Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τσίπρας: Φορολογούν τη φτώχεια και αφήνουν τον πλούτο στο απυρόβλητο
  • [02] Έκκληση για ειρήνη στη Συρία απηύθυνε ο Πάπας
  • [03] «Χωρίς τον ΛΑΟΣ δεν μπορεί να κάνει βήμα όποιος θέλει να κυβερνήσει» τόνισε από τη Χαλκίδα ο Γ. Καρατζαφέρης
  • [04] ΣτΕ: Η επιστροφή του φόρου πρέπει να είναι έντοκη

  • [01] Τσίπρας: Φορολογούν τη φτώχεια και αφήνουν τον πλούτο στο απυρόβλητο

    Τους Νίκο Μπελογιάννη, Δημήτρη Μπάτση, Νίκο Καλούμενο και Ηλία Αργυριάδη, οι οποίοι εκτελέστηκαν στις 30 Μαρτίου 1952, τίμησε σήμερα με εκδήλωσή του το τμήμα Πολιτισμού του Συνασπισμού.

    Ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, σε χαιρετισμό του είπε ότι «όπου θα υπάρχει και όποτε θα υπάρχει αδικία, όποτε και όπου θα υπάρχει κατάλυση της δημοκρατίας και της ελευθερίας, πάντοτε θα υπάρχουν αγώνες και αγωνιστές που θα διεκδικούν έναν κόσμο δίκαιο».

    Και σήμερα, τόνισε ο κ. Τσίπρας υπάρχουν χιλιάδες που δίνουν το παράδειγμα της αντίστασης παρά την καταστολή και την τρομοκρατία, που βρίσκονται κατά χιλιάδες στις διαδηλώσεις, παρά το γεγονός ότι κινδυνεύει η ίδια τους η ζωή, με τόνους χημικών αερίων, με ξύλο που οδηγεί πολλές φορές, πολλούς απ΄ αυτούς στα χειρουργεία των νοσοκομείων. Έχουμε σήμερα ένα σάπιο πολιτικό σύστημα που καταρρέει και ακόμα και τώρα, ακόμα και την ώρα της κατάρρευσής του, θέλει να βγάλει από τη μύγα, ξύγκι, θέλει να προσπαθήσει να ξεζουμίσει τα στρώματα τα κοινωνικά που πλήττονται, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

    Για τη σημερινή συγκυρία ο κ. Τσίπρας είπε ακόμη, ότι φορολογούν τη φτώχεια αφήνουν όμως στο απυρόβλητο τον πλούτο. Ακόμα και τώρα κουκουλώνουν τις υποθέσεις της διαφθοράς και της διαπλοκής, όπως αυτή της SIEMENS, που κόστισε στον ελληνικό λαό 2 δισ., έναντι ενός ευτελούς τιμήματος. Ακόμα και τώρα στόχος τους και μέλημά τους είναι να συνεχίζουν να κυβερνούν οι ίδιοι άνθρωποι που μας οδήγησαν ως εδώ για να αποτελειώσουν το καταστροφικό τους έργο.

    [02] Έκκληση για ειρήνη στη Συρία απηύθυνε ο Πάπας

    Ο Πάπας Βενέδικτος XVI στο παραδοσιακό μήνυμά του με τη ευκαιρία του Πάσχα απηύθυνε έκκληση σήμερα για ειρήνη στη Συρία και σε περιοχές της Αφρικής που πλήττονται από συγκρούσεις, ενώ ζήτησε να υπάρξει μεγαλύτερη θρησκευτική ανοχή.

    Ο Ποντίφηκας, απευθυνόμενος σε 100.000 ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου για να παρακολουθήσουν τη θεία λειτουργία, καταδίκασε "τις διώξεις και τις διακρίσεις σε βάρος των θρησκευτικών κοινοτήτων από τη Μέση Ανατολή ως την Αφρική απευθύνοντας έκκληση για σταθερότητα και απόρριψη της αιματηρής τρομοκρατίας".

    [03] «Χωρίς τον ΛΑΟΣ δεν μπορεί να κάνει βήμα όποιος θέλει να κυβερνήσει» τόνισε από τη Χαλκίδα ο Γ. Καρατζαφέρης

    Το αποτέλεσμα των εκλογών πρέπει να είναι τέτοιο που να εξασφαλίζει στη χώρα, ανθρώπους οι οποίοι να μπορέσουν να συνεννοηθούν την επόμενη ημέρα, τόνισε σε συνέντευξη Τύπου σήμερα στη Χαλκίδα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

    Ο κ.Καρατζαφέρης, ο οποίος νωρίτερα απηύθυνε ομιλία σε κομματικούς φίλους στη Χαλκίδα στο πλαίσιο περιοδείας του στην πόλη, εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση σε αυτές τις εκλογές και χαρακτήρισε τα περί αυτοδυναμίας, «όνειρα εαρινής νυκτός».

    Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο συνεργασίας του με άλλα κόμματα μετεκλογικά, και υποστήριξε ότι χωρίς τον ΛΑΟΣ δεν μπορεί να κάνει βήμα όποιος θέλει να κυβερνήσει.

    Πάντως είπε ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με κανέναν, και πως εάν θέλουν συνεργασία κάποιοι «μπορούν να είναι "επιβάτες". Το τιμόνι της χώρας όμως θα το έχουμε εμείς».

    [04] ΣτΕ: Η επιστροφή του φόρου πρέπει να είναι έντοκη

    Η επιστροφή φόρου βάσει δήλωσης πρέπει να είναι έντοκη από την πρώτη ημέρα υποβολής του αιτήματος από τον φορολογούμενο για επιστροφή, αλλά επειδή αυτό δεν προβλέπεται νομοθετικά, οι πολίτες μπορούν να διεκδικούν τους τόκους με αγωγή αποζημίωσης μέσω των δικαστηρίων.

    Αυτό έκρινε η αυξημένη, επταμελής, σύνθεση του Β' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (πρόεδρος ο αντιπρόεδρος Φ. Αρναούτογλου και εισηγητής ο πάρεδρος Ι. Σύμπλης) με την υπ' αριθμ. 1207/2012 απόφασή της και λόγω αντισυνταγματικότητας και πρόσκρουσης με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) της σχετικής νομοθεσίας, παρέπεμψε το όλο ζήτημα για οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 8 April 2012 - 16:30:31 UTC