Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Θερμή πρόσκληση συμμετοχής" Βενιζέλου σε μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ
  • [02] Η Μέρκελ θέλει τον Σόιμπλε στο Eurogroup
  • [03] Αναγέννηση της λίμνης Κορώνειας
  • [04] Ομιλητής μαζί με τον Κον Μπεντίτ στο Στρασβούργο ο Γ. Παπανδρεόυ
  • [05] Απεργιακές κινητοποιήσεις θα ανακοινώσει σήμερα η ΠΝΟ
  • [06] "Ανακύκλωση με Τέχνη" και άλλες δύο εκθέσεις στο Τελλόγλειο Ίδρυμα
  • [07] Διπλασιαμό εκπομπών αερίων θερμοκηπίου έως το 2050 προβλέπει ο ΟΟΣΑ
  • [08] Τα καρδιακά επεισόδια δεν πτοούν τους Έλληνες καπνιστές, σύμφωνα με μελέτη
  • [09] Εγκαταλείπει "πρόωρα" ο ντε Βιλπέν
  • [10] Νέα μαζική δηλητηρίαση αρπακτικών πουλιών στα Στενά του Νέστου

  • [01] "Θερμή πρόσκληση συμμετοχής" Βενιζέλου σε μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ

    Η Κυριακή θα είναι μια γιορτή δημοκρατίας και συμμετοχής και ταυτόχρονα μια χρήσιμη ευκαιρία για συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ και οργανωτική κινητοποίηση ανέφερε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στην εισαγωγική του τοποθέτηση, σε συνέντευξη Τύπου στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος.

    Ο κ. Βενιζέλος απηύθυνε "μεγάλη θερμή πρόσκληση συμμετοχής" σε όλα τα μέλη, τους φίλους και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, όποτε κι αν αυτοί ψήφισαν το Κίνημα, ώστε "να ενώσουμε την πορεία μας για το καλό του τόπου και για να στηρίξουμε την παράταξη".

    Ταυτόχρονα ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε τις εκλογικές διαδικασίες της Κυριακής ως "ευκαιρία έναρξης της πορείας μας στον λαό, ενόψει των εθνικών εκλογών".

    Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει να επικοινωνήσει με όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες που βιώνουν την κρίση, προσθέτοντας ότι το Κίνημα πρέπει να ξαναγίνει αξιόπιστο, αξιοκρατικό και άξιο του ρόλου του.

    Αναφερόμενος επιπλέον στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το Κίνημα πρέπει να ενώνει την Κεντροαριστερά και τόνισε ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές είναι "η νίκη, η πρωτιά", ώστε το Κίνημα να έχει καθοριστικό λόγο στις πολιτικές εξελίξεις.

    [02] Η Μέρκελ θέλει τον Σόιμπλε στο Eurogroup

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ πρότεινε τον υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησής της Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την προεδρία του Eurogroup μετά την αποχώρηση του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα Financial Times Deutschland που επικαλείται μη κατονομαζόμενες πηγές.

    Ο υπουργός Οικονομικών μίας χώρας με "τριπλό A" , έμπειρος, αξιοσέβαστος και με επιρροή, ο κ. Σόιμπλε, 69 ετών, "έχει το αβαντάζ", σύμφωνα με πηγές του Eurogroup .

    Η καγκελάριος Μέρκελ πρότεινε τον υποψήφιό της στους άλλους αρχηγούς κρατών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όμως η τελική απόφαση είναι πιθανόν να αναβληθεί για μετά τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία τον Μάιο, σύμφωνα με την εφημερίδα.

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί δεν έχει δώσει ακόμη την έγκρισή του, φοβούμενος την υπερβολική ενίσχυση της θέσης της Γερμανίας, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο Eurogroup.

    [03] Αναγέννηση της λίμνης Κορώνειας

    Δύο σημαντικά έργα για την λίμνη Κορώνεια φαίνεται ότι παίρνουν το δρόμο της υλοποίησης το επόμενο χρονικό διάστημα καθώς ανήκουν στον κατάλογο των 12 σχετικών έργων, προϋπολογισμού 20 περίπου εκατομμυρίων ευρώ, που εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ.

    Συγκεκριμένα έχουν ήδη αναδειχτεί ανάδοχοι και αναμένονται σύντομα οι υπογραφές για τη διαμόρφωση υγροτόπου και βαθέων ενδιαιτημάτων και τη δημιουργία λιμνοδεξαμενών ωρίμανσης που αναμένεται να δώσουν ζωή στη λίμνη. Οι πρώτοι >>πυρήνες<< ζωής για την αναγέννηση της νεκρής λίμνης αναμένεται να δημιουργηθούν από τον πυθμένα της αφού απομακρυνθεί η μολυσμένη λάσπη.

    [04] Ομιλητής μαζί με τον Κον Μπεντίτ στο Στρασβούργο ο Γ. Παπανδρεόυ

    Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων προβληματισμού που πραγματοποιούνται στις "Ημέρες Στρασβούργου", θα μιλήσει ο τέως πρωθυπουργός της Ελλάδος και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.

    Ο κ. Παπανδρέου βρίσκεται σήμερα στο Στρασβούργο, όπου έχει προγραμματισμένη ομιλία, μαζί με τον συμπρόεδρο της Ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, με θέμα "Η Ελλάδα ή η Ευρώπη γλύτωσε από την κρίση;".

    Η ομιλία του κ. Παπανδρέου θα διαρκέσει 15 λεπτά ενώ, προηγούμενα, έχει προγραμματισθεί να μιλήσει ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών για την Γαλλική Προεδρία Φρανσουά Ολάντ.

    [05] Απεργιακές κινητοποιήσεις θα ανακοινώσει σήμερα η ΠΝΟ

    Στην σημερινή, νέα συνεδρίασή της, αναμένεται ανακοινώσει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), τις ημερομηνίες έναρξης των 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών, στις οποίες θα προχωρήσει.

    Χθες, πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Ναυτικής Ομοσπονδίας, κοινή σύσκεψη, των Μελών Διοίκησης της ΠΝΟ και των εκπροσώπων, του Συλλόγου Υπαλλήλου ΝΑΤ, του Προσωπικού Οίκου Ναύτη, των Εργαζομένων Εστίας Ναυτικών, των Πολιτικών Υπαλλήλων ΓΕΝΕ, της Πανελλήνιας Ένωσης Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης (ΑΕΝ- ΚΕΣΕΝ), των Ενώσεων Συνταξιούχων ΝΑΤ, της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοηγών και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εμπορικής Ναυτιλίας. Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε σε φορτισμένο κλίμα, εξετάστηκε ο κοινός συντονισμός των απεργιακών κινητοποιήσεων.

    [06] "Ανακύκλωση με Τέχνη" και άλλες δύο εκθέσεις στο Τελλόγλειο Ίδρυμα

    Δύο εκθέσεις που συνδέονται ιστορικά και πολιτισμικά με τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και μια τρίτη που αντανακλά την αισιοδοξία που εκπέμπουν οι καινοτόμες ιδέες φιλοξενούνται στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών.

    Οι εκθέσεις "Αποτυπώματα δύο αιώνων: (19ος-πρώτο μισό 20ου αιώνα)" και "Σπύρος Παπαλουκάς 1922 κ.ε." θα διαρκέσουν μέχρι τις 27 Μαΐου, ενώ η έκθεση "Ανακύκλωση με Τέχνη. Μην το πετάς" έως τις 6 Μαΐου.

    Εκθέματα από ανακυκλωμένα υλικά βιομηχανικού σχεδιασμού, γλυπτά και κατασκευές, μαθήματα για ενήλικες και εργαστήρια περιλαμβάνει η έκθεση για την ανακύκλωση.

    Με τη συμμετοχή της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και των καθηγητών Γιώργου Τσάρα και Θόδωρου Παπαγιάννη από τη σχολή της Αθήνας, του γλύπτη Γιώργου Κοσμίδη και πολλών άλλων δημιουργών η έκθεση δεν μένει σταθερή, καθώς εξελίσσεται και εμπλουτίζεται κατά τη διάρκειά της.

    «Είναι μια έκθεση που αναδεικνύει την ευαισθησία του κόσμου απέναντι σε θέματα περιβαλλοντικά αλλά και οικονομίας, που ?γεννά? αισιοδοξία. Οι έξυπνες και καινοτόμες ιδέες, η δημιουργία μέσα από ευτελή υλικά και η ευρηματικότητα είναι ένα ?παιχνίδι? φαντασίας και ελπίδας που το χαιρόμαστε όλοι" δήλωσε στο ΑΜΠΕ η γγ του ΔΣ του Τελλόγλειου Αλεξάνδρα Γουλάκη-Βουτυρά.

    Στο πλαίσιο αυτό, για το προσεχές διάστημα θα εκτίθενται και τα μουσικά όργανα που είναι φτιαγμένα από ανακυκλώσιμα υλικά της μπάντας ArtEco.

    [07] Διπλασιαμό εκπομπών αερίων θερμοκηπίου έως το 2050 προβλέπει ο ΟΟΣΑ

    «Η διάβρωση του φυσικού περιβαλλοντικού κεφαλαίου μας θα αυξήσει το ρίσκο αμετάκλητων αλλαγών, οι οποίες θα θέσουν σε κίνδυνο δύο αιώνες βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου». Σε αυτά τα λόγια, συνοψίζει ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκούριατις συνέπειες της μη ανάληψης συντονισμένης δράσης, σε παγκόσμιο επίπεδο, για τον αναπροσανατολισμό των σημερινών πρακτικών παραγωγής και κατανάλωσης.

    Οι προβλέψεις, που περιλαμβάνονται στην έκθεση «Περιβαλλοντικές προοπτικές έως το 2050: Οι συνέπειες της απραξίας», είναι αποκαρδιωτικές. Οι εκπομπές ρύπων αναμένεται να αυξηθούν κατά 50% έως τα μέσα του αιώνα, οι θάνατοι από τη μόλυνση της ατμόσφαιρας θα διπλασιαστούν, φτάνοντας τα 3,6 εκατομμύρια τον χρόνο και άλλα 2,3 δισεκατομμύρια θα προστεθούν σε όσους ζουν σε περιοχές με σοβαρό πρόβλημα στην προσφορά νερού.

    Όλα αυτά, σε λιγότερο από τέσσερις δεκαετίες, αν μοντέλα και συμπεριφορές δεν αλλάξουν.

    [08] Τα καρδιακά επεισόδια δεν πτοούν τους Έλληνες καπνιστές, σύμφωνα με μελέτη

    Τα καρδιακά επεισόδια φαίνεται πως δεν πτοούν τους Έλληνες καπνιστές. Αν και το κάπνισμα είναι σημαντικός παράγοντας κινδύνου για στεφανιαία νόσο η πλειονότητα των καπνιστών που έχουν εκδηλώσει οξύ στεφανιαίο σύνδρομο (δηλαδή έμφραγμα ή ασταθή στηθάγχη) διακόπτουν το κάπνισμα παροδικά, για ένα μικρό χρονικό διάστημα μετά το συμβάν, και δυστυχώς οι περισσότεροι από αυτούς αρχίζουν πάλι το κάπνισμα εντός τριμήνου.

    Το ποσοστό της υποτροπής του καπνίσματος μετά το οξύ στεφανιαίο σύνδρομο (οξύ καρδιακό επεισόδιο) είναι ανησυχητικά υψηλό στον ελληνικό πληθυσμό, επισημαίνεται σε μελέτη με θέμα «Η συμπεριφορά των Ελλήνων καπνιστών μετά από οξύ στεφανιαίο σύνδρομο» που πραγματοποιήθηκε στο Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βέροιας και θα παρουσιαστεί στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αθηροσκλήρωσης που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

    Η μελέτη βασίστηκε σε ένα δείγμα 420 ασθενών (320 άνδρες- 100 γυναίκες, ηλικίας 58,2+14,3 χρόνων) οι οποίοι ήταν ενεργοί και βαριά καπνιστές. Με τη βοήθεια εξειδικευμένης βοήθειας από το Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος όλοι οι ασθενείς διέκοψαν το κάπνισμα σε διάστημα που κυμαινόταν από 3-12 μήνες. Συγκεκριμένα το 53,1% των ασθενών σταμάτησαν το κάπνισμα μέσα στους πρώτους 3 μήνες μετά το επεισόδιο και το 61,43% μέσα στους 12 μήνες. Στο 90% από αυτούς η κατανάλωση νικοτίνης ήταν λιγότερη μετά το επεισόδιο απ΄ ότι πριν.

    [09] Εγκαταλείπει "πρόωρα" ο ντε Βιλπέν

    Ο πρώην πρωθυπουργός Ντομινίκ ντε Βιλπέν εγκατέλειψε την κούρσα για τις προεδρικές εκλογές χθες αφού απέτυχε να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό των 500 υπογραφών που απαιτείτο για να είναι υποψήφιος κι επίσημα, εξέλιξη η οποία ίσως ωφελήσει τον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

    Ο Ντε Βιλπέν, κεντροδεξιός αντίπαλος του Σαρκοζί ο οποίος είχε εγκαταλείψει το UMP πέρυσι, φερόταν να συγκεντρώνει από 1 ως 2% της πρόθεσης ψήφου εν όψει του πρώτου γύρου των εκλογών την 22α Απριλίου.

    [10] Νέα μαζική δηλητηρίαση αρπακτικών πουλιών στα Στενά του Νέστου

    Ολοσχερώς καταστράφηκε η αποικία όρνεων και εξοντώθηκε ο αναπαραγωγικός πληθυσμός του χρυσαετού στην προστατευόμενη περιοχή των Στενών του Νέστου, όπου τον Φεβρουάριο του 2012 σημειώθηκε μαζική δηλητηρίαση αρπακτικών πουλιών.

    Όπως καταγγέλλουν περιβαλλοντικές οργανώσεις, στις 19 Φεβρουαρίου, φύλακες του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Οροσειράς Ροδόπης ανακάλυψαν επτά δηλητηριασμένα αρπακτικά: τέσσερις χρυσαετούς, δυο όρνια και μια Γερακίνα, κοντά σε δυο πυροβολημένα άγρια άλογα.

    Οι οργανώσεις εκτιμούν ότι εξοντώθηκαν περίπου 30-40 όρνια και δηλητηριάστηκαν τουλάχιστον 4 χρυσαετοί.

    Πιθανόν πίσω από την εγκληματική αυτή πράξη να κρύβονται κυνηγοί ή κτηνοτρόφοι που ήθελαν να εξοντώσουν τους λύκους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 16 March 2012 - 8:30:30 UTC