Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σόιμπλε: «Η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να επανέλθει σε βιώσιμα δημοσιονομικά»
  • [02] Δελαβέκουρας: Η Ελλάδα υπέρ της οριοθέτησης όλων των θαλασσίων ζωνών
  • [03] Αποφυλακίζεται ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ
  • [04] Οι Γερμανοί βραβεύουν τους «Πατεράδες Πρώτης Τάξεως»

  • [01] Σόιμπλε: «Η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να επανέλθει σε βιώσιμα δημοσιονομικά»

    Την πεποίθηση ότι με την απομείωση του χρέους και την συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να επανέλθει τα επόμενα χρόνια σε βιώσιμη δημοσιονομική κατάσταση εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατά την διάρκεια της συζήτησης για το Δημοσιονομικό Σύμφωνο και τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς διάσωσης η οποία διεξάγεται στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο.

    Υπεραμυνόμενος της εφαρμοζόμενης πολιτικής, ο κ. Σόιμπλε σημείωσε ότι η Ιταλία και η Ισπανία έχουν ήδη κάνει σημαντικά βήματα στην κατεύθυνση περιορισμού των ελλειμμάτων και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας, ενώ και τα προγράμματα που εφαρμόζονται στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία «λειτουργούν». Τόνισε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους και, αναφερόμενος στο Δημοσιονομικό Σύμφωνο, έκανε λόγο για θεμελιώδη αλλαγή στην στάση των κρατών-μελών της Ευρωζώνης και οκτώ ακόμη μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την θέσπιση «νομικού φρένου κατά της συσσώρευσης χρέους».

    Ματίας Μορς: Η Ελλάδα δεν έχει ξεπεράσει ακόμη τα προβλήματα

    «Η κατάσταση στην Ελλάδα θα μπορούσε και πάλι να τεθεί εκτός ελέγχου», επισημαίνει ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τρόικα Ματίας Μορς, σε συνέντευξη που παραχωρεί στη σημερινή έκδοση της γερμανικής εφημερίδας "Sueddeutsche Zeitung". Ο κ. Μορς προβλέπει ότι θα χρειαστούν περισσότερα -και επώδυνα- μέτρα, αλλά και αντοχή προκειμένου η Ελλάδα να σταθεί και πάλι στα πόδια της και να παραμείνει στην Ευρωζώνη. Εκφράζει δε την ευχή να κερδίσει τις επικείμενες εκλογές είτε το ΠΑΣΟΚ είτε η νέα Δημοκρατία, ώστε το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων να εξακολουθήσει να εφαρμόζεται.

    «Θα δούμε μετά τις εκλογές. Όταν βλέπω τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, διαπιστώνω ότι μια ξεκάθαρη πλειοψηφία του πληθυσμού υποστηρίζει το τρέχον πρόγραμμα. Και θέλει να μείνει η χώρα στην Ευρωζώνη» δηλώνει ο κ. Μορς και αναδεικνύει τη σημασία η Ελλάδα να επιτύχει στην εφαρμογή διαρθρωτικών αλλαγών, οι οποίες θα ενισχύσουν τις προοπτικές ανάπτυξης. Αναφέρεται δε ενδεικτικά στην ελληνική γεωργία, η οποία -όπως λέει- είχε επί χρόνια παραμεληθεί και ξεκαθαρίζει ότι δεν θεωρεί ότι υπάρχουν άλλες επιλογές για τους Έλληνες πολίτες παρά να συμφωνήσουν. «Δεν υποχρεώνουμε τους πολίτες να κάνουν κάτι», σημειώνει και απορρίπτει την εικασία ότι στην Αθήνα υπάρχουν αντιγερμανικά αισθήματα. «Δεν έχω δει κάτι τέτοιο», λέει.

    Διαβάστε επίσης:

    ΟΟΣΑ: Υποχωρούν οι κίνδυνοι οικονομικής κατάρρευσης της Ευρώπης

    [02] Δελαβέκουρας: Η Ελλάδα υπέρ της οριοθέτησης όλων των θαλασσίων ζωνών

    H Ελλάδα έχει ξεκινήσει συνομιλίες με τη Λιβύη για την ΑΟΖ, εδώ και χρόνια. Οι συνομιλίες αυτές ανεστάλησαν λόγω των πρόσφατων εξελίξεων. Η Αθήνα έχει σταθερή θέληση να επαναληφθούν αυτές οι συνομιλίες και σε αυτές συζητώνται όλα τα θέματα.

    Την δήλωση έκανε ο εκπρόσωπος του Υπουργέιου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας, απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσον ο κόλπος της Σύρτης έχει εξαιρεθεί από τις ελληνολιβυκές διαπραγματεύσεις για την ΑΟΖ.

    Η πολιτική της Ελλάδας είναι υπέρ της οριοθέτησης όλων των θαλασσίων ζωνών, όχι μόνο για λόγους σχετικούς με την εκμετάλλευση των θαλασσίων πόρων, αλλά γιατί η οριοθέτηση συμβάλλει στη σταθερότητα, είπε ακόμα ο κ. Δελαβέκουρας, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Αμερικανού απεσταλμένου για ενεργειακά θέματα Ρίτσαρντ Μόρνινγκσταρ.

    Ο κ. Δελαβέκουρας πρόσθεσε ότι το διεθνές δίκαιο είναι σαφές σε ό,τι αφορά τον φυσικό πλούτο στα ανοιχτά της Κυπριακής Δημοκρατίας και υπενθύμισε τη δήλωση της κυπριακής κυβέρνησης ότι η εκμετάλλευσή του θα γίνει προς όφελος και των δύο κοινοτήτων της νήσου.

    [03] Αποφυλακίζεται ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ

    Αποφυλακίζεται ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου, κατηγορούμενος στην υπόθεση των λεγόμενων «ιερών ανταλλαγών» μεταξύ της Μονής και του Δημοσίου, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

    Οι εφέτες κάνουν δεκτή την αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης με όρους, που υπέβαλε ενώπιον του Συμβουλίου ο κατηγορούμενος αρχιμανδρίτης και διατάσσουν την αποφυλάκιση του με την επιβολή περιοριστικών όρων.

    Βάση του βουλεύματος, ο ηγούμενος Εφραίμ βγαίνει από την φυλακή με την καταβολή χρηματικής εγγύησης 300 χιλιάδων ευρώ, ενώ του επιβάλλονται επιπλέον οι περιοριστικοί όροι της υποχρέωσης εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα σε Αστυνομικό Τμήμα και απαγόρευσης εξόδου από τη Μονή και από τη χώρα.

    Ανάλογη πρόταση είχε υποβάλει προς το Συμβούλιο και ο εισαγγελέας Εφετών Π. Μαντζούνης ο οποίος εισηγήθηκε να παραμείνει ελεύθερος ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, με την επιβολή χρηματικής εγγύησης και περιοριστικών όρων.

    [04] Οι Γερμανοί βραβεύουν τους «Πατεράδες Πρώτης Τάξεως»

    «Πατεράδες Πρώτης Τάξεως»: Ο τίτλος αυτός απονέμεται κάθε χρόνο από τον υπουργό Οικογενειακών Υποθέσεων της Γερμανίας σε άνδρες που θέλουν να δώσουν το καλό παράδειγμα ενός "οικογενειάρχη".

    Μέχρι σήμερα, ο τίτλος είχε απονεμηθεί μόνο σε άνδρες, οι οποίοι στηρίζουν τις καριέρες των συντρόφων τους, ενώ ταυτόχρονα βοηθούν στο σπίτι με τα παιδιά και το νοικοκυριό.

    Αυτή τη φορά, στη λίστα των νικητών είναι και ένας ανύπανδρος πατέρας. Ο Μαρκ Στάινμετζ από το κρατίδιο Ρηνανίας - Παλατινάτου είναι ανύπανδρος, εργάζεται και μεγαλώνει μόνος του την τρίχρονη κόρη του. Από την άλλη, ο Άρνι Γκέρικε από την βόρεια Γερμανία έχει επτά παιδιά, μια σύζυγο καριερίστα, έναν σκύλο και μια γάτα και εργάζεται και ο ίδιος.

    Οι δυό τους είναι οι φετινοί νικητές του τίτλου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 29 March 2012 - 12:30:27 UTC