Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπεγράφη η σύσταση του Ταμείου Εγγυήσεων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις
  • [02] Πλεονασματικός ο προϋπολογισμός το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου
  • [03] Πτώση 1,83% στο Χρηματιστήριο της Αθήνας
  • [04] Πορεία διαμαρτυρίας Ελλήνων ποιητών

  • [01] Υπεγράφη η σύσταση του Ταμείου Εγγυήσεων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

    Έχουν γίνει σημαντικά βήματα στην ελληνική οικονομία αλλά ακόμα είναι μακρύς ο δρόμος για την έξοδό της από το τούνελ της ύφεσης παρά το γεγονός ότι φαίνεται φως...", σχολίασε ο επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν κατά τη διάρκεια της υπογραφής της σύστασης του Ταμείου Εγγυήσεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ), ενώ με έμφαση αναφέρθηκε στις επικείμενες εκλογές, ζητώντας αυτές να μην αποτελέσουν εμπόδιο στην υλοποίηση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων που έχουν αποφασιστεί για την πορεία προς την ανάπτυξη.

    Σε ό,τι αφορά στο Ταμείο Εγγυήσεων για χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων τόσο η υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άννα Διαμαντοπούλου όσο και ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ Πλούταρχος Σακελλάρης, επισήμαναν τον στρατηγικό ρόλο που έχουν οι ελληνικές τράπεζες για την επιτυχία του Ταμείου.

    Το Ταμείο Εγγυήσεων για τις ΜΜΕ, το οποίοθα αρχίσει να λειτουργεί σε λίγες εβδομάδες, θα αποτελείται από πόρους του ΕΣΠΑ, συνολικού ύψους 500 εκ. ευρώ, οι οποίοι με αντίστοιχη μόχλευση από την ΕΤΕπ 1:2 θα παρέχουν συνολική ρευστότητα τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2013.

    [02] Πλεονασματικός ο προϋπολογισμός το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου

    Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 367 εκατομμύρια ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός το πρώτο δίμηνο του έτους έναντι αρχικού στόχου πρωτογενούς ελλείμματος 22 εκατ. ευρώ. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού για το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2012, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, σύμφωνα με τα οποία το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 495 εκατ. ευρώ έναντι στόχων ελλείμματος 879 εκατ. ευρώ.

    [03] Πτώση 1,83% στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

    Πτωτικές τάσεις κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις για κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων κερδών, μετά την άνοδο των έξι προηγούμενων συνεδριάσεων, στη διάρκεια των οποίων είχαν σημειωθεί κέρδη 6,54%.

    Οι τραπεζικές μετοχές βρέθηκαν στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων, με τον τραπεζικό κλάδο να επηρεάζεται αρνητικά από τον χαμηλότερο του αναμενομένου βαθμό κάλυψης του σχεδίου κεφαλαιακής ενίσχυσης της Τράπεζας Κύπρου.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 767,60 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 1,83%.

    Ο όγκος των συναλλαγών κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα και η αξία τους διαμορφώθηκε στα 39,569 εκατ. ευρώ.

    [04] Πορεία διαμαρτυρίας Ελλήνων ποιητών

    Αιτία η κρίση. Αφορμή η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης. Περίπου χίλιοι άνθρωποι του πνευματικού κόσμου ένωσαν σήμερα τις φωνές τους, διάβασαν αποσπάσματα από τα γνωστότερα ελληνικά ποιήματα και «δόνησαν» το κέντρο της Αθήνας με μερικούς από τους πιο σπουδαίους ελληνικούς στίχους.

    Αφετηρία το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ. Λίγο μετά της 12 το μεσημέρι, το σύνθημα για την έναρξη της πορείας έδωσε μια αυτοσχέδια μπάντα. Δύο ξυλοπόδαροι, ένας άνδρας και μια γυναίκα κατεύθυναν το πλήθος. Στο πλακάτ που κρατούσαν ήταν γραμμένη η φράση «Εις σε προστρέχω τέχνη της ποιήσεως».

    «Δεν είναι που δεν θέλαμε να τραγουδήσουμε. Τι διάβολο, μάθαμε να τραγουδάμε. Τόσα τραγούδια είναι που αφόρμισαν τα χείλια μας, από τις πολλές φορές που είπαμε αντίο και σιωπή σε ό,τι αγαπήσαμε», έγραφε το βασικό πανό, που κρατούσε ο ποιητής, Μανόλης Τσακίρης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 21 March 2012 - 16:30:28 UTC