Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε καιρούς κρίσης οι γυναίκες γεννούν κορίτσια
  • [02] Φ. Κουβέλης: Η 6η Μαΐου, πιθανότερη ημερομηνία των εκλογών
  • [03] Βαν Ρομπάι: Η ευρωζώνη θα ενισχύσει το "τείχος προστασίας"
  • [04] Τα δελφίνια οργανώνουν ... συμμορίες

  • [01] Σε καιρούς κρίσης οι γυναίκες γεννούν κορίτσια

    Όταν πέφτει πείνα σε μία χώρα, τότε οι γυναίκες είναι πιθανότερο να γεννήσουν κορίτσι παρά αγόρι, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που βασίστηκε σε δημογραφική ανάλυση του μεγάλου λιμού που είχε ενσκήψει στην μαοϊκή Κίνα κατά την περίοδο 1959-61 και είχε προκαλέσει τον θάνατο άνω των 30 εκατομμυρίων ανθρώπων.

    Ο ειδικός σε δημογραφικά θέματα κοινωνιολόγος Σίγκε Σονγκ του Κολλεγίου Κουίνς του πανεπιστημίου City της Νέας Υόρκης, ανακάλυψε ότι, κατά την περίοδο της κινεζικής σιτοδείας η αναλογία αγοριών/κοριτσιών μεταβλήθηκε σε βάρος των πρώτων.

    Δεν είναι σαφές γιατί και μέσα από ποιο μηχανισμό συνέβη αυτή η μεταβολή, αλλά, σύμφωνα με την εξελικτική θεωρία, τα αγόρια θεωρούνται μεγαλύτερο ρίσκο από γενετική πλευρά, επειδή οι υποσιτιζόμενοι άνδρες έχουν συνήθως λιγότερους απογόνους σε σχέση με τις υποσιτιζόμενες γυναίκες. Γι? αυτό, με κάποιο τρόπο, δεν ευνοούνται να γεννηθούν αρσενικά, όταν οι καιροί είναι δύσκολοι. «Σε καλές εποχές ευνοείται η επένδυση σε αγόρια, σε κακές η επένδυση σε κορίτσια», δήλωσε ο Σίγκε Σονγκ.

    [02] Φ. Κουβέλης: Η 6η Μαΐου, πιθανότερη ημερομηνία των εκλογών

    Η πιό πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών είναι η 6η Μαΐου δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

    Οπως είπε ο κ. Κουβέλης, ο πρωθυπουργός τον ενημέρωσε για τα νομοθετήματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα στη βουλή, ενώ ο ίδιος έθεσε στον κ. Παπαδήμο το οξύ πρόβλημα της ανεργίας, τονίζοντας ότι είναι ανάγκη να υπάρξει ένα κοινωνικό δίχτυ προστασίας για τους οικονομικά ασθενέστερους.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε ότι το διακύβευμα των εκλογών είναι να δρομολογηθεί η έξοδος της χώρας από τα σημερινά αδιέξοδα και να μείνει ζωντανή με την κοινωνία όρθια και πρόσθεσε ότι η ΔΗΜΑΡ έχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα σχετικά με την αλλαγή των ρυθμίσεων της δανειακής σύμβασης.

    Σε άλλη ερώτηση, σχετικά με ενδεχόμενη κυβερνητική συνεργασία της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις προωθείται συνεργασία ΠΑΣΟΚ- ΝΔ και πρόσθεσε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να προσφέρει κανένα άλλοθι σε αυτήν τη συνεργασία.

    [03] Βαν Ρομπάι: Η ευρωζώνη θα ενισχύσει το "τείχος προστασίας"

    Την πεποίθηση ότι η ευρωζώνη θα καταλήξει αυτήν την εβδομάδα στην Κοπεγχάγη σε συμφωνία για την ενίσχυση του τείχους προστασίας απέναντι στην κρίση χρέους, εξέφρασε σήμερα από τη Σεούλ ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν Βαν Ρομπάι

    Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συναντώνται την Παρασκευή και το Σάββατο στην πρωτεύουσα της Δανίας για να καθορίσουν τους τρόπους ενίσχυσης του οικονομικού τείχους προστασίας απέναντι στην κρίση και των μηχανισμών υποστήριξης της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας.

    "Είμαι πεπεισμένος ότι θα υπάρξει ένα θετικό αποτέλεσμα" στην Κοπεγχάγη, δήλωσε ο Βαν Ρομπάι ύστερα από συνομιλίες με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Λι Μιουνγκ-Μπακ στη Σεούλ.

    [04] Τα δελφίνια οργανώνουν ... συμμορίες

    Τα αρσενικά δελφίνια οργανώνουν «συμμορίες», συνήθως για να προστατεύσουν τα θηλυκά τους από άλλες ομάδες δελφινιών, ενώ γενικά ζουν σε ανοικτές και όχι σε κλειστές κοινωνίες, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που δείχνει ότι τα δελφίνια φέρονται με διαφορετικό τρόπο από κάθε άλλο ζώο, με εξαίρεση τον άνθρωπο. Οι σχέσεις μεταξύ των δελφινιών, κατά τους επιστήμονες, θυμίζουν τα πολύπλοκα δίκτυα της μαφίας. Γενικότερα, το ανοικτό κοινωνικό σύστημα των δελφινιών θεωρείται μοναδικό μεταξύ των θηλαστικών του πλανήτη.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον θαλάσσιο βιολόγο Ρίτσαρντ Κόνορ του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης, διαπίστωσαν ότι τα δελφίνια συνηθίζουν να ταξιδεύουν σε μεγάλες εκτάσεις εκατοντάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων, συχνά συναντώντας άλλες ομάδες του είδους τους. Συμπέραναν, λοιπόν, ότι ζουν σε μια ανοικτή κοινωνία, χωρίς να προστατεύουν μία συγκεκριμένη περιοχή. Αντίθετα, σχηματίζουν συμμαχίες, «συμμορίες» που κάνουν μακρινά ταξίδια, όπου συχνά συναντούν ξένα δελφίνια, απέναντι στα οποία υιοθετούν διάφορες στρατηγικές ομαδικής άμυνας και επίθεσης.

    Συνήθως οι συμμαχίες αυτές των αρσενικών, είναι τριών ειδών: Η πρώτη αφορά δύο ή τρία δελφίνια που από κοινού «αγκαζάρουν» και συνοδεύουν γόνιμα θηλυκά. Η δεύτερη «συμμορία», αφορά ομάδες των τεσσάρων έως 14 αρσενικών, που κάνουν επιθέσεις σε άλλες ομάδες δελφινιών. Τέλος, η τρίτη «παρέα» αφορά τη σύναψη μεγάλων συμμαχιών με ξένες ομάδες, προκειμένου να συγκροτήσουν ακόμα μεγαλύτερες ομάδες, που συνεργάζονται για να υπερασπιστούν τα θηλυκά τους από άλλες επιθετικές «συμμορίες», γεγονός που οδηγεί σε επικές μάχες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 28 March 2012 - 10:30:26 UTC