Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Β. Πούτιν: Δύσκολο το έργο των πρωθυπουργών Ελλάδας και Ιταλίας
  • [02] Αβραμόπουλος: Απαραίτητη τη συνεργασία ανάμεσα στα κόμματα
  • [03] Διακοπή της κυκλοφορίας στην εθνική Αθηνών- Θεσσαλονίκης, στο ύψος των Μαλγάρων
  • [04] Συσπείρωση της κεντροδεξιάς ζητά ο Κ. Μαρκόπουλος
  • [05] Πανιώνιος-Ατρόμητος 1-2

  • [01] Β. Πούτιν: Δύσκολο το έργο των πρωθυπουργών Ελλάδας και Ιταλίας

    Στο πολύ δύσκολο έργο των «καμικάζι» πρωθυπουργών, οι οποίοι πρέπει να είναι «υπεύθυνοι άνθρωποι, που αγαπούν τη χώρα τους και να είναι καλοί επαγγελματίες» αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, όταν ρωτήθηκε πώς σχολιάζει τους πρώτους μήνες της κυβέρνησης της Ιταλίας, μετά την υποχρεωτική αποχώρηση του «φίλου» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

    Σύμφωνα με το πλήρες κείμενο της συζήτησης του Β. Πούτιν με τους διευθυντές κορυφαίων εφημερίδων του κόσμου, ο Ρώσος πρωθυπουργός, που διεκδικεί αύριο την επανεκλογή του στην προεδρία, σύγκρινε τις περιπτώσεις της Ελλάδας και της Ιταλίας και με αφορμή τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι, σημείωσε:

    «Έχει μπροστά του μια πολύ δύσκολη αποστολή. Νομίζω ότι τα κάνει όλα σωστά και κινείται σε απολύτως ορθή κατεύθυνση. Όμως είναι ένα περίπλοκο έργο, ουσιαστικά έχετε έναν "καμικάζι" πρωθυπουργό. Αυτοί οι στόχοι, τους οποίους έχει θέσει η εν ενεργεία κυβέρνηση στην Ελλάδα, είτε στην Ιταλία (στην Ιταλία βέβαια η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη, σε σχέση με την Ελλάδα, αλλά και πάλι τα προβλήματα είναι πολλά) μπορούν να υλοποιηθούν μόνο από ανθρώπους, που δεν έχουν προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες για το μέλλον. Πρέπει να είναι μάλιστα υπεύθυνοι άνθρωποι, που αγαπούν τη χώρα τους και να είναι καλοί επαγγελματίες».

    [02] Αβραμόπουλος: Απαραίτητη τη συνεργασία ανάμεσα στα κόμματα

    Απαραίτητη θεωρεί την συνεργασία και τη συνεννόηση ανάμεσα στα κόμματα, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος σε συνέντευξή του στο Βήμα επισημαίνει πως κάθε πολιτική κίνηση της ΝΔ θα είναι στην κατεύθυνση της εθνικής ενότητας.

    "Η σημερινή κυβέρνηση, πέραν των στόχων που υπηρετεί, θα αφήσει ως κληρονομιά και την αντίληψη της εθνικής συνεννόησης" τονίζει ο υπουργός Άμυνας ξεκαθαρίζοντας πως "και στην περίπτωση της αυτοδυναμίας η συνεργασία θα επιδιωχθεί". Εκφράζοντας την εκτίμηση πως "αν η συνεργασία είχε επιτευχθεί όταν υπήρχε χρόνος να κινηθούμε όλοι μαζί προς μια κατεύθυνση, πιο κοινωνική και αναπτυξιακή και λιγότερο λιτότητας που επιτείνει την ύφεση, η Ελλάδα δεν θα ευρίσκετο στη σημερινή κατάσταση".

    Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υπεραμύνεται της σύνθεσης και της συνεννόησης κάτω όμως από συγκεκριμένους κανόνες συμπεριφοράς , πολιτικών στόχων και κυβερνητικών επιλογών. Απαντώντας μάλιστα σε ερώτηση για το αν θα πρέπει να γυρίσει στη ΝΔ η κυρία Μπακογιάννη και άλλα στελέχη ο Δημήτρης Αβραμόπουλος τόνισε πως η ΝΔ "έχει τις πόρτες της ανοιχτές, να δεχτεί όλους όσοι αποδέχονται, ενστερνίζονται και συνυπογράφουν το αξιακό και προγραμματικό της πλαίσιο".

    [03] Διακοπή της κυκλοφορίας στην εθνική Αθηνών- Θεσσαλονίκης, στο ύψος των Μαλγάρων

    Διακόπηκε το απόγευμα η κυκλοφορία των οχημάτων στο 493ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών- Θεσσαλονίκης, στο ύψος των Μαλγάρων, λόγω πυκνών καπνών που έχουν καλύψει το οδόστρωμα από φωτιές στα παρακείμενα χωράφια. Όπως έγινε γνωστό, η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδους και συγκεκριμένα, μέσω του κόμβου των Ευζώνων.

    [04] Συσπείρωση της κεντροδεξιάς ζητά ο Κ. Μαρκόπουλος

    Την ανάγκη να υπάρξει μια ενιαία και αδιαίρετη κεντροδεξιά έτσι ώστε να διασφαλιστεί και η απαραίτητη αυτοδυναμία, επισημαίνει ο ανεξάρτητος, πλέον, βουλευτής Κώστας Μαρκόπουλος.

    Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News» ο βουλευής Ευβοίας χαρακτηρίζει τον διαχωρισμό της κεντροδεξιάς ως συνταγή αποτυχίας, τάσσεται υπέρ μιας αληθινής πανστρατιάς της κεντροδεξιάς, ενώ απορρίπτει τη συνύπαρξη με το «τραγικό» όπως λέει «κουφάρι του ΠΑΣΟΚ». Ζητά μάλιστα να πραγματοποιηθεί ένα προγραμματικό συνέδριο της ελληνικής κεντροδεξιάς, το οποίο και χαρακτηρίζει ως αφετηρία ανασύνθεσης όχι μόνο για την ίδια αλλά και για όλο το πολιτικό σύστημα.

    «Ειναι αστείο να ψαχουλεύουμε συναίνεση με την αριστερά, όταν το σπίτι μας έχει σφραγισμένα υπόγεια» τονίζει χαρακτηριστικά, ενώ χαρακτηρίζει τον Πάνο Καμμένο τμήμα της ελληνικής κεντροδεξιάς. «Εχω ξαναπεί ότι και αυτός θα έπρεπε να είναι στη ΝΔ, είναι φίλος μου και συνάδελφός μου, συχνά ανταλλάσουμε απόψεις και σε πολλά συμφωνούμε» δηλώνει.

    [05] Πανιώνιος-Ατρόμητος 1-2

    Σπουδαία νίκη σημείωσε σήμερα ο Ατρόμητος στη Νέα Σμύρνη επί του Πανιωνίου με 2-1 σε αναμέτρηση για την 23η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Τα τέρματα των νικητών σημείωσε ο Μήτρογλου στο 29΄ και στο 67΄ ενώ για τους γηπεδούχους μείωσε ο Ντιμπαλά στο 80΄.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 3 March 2012 - 17:30:26 UTC