Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στήριξη Μπ. Ομπάμα στην Ελλάδα
  • [02] Δόθηκε παράταση για το "κούρεμα" των ομολόγων ξένου δικαίου
  • [03] Βυζαντινή μουσική στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης Νέας Υόρκης
  • [04] Στ. Δήμας: Η τουρκοκυπριακή αδιαλλαξία εμποδίζει την πρόοδο στο Κυπριακό
  • [05] Κλειστοί σταθμοί του Μετρό, λόγω της παρέλασης
  • [06] Στην Εθνική Τράπεζα μεταφέρονται οι καταθέσεις των συνεταιριστικών τραπεζών που έκλεισαν
  • [07] Α. Διαμαντοπούλου: Δεν θα γίνει δεύτερη απομείωση του χρέους
  • [08] ΕΕ: Το ν/σ για την απελευθέρωση των ταξί δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί

  • [01] Στήριξη Μπ. Ομπάμα στην Ελλάδα

    Την υποστήριξή του στις προσπάθειες της κυβέρνησης και του λαού της χώρας μας για να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση, εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα.

    Στην καθιερωμένη ετήσια τελετή, που πραγματοποιήθηκε στον Λευκό Οίκο σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας), για να τιμηθεί η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών τόνισε ότι "καθώς γιορτάζουμε την 191η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, αναγνωρίζουμε τους δεσμούς που μοιραζόμαστε με την Ελλάδα και τιμούμε την τεράστια επίδραση των Ελλήνων στη ζωή των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και στις ιδέες που διαμόρφωσαν τον κόσμο".

    Ο πρόεδρος Ομπάμα υπογράμμισε ότι "αν και οι δεσμοί μεταξύ του Ελληνικού και Αμερικανικού Έθνους είναι παλιοί, οι αξίες και τα ιδανικά που μοιραζόμαστε βαθαίνουν με τον χρόνο και γι' αυτό συνεχίζουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό των Ελλήνων συμμάχων και φίλων μας, καθώς αγωνίζονται να ανανήψουν από μια δύσκολη οικονομική περίοδο".

    [02] Δόθηκε παράταση για το "κούρεμα" των ομολόγων ξένου δικαίου

    Παρατείνεται έως τις 4 Απριλίου, στις 9 το βράδυ, η προθεσμία για το "κούρεμα" και την εθελοντική ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων που διέπονται από αλλοδαπό δίκαιο και η οποία έληγε απόψε.

    Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, η συγκεκριμένη παράταση αφορά και στα ομόλογα που έχουν εκδοθεί από κρατικές επιχειρήσεις (ΟΣΕ,ΟΑΣΑ και ΕΑΣ) με την εγγύηση του κράτους.

    Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η παράταση κρίθηκε αναγκαία από την κυβέρνηση, διότι σε ορισμένες εκδόσεις ελληνικών ομολόγων υπό αλλοδαπό δίκαιο δεν συγκεντρώθηκε το απαραίτητο ποσοστό αποδοχής μέσω εξουσιοδοτήσεων, οπότε η χώρα πρέπει να αναμένει το αποτέλεσμα των ψηφοφοριών.

    Με βάση τα έως τώρα στοιχεία, από τα συνολικά ομόλογα ύψους 28 δις. ευρώ είχαν αποδεχθεί τη δημόσια προσφορά της κυβέρνησης κάτοχοι ομολόγων ονομαστικής αξίας 19,3 δις. ευρώ, ενώ η διορία για τα υπόλοιπα 8,7 δισ. ευρώ έληγε σήμερα. Ειδικότερα, στο σκέλος των ομολόγων αλλοδαπού δικαίου συνολικού ύψους 18,2 δις. ευρώ υπήρξε αποδοχή του προγράμματος από κατόχους ομολόγων 12,3 δις. ευρώ, οι οποίοι ψήφισαν ταυτόχρονα και υπέρ της ενεργοποίησης των ρητρών συλλογικής δράσης (CACS). Ενώ, στο σκέλος των εγγυήσεων για τα ομόλογα των ΔΕΚΟ, επί συνόλου 9,8 δις. ευρώ, τα 7 δις. ευρώ αποδέχθηκαν την προσφορά και ψήφισαν υπέρ της ενεργοποίησης των ρητρών συλλογικής δράσης.

    [03] Βυζαντινή μουσική στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης Νέας Υόρκης

    Μέσα στα πλαίσια της έκθεσης "Βυζάντιο και Ισλάμ: Μεταβατική Εποχή", στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης Νέας Υόρκης, το Ίδρυμα "'Αξιον Εστί" θα πραγματοποιήσει αύριο, στον χώρο του Μουσείου, συναυλία βυζαντινής και παραδοσιακής ελληνικής μουσικής, αναδεικνύοντας στοιχεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

    "Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το Ίδρυμά μας να συνεργάζεται με το Μητροπολιτικό Μουσείο" δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του "'Αξιον Εστί" και καθηγητής στο Δημοτικό Πανεπιστήμιο Νέας Υόρκης (CUNY), δρ 'Αγγελος Λαμπούσης, επισημαίνοντας ότι "θα είναι κάτι μοναδικό και αξίζει ιδιαίτερα για τις νέες γενιές να ακούσουν ψαλμούς μέσα στο Μουσείο, αλλά και να καταλάβουμε και εμείς ότι οι ξένοι, κυρίως εδώ στην Αμερική, δίνουν μεγάλη σημασία στη Βυζαντινή μουσική".

    [04] Στ. Δήμας: Η τουρκοκυπριακή αδιαλλαξία εμποδίζει την πρόοδο στο Κυπριακό

    Tην απογοήτευση της Ελλάδας για την έλλειψη προόδου που υφίσταται - λόγω της αδιαλλαξίας των τουρκοκύπριων - στις διαβουλεύσεις για το κυπριακό, εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας ο οποίος εκπροσώπησε τη χώρα σήμερα στις Βρυξέλλες στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

    Στο περιθώριο του Συμβουλίου, ο Υπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση με τον Ειδικό Εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ, ο οποίος ενημέρωσε την ελληνική πλευρά για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και την πορεία των διαπραγματεύσεων, καθώς και για τις σκέψεις του, ενόψει της υποβολής έκθεσης προς το Γενικό Γραμματέα για την πορεία των συνομιλιών.

    Ο Σταύρος Δήμας εξέφρασε την απογοήτευση της Ελλάδας για την έλλειψη προόδου, που οφείλεται, όπως είπε, στην αδιάλλακτη στάση που τηρεί η τουρκοκυπριακή πλευρά.

    Εξέφρασε επίσης την ενόχληση της Ελλάδας για τις συνεχείς δηλώσεις που γίνονται στην Τουρκία περί «σχεδίων Β», και οι οποίες έφτασαν στο σημείο να αναφερθούν ακόμα και σε προσάρτηση των κατεχόμενων.

    Ο Υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε την προσήλωση της Ελλάδας στη διαπραγματευτική διαδικασία υπό τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και τόνισε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί τεχνητά χρονοδιαγράμματα, που μόνο στόχο έχουν την υπονόμευση της διαδικασίας.

    [05] Κλειστοί σταθμοί του Μετρό, λόγω της παρέλασης

    Με εντολή της αστυνομίας κλειστοί θα είναι αύριο από τις 8 το πρωί οι σταθμοί του Μετρό στην Ακρόπολη και το Σύνταγμα, ενώ από τις 9 το πρωί θα κλείσει και ο σταθμός στον Ευαγγελισμό.

    Πρόκειται για προληπτικό μέτρο της αστυνομίαςπροκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια, με αφορμή την μαθητική παρέλαση.

    [06] Στην Εθνική Τράπεζα μεταφέρονται οι καταθέσεις των συνεταιριστικών τραπεζών που έκλεισαν

    Καλύπτονται πλήρως οι καταθέτες των υπό εκκαθάριση συνεταιριστικών τραπεζών Αχαϊκή , Λαμίας και Λέσβου-Λήμνου. Μετά την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας το σύνολο των καταθέσεων των τριών αυτών τραπεζών θα μεταφερθεί στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

    Οπως ανακοίνωσε το απόγευμα η Τράπεζα της Ελλάδος, η ΤτΕ διενήργησε, σύμφωνα με το άρθρο 63Δ του ν. 3601/2007 όπως ισχύει, την προβλεπόμενη σε αυτό διαγωνιστική διαδικασία για την εύρεση αναδόχου του συνόλου των καταθέσεων των παραπάνω συνεταιριστικών τραπεζών.

    Η ανάδοχος τράπεζα που προέκυψε από την εν λόγω διαδικασία είναι η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και ήδη έχει ξεκινήσει η οργάνωση της μεταφοράς των καταθέσεων.

    [07] Α. Διαμαντοπούλου: Δεν θα γίνει δεύτερη απομείωση του χρέους

    H Eλλάδα δεν θα χρειαστεί δεύτερη απομείωση του χρέους, δήλωσε η υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άννα Διαμαντοπούλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων. « Όχι, αρκετά», δήλωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται ακόμα σε μια βαθιά εθνική κρίση, αλλά οι πρώτοι επενδυτές της χτυπούν και πάλι την πόρτα, μετά την πρόσφατη απομείωση του χρέους κατά 105 δισ. ευρώ.

    Ανάμεσα σε αυτούς που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για επενδύσεις βρίσκονται και γερμανικές επιχειρήσεις, τόνισε η υπουργός και σημείωσε ότι μέχρι τώρα έχουν γίνει κάποιες πρώτες συνομιλίες, αλλά δεν υπάρχουν συγκεκριμένες συμφωνίες. Χαιρέτισε πάντως κάθε « στήριξη που αφορά τεχνογνωσία» εκ μέρους της Γερμανίας, αναφέροντας ενδεικτικά την βοήθεια για αποτελεσματικότερη διοίκηση. «Εκείνο που δεν θέλουμε είναι πολιτική καθοδήγηση», δήλωσε.

    [08] ΕΕ: Το ν/σ για την απελευθέρωση των ταξί δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί

    Tο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση της αγοράς των ταξί στην Ελλάδα δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από την τροϊκα, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ερωτηθείς από το ΑΠΕ. Ο ίδιος τόνισε ότι αυτό οφείλεται σε φόρτο εργασίας της τρόϊκας.

    Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε ακόμη ότι το εκτελεστικό όργανο της Κοινότητας είναι εν γνώσει των διϊστάμενων απόψεων που έχουν εκφραστεί εντός της κυβέρνησης για το συγκεκριμένο ζήτημα και σημείωσε πως επίσημη θέση θα διατυπωθεί εντός των προσεχών ημερών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 23 March 2012 - 20:30:29 UTC