Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την ανάγκη κυβέρνησης με ισχυρή αυτοδυναμία τόνισε ο Αντ. Σαμαράς
  • [02] Σε εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν αύριο οι γιατροί
  • [03] Κείμενο υποστήριξης της υποψηφιότητας Βενιζέλου για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ
  • [04] Eπίτροπο για την ανασυγκρότηση της οικονομικής δομής της Ελλάδας επιθυμεί o Γιούνκερ

  • [01] Την ανάγκη κυβέρνησης με ισχυρή αυτοδυναμία τόνισε ο Αντ. Σαμαράς

    Πρόσκληση με την σημερινή ψηφοφορία να «κλείσουμε οριστικά το "θλιβερό κεφάλαιο" των τελευταίων δυόμιση ετών» και «να ανοίξει ο δρόμος για τη λαϊκή ετυμηγορία με τις εκλογές» απηύθυνε από τη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

    Εξαπολύοντας δριμύτατη επίθεση τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στην Αριστερά ο κ. Σαμαράς τόνισε χαρακτηριστικά πως «δεν είμαστε όλοι ίδιοι» και στέλνοντας μήνυμα και προς τους διαγραφέντες βουλευτές, υπεραμύνθηκε της επιλογής του να στηρίξει την νέα δανειακή σύμβαση.

    Επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρξει κυβέρνηση με ισχυρή αυτοδυναμία η οποία θα προχωρήσει και στις ριζικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που απαιτεί ο τόπος, ο κ. Σαμαράς καταλόγισε προσπάθειες ανακοπής της πορείας της ΝΔ και θέλησε να κλείσει άμεσα την συζήτηση για πιθανή συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ την επόμενη μέρα.

    Κατά την ομιλία του στη συζήτηση για τα συνταξιοδοτικά και τις άλλες επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής του Μνημονίου, ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε να «βγάλουμε - μια για πάντα - την Ελλάδα από το κάδρο της κρίσης και να τη φέρουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για ανάκαμψη σε όλη την Ευρώπη».

    Απάντηση Ευ. Βενιζέλου

    «Άχαρη και ατελέσφορη προσπάθεια συνεχούς διαφοροποίησης που δεν οδηγεί πουθενά, μόνο σε παλαιοκομματικό και δημαγωγικό λόγο» καταλόγισε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής, αμέσως μετά την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά. Επίσης ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «ζοφερή» την «πρόταση» της Αριστεράς και απευθύνθηκε προς τους πολίτες για να πει ότι εκείνοι είναι που ακούν, αξιολογούν και επιλέγουν, και οι οποίοι, αν και ταλαιπωρημένοι, θα επιλέξουν σωστά.

    Ο κ. Βενιζέλος καταλόγισε στον κ. Σαμαρά ότι είναι ο «βασικός εκπρόσωπος της αμφιθυμίας» αιτιολογώντας πως έκανε δύο αλλαγές στη στρατηγική του, «υιοθέτησε την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και τώρα στρέφεται, επιτέλους, προς την Αριστερά με την οποία συνέπλεε στην μυωπική κριτική του κατά του μνημονίου».

    «Δεν πείθει ο πρόεδρος της ΝΔ. Η βαθύτερη αιτία που είναι δύσπιστοι οι εταίροι μας είναι γιατί δεν έχουν εμπιστοσύνη σε αυτά που λέει ο κ. Σαμαρας και η ΝΔ. Η συνεχής παλινωδία, η αβεβαιότητα και η αλλαγή στρατηγικής δεν μπορεί να διασφαλίσει την πορεία της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

    [02] Σε εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν αύριο οι γιατροί

    Πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν αύριο οι νοσοκομειακοί και οι ιδιώτες γιατροί, αντιδρώντας στην ψήφιση, την ίδια μέρα, του εφαρμοστικού νόμου για την υγεία, ο οποίος περιλαμβάνει ρυθμίσεις για το ΕΣΥ, τη δραστική ουσία και τα γενόσημα.

    "Μοναδική επιδίωξη της πολιτικής της κυβέρνησης", σημειώνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), "είναι η περικοπή των δαπανών Υγείας με κάθε τρόπο".

    Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) κάνει λόγο για "ταρατώδεις ρυθμίσεις που συμπεριλαμβάνονται στον εφαρμοστικό νόμο για την υγεία με τις οποίες καταργούνται 50 Νοσοκομεία και περικόπτεται το ωρομίσθιο εφημέρευσης κατά 17%".

    Να συμμετάσχουν στην απεργία, καλεί τα μέλη του και το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ).

    Στις 10.30 το πρωί της ίδιας μέρας, στο ξενοδοχείο President θα πραγματοποιηθεί έκτακτη πανιατρική συγκέντρωση, με θέμα τα μέτρα που προβλέπει ο εφαρμοστικός νόμος και θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή.

    Το κοινό επιστημονικό μέτωπο Γιατρών, Δικηγόρων και Μηχανικών, μαζί με τη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, οργανώνουν στις 6 το απόγευμα, συλλαλητήριο και συναυλία στην Πλατεία Συντάγματος με τον Μανώλη Μητσιά, σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη.

    [03] Κείμενο υποστήριξης της υποψηφιότητας Βενιζέλου για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ

    Κείμενο υποστήριξης της υποψηφιότητας του Ευάγγελου Βενιζέλου για τη διεκδίκηση της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ, διακινείται μεταξύ βουλευτών του Κινήματος.

    Στο κείμενο, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι η υποψηφιότητα του κ. Βενιζέλου εκφράζει την ανάγκη το ΠΑΣΟΚ να είναι ένα κόμμα αυστηρό με τον εαυτό του, προοδευτικό με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, ρεαλιστικό και χωρίς λαϊκισμούς.

    Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το κείμενο προετοιμαζόταν τις τελευταίες μέρες και η πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση των υπογραφών ξεκίνησε μετά την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή και την ανακοίνωσή του ότι θα θέσει υποψηφιότητα για την αρχηγία στο ΠΑΣΟΚ.

    [04] Eπίτροπο για την ανασυγκρότηση της οικονομικής δομής της Ελλάδας επιθυμεί o Γιούνκερ

    Ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ τάχθηκε υπέρ του διορισμού ενός ευρωπαίου επιτρόπου αρμόδιου για την ανασυγκρότηση της οικονομικής δομής της Ελλάδας, σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί αύριο Τετάρτη στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

    "Πραγματικά θα ήθελα να υπήρχε ένας Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομικής δομής", δήλωσε ο Γιούνκερ.

    Αυτό είναι απαραίτητο διότι οι οικονομικές δομές της χώρας "δεν είναι συγκρίσιμες σε τίποτε με τις δικές μας", σημείωσε ο Γιούνκερ.

    Η ελληνική κυβέρνηση "μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει" να προσαρμόσει την οικονομική δομή της χώρας στα ευρωπαϊκά πρότυπα, συνέχισε ο επικεφαλής του Eurogroup. "Γι' αυτό το λόγο πρέπει να συμμετάσχουμε οι ίδιοι στην εφαρμογή (των αλλαγών)".

    Ο Γιούνκερ διευκρινίζει ότι δεν επιθυμεί έναν επίτροπο που θα ελέγχει τον ελληνικό προϋπολογισμό, όπως είχε προταθεί τον Ιανουάριο από κάποιες χώρες της ευρωζώνης. "Όχι έναν επίτροπο αρμόδιο για την περιστολή των δαπανών στον προϋπολογισμό, όπως έχει ήδη προταθεί, αλλά έναν επίτροπο επιφορτισμένο με την ανασυγκρότηση", σημείωσε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 28 February 2012 - 19:30:27 UTC