Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Γιορτή δημοκρατίας την Κυριακή
  • [02] Α. Διαμαντοπούλου: Tρεις προτεραιότητες για την ανάπτυξη
  • [03] Χ. Ράιχενμπαχ: Η Ελλάδα κάνει μια νέα άρχη
  • [04] Ανοικτό το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο άφησε ο Δ.Ρέππας
  • [05] Βλάβη στους servers του ΟΤΕ - Χωρίς internet χιλιάδες συνδρομητές
  • [06] Τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων συζήτησαν Ράιχενμπαχ και εκπρόσωποι εμπορίου
  • [07] Η ΕΕ σκληραίνει τις οικονομικές κυρώσεις της κατά του Ιράν
  • [08] Μεταμόσχευση ήπατος για τον Αμπιντάλ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Γιορτή δημοκρατίας την Κυριακή

    Η Κυριακή θα είναι μια γιορτή δημοκρατίας και συμμετοχής και ταυτόχρονα μια χρήσιμη ευκαιρία για συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ και οργανωτική κινητοποίηση ανέφερε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στην εισαγωγική του τοποθέτηση, σε συνέντευξη Τύπου στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος.

    Ο κ. Βενιζέλος απηύθυνε "μεγάλη θερμή πρόσκληση συμμετοχής" σε όλα τα μέλη, τους φίλους και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, όποτε κι αν αυτοί ψήφισαν το Κίνημα, ώστε "να ενώσουμε την πορεία μας για το καλό του τόπου και για να στηρίξουμε την παράταξη".

    Ταυτόχρονα ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε τις εκλογικές διαδικασίες της Κυριακής ως "ευκαιρία έναρξης της πορείας μας στον λαό, ενόψει των εθνικών εκλογών".

    Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει να επικοινωνήσει με όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες που βιώνουν την κρίση, προσθέτοντας ότι το Κίνημα πρέπει να ξαναγίνει αξιόπιστο, αξιοκρατικό και άξιο του ρόλου του.

    Αναφερόμενος επιπλέον στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το Κίνημα πρέπει να ενώνει την Κεντροαριστερά και τόνισε ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές είναι "η νίκη, η πρωτιά", ώστε το Κίνημα να έχει καθοριστικό λόγο στις πολιτικές εξελίξεις.

    [02] Α. Διαμαντοπούλου: Tρεις προτεραιότητες για την ανάπτυξη

    H προσέλκυση επενδύσεων, η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετώπισαν μέχρι σήμερα οι επενδυτές και η αλλαγή του τρόπου λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης με σκοπό να παταχθούν, οριστικά, φαινόμενα εκβιασμών για χρηματισμό, είναι οι βασικές κατευθύνσεις της πολιτικής που θα ακολουθήσει η υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άννα Διαμαντοπούλου, όπως ανέφερε σε συνομιλία της με δημοσιογράφους πριν από λίγο.

    Το ξεμπλοκάρισμα των ξένων επενδύσεων και η προσέλκυση νέων, η ένεση ρευστότητας στην αγορά και η κατάθεση, μέσα στις επόμενες ημέρες, του νομοσχεδίου για τη «φιλική επιχειρηματικότητα», αποτελούν τις τρεις βασικές προτεραιότητες του υπουργείου, όπως είπε η κ. Διαμαντοπούλου.

    Την ίδια ώρα, μετά και τη σύλληψη δύο υπαλλήλων της Γενικής Διεύθυνσης Επενδύσεων, του υπουργείου Ανάπτυξης για χρηματισμό, αποφασίσθηκε το «ξήλωμα» όλων των υπαλλήλων (περίπου 100) που εργάζονται στη συγκεκριμένη διεύθυνση και η άμεση αντικατάστασή τους. Ήδη έχει γίνει προκήρυξη των θέσεων και έχουν ζητηθεί οι παραιτήσεις όλων των υπαλλήλων της Διεύθυνσης. Παράλληλα, δόθηκε εντολή στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης να κάνει έλεγχο των οικονομικών στοιχείων όλων των υπαλλήλων στη συγκεκριμένη Διεύθυνση από το 2005 μέχρι σήμερα καθώς η καταγγελία από τον επιχειρηματία έγινε το 2005. Επίσης δόθηκε εντολή και στον κ. Διώτη να ανοίξουν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί.

    [03] Χ. Ράιχενμπαχ: Η Ελλάδα κάνει μια νέα άρχη

    "Μετά την επιτυχή έκβαση του PSI και την εξάλειψη των περισσότερων αβεβαιοτήτων για το δεύτερο πακέτο στήριξης, η Ελλάδα κάνει νέα αρχή σε πιο στέρεη βάση, πολύ θετική για το μέλλον της χώρας", τόνισε ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χορστ Ράιχενμπαχ, κατά την παρουσίαση της δεύτερης τριμηνιαίας έκθεσης.

    "Ελπίζω η Ομάδα Δράσης να συμβάλει σ΄ αυτή την προσπάθεια", πρόσθεσε ο κ. Ράιχενμπαχ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

    [04] Ανοικτό το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο άφησε ο Δ.Ρέππας

    «Εάν το κράτος δεν παίξει τον αναπτυξιακό του ρόλο, δεν θα ξεπεράσουμε ποτέ την κρίση», τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Ρέππας, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Flash.

    Όπως είπε ο κ. Ρέππας, ξεκίνησε ήδη η αξιολόγηση των δομών στο υπουργείο του, ακολουθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος και «μέχρι το τέλος του χρόνου θα γνωρίζουμε όχι πόσες υπηρεσίες έχουμε αλλά και τι επιπέδου είναι αυτές οι υπηρεσίες, πόσο καλές είναι, αν ανταποκρίνονται στις σημερινές συνθήκες». Παράλληλα, πρόσθεσε, θα ξεκινήσει και η διαδικασία αξιολόγησης του προσωπικού.

    Ερωτηθείς αν θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο, είπε ότι στο πρώτο μνημόνιο προβλέπεται αποχώρηση 150.000 υπαλλήλων έως το 2015 και ανέφερε πως με το μέτρο της εφεδρείας αποχώρησαν 15.000 υπάλληλοι, ενώ δεν απέκλεισε απολύσεις υπαλλήλων αν αξιολογηθούν αρνητικά, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να ξεπεραστεί και ο συνταγματικός σκόπελος.

    [05] Βλάβη στους servers του ΟΤΕ - Χωρίς internet χιλιάδες συνδρομητές

    Προβλήματα στη σύνδεσή τους στο internet και κατ' επέκταση στο άνοιγμα των ιστοσελίδων και την πρόσβασή τους στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο, αντιμετωπίζουν χιλιάδες συνδρομητές του ΟΤΕ, εξαιτίας τεχνικής βλάβης.

    Σύμφωνα με τον ΟΤΕ, από τις 11.30 το πρωί παρατηρείται πρόβλημα στην πρόσβαση των πελατών του Οργανισμού στις ιστοσελίδες του Internet, λόγω τεχνικής βλάβης σε κεντρικούς servers του δικτύου.

    Αμέσως μόλις εντοπίστηκε η βλάβη, οι τεχνικές υπηρεσίες της εταιρείας εργάζονται εντατικά για την αποκατάσταση της δυσλειτουργίας το συντομότερο δυνατόν.

    Ο ΟΤΕ σε σύντομη ανακοίνωσή του ζητάει την κατανόηση των πελατών του.

    [06] Τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων συζήτησαν Ράιχενμπαχ και εκπρόσωποι εμπορίου

    Τα προβλήματα χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αποτελούν θέμα για το οποίο λαμβάνονται μέτρα, όπως είπε ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Χ. Ράιχενμπαχ στους εκπροσώπους της αγοράς, με τους οποίους συναντήθηκε πριν από λίγη ώρα.

    Στη συνάντηση αυτή ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης ενημέρωσε τον κ. Ράιχενμπαχ για την εκστρατεία «Ξανασκέψου την Ελλάδα- Εμπιστεύσου το Ελληνικό Εμπόριο» με στόχο να επαναβεβαιωθεί η εμπιστοσύνη προς την ελληνική εμπορική επιχείρηση. Σε αυτό το πλαίσιο, επιδόθηκε στον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης το Κοινωνικό Πρωτόκολλο για την Ανάπτυξη το οποίο ενέκρινε η Γενική Συνέλευση της ΕΣΕΕ και στο οποίο εμπεριέχονται αναλυτικά σε 38 σημεία οι αναπτυξιακές προτάσεις των Ελλήνων εμπόρων από όλη την Ελλάδα.

    Οι προτάσεις του Ελληνικού Εμπορίου αναλύθηκαν στις παρακάτω κύριες ενότητες:

    - Έξυπνοι κανονισμοί και απλοποίηση των κανόνων της αγοράς.

    - Καλύτερη πρόσβαση στα ευρωπαϊκά εργαλεία και προγράμματα.

    - Ευκολότερη χρηματοδότηση και ρύθμιση των δανείων των Μμε Επιχειρήσεων από τις Τράπεζες.

    - Αναπλήρωση της ανταγωνιστικότητας και ανάκτηση της εμπορικής πίστης των ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό.

    [07] Η ΕΕ σκληραίνει τις οικονομικές κυρώσεις της κατά του Ιράν

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση σκληραίνει τους οικονομικές κυρώσεις τις οποίες επιβάλλει στο Ιράν στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να πείσει την Τεχεράνη να εγκαταλείψει το αμφιλεγόμενο πυρηνικό της πρόγραμμα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

    Το Συμβούλιο έχει ήδη επιβάλει το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων και άλλους περιορισμούς σε κάποιους ανθρώπους και νομικά πρόσωπα που συνδέονται με τις πυρηνικές δραστηριότητες του Ιράν.

    "Σε αυτό το πλαίσιο, το Συμβούλιο συμφώνησε να μην παρέχονται υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων πληρωμών σε αυτούς τους ανθρώπους και τα νομικά πρόσωπα στα οποία έχει επιβληθεί το πάγωμα των περιουσιακών τους στοιχείων", αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

    [08] Μεταμόσχευση ήπατος για τον Αμπιντάλ

    Σε μεταμόσχευση ήπατος θα υποβληθεί ο Ερίκ Αμπιντάλ, όπως ανακοίνωσε επίσημα η Μπαρτσελόνα.

    Στον διεθνή Γάλλο αμυντικό είχε διαγνωστεί πέρυσι τέτοια εποχή καρκίνος στο ήπαρ και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, για να κάνει λίγο καιρό αργότερα θριαμβευτική επιστροφή, συμμετέχοντας μάλιστα με τους «μπλαουγκράνα» στον νικηφόρο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Γουέμπλεϊ.

    Φέτος αγωνίστηκε κανονικά από το ξεκίνημα της σεζόν, όμως η εξέλιξη της υγείας του δεν ήταν θετική κι έτσι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα χρειαστεί μεταμόσχευση «... η οποία ήταν εξ αρχής μία πιθανότητα», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση των πρωταθλητών Ευρώπης.

    Στην ανακοίνωση δεν γίνεται λόγος για το αν και πότε ο Αμπιντάλ θα είναι σε θέση να επιστρέψει στην ενεργό δράση, θα πρέπει όμως να θεωρηθεί σίγουρο ότι θα απουσιάσει από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα γίνει το καλοκαίρι, σε Πολωνία και Ουκρανία.

    Υπενθυμίζεται ότι ο 32χρονος αμυντικός μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από την Μπαρτσελόνα, αφού τον περασμένο Ιανουάριο αρνήθηκε πρόταση ανανέωσης του συμβολαίου του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 15 March 2012 - 14:30:28 UTC