Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τα Ταμεία θα διεκδικήσουν 2,5 δισ. ευρώ για τα παράνομα επιδόματα
  • [02] Από 9 Απριλίου τα γενόσημα
  • [03] Μακελειό με επτά νεκρούς σε κολέγιο του Όκλαντ
  • [04] Δώδεκα μετανάστες νεκροί από πυρκαγιά σε σκεπαστή αγορά της Μόσχας
  • [05] Tα βραβεία σε δημιουργούς βιβλίων που εκδόθηκαν το 2011

  • [01] Τα Ταμεία θα διεκδικήσουν 2,5 δισ. ευρώ για τα παράνομα επιδόματα

    Στο τέλος του 2012 το ασφαλιστικό σύστημα θα έχει οικονομικό όφελος 4,5 δισ. ευρώ από την περιστολή της σπατάλης και της διαφθοράς, δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.

    Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ, Φωτεινής Πιπιλή η οποία ζήτησε να τιμωρηθούν όλοι όσοι άμεσα ή έμμεσα εμπλέκονται στις υποθέσεις παράνομων παροχών προνοιακών επιδομάτων ή συντάξεων, ο κ. Κουτρουμάνης τόνισε ότι όταν ολοκληρωθεί η εφαρμογή του συνόλου των μέτρων για την πάταξη των φαινομένων διαφθοράς σε δύο - τρεις μήνες, τότε το ασφαλιστικό θα έχStoει εξοικονομήσει το τεράστιο αυτό ποσό.

    Η ερωτώσα βουλευτής απαίτησε επίσης να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των «μεσολαβητών» σε αυτό το σύστημα της διαπλοκής όποιοι κι αν είναι αυτοί «βουλευτές, νομάρχες, δήμαρχοι, διοικητές, πολιτευτές κ.α. και να επιστραφούν στο Δημόσιο τα ποσά που αποδόθηκαν καταχρηστικώς σε μη δικαιούχους».

    «Τα Ταμεία θα διεκδικήσουν τα χρήματα αυτά αναδρομικά. Υπολογίζεται ότι φτάνουν τα 2,5 δισ.» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας με την προϋπόθεση ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενοι έλεγχοι που εξελίσσονται σε γρήγορους ρυθμούς. Ακόμη δήλωσε ότι ήδη διακόπηκαν παράνομες παροχές σε ποσοστό 80% και θα αναζητηθούν σε όλες τις περιπτώσεις ποινικές και αστικές ευθύνες εκείνων που μεσολάβησαν «γιατί είχαν πολιτικά οφέλη ή οικονομικά».

    [02] Από 9 Απριλίου τα γενόσημα

    Με αφορμή τα προβλήματα που κατεγράφησαν κατά την έναρξη της συνταγογράφησης με βάση τις 10 πρώτες δραστικές ουσίες, ο ΕΟΠΥΥ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «η εφαρμογή του νέου συστήματος γίνεται σταδιακά με στόχο να ενημερωθούν και να εξοικειωθούν πλήρως με τις δραστικές ουσίες συνεπώς και με τα γενόσημα όλοι οι εμπλεκόμενοι και κυρίως οι γιατροί».

    Ο ΕΟΠΥΥ διαπιστώνει ότι κατά τη διαδικασία της πρώτης ημέρας της εφαρμογής, διαπιστώθηκαν τεχνικές δυσκολίες οι οποίες θα αντιμετωπισθούν τις επόμενες ημέρες.

    Οι γιατροί θα πρέπει έως τη Δευτέρα 9 Απριλίου - οπότε και θα αρχίσει η πλήρης εφαρμογή του μέτρου - να συνταγογραφούν αναγράφοντας τόσο τη δραστική ουσία όσο και την εμπορική ονομασία του φαρμάκου που επιλέγουν. Από το πρωί της Τρίτης, 3 Απριλίου, θα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ οι 10 δραστικές ουσίες με τον κατάλογο όλων των φαρμάκων που αντιστοιχούν.

    [03] Μακελειό με επτά νεκρούς σε κολέγιο του Όκλαντ

    Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίσθηκαν χθες στο χριστιανικό πανεπιστήμιο Oikos του Οκλαντ όταν ένας 43χρονος Κορεάτης, ο Ονε Γκοχ, πρώην φοιτητής, άνοιξε πυρ κατά των φοιτητών , ανακοίνωσε η αστυνομία.

    Ο αρχηγός της αστυνομίας του Οκλαντ, ανατολικά του Σαν Φρανσίσκο, δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι ο δράστης παραδόθηκε στις αρχές στη γειτονική πόλη Αλαμέντα.

    "Ο ύποπτος, που φαίνεται ότι είναι κάτοικος του Οκλαντ, παραδόθηκε στους αστυνομικούς της Αλαμέντα. Ο ύποπτος είχε διαφύγει από τους χώρους του μικρού πανεπιστημίου πριν από την άφιξη της αστυνομίας", δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας.

    Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο 43χρονος πρώην φοιτητής νοσηλευτικής εισέβαλε στον χώρο της υποδοχής του ιδιωτικού πανεπιστημίου ανοίγοντας πυρ, ενώ στη συνέχεια άρχισε να περιτρέχει τις αίθουσες διδασκαλίας πυροβολώντας αδιακρίτως.

    Στη συνέχεια πήρε το αυτοκίνητο ενός από τα θύματα και οδήγησε μέχρι την Αλαμέντα, όπου και παραδόθηκε.

    Συνολικά δέκα άνθρωποι επλήγησαν από τα πυρά. Πέντε εξέπνευσαν επί τόπου και δύο άλλοι στο νοσοκομείο. Πολλοί βρέθηκαν κρυμμένοι στις αίθουσες διδασκαλίας του πανεπιστημίου μετά τα γεγονότα, σύμφωνα με την αστυνομία.

    [04] Δώδεκα μετανάστες νεκροί από πυρκαγιά σε σκεπαστή αγορά της Μόσχας

    Δώδεκα ξένοι εργάτες έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε σε αποθήκη σκεπαστής αγοράς σε νότια συνοικία της Μόσχας, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών.

    "Δώδεκα άνθρωποι είναι νεκροί, πρόκειται για μετανάστες, προσπαθούμε να εντοπίσουμε από ποια χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης προέρχονταν", διευκρίνισε εκπρόσωπος του υπουργείου.

    [05] Tα βραβεία σε δημιουργούς βιβλίων που εκδόθηκαν το 2011

    Αθήνα, Ελλάδα 03/04/2012 09:07 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Ανακοινώθηκαν τα βραβεία Παιδικού Βιβλίου

    Σε ειδική εκδήλωση στο Ινστιτούτο Θερβάντες -χθες 2 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου παραμυθά Χανς Κρίστιαν Αντερσεν- ανακοίνωσε o Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, τα βραβεία σε δημιουργούς βιβλίων που εκδόθηκαν το 2011 καθώς και τα βραβεία σε εκπαιδευτικούς, σχολεία και συλλόγους Γονέων και κηδεμόνων, που έχουν επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το παιδικό βιβλίο και έχουν προωθήσει την φιλαναγνωσία.

    Βραβείο εικονογραφημένου βιβλίου

    "Οι καλοί πειρατές και οι κακοί πειρατές" του Αντώνη Παπαθεοδούλου και της εικονογράφου Ίριδας Σαμαρτζή. Εκδόσεις Παπαδόπουλος

    "Η Αγάπη της μυρμηγκίνας και του τζίτζικα" του Γιώργου Μπουμπούση και της εικονογράφου Βανέσσας Ιωάννου.

    Βραβείο "Πηνελόπης Μαξίμου", βιβλίου με ιστορία.

    "Το ζωντανό ρομπότ" της Ναννίνας Σακκά -Νικολακοπούλου. Εκδόσεις Πατάκη και "Αστέρια στον πάτο της λίμνης" της Εύη Γεροκώστα. Εκδόσεις Μεταίχμιο

    Βραβείο "Φανής Αποστολίδου", βιβλίου με εκτενές παραμύθι ή μυθιστόρημα.

    "Οι εφτά ζωές του Κόμπου" της Άννας Κοντολέων. Εκδόσεις Πατάκη και

    " Δεν είμαι τέρας, σου λέω!" Παναγιώτα Πλησή. Εκδόσεις Κέδρος

    Βραβείο "Βίτω Αγγελοπούλου", βιβλίου γνώσεων

    "Βυζαντινή Κωνσταντινούπολη" Εύη Τσιτιρίδου. Εκδόσεις Πατάκη και

    "Περπατώντας τις εποχές του Βυζαντίου" της Μαρίζας Ντεκάστρο Εκδόσεις Μεταίχμιο

    Βραβείο "Λότη Πέτροβιτς Ανδρουτσοπούλου" σε πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα

    "Έλα να πετάξουμε μαζί" της Κάτιας Πινό. Εκδόσεις Βεργίνα και

    "Ένα απλό μολύβι" της Ασπασίας Πρωτογέρου. Εκδόσεις Πατάκη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 3 April 2012 - 6:30:29 UTC