Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Βγάζουμε βάρος 105 δισ. ευρώ από τις πλάτες του ελληνικού λαού"
  • [02] Ενοπλη ληστεία σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στον Πειραιά
  • [03] Στο πιο βαθύ και "εχθρικό" σημείο της Γης καταδύεται ο Τζέιμς Κάμερον
  • [04] Ικανοποίηση Ολι Ρεν για την "ευρεία συμμετοχή" στο PSI
  • [05] Αλταφάζ: «Εντυπωσιακή επιτυχία» η συμμετοχή στο PSI
  • [06] Στο 2,1% ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο

  • [01] "Βγάζουμε βάρος 105 δισ. ευρώ από τις πλάτες του ελληνικού λαού"

    Απόλυτα ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα του PSI, η συμμετοχή στο οποίο έφθασε στο 95,7%, εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για "εντυπωσιακή και μη αναμενόμενη επιτυχία" και πρόσθεσε ότι "αντιμετωπίζει την Ελλάδα ως μια βιώσιμη χώρα που μπορεί και πάλι να ανατάξει".

    "Η ανταπόκριση ξεπέρασε κάθε προσδοκία και κάθε διεθνές προηγούμενο. Είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία. Για πρώτη φορά έχουμε τη δυνατότητα να μειώσουμε το χρέος μας και να ελαφρύνουμε τις επόμενες γενιές. Η στιγμή είναι σημαντική και πρέπει να καταγραφεί στην ιστορία του έθνους. Πρέπει όμως να κάνουμε και τα απαραίτητα και τα αναγκαία επόμενα βήματα", επεσήμανε ο κ. Βενιζέλος.

    "Βγάζουμε βάρος 105 δισ. ευρώ από τις πλάτες του ελληνικού λαού κάτι που οφείλαμε να το κάνουμε για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας", τόνισε χαρακτηριστικά.

    Αυτήν την ώρα πραγματοποιείται η τηλεδιάσκεψη των μελών του Eurogroup, ενώ η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου -που επρόκειτο να συνέλθει στις 6 το απόγευμα- θα γίνει στις 15.30.

    Διαβάστε επίσης:

    Ικανοποίηση Ολι Ρεν για την "ευρεία συμμετοχή" στο PSI

    Αλταφάζ: «Εντυπωσιακή επιτυχία» η συμμετοχή στο PSI

    Το Βερολίνο χαιρετίζει τη συμφωνία για το PSI

    [02] Ενοπλη ληστεία σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στον Πειραιά

    Ενοπλη ληστεία σημειώθηκε σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στον Πειραιά στην οδό Αγ.Ελευθερίου 85. Ο δράστης με την απειλή όπλου απέσπασε απο τον ταμία του ταχυδρομείου άγνωστο χρηματικό ποσό και διέφυγε πεζός.

    Η αστυνομία διαξάγει έρευνες για τη σύλληψη του δράστη.

    [03] Στο πιο βαθύ και "εχθρικό" σημείο της Γης καταδύεται ο Τζέιμς Κάμερον

    Ο Καναδός σκηνοθέτης του "Τιτανικού" και της "Άβύσσου" Τζέιμς Κάμερον θα επιχειρήσει έναν άθλο μέσα στις επόμενες εβδομάδες και θα καταδυθεί μόνος στην Τάφρο των Μαριαννών (Ειρηνικός Ωκεανός), το βαθύτερο γνωστό σημείο του φλοιού της γης, για να φέρει πίσω εικόνες και δείγματα.

    Το National Geographic, το οποίο ελέγχει την αποστολή "Πρόκληση της βαθειάς θάλασσας", ανακοίνωσε σήμερα στην ιστοσελίδα του ότι ο διάσημος σκηνοθέτης θα προσπαθήσει να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που εδώ και πενήντα χρόνια, θα φτάσει σε βάθη σχεδόν άγνωστα με το μίνι-βαθυσκάφος "Deepsea Challenger" μήκους 8 μέτρων.

    Αναμένεται ότι ο Τζέιμς Κάμερον θα "παραμείνει έξι ώρες στο βυθό, κατά τις οποίες θα κινηματογραφήσει σε 3-D χάρη σε ισχυρούς προβολείς και θα πάρει και δείγματα.

    Ο σκηνοθέτης, 57 ετών, σε δήλωσή του, σε βίντεο, για την ιστοσελίδα του National Geographic λέει ότι "ανησυχεί βέβαια", προσθέτοντας ότι "αυτό είναι ένα καλό πράγμα όταν είσαι εξερευνητής".

    Σύμφωνα με το National Geographic, πρόκειται για τον "πιο εχθρικό" τόπο του πλανήτη βυθισμένο σε μόνιμο σκοτάδι.

    [04] Ικανοποίηση Ολι Ρεν για την "ευρεία συμμετοχή" στο PSI

    Την ικανοποίησή του για την "ευρεία, εθελοντική συμμετοχή" των ιδιωτών στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων, εκφράζει ο επίτροπος Οικονομίας Όλι Ρεν, τονίζοντας παράλληλα ότι πρόκειται για μια «άνευ προηγουμένου» επίδειξη αλληλεγγύης από τους διεθνείς εταίρους της Ελλάδας.

    Ο επίτροπος Ρεν υπογραμμίζει, επίσης, ότι αναμένει από τις ελληνικές αρχές να τηρήσουν τη δέσμευσή τους προς το οικονομικό πρόγραμμα προσαρμογής και προς την "αυστηρή και έγκαιρη εφαρμογή των πολιτικών που περιλαμβάνει" και καταλήγει:

    "Το δεύτερο πρόγραμμα της Ελλάδας αποτελεί τον θεμελιώδη λίθο των προσπαθειών μας για να τονώσουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη και τις θέσεις απασχόλησης στην Ελλάδα. Είναι μοναδική ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί. Η επιτυχία του προγράμματος είναι ο θεμελιώδης λίθος της συνολικής μας απάντησης στην κρίση".

    [05] Αλταφάζ: «Εντυπωσιακή επιτυχία» η συμμετοχή στο PSI

    «Εντυπωσιακή επιτυχία» χαρακτήρισε την εθελούσια συμμετοχή των ιδιωτών στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων (PSI), ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του επιτρόπου οικονομίας, Όλι Ρεν.

    Ερωτηθείς για το αντικείμενο της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup, που θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης, ο A. Αλταφάζ απάντησε ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να ενημερώσει λεπτομερώς τους ομολόγους του για τη συμμετοχή των ιδιωτών στο PSI.

    Σε ό,τι αφορά στην απόφαση για την ενεργοποίηση των CACs (ρήτρες συλλογικής δράσης), ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, ξεκαθάρισε ότι είναι θέμα της ελληνικής κυβέρνησης και όχι του Eurogroup.

    [06] Στο 2,1% ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο

    Στο 2,1% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο εφέτος, παρά την ύφεση στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία (τον Ιανουάριο εφέτος ο πληθωρισμός είχε αυξηθεί 2,3% και τον Φεβρουάριο 2011, είχε καταγραφεί άνοδος 4,4%).

    Ο εναρμονισμένος πληθωρισμός αυξήθηκε τον Φεβρουάριο κατά 1,7%, έναντι αύξησης 4,2%, που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση του 2011 προς το 2010.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 9 March 2012 - 13:30:28 UTC