Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δύο σενάρια για απελευθέρωση των τιμολογίων του ηλεκτρικού
  • [02] "Όχι" στα παπάκια και τα κοτοπουλάκια που ζητούν τα παιδιά για Πάσχα
  • [03] Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου με τους διοικητές των ταμείων ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ
  • [04] Το Εφετείο έκρινε εκ νέου ένοχο τον Π. Ψωμιάδη
  • [05] Ακυρώθηκε το 1/3 των πτήσεων της Iberia λόγω απεργίας των πιλότων
  • [06] Αντισυνταγματική η τροπολογία για τη ρύθμιση των οικονομικών των κομμάτων, δηλώνει η Ντ. Μπακογιάννη
  • [07] «Επικοινωνιακό πυροτέχνημα» χαρακτηρίζει η ΔΗΜΑΡ την πρόταση Τσίπρα για τις μονοεδρικές
  • [08] Ρωσικό ΥΠΕΞ: "Μην αγοράζετε ακίνητα στα Κατεχόμενα"

  • [01] Δύο σενάρια για απελευθέρωση των τιμολογίων του ηλεκτρικού

    Δύο σενάρια για την απελευθέρωση των τιμολογίων του ηλεκτρικού και τη σταδιακή προσαρμογή τους ώστε να αντανακλούν το κοστος παραγωγής, που θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2013, εξετάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

    Οι υποχρεώσεις και το χρονοδιάγραμμα για απελευθέρωση και υιοθέτηση κοστοστρεφών τιμολογίων απορρέουν από το μνημόνιο και, όπως ανέφερε σήμερα ο υπουργός κ. Γ. Παπακωνσταντίνου απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, η σταδιακή προσαρμογή των τιμολογίων εξετάζεται να γίνει είτε χρονικά, είτε ανάλογα με το προφίλ και την κατηγορία κατανάλωσης. Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε, θα υπάρχει ειδική μέριμνα για τους ευάλωτους καταναλωτές (χαμηλά εισοδήματα, ειδικές ομάδες πληθυσμού, κλπ.).

    Πληροφορίες επ' αυτού αναφέρουν ότι στους ευάλωτους καταναλωτές, για τους οποίους θα ισχύουν χαμηλότερα τιμολόγια, δεν θα περιλαμβάνονται μόνο οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) αλλά ευρύτερες ομάδες πληθυσμού.

    Αναφερόμενος εξάλλου στα τιμολόγια της μέσης και υψηλής τάσης, από τα οποία τροφοδοτούνται μεγάλες βιομηχανίες, εμπορικές αλυσίδες, κ.α., που έχουν ήδη απελευθερωθεί, ο κ. Παπακωνσταντίνου απηύθυνε έμμεσα προς τη διοίκηση της ΔΕΗ συστάσεις για μειώσεις τιμών, ή έστω συγκράτηση των αυξήσεων, καλώντας την επιχείρηση να λάβει σοβαρά υπόψη τις σχετικές κατευθύνσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας. Δεν απέκλεισε δε το ενδεχόμενο να τεθεί σε εφαρμογή ο μηχανισμός που προτείνει η ΡΑΕ για αναθεώρηση του κόστους παραγωγής της ΔΕΗ ανά εξάμηνο, ανάλογα με τη μετάβολή των τιμών των καυσίμων, διευκρίνισε ωστόσο ότι αυτό δεν σημαίνει ότι θα αναπροσαρμόζονται κάθε εξάμηνο τα τιμολόγια του ηλεκτρικού.

    Ο υπουργός ΠΕΚΑ ανέφερε ότι μέσα στον Απρίλιο αναμένεται η ανακοίνωση από την Ευρωπαική Επιτροπή για την πώληση τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ και την ανταλλαγή ενέργειας μεταξύ ΔΕΗ και ιδιωτών, προκειμένου να εκπληρωθεί ο σχετικός όρος του μνημονίου.

    [02] "Όχι" στα παπάκια και τα κοτοπουλάκια που ζητούν τα παιδιά για Πάσχα

    Μπορεί τα χαριτωμένα παπάκια, κοτοπουλάκια και κουνελάκια να ξετρελαίνουν τα μικρά παιδιά και, ειδικά τις ημέρες του Πάσχα, να τα ζητάνε επίμονα από τους γονείς τους αλλά οι φιλοζωικές οργανώσεις κάνουν λόγο για κακή συνήθεια που έχει ως αποτέλεσμα, πολλά ζώα να εγκαταλείπονται μόλις μεγαλώσουν.

    «Πρέπει να αποτρέπουμε τα παιδιά που βλέπουν σε βιτρίνες καταστημάτων πώλησης ζώων, τα μικρά αυτά ζωάκια και τα ζητάνε από τους γονείς τους, εξηγώντας τους ότι δεν είναι παιχνίδια, τα οποία μπορούμε να τα πετάξουμε, μόλις τα βαρεθούμε» αναφέρει στο ΑΜΠΕ ο Στέλιος Γερονυμάκης από το ΕΚΠΑΖ Θεσσαλονίκης-Σταθμός περίθαλψης αγρίων ζώων.

    Οπως συμβουλεύει τους γονείς, θα πρέπει να εξηγούν στα παιδιά ότι όλα τα ζωάκια πεινούν, διψούν, πονούν και χαίρονται, όπως ακριβώς και εμείς και αν εξακολουθούν να επιμένουν, τους προτρέπει να υιοθετήσουν για τα παιδιά τους ένα ζώο συντροφιάς δηλαδή μια γάτα ή ένα σκύλο.

    Επιπλέον, τα παιδιά θα πρέπει να κατανοήσουν ότι το νέο μέλος της οικογένειας θα έρθει και θα μείνει για πολλά χρόνια και όχι για όσο είναι μωρό και γι΄αυτό θα πρέπει να μάθουν, να το σέβονται, να το φροντίζουν, να το αγαπούν, ακόμα και αν κάνει κάποια ζημιά, λερώσει, γαυγίσει ή νιαουρίσει. «Δυστυχώς, πολλά παπάκια εγκαταλείπονται μόλις μεγαλώσουν στο ζωολογικό κήπο, στο Σέιχ-Σου ή στο Φράγμα της Θέρμης ενώ πολλές φορές μας καλούν να επέμβουμε προκειμένου να αιχμαλωτίσουμε πάπιες και κότες που κυκλοφορούν μέσα στην πόλη! Μόλις χθες τηλεφώνησαν για να πιάσουμε μια πάπια που τριγυρνούσε σε πρασιά πολυκατοικίας, στην περιοχή Χαριλάου» καταλήγει ο κ.Γερονυμάκης.

    [03] Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου με τους διοικητές των ταμείων ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, συναντήθηκε, σήμερα στο γραφείο του στη Βουλή με τους διοικητές του ΙΚΑ, του ΟΓΑ, και του ΟΑΕΕ, των ασφαλιστικών ταμείων που καλύπτουν την συντριπτική πλειοψηφία -περίπου το 90%- των ασφαλισμένων στα ταμεία της χώρας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κινήματος.

    Στην συνάντηση ήταν παρόντες ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Κουτρουμάνης και ο γενικός διευθυντής του ΟΔΔΗΧ Πέτρος Χριστοδούλου.

    Ο Ευάγγελος Βενιζέλος παρουσίασε στους διοικητές των Ταμείων ολοκληρωμένη πρόταση για την άμεση και χωρίς πρόσθετο κόστος αναπλήρωση της αρχικής (πριν το PSI) ονομαστικής αξίας του χαρτοφυλακίου των ταμείων σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «σε σύγκριση με τα χαρτοφυλάκια των ταμείων πριν το PSI, με την εφαρμογή της πρότασης αυτής, όχι μόνο αποκαθίσταται η ονομαστική αξία, αλλά επιπλέον τα ταμεία αποκτούν ομόλογα με δύο πρόσθετα χαρακτηριστικά που ενισχύουν την αξία τους: το αγγλικό δίκαιο και το σχήμα της παράλληλης και ταυτόχρονης εξυπηρέτησης με τα δάνεια του επίσημου τομέα».

    Οι διοικητές των ταμείων δήλωσαν ότι θα εξετάσουν αμέσως την πρόταση με τα συμβούλιά τους, σε συνεργασία με τον θεσμοθετημένο επενδυτικό σύμβουλο των ταμείων (ΕΔΕΚΤ) και την Τράπεζα της Ελλάδος που διαχειρίζεται το κοινό κεφάλαιο των Ν.Π.Δ.Δ.

    [04] Το Εφετείο έκρινε εκ νέου ένοχο τον Π. Ψωμιάδη

    Ένοχος κρίθηκε εκ νέου ο τελών εν αργία Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης για τη γνωστή υπόθεση μείωσης προστίμων σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων, κατά τη νομαρχιακή του θητεία. Το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για παράβαση καθήκοντος και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με 3ετή αναστολή.

    [05] Ακυρώθηκε το 1/3 των πτήσεων της Iberia λόγω απεργίας των πιλότων

    Οι ισπανικές αερογραμμές Iberia ακύρωσαν σήμερα 124 πτήσεις, δηλαδή το 38% των προγραμματισμένων πτήσεων, για την πρώτη ημέρα μιας νέας σειράς απεργιακών κινητοποιήσεων που θα πραγματοποιούν κάθε Δευτέρα και Παρασκευή έως τις 20 Ιουλίου οι πιλότοι, οι οποίοι καταγγέλλουν τις συνθήκες δημιουργίας μιας θυγατρικής χαμηλού κόστους, της Iberia Express.

    "Συνολικά 124 πτήσεις ακυρώθηκαν, δηλαδή το 38% των 330 προγραμματισμένων πτήσεων" σήμερα που επιστρέφει ο κόσμος από τις γιορτές του Πάσχα, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της ισπανικής αεροπορικής εταιρίας.

    Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο κύριο συνδικάτο των πιλότων (Sepia) και στη διοίκηση της εταιρίας παραμένουν μέχρι στιγμής άκαρπες.Το Sepia δηλώνει ότι η ίδρυση της Iberia Express παραβιάζει τη συλλογική σύμβαση εργασίας των πιλότων και ότι η διοίκηση έχει σχεδιάσει να μεταφέρει 40 αεροσκάφη της μητρικής εταιρίας στη νέα θυγατρική, κάτι που σήμαινε την "περικοπή 8.000 θέσεων εργασίας".Από την πλευρά της η διοίκηση κατήγγειλε την "ανεύθυνη και αδιάλλακτη στάση" του συνδικάτου.

    [06] Αντισυνταγματική η τροπολογία για τη ρύθμιση των οικονομικών των κομμάτων, δηλώνει η Ντ. Μπακογιάννη

    Αντισυνταγματική χαρακτηρίζει την τροπολογία που αφορά στη ρύθμιση των οικονομικών των κομμάτων η Δημοκρατική Συμμαχία και δηλώνει κατηγορηματικά ότι ακόμα και αν περάσει, θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, υποβάλλοντας αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.

    Η πρόεδρος του κόμματος Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, εξήγησε ότι υποχρέωση να προσφύγουν κατά της απόφασης αυτής έχουν και οι διοικήσεις των τραπεζών που εμπλέκονται, καθώς διαφορετικά θα διαπράξουν απιστία σε βαθμό κακουργήματος.

    [07] «Επικοινωνιακό πυροτέχνημα» χαρακτηρίζει η ΔΗΜΑΡ την πρόταση Τσίπρα για τις μονοεδρικές

    «Πριν από λίγους μήνες, αν λέγαμε ότι η ΔΗΜΑΡ θα είχε ποσοστό 7-8% και θα εθεωρείτο χαμηλό, θα μας περνάγανε για τρελούς. Δηλαδή, εμείς ξεκινήσαμε, οφείλω να είμαι ειλικρινής, με τον στόχο της εισόδου στη Βουλή. Όμως, θεωρούμε ότι είναι ρεαλιστικός στόχος η ΔΗΜΑΡ να πλησιάσει το διψήφιο ποσοστό» τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Α. Παπαδόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

    Απέρριψε την πρόταση Τσίπρα για κοινή κάθοδο των κομμάτων της Αριστεράς στις μονοεδρικές, λέγοντας πως είναι καθολική η άρνηση για συνεργασία. «Μου φαίνεται εντελώς αστείο, εντελώς επικοινωνιακό πυροτέχνημα. Δηλαδή, αν κατεβούν τα κόμματα της αριστεράς μαζί στις μονοεδρικές, αν μπορούσαν να κατέβουν μαζί, γιατί να μην κατέβαιναν και σε όλη την Ελλάδα; Γιατί να γίνει αυτός ο διαχωρισμός;» είπε χαρακτηριστικά.

    [08] Ρωσικό ΥΠΕΞ: "Μην αγοράζετε ακίνητα στα Κατεχόμενα"

    Το ψευδοκράτος στα κατεχόμενα κυπριακά εδάφη είναι «παράνομος κρατικός σχηματισμός» και η αγορά ιδιοκτησίας εκεί ενέχει, για τους Ρώσους πολίτες, σοβαρούς κινδύνους, προειδοποιεί το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, με ειδική δήλωση της αναπληρώτριας διευθύντριας του Τμήματος Ενημέρωσης και Τύπου Μαρίας Ζαχάροβα, στο πρακτορείο «Ιντερφάξ».

    "Είναι πρωτίστως απαραίτητο να θυμίσουμε ότι η "ΤΔΒΚ" αποτελεί παράνομο κρατικό σχηματισμό, που ανακηρύχθηκε στο κατεχόμενο τμήμα του εδάφους της ανεξάρτητης και διεθνώς αναγνωρισμένης Κυπριακής Δημοκρατίας. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπως είναι γνωστό, καταδίκασε αυτή την παράνομη ενέργεια αποφασιστικά, στα ψηφίσματά του 541 (1983) και 550 (1984)», αναφέρεται στη σχετική δήλωση, το πλήρες κείμενο της οποίας δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

    «Η απόκτηση, από Ρώσους πολίτες, ακίνητης περιουσίας στην "TΔΒΚ", σημαντικό τμήμα της οποίας ανήκει, κατά νόμιμη βάση, σε Ελληνοκυπρίους, οι οποίοι εγκατέλειψαν τους τόπους διαμονής τους, λόγω της εισβολής των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο το 1974, ενέχει ουσιαστικούς κινδύνους, έως και τη δικαστική δίωξη από πλευράς των ιδιοκτητών», σημειώνει η κ. Ζαχάροβα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 9 April 2012 - 12:30:31 UTC