Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Με μέτρο η λιτότητα»
  • [02] Ο 'Αλμπερτ Αϊνστάιν ... οnline
  • [03] Α. Λοβέρδος: Θα επιστραφούν τα χρήματα από τα επιδόματα- μαϊμού
  • [04] Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη του μακελειού στην Τουλούζη
  • [05] Εμπρησμός σε αυτοκίνητο αλλοδαπού στο Καματερό

  • [01] «Με μέτρο η λιτότητα»

    Η Ευρώπη βρίσκεται στα πρώτα στάδια μίας μακράς και δύσκολης διαδρομής προς τη δημοσιονομική βιωσιμότητα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ, προειδοποιώντας τις υπερχρεωμένες χώρες της να μην προσφύγουν σε δρακόντεια μέτρα σταθεροποίησης των προϋπολογισμών τους.

    "Η οικονομική ανάπτυξη είναι πιθανόν να είναι αδύναμη για κάποιο χρονικό διάστημα. Η διαδρομή της δημοσιονομικής προσαρμογής πρέπει να είναι σταδιακή με μία πολυετή εισαγωγή μεταρρυθμίσεων", δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός στην Επιτροπή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών του Κογκρέσου. Όπως τόνισε,"αν, κάθε φορά που η οικονομική ανάπτυξη είναι απογοητευτική, οι κυβερνήσεις αναγκάζονται να περικόπτουν αμέσως τις δαπάνες ή να αυξάνουν τους φόρους για να αντισταθμίσουν την επίπτωση στα ελλείμματα από την ασθενέστερη ανάπτυξη, αυτό θα δημιουργούσε τον κίνδυνο ενός αυτοενισχυόμενου αρνητικού σπιράλ λιτότητας που 'σκοτώνει' την ανάπτυξη".

    [02] Ο 'Αλμπερτ Αϊνστάιν ... οnline

    Το πλήρες αρχείο του 'Αλμπερτ Αϊνστάιν, που περιλαμβάνει την άγνωστη έως τώρα προσωπική αλληλογραφία του, καθώς και τα χειρόγραφα επιστημονικά σημειωματάριά του, όπου, μεταξύ άλλων, βρίσκεται για πρώτη φορά καταγραμμένη η πιο διάσημη εξίσωση στην ιστορία της ανθρωπότητας (E=MC2), άρχισαν να «ανεβαίνουν» στο διαδίκτυο από το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, το οποίο τα έχει πλέον στην ιδιοκτησία του. Έτσι, όλοι οι χρήστες, ειδικοί και μη, θα μπορούν να ικανοποιήσουν την περιέργειά τους.

    Σε πρώτη φάση είναι διαθέσιμα online γύρω στα 2.000 έγγραφα και θα ακολουθήσουν και τα άλλα στη συνέχεια, όπως έγινε γνωστό σε συνέντευξη που έδωσε το Πανεπιστήμιο, σύμφωνα με τις βρετανικές «Γκάρντιαν» και «Ντέιλι Μέιλ».

    Τα κείμενα και τα λοιπά προσωπικά αντικείμενα, όπως ταχυδρομικές κάρτες, του διάσημου νομπελίστα Γερμανο-εβραίου φυσικού, βρίσκονταν έως τώρα επιμελώς φυλαγμένα σε χρηματοκιβώτια. Το πανεπιστήμιο τα φωτογράφισε ψηφιακά σε υψηλή ανάλυση και πλέον τα «ανεβάζει» στο Ίντερνετ, δίνοντας τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να διαμορφώσουν μια πιο ολοκληρωμένη άποψη για την προσωπικότητα και το έργο του ανθρώπου που σφράγισε την επιστήμη του 20ού αιώνα με τη θεωρία της σχετικότητας.

    [03] Α. Λοβέρδος: Θα επιστραφούν τα χρήματα από τα επιδόματα- μαϊμού

    Στις δημοτικές αρχές και σε γιατρούς επέρριψε ευθύνες, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, για προνοιακά επιδόματα που δίνονταν σε άτομα που δεν τα δικαιούνταν.

    Όπως είπε στο ΣΚΑΪ, μετά την απογραφή αρχίζει η διαδικασία επιστροφής των χρημάτων από όσους δεν δικαιούνταν τα επιδόματα και της απόδοσης ευθυνών σε όσους πιστοποίησαν αναπηρίες που δεν υπάρχουν.

    [04] Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη του μακελειού στην Τουλούζη

    Ενεργοποιήθηκε στην ανώτατη τέταρτη βαθμίδα τουτο σύστημα επαγρύπνησης και πρόληψης του κινδύνου σοβαρών επιθέσεων, στηΓαλλία και ιδίως στην περιφέρεια της Τουλούζης.

    Σε αυτήν τη βαθμίδα δίνεται η δυνατότητα για τη λήψη σειράς αυστηρών μέτρων και ελέγχων, σε τρένα, εναέρια κυκλοφορία, περιορισμών ή απαγορεύσεων στην κυκλοφορία στα τούνελ, αναστολή των αστικών μεταφορών και του μετρό, καθώς και αναστολή κάθε σχολικής δραστηριότητας.

    Βάσει των στοιχείων που διαθέτει η αστυνομία, η δολοφονία στο εβραϊκό σχολείο στην Τουλούζη σχετίζεται με δύο άλλες εν ψυχρώ δολοφονίες στρατιωτικών λίγες μέρες πριν, στην Τουλούζη και τη γειτονική πόλη Μοντομπάν, λόγω της χρήσης του ίδιου όπλου.

    Ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Κλοντ Γκεάν δήλωσε πως οι αστυνομικοί δεν έχουν αναγνωρίσει τον δράστη των επιθέσεων εναντίον στρατιωτικών και εβραίων στην Τουλούζη και Μοντομπάν και πρόσθεσε πως ένας αυτόπτης μάρτυρας είδε να έχει "περασμένη στο λαιμό του μια μικρή κάμερα".

    Εξάλλου, στο Παρίσι, μια σιωπηλή πορεία οργανώθηκε αυθόρμητα χθες το βράδυ, στην κεντρική αρτηρία που ενώνει την πλατεία Ρεπουμπλίκ με την πλατεία της Βαστίλης.

    [05] Εμπρησμός σε αυτοκίνητο αλλοδαπού στο Καματερό

    Αυστοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς με γκαζάκια τοποθέτησαν άγνωστοι, τα ξημερώματα, στο ΙΧ αυτοκίνητο και την μοτοσικλέτα αλλοδαπού, που ήταν σταθμευμένα στην συμβολή των οδών Ταξιαρχών και Λεμεσού στο Καματερό.

    Απο τις πυρκαγιές προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στα οχήματα. Η ενέργεια αποδίδεται, από την αστυνομία, σε προσωπικές διαφορές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 20 March 2012 - 10:30:29 UTC