Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-01-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η λίμνη που αγαπάνε τα πουλιά
  • [02] Δεν υπογράφει τη νέα δανειακή σύμβαση λέει ο Γ. Καρατζαφέρης
  • [03] Δεν τίθεται θέμα αύξησης των αντικειμενικών αξιών, τονίζει ο Π. Καψής
  • [04] Αυξήσεις έως 5% στα νέα τιμολόγια ΔΕΗ για επιχειρήσεις - αγροτικές εκμεταλλεύσεις
  • [05] Διεθνές συμπόσιο για τον Θ. Αγγελόπουλο στις 31/ 5

  • [01] Η λίμνη που αγαπάνε τα πουλιά

    «Σημαντική περιοχή για τα πουλιά» θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί, με βάση τα πληθυσμιακά δεδομένα των σπάνιων και απειλούμενων ειδών, η περιοχή της τεχνητής λίμνης Πολυφύτου, όπως προκύπτει σε μελέτη ορνιθοπανίδας που διενεργήθηκε για πρώτη φορά στην περιοχή.

    Πρόκειται για έρευνα που υλοποίησε κατά τη διάρκεια του 2011 ο βιολόγος-ερευνητής της Ορνιθολογικής Εταιρείας Ελλάδος Δημήτρης Μπούσμπουρας, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας - Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης.

    Η μελέτη θα παρουσιαστεί το απόγευμα της Παρασκευής, σε ημερίδα με θέμα: «Η ορνιθοπανίδα της λίμνης Πολυφύτου-Αλιάκμονα», που διοργανώνουν η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βελβεντού - Σιάτιστας στο Πνευματικό Κέντρο Βελβεντού.

    Αναλύοντας τα στοιχεία της μελέτης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Μπούσμπουρας, τόνισε το γεγονός ότι καταγράφηκαν 128 είδη πουλιών, από τα οποία 82 φωλιάζουν στην περιοχή.

    «Πρόκειται για σημαντικό στοιχείο, καθώς παρατηρήθηκαν περίπου το 1/3 των ειδών που απαντούν συστηματικά στην Ελλάδα» εξήγησε.

    Στην περιοχή διαχειμάζουν και παρατηρούνται κατά τη μετανάστευση, υδρόβια και παρυδάτια πουλιά, με σημαντικότερα τον αργυροτσικνιά και τη χαλκόκοτα, ενώ αποτελεί και μεταναστευτικό διάδρομο, αφού παρατηρήθηκαν είδη, όπως το φοινικόπτερο (φλαμίγκο) και αβοκέτα.

    [02] Δεν υπογράφει τη νέα δανειακή σύμβαση λέει ο Γ. Καρατζαφέρης

    Αθήνα, Ελλάδα 27/01/2012 14:15 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Ζήτημα μετάθεσης των εκλογών και ανασχηματισμού της κυβέρνησης θα θέσει στην σύσκεψη των αρχηγών ο Γ. Καρατζαφέρης, όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

    "Το πρώτο πράγμα που πρέπει να δούμε στην αυριανή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρωθυπουργό είναι το κατά πόσο είναι συμπαγείς οι κοινοβουλευτικές ομάδες των δυο μεγάλων κομμάτων ώστε να αναλάβουν ευθύνες", επισημαίνει, σε δηλώσεις του προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος επιμένει για μετάθεση των εκλογών και ανασχηματισμό.

    "Οι εξετάσεις που έδωσαν πρόσφατα στη Βουλή οι Κ.Ο. των δυο κομμάτων δείχνει αδυναμία ομογενοποίησης, κάτι που προσβάλλει τους δυο αρχηγούς", υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και κάνει γνωστό ότι στην αυριανή σύσκεψη θα θέσει επίσης αίτημα "να γίνει ξεκάθαρη συμφωνία μεταξύ μας για την περαιτέρω εξέλιξη των πραγμάτων. Θα επαναφέρω, γιατί νομιμοποιούμαι να το κάνω, το θέμα της ασφαλούς ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, την ανάγκη για ένα μικρότερο κυβερνητικό σχήμα, και το θέμα της ημερομηνίας των εκλογών".

    "Δεν είμαι διατεθειμένος να παραδώσω την εξουσία στην αριστερά, ως απόρροια των σοβαρών πρωτοβουλιών που πρέπει να λάβουμε για να σωθεί η χώρα", δηλώνει και τονίζει ότι "οι εκλογές πρέπει να πάνε πίσω". Σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη, δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εκλογών, και "όσο πιο σοβαρά είναι τα θέματα που μπαίνουν στο τραπέζι, τόσο πιο πίσω πρέπει να πάνε οι εκλογές. Εκτός κι αν πάμε τώρα σε εκλογές, πράγμα που σημαίνει καταστροφή".

    Αναφορικά με το κείμενο των απαιτήσεων που φέρεται να έχει η τρόικα από την ελληνική κυβέρνηση, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εκτιμά ότι οι πιστωτές θέλουν να μας χρησιμοποιήσουν ως παράδειγμα προς αποφυγή. "Όποιος διαβάζει με προσοχή το περιεχόμενο, αντιλαμβάνεται ότι η τρόικα το κάνει για να μην τολμήσει κανείς άλλος να ζητήσει άλλος να ζητήσει PSI".

    Για τη στάση που θα τηρήσει ο ίδιος αναφέρει: "Όπως δεν υπέγραψα την πρώτη φορά παρά έδωσα μια ανοιχτή επιστολή στον ελληνικό λαό, με την οποία ανέλαβα ευθύνες για το τι θα κάνω για να σωθεί ο τόπος, έτσι και τώρα δεν υπογράφω. Υπογραφή δεν βάζω γιατί θεωρώ ισχυρότερη την δέσμευση που απορρέει από τα πρακτικά της Βουλής. Δεν μπαίνω σε εξευτελιστική διαδικασία ως προς το πολίτευμα". Και, όπως προσθέτει, "αυτός που θα πρέπει να υπογράψει είναι μόνο ο πρωθυπουργός της χώρας".

    [03] Δεν τίθεται θέμα αύξησης των αντικειμενικών αξιών, τονίζει ο Π. Καψής

    Για το νέο δάνειο των 130 δισ. ευρώ «δεν τίθεται θέμα αύξησης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, ούτε νέα φορολογικά μέτρα» ξεκαθάρισε o κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

    Ο κ. Καψής, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αναλάβει προσωπικά ο πρωθυπουργός το θέμα των μισθών στον ιδιωτικό τομέα και ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει επικοινωνία του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία με το PSI και το "προ-μνημόνιο".

    Απαντώντας σε ερώτηση εάν θα ζητηθούν έγγραφες διαβεβαιώσεις από τους αρχηγούς των κομμάτων, ο κ. Καψής είπε πως «αυτή τη στιγμή δε μας απασχολούν οι διαβεβαιώσεις αλλά η ουσία».

    [04] Αυξήσεις έως 5% στα νέα τιμολόγια ΔΕΗ για επιχειρήσεις - αγροτικές εκμεταλλεύσεις

    Αυξήσεις έως 5% στις χρεώσεις της ενέργειας, "πάγωμα" στα τέλη χρήσης δικτύου και μεγάλες ανατιμήσεις (έως και πενταπλασιασμός) των τελών για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας προβλέπουν τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ για τις επιχειρήσεις και τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις (άρδευση, αποστράγγιση κλπ.) που τροφοδοτούνται από το δίκτυο μέσης τάσης.

    Πρόκειται για 8.000 περίπου επιχειρήσεις μεσαίου και μεγάλου μεγέθους (βιοτεχνίες, βιομηχανίες, πολυκαταστήματα, κτίρια γραφείων, νοσοκομεία κ.α.) για τις οποίες τα τιμολόγια απελευθερώθηκαν από 1ης Ιανουαρίου. Η ΔΕΗ ανακοίνωσε σήμερα τα νέα τιμολόγια, τα οποία θα ισχύσουν από τα μεσάνυχτα της 1ης Φεβρουαρίου.

    Στο πλαίσιο της απελευθέρωσης, η ΔΕΗ κατήργησε το διαχωρισμό των χρεώσεων μεταξύ εμπορικής και βιομηχανικής χρήσης όπως επίσης και τις διαφορετικές χρεώσεις που ίσχυαν για τη χειμερινή και τη θερινή περίοδο. Παραμένει η διαφοροποίηση της τιμολόγησης ημέρας / νύχτας με τα νυχτερινά τιμολόγια σημαντικά φθηνότερα από τα ημερήσια.

    [05] Διεθνές συμπόσιο για τον Θ. Αγγελόπουλο στις 31/ 5

    Αθήνα, Ελλάδα 27/01/2012 13:56 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Διεθνές συμπόσιο για τον Θόδωρο Αγγελόπουλο στο Μέγαρο Μουσικής στις 31 Μαίου

    Διεθνές συμπόσιο και αφιέρωμα στο έργο του Θόδωρου Αγγελόπουλου διοργανώνει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Όπως είχε προγραμματιστεί, ο μεγάλος Ελληνας σκηνοθέτης με την παγκόσμια αποδοχή θα συνομιλούσε στις 31 Μαΐου με τον Βιμ Βέντερς για τον κινηματογράφο, τις τέχνες και τη σημασία του πολιτισμού στη σημερινή κρίση, ενώ θα γινόταν και η προβολή της ταινίας του, το "Βλέμμα του Οδυσσέα".

    «Λίγες μέρες πριν επιβεβαιώσαμε με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο το περιεχόμενο της εκδήλωσης, που το Μέγαρο του είχε προτείνει για να τιμήσει το σήμερα και το αύριο του έργου του.

    Η εκδήλωση αυτή θα γίνει. Θα οργανώσουμε ένα διεθνές συμπόσιο στη μνήμη του και θα παρουσιάσουμε ταινίες του. Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει προσωπικότητες αυτής της πνευματικής και καλλιτεχνικής εμβέλειας» ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Ιωάννης Μάνος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 27 January 2012 - 13:29:00 UTC