Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ενδεχόμενη ενίσχυση του "τείχους προστασίας"
  • [02] Καλά στην υγεία του ο Νέλσον Μαντέλα ο οποίος πήρε εξιτήριο
  • [03] Π. Καψής: "Η συμφωνία θα φέρει σταθερότητα και εμπιστοσύνη"
  • [04] Υπ. Παιδείας: Ο αριθμός των εκπαιδευτικών επαρκεί
  • [05] Η πλειοψηφία των Γερμανών είναι κατά της νέας βοήθειας προς την Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση

  • [01] Ενδεχόμενη ενίσχυση του "τείχους προστασίας"

    Η ευρωπαϊκή απόφαση για ενδεχόμενη ενίσχυση του "τείχους προστασίας" απέναντι στην ελληνική κρίση χρέους, θα ληφθεί "εντός του Μαρτίου", αλλά όχι αναγκαστικά κατά την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής την 1η και 2α Μαρτίου, άφησε να εννοηθεί σήμερα ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

    "Εξηγήσαμε σε όλους τους συναδέλφους μας ότι θα λάβουμε απόφαση τον Μάρτιο, όπως αποφάσισαν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων", τόνισε ο Σόιμπλε στους δημοσιογράφους στο περιθώριο υπουργικής συνόδου της G20 στο Μεξικό.

    "Ομως, ο Μάρτιος αρχίζει την 1η και τελειώνει στις 31. Ανάμεσα στην 1η και την 31η Μαρτίου θα εξετάσουμε εάν το εύρος του μηχανισμού "σταθερότητας" επαρκεί με δεδομένα τα τελευταία γεγονότα", τόνισε ο γερμανός υπουργός.

    Ο Σόιμπλε χαρακτήρισε κατάλληλο το χρονοδιάγραμμα αυτό και υπογράμμισε ότι μια απόφαση του ΔΝΤ για την ενίσχυση των δικών του κεφαλαίων αναμένεται τον Απρίλιο.

    Ορισμένοι μεγάλοι δανειστές της Ευρώπης πιέζουν τους εταίρους τους στην ΕΕ να ανακοινώσουν γρήγορα ενίσχυση του προβλεπομένου "τείχους προστασίας". "Κάντε το γρήγορα και δυναμικά και φροντίστε οι δεσμεύσεις σας να έχουν αποτελέσματα", δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ.

    Από την πλευρά του, ο Σόιμπλε επέμεινε χθες ότι το "τείχος προστασίας" δεν μπορεί να είναι απεριορίστου μεγέθους: "Δεν έχει κανένα νόημα από οικονομικής άποψης να εισακούσουμε τις εκκλήσεις και να διοχετεύουμε επ΄αόριστον κεφάλαια στους μηχανισμούς στήριξης ούτε να θέσουμε σε λειτουργία τη μηχανή εκτύπωσης χαρτονομισμάτων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας".

    [02] Καλά στην υγεία του ο Νέλσον Μαντέλα ο οποίος πήρε εξιτήριο

    Ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα βγήκε σήμερα από το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύθηκε ύστερα από πόνους στην κοιλιακή χώρα.

    Οι εξετάσεις που έγιναν στον 93 χρονο Μαντέλα "δεν έδειξαν κάτι σοβαρό" και για το λόγο αυτό ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής πήρε εξιτήριο.

    [03] Π. Καψής: "Η συμφωνία θα φέρει σταθερότητα και εμπιστοσύνη"

    "Η συμφωνία θα φέρει σταθερότητα και εμπιστοσύνη και σύντομα η οικονομία θα αναπτυχθεί και πάλι", δηλώνει ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής στη γερμανική εφημερίδα "Welt am Sonntag", στο πλαίσιο ανταπόκρισης με τίτλο "Tακτοποίηση στην Αθήνα'.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Καψής αναμένει ότι οι Έλληνες θα επιστρέψουν στις τράπεζες τα δισεκατομμύρια, τα οποία είχαν αποσύρει λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης και προβλέπει ότι ήδη τον επόμενο χρόνο η Ελλάδα θα αποπληρώσει τα πρώτα χρέη μετά από το τέλος της ύφεσης.

    Σε ό,τι αφορά τον τρόπο με τον οποίο η ελληνική οικονομία θα μπει σε πορεία ανάπτυξης, ο κ. Καψής αναφέρεται στο πρόγραμμα "Helios", στη σχεδιαζόμενη από κοινού με τους Γερμανούς ανάπτυξη της ηλιακής ενέργειας, ενώ παραπέμπει σε μελέτη του Γενικού Διευθυντή του ΙΟΒΕ οικονομολόγου Γιάννη Στουρνάρα που υπολογίζει ότι η οικονομία της Ελλάδας μέσω του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων και τον περιορισμό της γραφειοκρατίας θα μπορούσε να αυξηθεί κατά περισσότερο από ένα δέκατο.

    [04] Υπ. Παιδείας: Ο αριθμός των εκπαιδευτικών επαρκεί

    Για εντυπώσεις πανικού μιλάει ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας αναφερόμενη σε σημερινό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου με τίτλο "Λουκέτα στα σχολεία".

    Συγκεκριμένα αναφέρει ότι η εφημερίδα "προσπαθεί για πολλοστή φορά να δημιουργήσει εντυπώσεις πανικού και τρομοκράτησης στο χώρο της εκπαίδευσης" υπογραμμίζοντας πως "ο χώρος της εκπαίδευσης έχει ανάγκη από ασφάλεια, ηρεμία, στήριξη και, φυσικά, αναδιοργάνωση και μεταρρύθμιση".

    Ο αριθμός των εκπαιδευτικών, αναφέρεται στην ανακοίνωση, επαρκεί για να μην υπάρχουν κενά σε τάξεις, με τον παιδαγωγικά σωστό αριθμό μαθητών, χωρίς αυξήσεις.

    "Το μεγάλο σχέδιο των συγχωνεύσεων ολοκληρώθηκε το 2011 με θετικά αποτελέσματα παρά τις κασσάνδρειες προβλέψεις και του «Ε.Τ.»", αναφέρει το υπουργείο Παιδείας.

    [05] Η πλειοψηφία των Γερμανών είναι κατά της νέας βοήθειας προς την Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση

    Η πλειοψηφία των Γερμανών είναι κατά της νέας βοήθειας προς την Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση, τα ευρήματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, μια ημέρα πριν από την ψηφοφορία στη Μπούντεσταγκ για την έγκριση του δεύτερου πακέτου στήριξης της Ελλάδας, κατά την οποία η καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ είναι πιθανό να στηριχθεί στην αντιπολίτευση.

    Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Emnid Institute που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Bild am Sonntag, το 63% των Γερμανών είναι κατά της νέας βοήθειας προς την Ελλάδα, ύψους 130 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ το 33% είναι υπέρ.

    Σε ανάλογη δημοσκόπηση του ίδιου ινστιτούτου, τον Σεπτέμβριο, κατά της νέας βοήθειας ήταν το 53% και υπέρ το 43%.

    Η δημοσκόπηση στην Bild am Sonntag έδειξε επίσης ότι τα δυο τρίτα των Γερμανών πιστεύουν ότι η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι αναπόφευκτη και μόνο το 31% πιστεύει ότι μπορεί να αποτραπεί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 26 February 2012 - 15:30:26 UTC