Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επανένταξη στην ΚΟ της ΝΔ πέντε βουλευτών
  • [02] Ο ΑΠΟΕΛ απέναντι στη "Βασίλισσα"
  • [03] Μέτρα για την πάταξη της διαφθοράς προωθεί η Α. Διαμαντοπούλου
  • [04] Ταχεία διερεύνηση του σκανδάλου στο ΙΚΑ Καλλιθέας ζητά το ΔΣ του Ιδρύματος
  • [05] Αυτοσυγκράτηση ζητά ο ΠΣΑΠ, με αφορμή επεισόδια σε Β΄ και Γ΄ Εθνική
  • [06] Η Α. Ποδηματά και η Μ.Γιαννάκου μιλούν αποκλειστικά στο ΑΜΠΕ
  • [07] Φ. Σαχινίδης: "Δεν τοποθετούμαστε για τους ιδιώτες όσο διαρκεί το PSI"
  • [08] Αποδεκτή η παραίτηση του υπ. Οικονομικών της Κύπρου Κ. Καζαμία
  • [09] Ζωντανοί οι δύο Τούρκοι δημοσιογράφοι που αγνοούνταν στη Συρία

  • [01] Επανένταξη στην ΚΟ της ΝΔ πέντε βουλευτών

    Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ενημερώνει ότι εντάσσονται εκ νέου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος, πέντε βουλευτές από τους 21 που είχαν διαγραφεί, λόγω της άρνησης τους να υπερψηφίσουν το νέο μνημόνιο.

    Πρόκειται για τους βουλευτές, Αλέξανδρο Δερμετζόπουλο (Έβρου), Αναστάσιο Καρυπίδη (Σερρών), Μανώλη Κεφαλογιάννη (Ηρακλείου), Θεόφιλο Λεονταρίδη (Σερρών) και Ζήση Τζηκαλάγια (Καστοριάς), οι οποίοι είχαν καταψηφίσει το δεύτερο Μνημόνιο, αλλά υπερψήφισαν στη συνέχεια τους εφαρμοστικούς του νόμους.

    Αυτό σημαίνει πως τα στελέχη αυτά θα είναι και στα ψηφοδέλτια της ΝΔ για τις εκλογές, ενώ φαίνεται πως οριστικά κλείνει η πόρτα της επιστροφής για άλλους βουλευτές που διεγράφησαν και οι οποίοι, πάντως, δεν φαίνονται διατεθημένοι να συνταχθούν με το κόμμα του Πάνου Καμμένου.

    [02] Ο ΑΠΟΕΛ απέναντι στη "Βασίλισσα"

    Το ζευγάρι της Μίλαν με την Μπαρτσελόνα ξεχωρίζει στην κλήρωση των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ, που διενεργήθηκε στη Νιόν. Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί και στη φάση των ομίλων, όπου είχαν αναδειχθεί ισόπαλες 2-2 στο «Καμπ Νου», ενώ οι Καταλανοί επικράτησαν 3-2 στο «Σαν Σίρο».

    Το... παραμυθένιο ταξίδι του ΑΠΟΕΛ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση θα τον φέρει αντιμέτωπο με την πανίσχυρη Ρεάλ Μαδρίτης του Ζοσέ Μουρίνιο και του Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ η (οικοδέσποινα του τελικού) Μπάγερν Μονάχου θα παίξει με τη Μαρσέιγ και η Τσέλσι -μοναδική αγγλική ομάδα που συνεχίζει στην Ευρώπη- με την Μπενφίκα. Ο νικητής αυτού του ζευγαριού θα παίξει με την Μπαρτσελόνα ή τη Μίλαν, γεγονός που σημαίνει ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο για έναν τελικό μεταξύ των δύο «αιώνιων» αντιπάλων του ισπανικού ποδοσφαίρου, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα.

    [03] Μέτρα για την πάταξη της διαφθοράς προωθεί η Α. Διαμαντοπούλου

    Οι επενδύσεις πάνω από 2 εκ. ευρώ, με δάνεια μέσω ΕΤΕπ ως κεφάλαια κίνησης Μικρομεσαίων Επιχειρήσων, θα γίνονται κατόπιν επιλογής αξιολογητών από μητρώα, ώστε να μην είναι οι ίδιοι κάθε φορά και να προχωρούν οι επενδύσεις.

    Αυτό ανέφερε η υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Αννα Διαμαντοπούλου, σε συνέντευξή της στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

    Για τους επίορκους υπαλλήλους της Γενικής Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων επανέλαβε ότι απομακρύνθηκε όλο το προσωπικό της Διεύθυνσης,συμπληρώνοντας ότι υπάρχουν και έντιμοι υπάλληλοι.

    [04] Ταχεία διερεύνηση του σκανδάλου στο ΙΚΑ Καλλιθέας ζητά το ΔΣ του Ιδρύματος

    Την ταχεία και απρόσκοπτη εξέλιξη των διαδικασιών δικαστικής απόδοσης ευθυνών και αποκατάστασης της οικονομικής ζημίας που υπέστη το Ίδρυμα, ζήτησαν κατά τη χθεσινή προγραμματισμένη συνεδρίαση τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, στην οποία συζητήθηκε και το θέμα του σκανδάλου του ΙΚΑ Καλλιθέας.

    Τα μέλη του ΔΣ εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την αποτελεσματική λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών της Διοίκησης και του Ιδρύματος, καθώς και την εμπιστοσύνη τους στη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ "οι οποίοι τιμούν με την υπηρεσιακή τους λειτουργία τα ιδεώδη της κοινωνικής ασφάλισης".

    [05] Αυτοσυγκράτηση ζητά ο ΠΣΑΠ, με αφορμή επεισόδια σε Β΄ και Γ΄ Εθνική

    Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τα επεισόδια που σημειώθηκαν πρόσφατα σε αγώνες της Β΄ και Γ΄ εθνικής κατηγορίας (Football League & Football League 2) εξέδωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών.

    Ο ΠΣΑΠ επισημαίνει ότι το ποδόσφαιρο πρέπει να αποτελεί προπύργιο ελπίδας και χαράς και ζητάει από όλους τους εμπλεκόνενους αυτοσυγκράτηση, ακόμη και όταν υπάρχει το αίσθημα της αδικίας.

    Η ανακοίνωση του ΠΣΑΠ: «Σε πολύ δύσκολες συνθήκες, για τη χώρα και τους Ελληνες, το ποδόσφαρο εξακολουθεί να αποτελεί προπύργιο ελπίδας και χαράς και προσφέρει δυνατότητα ψυχαγωγίας και άθλησης. Τα επεισόδια που παρατηρούμε ότι συμβαίνουν τελευταία σε αγώνες των πρωταθλημάτων της Football League και της Football League 2, αναμφίβολα, δεν βοηθούν ώστε να ενισχυθεί ο χαρακτήρας που έχει το ποδόσφαιρο ως ένα παιχνίδι, το δημοφιλέστερο μάλιστα απ΄όλα. Κατανοούμε την αγωνία, την ένταση, το αίσθημα της αδικίας, αλλά, κανείς, ανεξάρτητα απο την ιδιότητα που έχει ως μέλος της οικογένειας του ποδοσφαίρου, δεν πρέπει να ξεχνά ότι, σε όλα, υπάρχουν όρια που δεν πρέπει, για κανένα λόγο, να ξεπερνώνται. Η αυτοσυγκράτηση είναι αναγκαία στο ποδόσφαιρό μας, ώστε να μην παρασυρθούμε όλοι μαζί σε ένα γαϊτανάκι τυφλής βίας που όχι μόνο δεν οδηγεί πουθενά, αλλά, επιπλέον, αφήνει εκτεθειμένους θεσμούς, ομάδες, φυσικά πρόσωπα και φθείρει ακόμα περισσότερο αυτό που όλοι αγαπάμε και προσπαθούμε να υπηρετήσουμε, παρά τις προφανείς αντιξοότητες, ειδικά σε αυτή την περίεργη εποχή».

    [06] Η Α. Ποδηματά και η Μ.Γιαννάκου μιλούν αποκλειστικά στο ΑΜΠΕ

    «Ναι» στο νέο μνημονίο λένε η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Άννυ Ποδηματά και η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, Μαριέττα Γιαννάκου, μιλώντας στη νέα εκπομπή "Crash Test", του amna WebTv, με τον Γιώργο Κουβαρά.

    Η κ. Ποδηματά αναγνωρίζει ότι έγιναν λάθη τα τελευταία 2,5 χρόνια τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τα οποία ωστόσο -όπως είπε- ήταν αναπόφευκτα, καθώς η διαχείριση κρίσης τέτοιου εύρους ήταν πρωτόγνωρη. Η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επιρρίπτει τις ευθύνες στο πολιτικό σύστημα της χώρας συνολικά, το οποίο «πρέπει τώρα να αναλάβει τις ευθύνες του». Ως πρώτο βήμα για την έξοδο από την κρίση η κ. Ποδηματά θεωρεί τη δημιουργία μιας ευρύτερης συμμαχίας σε κοινωνικό επίπεδο.

    Η κ. Γιαννάκου αναφέρθηκε και στις ευθύνες του λαού σε σχέση με τη δημιουργία της δεινής οικονομικής κατάστασης. «Ορισμένοι θεωρούν ότι είναι απόβλητος αυτός που είναι ορθολογιστής. Σε ποιά χώρα της Ευρώπης κατηγορούνται πολιτικά κόμματα ως ορθολογικά;», λέει χαρακτηριστικά η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ. Η κ. Γιαννάκου επισημαίνει παράλληλα ότι ένα πρόγραμμα λιτότητας οφείλει να επιβαρύνει στο ελάχιστο τους αδύνατους και ότι «ο λαός πρέπει να αποκομίσει την αίσθηση ότι τα βάρη κατανέμονται δίκαια. Διαφορετικά δεν θα ακολουθήσει».

    Δείτε όλη τη συνέντευξη των δύο ευρωβουλευτών στο http://www.amna.gr/webdocs.php?id=9789

    [07] Φ. Σαχινίδης: "Δεν τοποθετούμαστε για τους ιδιώτες όσο διαρκεί το PSI"

    Αθήνα, Ελλάδα 16/03/2012 13:42 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Βουλή: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να τοποθετηθεί για τους ιδιώτες ομολογιούχους όσο εξελίσσεται η διαδικασία του PSI, λέει ο Φ. Σαχινίδης απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις

    Όσο διαρκεί το PSI, η κυβέρνηση δεν μπορεί να πει τίποτα για το ζήτημα των ιδιωτών ομολογιούχων, ανέφερε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, απαντώντας σε τρεις σχετικές επίκαιρες ερωτήσεις - της Ντόρας Μπακογιάννη, του Βασίλη Κεγκέρογλου και του Δημήτρη Παπαδημούλη.

    Αναπτύσσοντας πρώτη την ερώτησή της, η Ντόρα Μπακογιάννη παρατήρησε πως «ο προεκλογικός αγώνας ξεκινά πάρα πολύ άσχημα, τα κόμματα του λαϊκισμού έχουν καταφέρει να τετραγωνίσουν τον κύκλο και η κυβέρνηση έχει δώσει επιχειρήματα σε όσους αντιστρατεύονται τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό». Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμμαχίας επισήμανε πως, παρά τις υποσχέσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου στη Βουλή περί αποζημίωσης των ιδιωτών ομολογιούχων που εμπιστεύτηκαν το ελληνικό Δημόσιο αγοράζοντας ομόλογα απ' την πρωτογενή αγορά, «οι δηλώσεις Γιούνκερ, το βράδυ της Δευτέρας, απέδειξαν πως η συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, δεν είχε προχωρήσει σε μια τέτοια διαπραγμάτευση ώστε να διασφαλίσει τα φυσικά πρόσωπα και όχι φυσικά τα κερδοσκοπικά funds».

    «Αν σήμερα η Ελλάδα κατάφερε να οργανώσει με επιτυχία την μεγαλύτερη απομείωση χρέους, αυτό το κατάφερε επειδή είχε στήριξη απ' τους θεσμικούς πιστωτές και θεσμούς. Αλλιώς, δεν θα υπήρχε η συμμετοχή που καταγράφηκε στο PSI ούτε η κατάληξη που γνωρίζουμε» ανέφερε ο Φ. Σαχινίδης. «Γι' αυτό και κρίνω πως πρέπει να αποφεύγονται τοποθετήσεις που αποσκοπούν στην αποκόμιση πρόσκαιρων εντυπώσεων, όπως επίσης και εκτιμήσεις για το ποιοι μίλησαν στο Eurogroup και ποιοι όχι. Δεν είναι οι κατάλληλες στιγμές. Πρόκειται για λάθος ενέργεια, που γίνεται προεκλογικά, για λόγους εντυπωσιασμού και όχι ουσίας».

    «Η διαδικασία του PSI είναι σε εξέλιξη. Η κυβέρνηση, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ανταλλαγής στις 23 Μαρτίου, δεν μπορεί να πει τίποτα. Όποιες πρωτοβουλίες παίρνουμε, είναι στο όνομα των καταθετών. Δεν υπηρετούμε τους τραπεζίτες, αλλά ένα υγειές τραπεζικό σύστημα» συμπλήρωσε, αργότερα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

    Ας σημειωθεί πως το ενδιαφέρον τους για το αίτημα της τακτοποίησης των ιδιωτών ομολογιούχων επέδειξαν, με παρεμβάσεις τους και οι προεδρεύοντες, Βύρων Πολύδωρας και Γρηγόρης Νιώτης.

    [08] Αποδεκτή η παραίτηση του υπ. Οικονομικών της Κύπρου Κ. Καζαμία

    Αποδεκτή έγινε σήμερα η παραίτηση του υπουργού Οικονομικών της Κύπρου, Κίκη Καζαμία από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δ. Χριστόφια.

    «Τα δημοσιεύματα που φέρουν τον υπουργό Οικονομικών να παραιτείται λόγω διαφωνιών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ουδόλως ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», τόνισεο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου και σημείωσε πως ο υπουργός Οικονομικών υπέβαλε πριν λίγες ημέρες την παραίτησή του στον Πρόεδρο Χριστόφια «αποκλειστικά και μόνο για λόγους υγείας».

    Σύμφωνα με πληροφορίες, νέος υπουργός Οικονομικών αναμένεται να αναλάβει ο Βάσος Σιαρλής, στέλεχος της Τράπεζας Κύπρου και πρόεδρος του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας.

    [09] Ζωντανοί οι δύο Τούρκοι δημοσιογράφοι που αγνοούνταν στη Συρία

    Οι δύο Τούρκοι δημοσιογράφοι που αγνοούνταν στη Συρία είναι ζωντανοί και έχουν παραδοθεί στις συριακές κυβερνητικές αρχές, ανακοίνωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς και η Άγκυρα εργάζεται για την ασφαλή απελευθέρωσή τους.

    Δεν έχει υπάρξει επικοινωνία με τον δημοσιογράφο της εφημερίδας Milat Αντέμ Εζκεσε και τον εικονολήπτη Χαμίτ Τσοσκούν εδώ και μια εβδομάδα, από τότε δηλαδή που μετέβησαν στην πόλη Ιντλίμπ της Συρίας, θέατρο σφοδρών συγκρούσεων ανάμεσα στον συριακό στρατό και τους αντικαθεστωτικούς.

    "Πληροφορηθήκαμε ότι είναι ζωντανοί, αλλά βρίσκονται στα χέρια αξιωματούχων που πρόσκεινται στο συριακό καθεστώς", δήλωσε ο Αρίντς, όπως μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 16 March 2012 - 12:30:30 UTC