Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το ΣΑ του ΟΗΕ καλεί σε κατάπαυση του πυρός τη Συρία πριν από τις 12 Απριλίου

  • [01] Το ΣΑ του ΟΗΕ καλεί σε κατάπαυση του πυρός τη Συρία πριν από τις 12 Απριλίου

    Το ΣΑ του ΟΗΕ κάλεσε σήμερα τις αρχές της Συρίας να σταματήσουν τις μάχες πριν την προσεχή Πέμπτη 12 Απριλίου, όπως προτείνεται στο αίτημα που διετύπωσε νωρίτερα ο ειδικός διεθνής απεσταλμένος Κόφι Άναν.

    Σε ανακοίνωση που ανάγνωσε στους δημοσιογράφους η αμερικανίδα πρέσβειρα στον ΟΗΕ Σούζαν Ράις, το ΣΑ εκφράζει στην υποστήριξή του στο αίτημα του Άναν για τερματισμό των εχθροπραξιών από τις συριακές αρχές πριν τις 12 Απριλίου, στις 06.00 ώρα Δαμασκού (06. 00 ώρα Ελλάδος).

    Απευθυνόμενη στους δημοσιογράφους η Ράις απέκλεισε το ενδεχόμενο να ορίσει το ΣΑ ως νέα διορία την 12η Απριλίου μετά την εκπνοή της πρώτης: «δεν βλέπω αυτό σαν μία νέα καταληκτική ημερομηνία, η διορία για την συριακή κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της ήταν η σημερινή»τόνισε.

    Τα μέλη του ΣΑ «εκφράζουν ομοθυμαδόν την βαθιά ανησυχία τους που βλέπουν να έχει εκπνεύσει η καταληκτική ημερομηνία και να συνεχίζεται η βία», τόνισε η Ράις προσθέτοντας πως ο Άναν θεωρεί πως «παραμένει ζωντανή η πιθανότητα η συριακή κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και εάν το πράξει πριν τις 12 Απριλίου παραμένει η πιθανότητα να τεθεί τέλος στη βία».

    «Οι ΗΠΑ θεωρούν πως είναι σκανδαλώδες, αλλά και όχι αναπάντεχο, πως η συριακή κυβέρνηση έδωσε υποσχέσεις και δεν τις τήρησε», τόνισε η Ράις.

    «Σύντομα θα φθάσουμε στην ώρα της αλήθειας», τόνισε η ίδια, προσδιορίζοντας πως «το επόμενο βήμα θα είναι να εντείνουμε την πίεση με μία συλλογική δράση» κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ σε περίπτωση που δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις του.

    Η επιστολή που απέστειλε σήμερα ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου στο ΣΑ του Οργανισμού «αποδεικνύει και επιβεβαιώνει σε ποιόν βαθμό η Δαμασκός περιέπαιξε για τις δεσμεύσεις της», τόνισε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Αλέν Ζιπέ.

    «Αύριο Τετάρτη στη σύνοδο των G8 (στις ΗΠΑ) θα υπογραμμίσω τη βαρύτητα της κατάστασης ενώπιον της οποίας έχουμε βρεθεί. Θα επιμείνω στην ανάγκη το ΣΑ να εξετάσει στις 12 Απριλίου όλες τις συνέπειες αυτής της κατάστασης και να εξετάσει τα νέα απαραίτητα μέτρα που θα πρέπει να επιβάλλουν τον τερματισμό των εχθροπραξιών και τη δρομολόγηση της πολιτικής διαδικασίας» στη Συρία, τόνισε ο Γάλλος ΥΠΕΞ σε γραπτή ανακοίνωσή του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 10 April 2012 - 20:30:27 UTC