Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νίκες για τους γηπεδούχους στο "Κλ. Βικελίδης" και "Παγκρήτιο"
  • [02] Την Κυριακή το ντέρμπι των "αιωνίων"
  • [03] Συγκυβέρνηση μετά τις εκλογές, προβλέπει ο Γ. Καρατζαφέρης
  • [04] Συνάντηση Παπαδήμου-Παπανδρέου
  • [05] Προσφυγή της Άν. Διαμαντοπούλου κατά της εφημερίδας «Δημοκρατία»
  • [06] Κύπρος: Ο Ν. Αναστασιάδης πήρε από το ΔΗΣΥ το χρίσμα του υποψηφίου για τις προεδρικές του 2013
  • [07] Η Β. Κορέα προσκαλεί ξένους κα παρακολουθήσουν "εκτόξευση δορυφόρου, με ειρηνικό σκοπό"
  • [08] Νέα πρόταση Τροχανά σε Χατζηχρήστο για τη διάσωση της ΑΕΚ

  • [01] Νίκες για τους γηπεδούχους στο "Κλ. Βικελίδης" και "Παγκρήτιο"

    Σε τροχιά πλέι οφ παρέμεινε ο Άρης. Με τέρμα του Λαζαρίδη στο 73ο λεπτό, οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν 1-0 του ΟΦΗ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και εδραιώθηκαν στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Σούπερ Λίγκας (ανεξάρτητα τι θα γίνει στους υπόλοιπους αγώνες της 25ης ημέρας) με 36 βαθμούς, τρεις περισσότερους από την ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου.

    Βαθμολογική ανάσα στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην κατηγορία πήρε ο Εργοτέλης. Οι Κρήτες επικράτησαν 1-0 της Κέρκυρας στο Παγκρήτιο Στάδιο και ξέφυγαν από την προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Λεάλ στο 57ο λεπτό.

    Αυτή την ώρα, η ΑΕΚ αγωνίζεται στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα.

    [02] Την Κυριακή το ντέρμπι των "αιωνίων"

    Το ντέρμπι που θα διεξαχθεί την Κυριακή στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, δεσπόζει από το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής με την οποία συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα. Η αναμέτρηση των «αιωνίων αντιπάλων» αναμένεται να κρίνει σε μεγάλο βαθμό τον πρωταθλητή, καθώς εφόσον επικρατήσει ο Ολυμπιακός θα αποσπασθεί επτά βαθμούς από τους «πράσινους» και ουσιαστικά θα «καπαρώσει» τον τίτλο. Από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός θέλει μόνο νίκη, προκειμένου να μειώσει την διαφορά από τους «ερυθρόλευκους» στον έναν βαθμό, διεκδικώντας το πρωτάθλημα στις εναπομείνασες πέντε αγωνιστικές.

    Ο Ερνέστο Βαλβέρδε καλείται να διαχειρισθεί την ψυχολογία των παικτών του, καθώς ο αποκλεισμός από την Μέταλιστ στα τελευταία λεπτά του επαναληπτικού για τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ, ενδεχομένως να επηρεάσει αρνητικά τους «ερυθρόλευκους». Παράλληλα, στο «στρατόπεδο» του Παναθηναϊκού, υπάρχει αισιοδοξία, όμως απαιτείται αγωνιστική «ανάσταση», αφού στους τελευταίους αγώνες, οι παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα, δείχνουν σημάδια κάμψης.

    Ακόμη, ο Ατρόμητος που εντυπωσιάζει όντας στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, φιλοξενείται από τον Λεβαδειακό σε μία εξαιρετικά αμφίρροπη αναμέτρηση. Τέλος, η Ξάνθη υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα και είναι το φαβορί για την νίκη, όπως και ο ΠΑΟΚ που φιλοξενείται στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό, αλλά και ο Πανιώνιος που θα αντιμετωπίσει στο Καυτανζόγλειο την ουραγό Δόξα Δράμας.

    Το πρόγραμμα της αγωνιστικής έχει ως εξής:

    Σάββατο 17 Μαρτίου

    Αρης-ΟΦΗ 1-0

    Εργοτέλης-Κέρκυρα 1-0

    Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ 19:30

    Κυριακή 18 Μαρτίου

    15:00 Ξάνθη-ΠΑΣ Γιάννινα (ΝΕΤ)

    15:00 Λεβαδειακός-Ατρόμητος (NOVA)

    15:00 Δόξα Δράμας-Πανιώνιος (NOVA)

    17:15 Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ (NOVA)

    19:30 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (NOVA)

    [03] Συγκυβέρνηση μετά τις εκλογές, προβλέπει ο Γ. Καρατζαφέρης

    Συγκυβέρνηση μετά τις εκλογές, προβλέπει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, συνέντευξή του στη REAL NEWS.

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εκτιμά πως είναι πολύ πιθανό ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να μην καταφέρουν μαζί να συγκεντρώσουν πλειοψηφία στη Βουλή, λέει πως όλα είναι ρευστά όσον αφορά το πρόσωπο του επόμενου πρωθυπουργού και ζητά έγγραφες δεσμεύσεις για να μετέχει στην επόμενη κυβέρνηση.

    Οσον αφορά στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Καρατζαφέρης υποστηρίζει ότι θα πάρει πολύ χρόνο στον Ευάγγελο Βενιζέλο για να «ξαναγεμίσει τα λάστιχα του οχήματος» και για τη ΝΔ δηλώνει πως ο Αντώνης Σαμαράς δεν τον έχει πείσει ακόμα πως είναι έτοιμος.

    Σφοδρή είναι πάντως η επίθεση που εξαπολύει στη Χρυσή Αυγή λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο πατριωτισμός είναι ασύμβατος με το ναζισμό που πιστεύουν. Εμείς υποκλινόμαστε στη γαλανόλευκη και όχι στη σβάστικα». Μάλιστα θεωρεί πως πιθανή είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή θα ναρκοθετήσει τη χώρα.

    Βολές εξαπολύει και κατά του Πάνου Καμμένου λέγοντας πως «το ?89 μας ήρθε μια καταγγελία ότι ένας νεαρός σημάδευε τις αφίσες του Μητσοτάκη με ένα αεροβόλο. Πήγαμε και είδαμε τον Πάνο Καμμένο».

    [04] Συνάντηση Παπαδήμου-Παπανδρέου

    Για περίπου μιάμιση ώρα, συζήτησαν ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, οι οποίοι συναντήθηκαν το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου

    Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντηση έγινε συζήτηση εφ? όλης της ύλης για τις εξελίξεις και την πορεία του κυβερνητικού έργου. Οι δύο άνδρες, ευχαρίστησαν ο ένας τον άλλο για τη συνεργασία που είχαν.

    Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι κ.κ. Παπαδήμος και Παπανδρέου συμφώνησαν να έχουν στο εξής τακτική επικοινωνία από τον όποιο ρόλο έχει ο καθένας.

    Κατά την έξοδό του Γ. Παπανδρέου από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός συνόδευσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τον αποχαιρέτισε.

    [05] Προσφυγή της Άν. Διαμαντοπούλου κατά της εφημερίδας «Δημοκρατία»

    Στη δικαιοσύνη προσφεύγει η πρώην υπουργός Παιδείας και νυν Ανάπτυξης Α. Διαμαντοπούλου εναντίον της εφημερίδας «Δημοκρατία», η οποία σε σημερινό πρωτοσέλιδο της με τίτλο «Άννα Αντουανέτα» αναφέρει ότι η υπουργός διόριζε μέχρι και την τελευταία ημέρα παραμονής της στο υπουργείο Παιδείας.

    «Για πολλοστή φορά η εφημερίδα "Δημοκρατία" στρεβλώνει προκλητικά την πραγματικότητα με το σημερινό της πρωτοσέλιδο θέμα για την πρώην υπουργό Παιδείας» επισημαίνει σε ανακοίνωση του το γραφείο της υπουργού.

    Και συνεχίζει: «Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι ουδέποτε έγιναν προσλήψεις. Η όλη διαδικασία αφορά σε μία δημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πρόσληψη ειδικών εμπειρογνωμόνων σε θέματα διασφάλιση ποιότητας ΑΕΙ».

    Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «οι φάκελοι είναι σφραγισμένοι και δεν έχει αρχίσει η διαδικασία αξιολόγησής τους».

    Μάλιστα υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά ότι: «Τα όσα αναφέρει το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα ότι δήθεν η υπουργός «την ημέρα που αποχωρούσε από το υπουργείο Παιδείας υπέγραψε απόφαση για 16 προσλήψεις συμβασιούχων έργου για έξι μήνες και με εργασία εξ αποστάσεως», είναι απολύτως ψευδή και έχουν ως σκοπό την κατασυκοφάντηση της».

    Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Η εφημερίδα και η συντάκτρια του ψευδούς δημοσιεύματος, θα κληθούν ενώπιον της δικαιοσύνης, στην οποία θα προσφύγει η υπουργός για την υπεράσπιση της τιμής και υπόληψής της αλλά και της αλήθειας, προκειμένου να λογοδοτήσουν».

    [06] Κύπρος: Ο Ν. Αναστασιάδης πήρε από το ΔΗΣΥ το χρίσμα του υποψηφίου για τις προεδρικές του 2013

    Με άνετη πλειοψηφία ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης αναδείχθηκε με ποσοστό 86,73% από το Ανώτατο Συμβούλιο του κόμματος ως υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του 2013.

    Στις σημερινές ενδοκομματικές εκλογές, στις οποίες το χρίσμα διεκδίκησε και η ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Ελένη Θεοχάρους, ο Νίκος Αναστασιάδης συγκέντρωσε ποσοστό 86,73% έναντι 13,27% της Ελένης Θεοχάρους.

    Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος ο Νίκος Αναστασιάδης συνεχάρη το κόμμα του για την άψογη και δημοκρατική διαδικασία. Επίσης, συνεχάρη την Ελένη Θεοχάρους , «που είχε την τόλμη και το θάρρος να μπει σε μια παρόμοια διαδικασία που ενδυναμώνει τις επιλογές τους κόμματος». Μαζί, συνέχισε, είμαι βέβαιος πως θα συνεχίσουμε τον μεγάλο αγώνα για τις επόμενες προεδρικές εκλογές, κατέληξε.

    Η Ελένη Θεοχάρους χαρακτήρισε «απόλυτα δημοκρατική» τη διαδικασία. Ο ΔΗΣΥ, είπε, έχει επιλέξει τον υποψήφιο του, στον οποίο ευχήθηκε μια μεγάλη νίκη.

    Ο κ. Αναστασιάδης, ζητώντας το χρίσμα του υποψηφίου, είπε πως «η Κύπρος χρειάζεται νέα ηγεσία που να παίρνει τολμηρές αποφάσεις», ανέφερε πως το Κυπριακό βρίσκεται σε οριακή κατάσταση και ότι «οι προοπτικές είναι ζοφερές» και τόνισε την ανάγκη να λειτουργήσουν όλοι στη βάση της συναίνεσης και της εθνικής συνεννόησης.

    Η Ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους στην ομιλία της τόνισε ότι διεκδικεί το χρίσμα του υποψηφίου της παράταξης για τις προεδρικές εκλογές, καταθέτοντας μια άλλη πολιτική στο εθνικό ζήτημα. Είναι αφέλεια να πιστεύουμε πως με «το ατελέσφορο σχήμα της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας μπορούμε να φθάσουμε σε συμφωνία που να κατοχυρώνει τα δικαιώματα όλων των πολιτών και την ειρήνη», τόνισε η κ. Θεοχάρους.

    [07] Η Β. Κορέα προσκαλεί ξένους κα παρακολουθήσουν "εκτόξευση δορυφόρου, με ειρηνικό σκοπό"

    Η Βόρεια Κορέα προσκάλεσε σήμερα επίσημα "ξένους δημοσιογράφους και εμπειρογνώμονες να παρακολουθήσουν, τον Απρίλιο, την εκτόξευση δορυφόρου της", διαδικασία που ο ΟΗΕ, οι ΗΠΑ, άλλα δυτικά κράτη θεωρούν όμως πως αποτελεί "την παραλλαγή εκτόξευσης από τη Βόρεια Κορέα πυραύλου"-- κατά παράβαση πρόσφατης απόφασης στο 15μελές Συμβούλιο Ασφάλειας του ΟΗΕ.

    Χωρίς να παρέχει πολλές διευκρινίσεις, η επίσημη ανακοίνωση, από την Πιονγιάνγκ, αναφέρει πως οι "ξένοι επισκέπτες πλην της περιοχής, απ όπου θα εκτοξευτεί ο δορυφόρος, θα μπορέσουν να κάνουν επισκέψεις και σε άλλες τοποθεσίες".

    Διευκρίνισε, πάντως, ότι "ο δορυφόρος θα σταλεί στο Διάστημα για ειρηνικό και μόνον σκοπό, με τη συμπλήρωση ενός αιώνα, αφότου γεννήθηκε ο ιδρυτής του καθεστώτος, ο Κιμ Ιλ Σουνγκ".

    Τέλος, ως χρόνος εκτόξευσης αυτού "του δορυφόρου" αναφέρθηκαν οι ημέρες 12-16 Απριλίου.

    [08] Νέα πρόταση Τροχανά σε Χατζηχρήστο για τη διάσωση της ΑΕΚ

    Νέα πρόταση στον ιδρυτή του συνδέσμου των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ, Δημήτρη Χατζηχρήστο, για τον τρόπο αναζήτησης των χρημάτων (τρία εκατομμύρια ευρώ) που απαιτούνται για τη διάσωση της ΠΑΕ, υπέβαλε σήμερα ο Μιχάλης Τροχανάς. Ζητάει από την Original 21 να πραγματοποιήσει συμβολική κατάληψη των γραφείων της ΠΑΕ την ερχόμενη εβδομάδα, να αναγγείλει συνέντευξη Τύπου με την οποία θα συσπειρώσει τους απλούς φίλους της ομάδας ώστε να συγκεντρωθεί, από πολλούς και όχι από λίγους, το ποσό των τριών εκατομμυρίων ευρώ.

    «Η "Original 21" να πραγματοποιήσει συμβολική κατάληψη των γραφείων της ΠΑΕ για λίγες ώρες την ερχόμενη Τετάρτη. Θα αναγγείλεις συνέντευξη Τύπου για την Τετάρτη με τρεις Ενωσίτες στο panel. Θα είμαι εγώ και θα κάνω την πρόσκληση για την εντός τριών ημερών συγκέντρωση 3 εκ. ευρώ. Εσύ που θα εγγυηθείς την επιβολή απόλυτης τάξης σε ολόκληρη την ΑΕΚ, μέχρι τον Ιούνιο του 2012. Και ο Ενωσίτης, πρώην Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Διονύσης Γιαννακόπουλος (που είναι πιο φανατικός και από τους δύο μας) και θα εγγυηθεί τον απόλυτο έλεγχο διαχείρισης των 3 εκ. ευρώ που θα ζητήσει η ΑΕΚ», προτείνει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του ο Μιχ. Τροχανάς και σημειώνει:

    «Στην ΑΕΚ υπάρχουν τουλάχιστον 10.000 Ενωσίτες, ο καθένας των οποίων μπορεί να διαθέσει 20.000 ευρώ αμέσως και ανωδύνως για την ΑΕΚ. Θα ζητήσω να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας μόνον 1.000 Ενωσίτες της τσέπης και της καρδιάς αυτού του target group των 10.000 και να διαθέσουν εντός τριών ημερών μόνον 3.000 ευρώ ο καθένας. Ανάμεσα σε αυτούς που θα κληθούν να ανταποκριθούν -και θα τους έχουμε προσκαλέσει- πρέπει να είναι όλοι οι μέτοχοι της ΠΑΕ από το 2004, ο επιτήδειος Χάρης Οικονομόπουλος και καλό θα είναι να βάλει η ΑΕΚ και ... ένα τίγρη στη μηχανή της.

    Διάβασα στο ΑΕΚ365 ότι ένας άνεργος Ενωσίτης είχε μόλις εισπράξει το επίδομα ανεργίας (300 ευρώ) και ρωτούσε σε ποια Τράπεζα έπρεπε να πάει να καταθέσει ... 100 ευρώ για την ΑΕΚ του. Θέλω να το μάθουν όλοι οι Ενωσίτες. Και αυτό που θέλω να κατανοήσουν είναι ότι για εκείνον τον Ενωσίτη (που θα του έπλενα τα πόδια και θα του φιλούσα το χέρι) τα 100 ευρώ σημαίνουν ... το 1/3 της περιουσίας του! Κατ' αναλογία, εγώ έπρεπε να βάλω 1.000 ευρώ, ένας άλλος Ενωσίτης ... 300 εκ. ευρώ και οι αγενείς και μικροπρεπείς ηγέτες της ΠΑΕ και της Ερασιτεχνικής να βάλουν ... λίγο μυαλό και λίγη τσίπα.»


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 17 March 2012 - 18:30:37 UTC