Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πάνω από 55 τόνοι πατάτας σε τιμές παραγωγού θα διατεθούν αύριο στο ΑΠΘ
  • [02] Στην Ουκρανική Ντνιέπρ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Κ. Μανωλάς
  • [03] Άνοδος 0,57% στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

  • [01] Πάνω από 55 τόνοι πατάτας σε τιμές παραγωγού θα διατεθούν αύριο στο ΑΠΘ

    Πάνω από 55 τόνους πατάτας, ποσότητα πενταπλάσια σε σχέση με αυτή που είχε προϋπολογιστεί, παρήγγειλαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο (ΑΠΘ) οι καταναλωτές στη Θεσσαλονίκη, σπεύδοντας κατά εκατοντάδες να επωφεληθούν από την πρωτοβουλία τής Γεωπονικής Σχολής να διαθέσει το προϊόν σε τιμή παραγωγού, ήτοι 0,25 ευρώ ανά κιλό ή 5 ευρώ τα 20 κιλά.

    Η διάθεση πατάτας Νευροκοπίου και Ανω Βροντούς στις συγκεκριμένες προνομιακές τιμές θα πραγματοποιηθεί αύριο, από τις 11.00 μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι, στο προαύλιο του κτηρίου διοίκησης του ΑΠΘ, ενώ θα συνεχιστεί μεθαύριο Σάββατο, με τη διάθεση άλλων 50 τόνων, μεταξύ 11.00 και 13.00, στον ίδιο χώρο.

    Πάντως, αύριο θα μπορούν να αγοράσουν πατάτες μόνο όσοι έσπευσαν να τις παραγγείλουν μέχρι τις 15.00 σήμερα. Οι υπόλοιποι θα μπορούν απλά να παραγγείλουν κι αν οι νέες παραγγελίες είναι πολλές, δεν αποκλείεται να «στηθεί» αντίστοιχη υπαίθρια αγορά στο ΑΠΘ και τη Δευτέρα.

    «Λάβαμε περισσότερα από 1000 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με παραγγελίες, ενώ τα τηλέφωνα της Γεωπονικής Σχολής και το κινητό μου δεν σταμάτησαν να χτυπούν για τον ίδιο σκοπό. Δεν περιμέναμε να ζητηθούν πάνω από 10 τόνοι και ίσως φτάσουμε ακόμη και τους 60, καθώς δεν έχουν ακόμη καταμετρηθεί όλες οι παραγγελίες», εξηγεί στο ΑΜΠΕ ο ομότιμος καθηγητής Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων του ΑΠΘ, Χρίστος Θ. Καμενίδης, «ψυχή» της πρωτοβουλίας.

    [02] Στην Ουκρανική Ντνιέπρ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Κ. Μανωλάς

    Σε αυτή την ΑΕΚ όλα γίνονται. Ο Κώστας Μανωλάς, με τον οποίο η ΠΑΕ απέτυχε δύο φορές να έρθει σε συμφωνία στο παρελθόν για την επέκταση της συνεργασίας τους, θα συνεχίσει την καριέρα του, οριστικά κι αμετάκλειτα αυτή την φορά, στην Ντνιέπρ. Για 24 ώρες παίχτηκαν πολλά επεισόδια στο... σίριαλ της μεταγραφής του παίκτη στους Ουκρανούς, με προτελευταίο αυτό του "διαφαινόμενου ναυαγίου", ωστόσο, βρέθηκε τελικά η "χρυσή τομή" στο θέμα των χρημάτων που θα βάλει στο ταμείο της η Ένωση κι ο ποδοσφαιριστής θα υπογράψει το πλουσιοπάροχο συμβόλαιο που του πρόσφερε ο σύλλογος.

    Η ΑΕΚ θα βάλει στα ταμεία της 670.000 ευρώ (100.000 ευρώ μπροστά και 600.000) με ιδιωτικό συμφωνητικό. Κι αν οι δύο πλευρές έμειναν ευχαριστημένες από το τελικό deal, στον Θρασύβουλο τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Διότι βάσει του συμφωνητικού που συντάχθηκε η ομάδα της Φυλής θα πάρει το 30% των 100.000 ήτοι 30.000 ευρώ κι όχι περίπου 200.000 που προβλέπεται από το συνολικό κόστος της μεταγραφής.

    [03] Άνοδος 0,57% στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

    Με ήπια άνοδο έκλεισαν οι τιμές των μετοχών, παρά την αρχική σημαντική υποχώρηση της αγοράς, η οποία βρήκε στήριγμα στην απόφαση της Διεθνούς Ένωσης Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA) ότι δεν υπάρχει πιστωτικό γεγονός στην Ελλάδα και άρα δεν θα πληρωθούν τα CDS.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 747,85 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 0,57%. Ενδοσυνεδριακά υποχωρούσε έως και τις 730,88 μονάδες, όταν σημείωνε πτώση έως και 1,71%.

    Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 54,677 εκατ. ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 1 March 2012 - 17:30:28 UTC