Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 8 January 2025
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αισιοδοξία για το αυριανό Γιούρογκρουπ
  • [02] Στην Κύπρο ο Αντ. Σαμαράς
  • [03] Στους αδελφούς Ταβιάνι η Χρυσή Αρκτος της Μπερλινάλε
  • [04] Πολυκομματική Βουλή και πρωτιά της ΝΔ δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
  • [05] Νέα λαϊκή εντολή για επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας
  • [06] Δεν έχει νόημα να τεμαχιστεί το δεύτερο πακέτο "διάσωσης", λέει ο Σόιμπλε
  • [07] Στο τιμόνι της Χέρτα Βερολίνου ο Ότο Ρεχάγκελ

  • [01] Αισιοδοξία για το αυριανό Γιούρογκρουπ

    Την πεποίθησή της, πως την ερχόμενη Δευτέρα θα ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση του νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, ύψους 130 δισεκατομμυρίων ευρώ, εξέφρασε η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βιβιάνε Ρέντινγκ, σε σημερινή μακρά συνέντευξή της στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία.

    Συγχρόνως, η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σχολιάζοντας τις εικασίες για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, προειδοποίησε πως είναι επικίνδυνο να αναφέρει κάποιος ότι μπορεί να ζήσει και χωρίς τον γείτονά του. Εξάλλου, όπως παρατήρησε, στη βάση των συνθηκών, το ευρώ είναι μη ανατρέψιμο και δεν υπάρχει ούτε η δυνατότητα αλλά ούτε και η βούληση να αποπεμφθεί κάποια χώρα- μέλος της Ευρωζώνης. «Οποιος είναι στο ευρώ, παραμένει στο ευρώ», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Ρέντινγκ, προσθέτοντας συγχρόνως πως αυτό δεν σημαίνει ότι κανείς μπορεί, χωρίς όρους, να κάνει ό,τι θέλει.

    Σε σχέση με τις τωρινές απαιτήσεις απέναντι στην Ελλάδα, επισήμανε πως αν κάποιος βρίσκεται μέσα σε μια «κοινωνία αλληλεγγύης», κάτι που είναι σήμερα η Ευρώπη, δεν υπάρχουν γι΄ αυτόν μόνο δικαιώματα, αλλά και υποχρεώσεις, που πρέπει να τηρούνται από όλους, καθώς, όπως σημείωσε, «αλληλεγγύη δεν υπάρχει δωρεάν».

    Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται καιη υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ, η οποίαδήλωσε σήμερα ότιοι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης είναι έτοιμοι να εγκρίνουν αύριο, Δευτέρα, το νέο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, παρότι οι τελικές λεπτομέρειες βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της επεξεργασίας.

    Την προσδοκία τους, το Eurogroup της Δευτέρας να καταλήξει σε αποφάσεις για την Ελλάδα, είχανεκφράσειη καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι και ο Λουκάς Παπαδήμος, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που την περασμένη Παρασκευή.

    Μάλιστα,ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είχε σημειώσει ότι είναι ανάγκη να επιτευχθεί μια συμφωνία την Δευτέρα για το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, αποκλείοντας την πιθανότητα να ζητηθούν και νέες γραπτές δεσμεύσεις από τους Έλληνες πολιτικούς. "Είναι μεγάλη ανάγκη να επιτευχθεί μια συμφωνία τουλάχιστον για το PSI (το λεγόμενο "κούρεμα" του ελληνικού χρέους) στη σύνοδο της Δευτέρας" είχε υπογραμμίσει ο Γιούνκερ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Λουξεμβούργο.

    Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης έχουν προγραμματίσει να συναντηθούν την Δευτέρα στις Βρυξέλλες για να εξετάσουν αν έχουν εκπληρωθεί οι προϋποθέσεις για την έγκριση του νέου σχεδίου διάσωσης της Ελλάδας, που περιλαμβάνει το κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά περίπου 100 δισεκατομμύρια ευρώ και μια νέα δανειακή σύμβαση ύψους 130 δισ. ευρώ.

    [02] Στην Κύπρο ο Αντ. Σαμαράς

    Τις προτάσεις του για να βγει η Ελλάδα από την κρίση διατυπώνει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, σε αποκλειστική συνέντευξη στην εφημερίδα «Σημερινή».

    Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος φθάνει αργά το απόγευμα στην Κύπρο, δηλώνει:«χρειάζονται τώρα συγκεκριμένα πράγματα. Εκλογές, ώστε να προκύψει νέα κυβέρνηση, με νωπή και ισχυρή εντολή, αλλά και μια νέα αναπτυξιακή πορεία. Να τηρήσουμε τους στόχους μείωσης του ελλείμματος, αλλά να προσθέσουμε και άλλες δύο προτεραιότητες: Την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή» .

    Ο κ. Σαμαράς, μιλώντας στον δημοσιογράφο της «Σημερινής» Μιχάλη Παπαδόπουλο, υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα διανύει την πιο κρίσιμη περίοδο της μεταπολεμικής της ιστορίας, ως αποτέλεσμα, όπως υποστηρίζει, «της λανθασμένης οικονομικής συνταγής, της ανεπάρκειας και της αναποτελεσματικότητας των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ».

    Ειδικότερα αναφέρει πως, μετά την «εξωφρενική εξαγγελία δημοψηφίσματος από το Γιώργο Παπανδρέου, η Ελλάδα βρέθηκε στην άκρη του γκρεμού. Βρέθηκε μπροστά στον κίνδυνο άμεσης ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας». Κι αν αυτό συνέβαινε, εκτιμά, θα οδηγούσε σε αληθινή λεηλασία της χώρας, του λαού της και του πλούτου της, που δεν είναι μόνο η δημόσια και ιδιωτική περιουσία. Είναι, σημειώνει, «οι νέοι άνθρωποι, η Δημοκρατία, η Ελευθερία και η Ανεξαρτησία, η ταυτότητα της κοινωνίας μας».

    Ο κ. Σαμαράς εκφράζει την πεποίθηση ότι με την απόφαση της ΝΔ να στηρίξει το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση, «η χώρα απομακρύνθηκε από τον γκρεμό», επισημαίνει, όμως, ότι «τίποτε δεν κρίθηκε οριστικά. Έχουμε δύσκολο δρόμο μπροστά μας».

    Απαντώντας στο ερώτημα, που οφείλεται η αλλαγή της στάσης της ΝΔ στο θέμα του Μνημονίου, ο πρόεδρος του κόμματος εξηγεί, μεταξύ άλλων: «Τα πράγματα σήμερα δεν ίδια με όσα επικρατούσαν στις αρχές του 2010. Τότε το χρέος ήταν βιώσιμο, σήμερα δεν είναι. Τότε οι Ευρωπαίοι -με ευθύνες του κ. Παπανδρέου- πίστευαν ότι το πρόβλημα ήταν κυρίως ελληνικό. Τώρα κατανοούν ότι δεν είναι, ότι μεταδίδεται σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη. Ιδιαίτερα τον ευρωπαϊκό Νότο. Τότε δεν αμφισβητείτο η παραμονή μας στην Ευρωζώνη. Τώρα αμφισβητήθηκε».

    Για τις καταστροφές που έγιναν την περασμένη Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας, ο κ. Σαμαράς δηλώνει ότι αυτοί που τις διέπραξαν «ήταν προετοιμασμένοι και οργανωμένοι. Και έπληξαν ολόκληρη την Ελλάδα» και τονίζει ότι «η Νέα Δημοκρατία έχει μαζί τους ανοιχτούς λογαριασμούς».

    Αναφορικά με το κυπριακό ο κ. Σαμαράς διαβεβαιώνει πως «η Νέα Δημοκρατία, η μεγάλη φιλελεύθερη πατριωτική παράταξη της Ελλάδας, στέκεται πάντα δίπλα (στην Κύπρο) στην αναζήτηση μιας δημοκρατικής, ευρωπαϊκής και λειτουργικής λύσης».

    Μια συμφωνία που δεν θα έχει τα στοιχεία αυτά, «εκτός από άδικη θα είναι και μη βιώσιμη και, σε τελική ανάλυση, δεν θα είναι ούτε λύση», εξηγεί ο πρόεδρος της ΝΔ και διαμηνύει ότι «αν, λοιπόν, κάποιοι βιάζονται να "καταργήσουν" την Κυπριακή Δημοκρατία, κάνουν λάθος και θα πρέπει να το καταλάβουν τώρα».

    [03] Στους αδελφούς Ταβιάνι η Χρυσή Αρκτος της Μπερλινάλε

    Στην ταινία «Ο Καίσαρας πρέπει να πεθάνει» των αδερφών Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι, γύρω από το ανέβασμα της τραγωδίας του Σέξπιρ «Ιούλιος Καίσαρας» από τους τρόφιμους φυλακής υψίστης ασφαλείας, απονεμήθηκε η Χρυσή Άρκτος καλύτερης ταινίας της φετινής 62ηςΜπερλινάλε - ένα ακόμη βραβείο καλύτερης ταινίας κέρδισαν οι Ταβιάνι από την Οικουμενική επιτροπή, που το απονέμουν καθολικοί και προτεστάντες κριτικοί. Αναμφισβήτητα πρόκειται για μια από τις δυο-τρεις καλύτερες ταινίες του φεστιβάλ, που φέτος, πρέπει να πω, το επίπεδό του, ήταν κάπως πεσμένο.

    Το Ειδικό βραβείο της επιτροπής απονεμήθηκε στην αντιρατσιστική ουγγρική ταινία «Μόνο ο άνεμος» του Μπενς Φίλεγκαουφ, βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, γύρω από τη δολοφονία μιας οικογένειας τσιγγάνων. Ενώ, στο άλλο φαβορί του φετινού φεστιβάλ, την ταινία «Μπάρμπαρα» του Κρίστιαν Πέτσολτ, απονεμήθηκε το βραβείο σκηνοθεσίας.

    Τα βραβεία:

    -ΧρυσήΑρκτος καλύτερης ταινίας: «Ο Καίσαρας πρέπει να πεθάνει» των αδερφών Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι

    -Μέγα Βραβείο της επιτροπης (Αργυρή Αρκτος) στην ταινία «Μόνο ο άνεμος» του Μπενς Φίλεγκαουφ

    -Αργυρή Αρκτος καλύτερης σκηνοθεσίας: Κρίστιαν Πέτσολτ για την ταινία «Μπάρμπαρα» του Κρίστιαν Πέτσολτ

    -Αργυρή Αρκτος καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στην Ρέιτσελ Μγουάνζα για τον ρόλο της στην ταινία «Μάγισσα του πολέμου»

    -Αργυρή Αρκτος καλύτερης ανδρικής ερμηνείας στον Μίκελ Μπόε Φάλσγκαρντ για το ρόλο του στην ταινία «Μια βασιλική σχέση»

    -Αργυρή Αρκτος για εξαιρετική καλλιτεχνική επίτευξη στον Λουτζ Ράιτεμεγιερ για τη φωτογραφία του στην ταινία «Η κοιλάδα του λευκού ελαφιού» του ΓουάνγκΚουανάν

    -Αργυρή Αρκτος καλύτερου σεναρίου στους Νικολάι Αρσέλ και Ράσμους Χάιστερμπεργκ για την ταινία «Μια βασιλική σχέση» του Νικολάι Αρσέλ

    -Βραβείο Αλφρεντ Μπάουερ για ταινία με ειδικές καινοτομίες στο «Ταμπού» του Μιγκέλ Γκόμες

    -Αργυρή Αρκτος - Ειδικό Βραβείο στην ταινία «Η αδερφή» της Ούρσουλα Μέιερ

    -Βραβείο καλύτερης πρώτης ταινίας στον «Κάουμποη» του ΜπουντεβίνΚούλε (στο τμήμα GenerationPlus)

    -Ειδική μνεία στην ταινία «Πέρα από το λόφο» του ΕμίνΑλπερ (στο τμήμα του «Φόρουμ»)

    -Χρυσή Αρκτος καλύτερης ταινίας μικρού μήκους στο «Ράφα» του ΤζοάοΣαλαβίζα

    -Ειδικό βραβείο της επιτροπής(Αργυρή Αρκτος) για ταινία μικρού μήκους, «Το μεγάλο κουνέλι» του Ατσούσι Βάντα

    Τα βραβεία της FIPRESCI:

    -Βραβείο καλύτερης ταινίας του διαγωνιστικού: «Ταμπού»

    του Μιγκέλ Γκόμες

    -Βραβείο καλύτερης ταινίας στο «Πανόραμα»: «Η ατομική εποχή» της ΧέλεναΚλοτζ

    -Βραβείο καλύτερης ταινίας στο «Φόρουμ»: «Χέμελ» του Σάσα Πόλακ

    [04] Πολυκομματική Βουλή και πρωτιά της ΝΔ δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

    Εννέα κόμματα μπαίνουν στην επόμενη βουλή, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ALCO που δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα. Στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων, η ΝΔ συγκεντρώνει το 24% έναντι 11,5% που συγκεντρώνει η Δημοκρατική Αριστερά. Στην τρίτη θέση και με ποσοστό 11% βρίσκονται το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ, ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 8%, ο ΛΑΟΣ με 5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι και η Χρυσή Αυγή με 3,5%, ενώ η Δημοκρατική Συμμαχία φτάνει το 3%.

    Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 20% δηλώνει πως θα στήριζε ένα κόμμα με επικεφαλής τον Λουκά Παπαδήμο, ενώ το 63% χαρακτηρίζει λάθος τη διαγραφή των βουλευτών που είπαν "όχι" στη νέα δανειακή σύμβαση.

    Οκτακομματική Βουλή δείχνει δημοσκόπηση της MARC που δημοσιεύει το Εθνος της Κυριακής με τη ΝΔ να διατηρει σημαντικό προβάδισμα και το ΠΑΣΟΚ να είναι τρίτο κόμμα μετά τη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη. Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει το 24%, η ΔΗΜΑΡ 15,2%, το ΠΑΣΟΚ 13,9%, το ΚΚΕ 11,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 10,7%, ο ΛΑΟΣ 6,9%, οι Οικολόγοι/Πράσινοι 3,3%, η Δημοκρατικη Συμμαχία 3,2%, η Χρυσή Αυγή 2,8% και το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών 1,7%.

    Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 62,9% των πολιτών θα ήθελε μετά τις εκλογές να προκύψει μια κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ το 51,5% ζητά οι εκλογές να γίνουν οποσδήποτε τον Απρίλιο.

    Με τη μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου να εκφράζει οργή και απογοήτευση για την ψήφιση του νέου δανειακού προγράμματος στη Βουλή, πάνω από το 60% εκτιμά ως λάθος την κίνηση των πολιτικών αρχηγών να διαγράψουν τους βουλευτές που είπαν "όχι" στα νέα μέτρα την περασμένη Κυριακή.

    Πτωτική πορεία ακολουθούν τα δύο μεγάλα κόμματα μετά την υπερψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης από τη βουλή, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας Real News. Ετσι, η ΝΔ συγκεντρώνει το 19% και το ΠΑΣΟΚ το 8,2%, ενώ και τα δύο κόμματα μαζί στην εκτίμηση ψήφου συγκεντρώνουν ένα 39,4%. Παράλληλα, το 78,7% των πολιτών πιστεύει ότι οι συνθήκες στο πολιτικό σκηνικό ευνοούν τώρα τη δημιουργία νέων κομμάτων, ενώ το 95,1% εμφανίζεται απαισιόδοξο για το μέλλον της χώρας.

    [05] Νέα λαϊκή εντολή για επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας

    H Kεντρική Πολιτικη Επιτροπή του Συνασπισμού ενέκρινε χθες, Σάββατο, με μεγάλη πλειοψηφία το κείμενο θέσεων για την πολιτική συμμαχιών και τη δράση του κόμματος για το επόμενο διάστημα, ενώ σήμερα θα τεθεί προς έγκριση και από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Σημειώνεται ότι ιδιαίτερα θετικό ήταν το κλίμα για τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης που οργανώθηκαν σήμερα σε ευρωπαϊκές χώρες.

    Η συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις και την πολιτική του κόμματος, που τέθηκε σε εκλογική ετοιμότητα, μεταφέρθηκε χθες το απογευμα στον ΣΥΡΙΖΑ και αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά σήμερα το απόγευμα.

    Δίνοντας τον τόνο για την ανάγκη εγρήγορσης, ετοιμότητας και κλιμάκωσης της πολιτικής δράσης του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας μιλώντας στην Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή, είπε ότι το κλίμα εκβιασμών που δημιούργησαν η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν θα μορφοποιηθεί το επόμενο διάστημα εναντίον της Αριστεράς. Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται στόχος επιθέσεων που θα κλιμακωθούν το επόμενο διάστημα για να εκβιάσουν για μια ακόμη φορά τον λαό.

    Απάντηση σε όλα αυτά, είπε ο κ. Τσίπρας, είναι η ανάγκη να ικανοποιηθεί το αίτημα για τη δημιουργία ενός νέου συνασπισμού εξουσίας που θα εφαρμόσει την εναλλακτική πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης. Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει μιά νέα λαϊκή εντολή για επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, με διαγραφή μέρους αυτού και με τη διατύπωση ρήτρας ανάπτυξης ώστε να καταφέρει η χώρα μας να αλλάξει σελίδα.

    Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ χαιρέτησε τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης που οργανώθηκαν σήμερα σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, τονίζοντας ότι οι κινητοποιήσεις αυτές υποδηλώνουν τη συνειδητοποίηση των Ευρωπαίων πολιτών ότι το πρόβλημα είναι ο καπιταλισμός και είναι ένα κοινό πρόβλημα όλων των λαών της Ευρώπης.

    Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας επανήλθε στο ζήτημα του τρόπου διακυβέρνησης της χώρας και υπογράμμισε ότι σήμερα επικρατεί ένα «τρίγωνο της αμαρτίας» που συγκροτούν το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, οι τράπεζες και τα ΜΜΕ με τη διαπλοκή.

    Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε κατά της κυβέρνησης για την αποδοχή του ειδικού λογαριασμού που θα ελέγχει τη ροή των δανείων προς την Ελλάδα, αλλά και θα διαχειρίζεται χρήματα που θα προέρχονται από έσοδα του ελληνικού κράτους, τονίζοντας ότι έχει εκχωρηθεί η εθνική κυριαρχία.

    [06] Δεν έχει νόημα να τεμαχιστεί το δεύτερο πακέτο "διάσωσης", λέει ο Σόιμπλε

    Δεν θα είχε νόημα το να κατατμηθεί το δεύτερο πρόγραμμα δανεισμού της Ελλάδας, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην εφημερίδα Tagesspiegel am Sonntag.

    «Εάν η Ελλάδα λάβει όλες τις αναγκαίες εγκρίσεις και εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις και ξεκαθαρίσει άλλα θέματα, τότε θα είναι σε θέση να λάβει το δεύτερο πακέτο βοήθειας» φέρεται να είπε ο Σόιμπλε. «Μια συμφωνία διαρθρωμένη κατά στάδια ή μια συμφωνία βήμα προς βήμα θα ήταν εποικοδομητική» και πρόσθεσε: «Θα αποφασίσουμε για το πλήρες πρόγραμμα την Δευτέρα».

    Πηγές είχαν δηλώσει στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς ότι αξιωματούχοι σε υπουργεία Εξωτερικών κρατών-μελών της ευρωζώνης εξέταζαν τρόπους να καθυστερήσουν τμήμα ή το σύνολο του δεύτερου πακέτου βοήθειας για την Ελλάδα, ύψους 130 δισ. ευρώ.

    Όμως Ευρωπαίοι πολιτικοί εξέφρασαν αισιοδοξία την Παρασκευή ότι η Ελλάδα θα εξασφαλίσει το σύνολο του νέου πακέτου μετά την έγκριση του νέου πακέτου λιτότητας ύψους 3,3 δισ. ευρώ.

    Ο Σόιμπλε αμύνθηκε επίσης έναντι των επικρίσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας της Ελλάδας Κάρολου Παπούλια, ο οποίος τον κατηγόρησε οργισμένος ότι προσβάλλει την Ελλάδα. «Δεν ξέρω κανέναν κ. Σόιμπλε που θα έκανε τέτοιο πράγμα. 'Ισως ο Έλληνας Πρόεδρος να παράκουσε κάτι» είπε.

    Πρόσθεσε ότι όλοι οι υπουργοί της ευρωζώνης μάχονται τα τελευταία δύο χρόνια να σταθεροποιήσουν το ευρώ «και ειδικά να σταθεροποιήσουν την Ελλάδα».

    Ο Σόιμπλε δήλωσε ότι η ευρωζώνη δεν θέτει νέους όρους για τη βοήθεια αλλά είναι απαραίτητο η Ελλάδα να δώσει «επαρκείς εγγυήσεις ότι θα εφαρμόσει αυτούς που έχουν συμφωνηθεί ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των εκλογών».

    Υπενθυμίζεται ότι, ο Σόιμπλε δύο φορές την εβδομάδα που πέρασε αποκάλεσε την Ελλάδα «λάκκο χωρίς πάτο», προκαλώντας οργή στην Αθήνα και τροφοδοτώντας την υπόθεση ότι οι βορειοευρωπαϊκές χώρες ίσως ετοιμάζονται να αναγκάσουν τη χώρα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, κάνοντας τον υπολογισμό ότι αυτό δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος να καταστρέψει το ευρώ.

    [07] Στο τιμόνι της Χέρτα Βερολίνου ο Ότο Ρεχάγκελ

    «Δημοκρατικό δικτάτορα» χαρακτήρισε τον εαυτό του ο Ότο Ρεχάγκελ, ο οποίος ανέλαβε το «τιμόνι» της Χέρτα Βερολίνου. Ο Γερμανός προπονητής μίλησε στην εφημερίδα «Bild» για την επιστροφή του σε πάγκο ομάδας, μετά τη... σύνταξη του το 2010, όταν είχε αποχωρήσει από την Εθνική Ελλάδας, ενώ φρόντισε να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του ενόψει του νέου σταθμού της καριέρας του.

    «Αναλαμβάνω από Δευτέρα. Εγώ είμαι ο νόμος», είπε αρχικά ο 73χρονος, ο οποίος το 2004 οδήγησε την εθνική Ελλάδας στην κατάκτηση του τροπαίου στο EURO, και συνέχισε: «Είμαι υγιής. Είμαι έτοιμος και νιώθω υπέροχα. Το νόημα στη ζωή μας είναι να δουλεύεις. Η Χέρτα δεν είναι ένα πλοίο που έχει βουλιάξει, αλλά πρέπει να παραδεχθούμε ότι υπάρχει μια μεγάλη διαρροή. Αυτό που περιμένω από τους ποδοσφαιριστές είναι όρεξη για σκληρή δουλειά, σκληρή δουλειά, πειθαρχία και να με ακούν. Πείτε με έναν δημοκρατικό δικτάτορα».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 19 February 2012 - 11:30:27 UTC