Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε 768 κέντρα οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ
  • [02] "Μέτρα για τους πολίτες, όχι μόνο για τις τράπεζες'
  • [03] Το ρύζι αυξάνει τον κίνδυνο διαβήτη
  • [04] Θαλασσινό σκουλήκι ο αρχαιότερος σπονδυλωτός "πρόγονος" του ανθρώπου
  • [05] Περιήγηση στο ναυάγιο του Τιτανικού

  • [01] Σε 768 κέντρα οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ

    Σε 768 εκλογικά κέντρα, στα οποία θα λειτουργήσουν 1074 κάλπες θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή, για την ανάδειξη του νέου προέδρου του Κινήματος.

    Τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών αποτελούνται από μέλη των Συντονιστικών Επιτροπών των Τοπικών Οργανώσεων της χώρας, με τη συμμετοχή και εποπτεία μελών των Συντονιστικών Επιτροπών των Νομαρχιακών και Περιφερειακών Επιτροπών.

    Επιπλέον, η Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΚΑΠ) θα βρίσκεται σε συνεχή συνεδρίαση και θα εποπτεύσει την εκλογική διαδικασία, ενώ θα εκδώσει τα πρώτα αποτελέσματα αμέσως μετά την παραλαβή, από το ηλεκτρονικό σύστημα και την πιστοποίηση των εγγραφών, του 25% των ψηφοδελτίων.

    Τέλος, στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.pasok.gr, έχει αναρτηθεί ο κατάλογος των πιστοποιημένων εκλογικών κέντρων σε όλη την επικράτεια.

    [02] "Μέτρα για τους πολίτες, όχι μόνο για τις τράπεζες'

    "Οι πολιτικοί στην Ευρώπη κατάλαβαν τώρα ότι πέρα από την πολιτική λιτότητας στην Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει και η πολιτική της ανάπτυξης στη χώρα, και προς το παρόν δεν βλέπουν νέα μέτρα", τονίζει σε αποκλειστική συνέντευξη στη διαδικτυακή τηλεόραση του amna.gr, ο ελληνικής καταγωγής Γερμανός ευρωβουλευτής, Γιώργος Χατζημαρκάκης, προσθέτοντας ότι «πρέπει να στηρίζουμε την ελληνική οικονομία με πακέτα τα οποία περνάνε στον πολίτη και όχι στις τράπεζες».

    Πρέπει, τόνισε, να φτιαχτεί ένα "σχέδιο Μάρσαλ", ένα "σχέδιο Ηρακλής" για τον πολίτη, την ελληνική οικονομία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ο κ. Χατζημαρκάκης τονίζει ότι μετά το PSI «δεν έχει χαλαρώσει το κλίμα και για πάρα πολλούς γερμανούς πολιτικούς αυτό είναι το τελευταίο πακέτο στήριξης για τις τράπεζες.»

    Ο κ. Χατζημαρκάκης έδειξε εξάλλου ενοχλημένος για χαρακτηρισμό που του απηύθυνε η βουλευτής του ΚΚΕ κ. Λιάνα Κανέλλη σε τηλεοπτική εκπομπή, απαντώντας της ότι "με τέτοιου είδους λεξιλόγιο δεν κάνουμε διάλογο, αλλά καταστρέφουμε τα πάντα".

    Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την συνέντευξη του κ. Γιώργου Χατζημαρκάκη στην σελίδα του webtv του ΑΜΠΕ www.amna.gr http://www.amna.gr<

    [03] Το ρύζι αυξάνει τον κίνδυνο διαβήτη

    Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας άσπρου ρυζιού αυξάνει τον κίνδυνο για εμφάνιση διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που επισημαίνει ότι το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο σε εκείνες τις χώρες, ιδίως στην Ασία, όπου το ρύζι αποτελεί παραδοσιακή τροφή.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον διατροφολόγο Τσι Σουν της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, διευκρίνισαν ότι δεν αρκεί ο περιορισμός του ρυζιού για να αποφύγει κανείς τον διαβήτη, αλλά η διατροφή πρέπει γενικότερα να είναι προσεγμένη και να μην περιλαμβάνει πολλή ζάχαρη και λίπη.

    Οι επιστήμονες αξιολόγησαν (μετα-ανάλυση) τέσσερις ήδη δημοσιευμένες μελέτες πάνω στο ζήτημα, οι οποίες είχαν γίνει στις ΗΠΑ, την Κίνα, την Ιαπωνία και την Αυστραλία και αφορούσαν συνολικά 350.000 άτομα για χρονικό διάστημα τεσσάρων έως 22 ετών. Από αυτούς, πάνω από 13.000 άνθρωποι εμφάνισαν διαβήτη.

    Η κινεζική και η ιαπωνική μελέτη έδειξαν ότι όσοι έτρωγαν το πιο πολύ ρύζι, είχαν κατά 55% μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν διαβήτη σε σχέση με όσους έτρωγαν το λιγότερο ρύζι. Στην αμερικανική και αυστραλιανή έρευνα, όπου γενικότερα -όπως και στην Ευρώπη- η κατανάλωση ρυζιού από τον πληθυσμό είναι αρκετά μικρότερη, η αύξηση του κινδύνου από το πολύ ρύζι ήταν κατά μέσο όρο 12%.

    Στις ασιατικές χώρες οι άνθρωποι τρώνε τρεις έως τέσσερις μερίδες ρύζι τη μέρα, ενώ στις δυτικές χώρες μία έως δύο μερίδες την εβδομάδα.

    [04] Θαλασσινό σκουλήκι ο αρχαιότερος σπονδυλωτός "πρόγονος" του ανθρώπου

    Ένας μικρός θαλάσσιος οργανισμός σαν σκουλήκι ή χέλι, με μήκος σχεδόν πέντε εκατοστών, που κολυμπούσε στις θάλασσες του πλανήτη μας πριν από περίπου μισό δισεκατομμύριο χρόνια, προβάλλει πλέον ως το αρχαιότερο γνωστό ζώο που είχε μια πρωτόγονη ραχοκοκαλιά. Πρόκειται έτσι για τον παλαιότερο πρόδρομο των σπονδυλωτών θηλαστικών, συνεπώς και του ανθρώπου που ανήκει σε αυτά.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Σίμον Κόνγουεϊ Μόρις του πανεπιστημίου Κέμπριτζ της Βρετανίας, εκτιμούν ότι ο εν λόγω οργανισμός με την επιστημονική ονομασία Pikaia gracilens εξελίχτηκε πριν από τουλάχιστον 505 εκατ. χρόνια.

    Οι επιστήμονες βρήκαν τα σχετικά απολιθώματα στα καναδικά Βραχώδη Όρη και θεωρούν ότι πρόκειται για το πιο πρωτόγονο γνωστό μέλος της συνομοταξίας των λεγόμενων «χορδωτών» ζώων, που στη συνέχεια ανέπτυξαν σπονδυλική στήλη και σήμερα περιλαμβάνουν τα ψάρια, τα αμφίβια, τα πουλιά, τα ερπετά και τα θηλαστικά.

    Οι ερευνητές μελέτησαν εξονυχιστικά 114 απολιθωμένα δείγματα της Pikaia και σε αυτά βρήκαν μια πρωτόγονη εύκαμπτη νωτο- χορδή, που υποστήριζε το κεντρικό νεύρο και εν καιρώ θα εξελισσόταν στη ραχοκοκαλιά των σπονδυλωτών ζώων. Επίσης, χρησιμοποιώντας υπερεξελιγμένα ηλεκτρονικά μικροσκόπια, ανακάλυψαν σκελετικό μυϊκό ιστό και ένα αγγειακό σύστημα, πρόσθετες ενδείξεις ότι το πλάσμα αυτό αποτελεί τον πρόδρομο γενικότερα των σπονδυλωτών και ειδικότερα των θηλαστικών.

    [05] Περιήγηση στο ναυάγιο του Τιτανικού

    Με την ευκαιρία της 100ής επετείου του ναυαγίου του Τιτανικού στις 15 Απριλίου, ο ιστότοπος Groupon προσέφερε στους λάτρεις του καταραμένου πλοίου μία ευκαιρία για περιήγηση στον τόπο της καταστροφής και κατάδυσης στο ναυάγιο.

    Η προσφορά είναι ήδη sold out.

    Οι επισκέψεις οργανώνονται από την Deep Sea Expeditions στην τιμή ευκαιρίας των 12.500 δολαρίων, δηλαδή με έκπτωση 79%.

    Περιλαμβάνουν αεροπορική μεταφορά προς και από το Σαντ Τζονς της Νέας Γης, διαμονή και 13ήμερη θαλάσσια εκδρομή στο ναυάγιο, γέυματα στη θάλασσα, διαλέξεις και κατάδυση εκ περιτροπής με τα υποβρύχια σκάφη MIR Ι και ΙΡ ΙΙ


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 17 March 2012 - 8:30:29 UTC