ο ιός έχει επίσης εντοπιστεί στη Γερμανία, το Βέλγιο και τη Βρετανία.

    Ο ιός Σμάλενμπεργκ, που πήρε το όνομά του από τη γερμανική πόλη όπου εντοπίστηκε για πρώτη φορά το Νοέμβριο του 2011, έχει πλήξει 51 φάρμες στη Γερμανία, κυρίως στη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία, σύμφωνα με το ινστιτούτο Φρίντριχ Λέφλερ.

    Προς το παρόν δεν υπάρχει εμβόλιο για τον ιό αυτό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 27 January 2012 - 9:29:08 UTC