Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τουλάχιστον τέσσερις εταιρείες υποψήφιες για έρευνες πετρελαίου σε Ιόνιο, Κρήτη
  • [02] "Δουλειές με φούντες" στο ελληνικό σινεμά
  • [03] Γιγάντιοι ψύλλοι ταλαιπωρούσαν τους δεινόσαυρους!
  • [04] Υπέγραψαν 25 χώρες το νέο σύμφωνο δημοσιονομικής πειθαρχίας
  • [05] Οριστικά στην Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι ο Νεϊμάρ
  • [06] Πολύπτυχο αφιέρωμα στον Ντίνο Χριστιανόπουλο, που κλείνει τα 81
  • [07] Φωτογραφική μηχανή που πρώτα φωτογραφίζει και μετά εστιάζει!
  • [08] Μειώνονται οι θάνατοι από καρκίνο στην ΕΕ σε σχέση με τον πληθυσμό της
  • [09] Παραδόθηκε ο δράστης της επίθεσης με καραμπίνα σε βιομηχανική μονάδα της Κομοτηνής
  • [10] Πάνω από 55 τόνοι πατάτας σε τιμές παραγωγού θα διατεθούν σήμερα στο ΑΠΘ
  • [11] Ξεπέρασαν τα 4,7 εκατομμύρια οι άνεργοι στην Ισπανία
  • [12] Καταγράφει 1400 βιβλία η "Ελληνική Βιβλιογραφία του 19ου αιώνα"

  • [01] Τουλάχιστον τέσσερις εταιρείες υποψήφιες για έρευνες πετρελαίου σε Ιόνιο, Κρήτη

    Τουλάχιστον τέσσερις εταιρείες, εξειδικευμένες στον τομέα των σεισμικών ερευνών για υδρογονάνθρακες (πετρέλαιο και φυσικό αέριο), από τις ΗΠΑ, τη Νορβηγία και τη Γαλλία υπέβαλαν αιτήσεις στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για την πραγματοποίηση ερευνών στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΜΠΕ στις εταιρείες που έχουν ήδη καταθέσει φακέλους περιλαμβάνονται οι ION, TGS-NOPEC, CGG Veritas και Dolphin Geophysical, ενώ ενδιαφέρον για τη διαδικασία είχε επιδείξει στο παρελθόν και η Νορβηγική PGS, στελέχη της οποίας έχουν επισκεφθεί το ΥΠΕΚΑ. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 3 σήμερα το μεσημέρι, οπότε δεν αποκλείεται στη λίστα των ενδιαφερομένων να προστεθούν και άλλες εταιρίες, από το ΥΠΕΚΑ δεν υπάρχει πάντως μέχρι στιγμής πάντως επίσημη πληροφόρηση.

    [02] "Δουλειές με φούντες" στο ελληνικό σινεμά

    Θεσσαλονίκη, Ελλάδα 02/03/2012 10:46 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Θεσσαλονίκη: "Δουλειές με φούντες" στον ελληνικό κινηματογράφο. Το επιχειρείν στις ταινίες του '50 και του '60

    Επιχειρήσεις σε κίνδυνο, "λουκέτα" καταστημάτων, πτωχεύσεις, χρεοκοπίες, τυχοδιωκτισμός, παραοικονομία. Η επιγραμματική αυτή "απεικόνιση" των παραμέτρων μιας έννοιας καθόλα επίκαιρης, της οικονομικής κρίσης, θα μπορούσε- ίσως- να αντανακλά "κομμάτι" της σημερινής πραγματικότητας. Στην προκειμένη, ωστόσο, περίπτωση δίνει μια "γεύση" του "επιχειρείν" στις ελληνικές ταινίες του '50 και του '60, οι οποίες, με τρόπο γλαφυρό και συχνά χιουμοριστικό, περιγράφουν και σχολιάζουν την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια της κρίσης.

    Την κινηματογραφική ιστορία της επιχειρηματικότητας στη μεταπολεμική Ελλάδα διατρέχει διεξοδικά η ιστορικός κινηματογράφου και δημοσιογράφος Αγγελική (Λίνα) Μυλωνάκη στο βιβλίο της "Δουλειές με φούντες" (Εκδόσεις Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος), αποκαλύπτοντας ομοιότητες με το σήμερα.

    Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου "αναδύονται" εικόνες και πρόσωπα των δημοφιλέστερων επιχειρηματιών της μεγάλης οθόνης: από τον κουτοπόνηρο μπακαλόγατο Ζήκο του Κώστα Χατζηχρήστου και τον παντοδύναμο εφοπλιστή Φωκά του Λάμπρου Κωνσταντάρα ως την αυστηρή "δεσποινίδα διευθυντή" της Τζένης Καρέζη και τη σοσιαλίστρια... businesswoman της Αλίκης Βουγιουκλάκη.

    Εργολάβοι, κτηματομεσίτες, ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, εργοστασιάρχες, εφοπλιστές, πλανόδιοι έμποροι, πλασιέ και μικρομαγαζάτορες "ξεπηδούν" από το κινηματογραφικό πανί- την... τηλεόραση της εποχής- και "βουτούν" στις σελίδες του βιβλίου της Αγγελικής Μυλωνάκη, αφηγούμενοι με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο τις μεταλλαγές της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα της προαναφερόμενης περιόδου.

    Στην ταινία του Αλέκου Σακελλάριου "Θα σε κάνω βασίλισσα" (1964), ο Θανάσης Βέγγος υποδύεται αριστοτεχνικά τον τσιγκούνη εργολάβο Αντώνη Τσιλιβίκη. Η μορφή του εργολάβου κυριαρχεί σε πληθώρα ταινιών της μεταπολεμικής περιόδου, καθώς ο ελληνικής κινηματογράφος της εποχής ακολουθεί κατά πόδας την ιδιόμορφη πορεία αστικοποίησης της Ελλάδας, που αναδεικνύει ως πρωταγωνίστρια την Αθήνα και τις αλλεπάλληλες μεταμορφώσεις της σε σύγχρονο αστικό κέντρο.

    [03] Γιγάντιοι ψύλλοι ταλαιπωρούσαν τους δεινόσαυρους!

    Τώρα μάλλον εξηγείται γιατί οι δεινόσαυροι φαίνεται πως ήσαν κακοδιάθετοι τύποι. Γιγάντιοι ψύλλοι μήκους έως δύο εκατοστών τους έπιναν το αίμα σε τακτική βάση, σύμφωνα με νέα απολιθώματα των αρχαίων παρασίτων που μόλις ανακαλύφθηκαν από γάλλους, κινέζους και αμερικανούς παλαιοντολόγους και δείχνουν τους αρχαιότερους ψύλλους που έχουν ποτέ βρεθεί στη Γη.

    Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι προϊστορικοί ψύλλοι ήσαν πέντε έως δέκα φορές μεγαλύτεροι από τους σημερινούς που δεν ξεπερνούν τα τρία χιλιοστά, αλλά τουλάχιστον δεν φαίνεται ότι μπορούσαν να κάνουν άλματα, καθώς δεν είχαν τα δυνατά πίσω πόδια των σημερινών ψύλλων.

    Η βιολογία και η συμπεριφορά τους ήταν αρκετά διαφορετική, κατά τους ερευνητές, καθώς σέρνονταν πάνω στο σώμα των ζώων-ξενιστών τους. Οι ψύλλοι, που βρέθηκαν στην Κίνα (τα απολιθώματα χρονολογούνται προ 125 έως 165 εκατ. ετών), ζούσαν στη Μεσοζωική εποχή που εκτείνεται πριν από 25 έως 50 εκατ. χρόνια, μια περίοδος που περιλαμβάνει την Ιουρασική, όταν ζούσαν ακόμα οι πτερόσαυροι και οι δεινόσαυροι, οι οποίοι εξαφανίστηκαν πριν από 65 εκατ. χρόνια (κι έτσι ησύχασαν από τους γιγάντιους ψύλλους!).

    [04] Υπέγραψαν 25 χώρες το νέο σύμφωνο δημοσιονομικής πειθαρχίας

    Είκοσι πέντε χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης υπέγραψαν σήμερα το νέο σύμφωνο δημοσιονομικής πειθαρχίας, για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρώπη. Η Βρετανία και η Τσεχική Δημοκρατία αρνήθηκαν να το υπογράψουν.

    "Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης στην οικονομική και νομισματική μας ένωση", δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπέι κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής του συμφώνου στις Βρυξέλλες.

    "Πιστεύω ότι είναι ένα ισχυρό μήνυμα που δείχνει ότι διδαχθήκαμε από την κρίση, ότι κατανοήσαμε το μήνυμα" που έστειλαν οι αγορές "και επιδιώκουμε ένα μέλλον με μία πολιτικά ενωμένη Ευρώπη", δήλωσε από την πλευρά τη καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ.

    Το σύμφωνο, την υπογραφή του οποίου απαίτησε το Βερολίνο για να συνεχίσει να επιδεικνύει την οικονομική του αλληλεγγύη προς τις υπερχρεωμένες χώρες της ευρωζώνης, προβλέπει την καθιέρωση "χρυσών δημοσιονομικών κανόνων" για τη δημοσιονομική ισορροπία και την επιβολή κυρώσεων εναντίον των χωρών που θα ξεπεράσουν το όριο του 3% του ΑΕΠ στο ετήσιο δημοσιονομικό τους έλλειμμα. Οι κανόνες αυτοί είναι επιθυμητό, αλλά όχι υποχρεωτικό, να ενταχθούν στα συντάγματα των ευρωπαϊκών χωρών.

    Στη συνέχεια, θα πρέπει να επικυρωθεί από τουλάχιστον 12 χώρες πριν τεθεί σε εφαρμογή. Οποια χώρα της ευρωζώνης δεν το επικυρώσει, δεν θα έχει δικαίωμα στην οικονομική στήριξη των ευρωπαίων εταίρων της μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας που θα τεθεί σε λειτουργία τον Ιούλιο.

    Η διαδικασία επικύρωσης είναι πιθανόν να περιπλακεί κυρίως στην Ιρλανδία, που ανακοίνωσε τη διενέργεια δημοψηφίσματος για το θέμα.

    [05] Οριστικά στην Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι ο Νεϊμάρ

    Δεδομένη θεωρεί ο Τύπος της Βραζιλίας τη μεταγραφή του Νεϊμάρ στην Μπαρτσελόνα.

    Επιμένουν οι σχετικές πληροφορίες ότι ο 19χρονος διεθνής φορ της Σάντος, το νέο μεγάλο αστέρι του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια με την ομάδα της Καταλονίας.

    Ο Νεϊμάρ ήταν βασικός στόχος και της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά η διοίκηση της πρωταθλήτριας Ισπανίας κατάφερε ν' αποσπάσει τη συναίνεση της Σάντος και την υπογραφή του νεαρού σταρ, με συνολικό κόστος περίπου 50 εκατ. ευρώ!

    [06] Πολύπτυχο αφιέρωμα στον Ντίνο Χριστιανόπουλο, που κλείνει τα 81

    Αφιερωμένο στον Ντίνο Χριστιανόπουλο, που αυτόν τον μήνα κλείνει τα 81 του χρόνια, είναι το καινούργιο τεύχος του περιοδικού "Εντευκτήριο", το οποίο περιλαμβάνει, εκτός από τις μελέτες για το πολύπτυχο έργο του θεσσαλονικιού ποιητή, μια σειρά λογοτεχνικών επιστολών προς τον ίδιο (του γράφουν, μεταξύ άλλων, οι Γιώργος Θέμελης, Τηλέμαχος Αλαβέρας, Ζωή Καρέλλη, Τάκης Βαρβιτσιώτης, Δ. Π. Παπαδίτσας, Ρένος Αποστολίδης, Μίλτος Σαχτούρης, Οδυσσέας Ελύτης, Γιάννης Δάλλας και Τ. Κ. Παπατζώνης), όπως και ένα εκτενές χρονολόγιο, σχεδιασμένο με διαφωτιστικές λεπτομέρειες από τον Γιώργο Κορδομενίδη.

    Μεγάλο μέρος της συζήτησης που ανοίγει για τον Χριστιανόπουλο το «Εντευκτήριο» επικεντρώνεται, όπως είναι εύλογο, στην ποίησή του.

    Ο Χριστιανόπουλος, όμως, δεν είναι μόνο η ποίηση και η πεζογραφία του. Είναι, επίσης οι επιδόσεις του στην κριτική, το δοκίμιο και τη φιλολογική έρευνα (Δημήτρης Κόκορης), το ενδιαφέρον του για τη λαϊκή παράδοση και τον Καραγκιόζη (Σωτηρία Σταυρακοπούλου), όπως και το μεταφραστικό του έργο, που ξεκινάει από την αρχαία ελληνική γραμματεία και φτάνει μέχρι τη νεότερη παγκόσμια λογοτεχνία (Δημήτρης Χουλιαράκης). Το αφιερωματικό τεύχος του "Εντευκτηρίου" ολοκληρώνεται με όσα ανακαλούν για την προσωπικότητα του Χριστιανόπουλου συνεργάτες, στενοί γνώριμοι και αφοσιωμένοι του φίλοι (Άρις Γεωργίου, Νίκος Καρατζάς, Μαρία Κέντρου-Αγαθοπούλου, Γ. Κορδομενίδης, Θωμάς Κοροβίνης, Μαρία Κουγιουμτζή, Ηλίας Κουτσούκος, Γιώργος Σκαμπαρδώνης, Βάνα Χαραλαμπίδου), όπως και με μια συστηματική παρουσίαση του πιο πρόσφατου βιβλίου για τη δουλειά του (Τάσος Καλούτσας).

    [07] Φωτογραφική μηχανή που πρώτα φωτογραφίζει και μετά εστιάζει!

    Μια νέα επανάσταση στη λήψη ψηφιακών φωτογραφιών από τον καθένα υπόσχεται μια πρωτοποριακή φωτογραφική μηχανή, με την οποία πρώτα τραβά κανείς την φωτογραφία και μετά εστιάζει εκεί που θέλει. Αν δεν του αρέσει εκεί που είναι αρχικά εστιασμένη η φωτογραφία του, μπορεί εκ των υστέρων να αλλάξει κατά τη βούληση την εστίαση.

    Η ψηφιακή μηχανή, με την ονομασία Lytro, που μοιάζει λίγο με μικρό τηλεσκόπιο, είναι δημιούργημα του μαλαισιανικής καταγωγής Ρεν Νγκ, που ανακάλυψε τη νέα τεχνολογία όταν έκανε το διδακτορικό του στην επιστήμη των υπολογιστών στο πανεπιστήμιο Στάνφορντ της Καλιφόρνια. Τώρα δημιούργησε την ομώνυμη εταιρία Lytro που εδρεύει επίσης στην Καλιφόρνια και ήδη μόλις άρχισε τις πωλήσεις του νέου προϊόντος, που έχει κιόλας γνωρίσει πολύ θετικές κριτικές διεθνώς.

    Η κάμερα χρησιμοποιεί τη λεγόμενη «τεχνολογία πεδίου φωτός» που επιτρέπει στο εστιακό σημείο μιας ψηφιακής εικόνας να αλλάζει μετά τη λήψη της. Ο χρήστης μπορεί να εμφανίσει στην οθόνη του υπολογιστή του την φωτογραφία που τράβηξε και, στη συνέχεια, να μεταβάλει το εστιακό σημείο από κάποιο αντικείμενο ή άνθρωπο που βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, σε ένα άλλο που βρίσκεται στο υπόβαθρο. Η μηχανή πετυχαίνει κάτι τέτοιο, επειδή χρησιμοποιεί ισχυρούς αισθητήρες με τους οποίους απορροφά πολύ περισσότερο φως σε σχέση με μια συμβατική φωτογραφική μηχανή.

    [08] Μειώνονται οι θάνατοι από καρκίνο στην ΕΕ σε σχέση με τον πληθυσμό της

    Η επιστήμη φαίνεται να κάνει βήματα προόδου στον πόλεμο εναντίον του καρκίνου, καθώς το 2012, αν και περισσότεροι από ποτέ Ευρωπαίοι θα πεθάνουν από τη νόσο, σχεδόν 1,3 εκατομμύρια, ο αριθμός τους ως ποσοστό στο σύνολο του πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης εμφανίζει σταθερή μείωση κατά την τελευταία πενταετία σε σχέση με το παρελθόν, σύμφωνα με μια νέα επιδημιολογική επιστημονική έρευνα. Η διαχρονική βελτίωση αποδίδεται κυρίως αφενός στην μείωση του τσιγάρου στους άνδρες και αφετέρου στην καλύτερη πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου του μαστού στις γυναίκες.

    Οι Ιταλοί και Ελβετοί ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Κάρλο Λα Βέκια του Ινστιτούτου Φαρμακολογικών Ερευνών Μάριο Νέγκρι του πανεπιστημίου του Μιλάνου, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό ογκολογίας "Annals of Oncology", σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ και το "New Scientist", ανέλυσαν τα δεδομένα θανάτων από όλα τα είδη καρκίνου στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά την περίοδο 1970-2007 και τα συνδύασαν με τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εξέλιξη του πληθυσμού στα ευρωπαϊκά κράτη.

    Αν και ο συνολικός απόλυτος αριθμός θανάτων από καρκίνο φέτος αναμένεται να αυξηθεί λόγω και της σταδιακής γήρανσης του ευρωπαϊκού πληθυσμού, παρόλα αυτά η θνησιμότητα από καρκίνο το 2012 αναμένεται να είναι μειωμένη σε σχέση με το 2007, κατά 10% περίπου στους άνδρες και 7% στις γυναίκες.

    [09] Παραδόθηκε ο δράστης της επίθεσης με καραμπίνα σε βιομηχανική μονάδα της Κομοτηνής

    Αίσιο τέλος είχε η επιχείρηση της αστυνομίας για τη σύλληψη του δράστη και την απελευθέρωση των δύο ομήρων που κρατούσε από χθεςτο μεσημέρι ο 52χρονος, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Helesi PLC, στη βιομηχανική περιοχή της Κομοτηνής.

    [10] Πάνω από 55 τόνοι πατάτας σε τιμές παραγωγού θα διατεθούν σήμερα στο ΑΠΘ

    Πάνω από 55 τόνους πατάτας, ποσότητα πενταπλάσια σε σχέση με αυτή που είχε προϋπολογιστεί, παρήγγειλαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο (ΑΠΘ) οι καταναλωτές στη Θεσσαλονίκη, σπεύδοντας κατά εκατοντάδες να επωφεληθούν από την πρωτοβουλία τής Γεωπονικής Σχολής να διαθέσει το προϊόν σε τιμή παραγωγού, ήτοι 0,25 ευρώ ανά κιλό ή 5 ευρώ τα 20 κιλά.

    Η διάθεση πατάτας Νευροκοπίου και Ανω Βροντούς στις συγκεκριμένες προνομιακές τιμές θα πραγματοποιηθεί από τις 11.00 μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι, στο προαύλιο του κτηρίου διοίκησης του ΑΠΘ, ενώ θα συνεχιστεί αύριο Σάββατο, με τη διάθεση άλλων 50 τόνων, μεταξύ 11.00 και 13.00, στον ίδιο χώρο.

    [11] Ξεπέρασαν τα 4,7 εκατομμύρια οι άνεργοι στην Ισπανία

    Νέο ρεκόρ σημείωσε ο αριθμός των ανέργων στην Ισπανία, οι οποίοι ξεπέρασαν στα τέλη Φεβρουαρίου τα 4,7 εκατομμύρια, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας, το οποίο εκτιμά ότι ο αριθμός αυτός "δικαιολογεί" τη μεταρρύθμιση στον τομέα της εργασίας, σε μια "περίπλοκη" ευρωπαϊκή οικονομική συγκυρία.

    Οι 4.712.000 άνεργοι αποτελούν αριθμό ρεκόρ από την έναρξη της κρίσης το 2008 και από την πρώτη δημοσίευση των μηνιαίων αυτών στατιστικών, το 1996.

    [12] Καταγράφει 1400 βιβλία η "Ελληνική Βιβλιογραφία του 19ου αιώνα"

    Περί τα 1400 βιβλία και αυτοτελή φυλλάδια που εκδόθηκαν και κυκλοφόρησαν στην ελληνική γλώσσα από το 1819 έως τα 1832, συγκεντρώνει και καταγράφει αναλυτικά ο δεύτερος τόμος της έκδοσης «Ελληνική Βιβλιογραφία του 19ου αιώνα», έργο ζωής του διακεκριμένου ιστορικού του 20ου αιώνα, Φίλιππου Ηλιού.

    Με εκτενείς περιγραφές των εντύπων, αποδελτίωση αγγελιών και βιβλιοκρισιών στον Τύπο της εποχής, στοιχεία για την τιμή και το τιράζ, το έργο αποτελεί πολυδύναμο εργαλείο για τον αναγνώστη προκειμένου να κατανοήσει την παραγωγή και την πρόσληψη του βιβλίου από ελληνόφωνους και ελληνόγλωσσους πληθυσμούς, τον 19ο αιώνα, εν μέσω της δίνης που συντάραξε τον ευρύτερο οθωμανικό χώρο και είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία του πρώτου ανεξάρτητου εθνικού κράτους στην ευρύτερη περιοχή.

    Ο τόμος αποτελεί οργανική συνέχεια του μνημειώδους Α΄τόμου, ο οποίος ξεκινούσε με τις ελληνικές εκδόσεις των χρόνων 1801-1818, είχε δημοσιευτεί το 1997 και, εξαντλημένος προ πολλού, συνοδεύει την τωρινή έκδοση σε CD.

    Πυρήνας του Β΄Τόμου της έκδοσης είναι τα βιβλία και τα αυτοτελή έντυπα που αφορούν με τον έναν ή άλλον τρόπο την ελληνική Επανάσταση. Τα βιβλία που βγαίνουν πρόχειρα στα τυπογραφεία του αγώνα, είτε τα βιβλία που βγαίνουν για να εξυπηρετήσουν τον αγώνα σε ευρωπαϊκά τυπογραφεία. Βιβλία λογίων - Σολωμός, Κάλβος, Κοραής, τα συνταγματικά κείμενα των Εθνοσυνελεύσεων της Επανάστασης με τα σχετικές συζητήσεις που τις συνοδεύουν, λέει στο ΑΜΠΕ, η ιστορικός Πόπη Πολέμη, αγαπημένη μαθήτρια του Φίλιππου Ηλιού και συνεργάτης του από τα πρώτα χρόνια της ερευνητικής επεξεργασίας του υλικού, την δεκαετία του 80.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 2 March 2012 - 9:30:29 UTC