Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Μόλις εκλεγώ αρχηγός παραιτούμαι
  • [02] Στη Βουλή η νέα δανειακή σύμβαση
  • [03] "Κλείδωσε" η "οκτάδα" του Τσάμπιονς Λιγκ
  • [04] Με Κάρολ, Φουστέρ και Ντιόγκο η αποστολή του Ολυμπιακού κόντρα στη Μέταλιστ
  • [05] Αύριο η κρίσιμη απόφαση του ΔΝΤ για τα 28 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Μόλις εκλεγώ αρχηγός παραιτούμαι

    Σε διάστημα έξι έως επτά εβδομάδων, από τώρα, τοποθετεί τις εκλογές ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός οικονομικών και μελλοντικός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως ανέφερε σε συνέντευξη που έδωσε απόψε στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, στο πλαίσιο μιας σειράς τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών συνεντεύξεων που θα παραχωρήσει ενόψει της ανάδειξής του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αλλά και κατά την προεκλογική περίοδο. Αύριο ο κ. Βενιζέλος, στο ίδιο πλαίσιο, θα δώσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Ιπποκράτους.

    Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το σύνθημα με το οποίο απευθύνεται στα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στον ελληνικό λαό, είναι «Αρχίζουμε», θέλοντας να σηματοδοτήσει την έναρξη μιας νέας περιόδου τόσο στο ΠΑΣΟΚ, όσο και στην ελληνική πολιτική ζωή. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι στη συνέντευξή του δεν θέλησε να κάνει αναφορές ούτε στην κομματική δραστηριότητα του Κινήματος, αλλά ούτε και στην κυβερνητική του θητεία, πλην των εννέα μηνών που ο ίδιος βρίσκεται στο υπουργείο Οικονομικών, μιλώντας μόνο για τα θέματα που χειρίσθηκε σε αυτό το διάστημα.

    Σχετικά με την παραμονή του στην κυβέρνηση ο κ. Βενιζέλος προανήγγειλε την αποχώρησή του λέγοντας ότι «δεν μπορώ να συνεχίσω να παίζω έναν διπλό ρόλο». Και πρόσθεσε πως «μόλις αναλάβω τα καθήκοντα του αρχηγού του μεγαλύτερου κόμματος αυτής της Βουλής, πρέπει να αφοσιωθώ στα καθήκοντα αυτά».

    [02] Στη Βουλή η νέα δανειακή σύμβαση

    Κατατέθηκε απόψε στη Βουλή, το νομοσχέδιο με το οποίο κυρώνεται η σημερινή πράξη νομοθετικού περιεχομένου, για την έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης ανάμεσα στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), την Ελληνική Δημοκρατία, την Τράπεζα της Ελλάδος και το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ύψους 109,1 δισ. ευρώ.

    Το νομοσχέδιο εισάγεται προς συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής με την διαδικασία του κατεπείγοντος.

    Νωρίτερα, είχε προηγηθεί η συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου κατά την οποία εγκρίθηκαν όλες οι πράξεις νομοθετικού περιεχόμενου που αφορούν τη νέα δανειακή σύμβαση και την έγκριση του Ευρωπαϊκού Συμφώνου Δημοσιονομικής Σταθερότητας.

    [03] "Κλείδωσε" η "οκτάδα" του Τσάμπιονς Λιγκ

    Τα τελευταία "εισιτήρια" για τους "8" του Τσάμπιονς Λιγκ "σφράγισαν" απόψε Ρεάλ Μαδρίτης και Τσέλσι.

    Εσπασαν καρδιές στο "Στάμφορντ Μπριτζ", όπου η Τσέλσι νίκησε 4-1 τη Νάπολι στην παράταση και πήρε την πρόκριση στους προημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ. Με κεφαλιές του Ντρογκμπά (28΄) και του Τέρι (47΄), η ομάδα του Πάολο Ντι Κάνιο έδειξε ικανή να ανατρέψει εύκολα το 1-3 του πρώτου αγώνα στο "Σαν Πάολο", όμως ο Γκιοκχάν Ινλέρ με εξαιρετικό σουτ στο 55΄ μείωσε, βάζοντας ξανά τους "παρτενοπέι" σε θέση ισχύος. Στο 75΄ από ακόμα μία κεφαλιά του Ιβάνοβιτς, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ντοσένα. Καθαρό πέναλτι, που καταλόγισε ο Μπριχ και αξιοποίησε ο Φρανκ Λάμπαρντ, στέλνοντας το ματς στην παράταση. Εκεί, στο 105΄, ο Μπράνκο Ιβάνοβιτς με σουτ μετά την ασίστ του Ντρογκμπά, διαμόρφωσε το τελικό 4-1 χαρίζοντας στην Τσέλσι τη πιο σημαντική νίκη της στη φετινή σεζόν.

    Η Ρεάλ επικράτησε άνετα επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 4-1 στο "Μπερναμπέου". Οι «Μερένγκες» πίεσαν από την αρχή και προηγήθηκαν με τον Ιγκουαΐν στο 26΄. Το δεύτερο τέρμα της Ρεάλ σημείωσε ο Ρονάλντο στο 55΄ενώ ο Μπενζέμα δευτερόλεπτα αφού πέρασε στον αγωνιστικό χώρο έκανε τρία τα τέρματα της ομάδας του στο 70?. Για τους Ρώσους μείωσε ο Τόσιτς στο 77΄ με πολύ όμορφο σουτ. Το τελικό 4-1 διαμόρφωσε ο Κριστιάνο Ροναλντο στις καθυστερήσεις του αγώνα (94΄).

    [04] Με Κάρολ, Φουστέρ και Ντιόγκο η αποστολή του Ολυμπιακού κόντρα στη Μέταλιστ

    Με τους Κάρολ και Φουστέρ, οι οποίοι ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμού που αντιμετώπιζαν και γυμνάστηκαν κανονικά σήμερα, αλλά και με τον Ντιόγκο για πρώτη φορά στην αποστολή ευρωπαϊκού αγώνα, καθώς έληξε η τιμωρία του, θα υποδεχθεί ο Ολυμπιακός αύριο την Μέταλιστ, με σκοπό να υπερασπιστεί τη νίκη του με 1-0 στον πρώτο αγώνα της Ουκρανίας και να προκριθεί για πρώτη φορά στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ.

    Στη σημερινή προπόνηση ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Μόνχε, λόγω ενός διαστρέμματος που έχει υποστεί στην αριστερή ποδοκνημική. Στην αποστολή ο Ερνέστο Βαλβέρδε συμπερίλαβε 18 παίκτες. Αυτοί είναι οι: Μέγερι, Κάρολ, Τοροσίδης, Μοντέστο, Παπάζογλου, Μαρκάνο, Α. Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Μανιάτης, Ορμπάιθ, Μακούν, Καζίμ Ρίτσαρντς, Αμπντούν, Ιμπαγάσα, Φουστέρ, Μιραλάς, Τζιμπούρ και Ντιόγκο.

    Οι εκτός αποστολής Μπάμποβιτς, Ποτουρίδης, Φέισα, Δασκαλάκης, Μέλμπεργκ, Φετφατζίδης και Μόνχε, θα προπονηθούν αύριο στις 10:30 το πρωί.

    [05] Αύριο η κρίσιμη απόφαση του ΔΝΤ για τα 28 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα

    Την πρόταση της γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, για να συμμετάσχει το Ταμείο με 28 δισεκατομμύρια ευρώ στο νέο δανειακό πρόγραμμα για την Ελλάδα, αναμένεται να συζητήσει κατά την αυριανή συνεδρίασή του το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ.

    Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, η πρόταση θα εγκριθεί από την πλειοψηφία των μελών και όπως δήλωσε προχθές ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, το προηγούμενο τριετές πρόγραμμα (SBA) για την Ελλάδα θα ακυρωθεί και θα αντικατασταθεί από νέο πρόγραμμα (EFF), που θα είναι τετραετές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 14 March 2012 - 22:30:28 UTC