Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σήμερα ανακοινώνεται η ημερομηνία των εκλογών
  • [02] Χιλιάδες ακυρώσεις εισιτηρίων από την απεργία της ΠΝΟ
  • [03] Η κρίση "χτυπάει" την καρδιά
  • [04] Γ. Ραγκούσης: Σε μία κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ πρέπει να συμμετέχει και η ΔΗΜΑΡ
  • [05] Μόλις στο 7,48% το ποσοστό είσπραξης τελεσίδικων οφειλών προς το Δημόσιο
  • [06] Σεισμός 8,9 βαθμών και προειδοποίηση για τσουνάμι στην Ινδονησία
  • [07] Επεμβάσεις συντήρησης σε μνημεία του Κεραμεικού
  • [08] Υπαρκτός ο κίνδυνος για "τσουνάμι" στον Κορινθιακό κόλπο
  • [09] Απλό ηλεκτρο- καρδιογράφημα "προβλέπει" εμφράγματα
  • [10] Πτώση των τουριστικών αεροπορικών αφίξεων στο πρώτο τρίμηνο
  • [11] Porsche Cayenne GTS: Πολυτελές SUV με σπορ προσανατολισμό
  • [12] Ο οικονομολόγος Γιώργος Μπήτρος, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας
  • [13] "Η ΝΔ και ο κ. Σαμαράς επιμένουν σε πολιτικές που πάνε τον τόπο πίσω"
  • [14] Σεισμός 3,7 R στη Θεσπρωτία
  • [15] Νέες επιθέσεις των κυβερνητικών στρατευμάτων στη Συρία

  • [01] Σήμερα ανακοινώνεται η ημερομηνία των εκλογών

    Σήμερα στις 5 το απόγευμα, θα γίνει η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια με τον πρωθυπουργό, όπου αναμένεται ο κ. Παπαδήμος να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών.

    Νωρίτερα, στις 3μ.μ., ο κ. Παπαδήμος θα προεδρεύσει στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Βουλή.

    [02] Χιλιάδες ακυρώσεις εισιτηρίων από την απεργία της ΠΝΟ

    Tη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων τους και μετά το Πάσχα, δεν αποκλείουν συνδικαλιστές της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, αν η νέα κυβέρνηση που προκύψει μετά τις εκλογές δεν δώσει κάποιες λύσεις στα προβλήματά τους.

    Αυτή τη στιγμή η ανεργία μαστίζει τη ναυτική οικογένεια, δήλωσε στο ΑΜΠΕ μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΝΟ και πρόσθεσε ότι μετά την ένταξη του Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ, οι ασφαλισμένοι ναυτικοί δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν όπως πρώτα.

    Από την απεργία της ΠΝΟ υπήρξαν χιλιάδες ακυρώσεις εισιτηρίων, ενώ πολλοί επιβάτες έχουν μεταφερθεί σε άλλα δρομολόγια, όπου η πληρότητα είναι οριακή.

    Το Λιμεναρχείο Πειραιά, από απόψε το βράδυ, αλλά και αύριο και μεθαύριο, έχει λάβει έκτακτα μέτρα για τη διακίνηση των επιβατών που αναμένεται να είναι αυξημένη.

    [03] Η κρίση "χτυπάει" την καρδιά

    Βρισκόμαστε στην «καρδιά» της οικονομικής κρίσης, αλλά η δική μας καρδιά δείχνει να δοκιμάζεται. Αυτό σημείωσαν, μεταξύ άλλων, σήμερα οι καρδιολόγοι, με αφορμή το 27ο Διεθνές Συνέδριο Κλινικής Καρδιολογίας, που διοργανώνεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας, από 19 έως 21 Απριλίου στην Αθήνα.

    Ο καρδιολόγος Δημήτρης Ρίχτερ παρουσίασε ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με την επίπτωση της οικονομικής κρίσης στα καρδιαγγειακά νοσήματα. Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, σε όλες τις χώρες σε οικονομική κρίση επιδεινώνεται η ποιότητα διατροφής και αυτό σε συνδυασμό με το αυξημένο άγχος/ κατάθλιψη και τα αυξημένα ποσοστά καπνίσματος οδηγεί σε αυξημένη καρδιαγγειακή θνησιμότητα.

    «Δεν έχουμε ακόμη στατιστικά για την Ελλάδα, αλλά δεν προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά» είπε κ. Ρίχτερ και ανέφερε ότι έχει καταγραφεί σε όλες τις χώρες που βρέθηκαν σε οικονομική κρίση, σημαντική αύξηση των καρδιαγγειακών νοσημάτων.

    Η οικονομική κρίση στις ΗΠΑ το 1929-1937 οδήγησε σε 20% αύξηση των θανάτων από στεφανιαία νόσο, και στη Ρωσία την εποχή του μετακομμουνισμού και των ιδιωτικοποιήσεων, για κάθε ιδιωτικοποίηση οι άντρες της περιοχής εκείνης εμφάνιζαν αύξηση θνησιμότητας τα επόμενα δύο χρόνια κατά 13%, κυρίως λόγω της μαζικής ανεργίας που ακολουθούσε.

    Τέλος, στην Αργεντινή την εποχή της μεγάλης κρίσης, η ενδονοσοκομειακή θνησιμότητα αυξήθηκε σημαντικά στα καρδιαγγειακά νοσήματα (6,9% έναντι 2,9% για το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου και 16% έναντι 11% για την καρδιακή ανεπάρκεια), πιθανόν λόγω της σημαντικής φθοράς του κρατικού συστήματος υγείας.

    [04] Γ. Ραγκούσης: Σε μία κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ πρέπει να συμμετέχει και η ΔΗΜΑΡ

    «Ο Παπανδρέου έπρεπε να είχε κάνει εκλογές μαζί με τις περιφερειακές τον Οκτώβριο του 2010», είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό Real ο αναπληρωτής υπουργός ¶μυνας Γιάννης Ραγκούσης.

    Ο κ. Ραγκούσης επέμεινε πως από τη στιγμή που οι αγορές έκλεισαν για την Ελλάδα δεν υπήρχε άλλη επιλογή εκτός από αυτή του ΔΝΤ, καθώς -όπως είπε- δεν υπήρχε έτοιμος ευρωπαϊκός μηχανισμός. Αναγνώρισε, επίσης, ότι ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου δεν περίμενε πως έπειτα από δυο χρόνια η κατάσταση θα έφτανε σε αυτό το σημείο. «Δεν είμαστε τίποτε τρελοί που θέλουν να αυτοκτονήσουν» σημείωσε.

    Εκτίμησε ότι την επομένη των εκλογών σε μία κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να συμμετέχει και η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη.

    [05] Μόλις στο 7,48% το ποσοστό είσπραξης τελεσίδικων οφειλών προς το Δημόσιο

    Οφειλές προς το δημόσιο από φόρους και πρόστιμα ύψους 8,2 δισ. ευρώ έχουν επιδικάσει τα φορολογικά δικαστήρια, αν και έχουν εισπραχθεί μόνο 615 εκατομμύρια ευρώ.

    Αυτό αποκαλύπτουν τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, σύμφωνα με τα οποία τα δικαστήρια έχουν επιδικάσει προς είσπραξη 8.222.957.957 ευρώ και από αυτά, στα ταμεία του Δημοσίου έχουν εισρεύσει μόλις 615.288.124 ευρώ. Δηλαδή το 7,48%!

    [06] Σεισμός 8,9 βαθμών και προειδοποίηση για τσουνάμι στην Ινδονησία

    Ο σεισμός που σημειώθηκε σήμερα στην Ινδονησία είχε, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο, μέγεθος 8,9 βαθμών και επίκεντρο περιοχή κοντά στην δυτική ακτή της βόρειας Σουμάτρας.

    Σύμφωνα με το Ρόιτερς, ο σεισμός σημειώθηκε στην δυτική επαρχία ¶τσεχ.

    Το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό ανακοίνωσε ότι εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι στον Ινδικό Ωκεανό.

    Το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό ανακοίνωσε ότι η Ινδία εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι για τις νήσους Ανταμάν και τις ανατολικές της ακτές.

    Λίγο αργότερα,σημειώθηκε μετασεισμός μεγέθους 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Προειδοποίηση για τσουνάμι εξέδωσε πριν από λίγο και η Σρι Λάνκα, ενώ οι αρχές της Ταϊλάνδης εξέδωσαν προειδοποίηση για τσουνάμι για το Πουκέτ και την Πανγκνά .

    [07] Επεμβάσεις συντήρησης σε μνημεία του Κεραμεικού

    Τα μνημεία στον Κεραμεικό, το σημαντικότερο νεκροταφείο της αρχαίας Αθήνας, έχουν υποστεί φθορές. Αυτές υπόσχεται να αντιμετωπίσει η μελέτη, που κατέθεσε χτες στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο

    Τα μνημεία που θα συντηρηθούν στην παρούσα φάση είναι η Ιερά Πύλη, ο Τάφος των Λακεδαιμονίων, το Κυκλικό Λουτρό, το Κυκλικό Μνημείο στον τρίτο Όρο και το Εκατείο.

    Οι επεμβάσεις κρίθηκαν αναγκαίες μετά τις πτώσεις λίθων, την ανάπτυξη βλάστησης και τις φθορές που έχουν σημειωθεί στα αρχαία από τις καιρικές συνθήκες, τις αλλαγές στη στάθμη του υδροφόρου ορίζοντα και την ευθραυστότητα του αρχαίου δομικού υλικού.

    [08] Υπαρκτός ο κίνδυνος για "τσουνάμι" στον Κορινθιακό κόλπο

    Το πρόβλημα της διάβρωσης ακτών της Αχαΐας, αλλά και ο υπαρκτός κίνδυνος εκδήλωσης «τσουνάμι» στον Κορινθιακό κόλπο, αναδείχθηκαν κατά την διάρκεια ημερίδας που οργάνωσε το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος, στην Πάτρα.

    Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν κατά την διάρκεια της ημερίδας, το 46% των ακτών της Αιγιάλειας, από το Δερβένι μέχρι και το Αίγιο, έχουν υποστεί διάβρωση, το 40% των ακτών παραμένουν αναλλοίωτες και μόνο στο 13% έχει γίνει πρόσθεση εδαφικού υλικού.

    Όσον αφορά στην πιθανότητα εκδήλωσης «τσουνάμι» τονίστηκε ότι με τα σημερινά δεδομένα, δεν μπορεί να αποκλειστεί τέτοιο φαινόμενο στον Κορινθιακό κόλπο. Μάλιστα όπως ειπώθηκε, το ύψος του θα ξεπερνούσε τα πέντε μέτρα και μέσα σε ένα τέταρτο της ώρας θα μπορούσε να φθάσει στον Πατραϊκό κόλπο. Σε αυτό το σημείο ο καθηγητής Ωκεανογραφίας του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργος Φερεντίνος ανέφερε ότι «σε περίπτωση που ξεσπάσει ένα «τσουνάμι» στον Κορινθιακό, θα φθάσει στο Ξυλόκαστρο μέσα σε τέσσερα λεπτά και στην Ελίκη μέσα σε 14 λεπτά» ενώ θύμισε ότι «τσουνάμι» είχε ξεσπάσει στον Κορινθιακό κόλπο το 1963, μετά από σεισμό.

    [09] Απλό ηλεκτρο- καρδιογράφημα "προβλέπει" εμφράγματα

    Ακόμα κι ένα κοινό τεστ που καταγράφει την ηλεκτρική δραστηριότητα της καρδιάς, το ηλεκτροκαρδιογράφημα, αν ερμηνευθεί σωστά, θα μπορούσε να προβλέψει έγκαιρα ένα μελλοντικό έμφραγμα σε κατά τα άλλα υγιείς ενηλίκους άνω των 70 ετών, σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Ρέτο ¶ουερ του τμήματος επιδημιολογίας και βιοστατιστικής του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου (JAMA), σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, μελέτησαν περίπου 2.200 ηλικιωμένους ηλικίας 70 - 79 ετών για μία περίοδο οκτώ ετών.

    Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι όσοι άνθρωποι ήδη από το πρώτο ηλεκτροκαρδιογράφημα, που μετρά τη γενική κατάσταση της καρδιάς, εμφάνιζαν μικρές ανωμαλίες, είχαν κατά μέσο όρο 35% μεγαλύτερες πιθανότητες να πάθουν έμφραγμα στο μέλλον, ενώ όσοι εμφάνιζαν πιο σημαντικές ανωμαλίες στο πρώτο τεστ, είχαν μεγαλύτερες πιθανότητες (51%) για έμφραγμα.

    Στην ουσία, η νέα μελέτη υποστηρίζει ότι ο γιατρός είναι δυνατό να αξιοποιεί πιο αποτελεσματικά τις πληροφορίες ενός ηλεκτροκαρδιογραφήματος, σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες κινδύνου (υψηλή χοληστερόλη, πίεση, κάπνισμα, βάρος κ.α.), για να προβλέψει καλύτερα ποιός άνθρωπος κινδυνεύει περισσότερο από έμφραγμα.

    [10] Πτώση των τουριστικών αεροπορικών αφίξεων στο πρώτο τρίμηνο

    Πτωτικά κινούνται οι τουριστικές αφίξεις για το πρώτο τρίμηνο του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων από τα 13 κύρια αεροδρόμια της χώρας. Συγκεκριμένα, την Ελλάδα το εν λόγω διάστημα επισκέφτηκαν 551.442 τουρίστες καταγράφοντας πτώση 8,8% σε σχέση με πέρυσι.

    Πτώση κατά 15,6% παρουσίασαν οι αφίξεις στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» φθάνοντας σε 352.004 αφίξεις, από 417.275 αφίξεις πέρυσι, ενώ πολύ μεγάλη είναι η πτώση που παρατηρείται στη Ρόδο.

    [11] Porsche Cayenne GTS: Πολυτελές SUV με σπορ προσανατολισμό

    Στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου η Porsche πραγματοποιεί την παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Cayenne GTS. Το πολυτελές SUV υπόσχεται σπόρ επιδόσεις και πρωτόγνωρα για την κατηγορία του επίπεδα οδικής συμπεριφοράς. Το νέο Cayenne GTS, συμπληρώνει το κενό μεταξύ του Cayenne S και του Cayenne Turbo.

    Κάτω από το καπό του Cayenne GTS φιλοξενείται ένας αναβαθμισμένος κινητήρας V8 420 ίππων, ο οποίος βασίζεται στη μονάδα ισχύος του Cayenne S. Τη μετάδοση της ισχύος αναλαμβάνει το οκτατάχυτο κιβώτιο Tiptronic S με ενσωματωμένη λειτουργία auto start/stop.

    Επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 5,7??. Ένα ακόμη εντυπωσιακό στοιχείο είναι η δυνατότητα του αυτοκινήτου να φθάσει τα 160 χλμ./ώρα σε 13,3??. Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 261 χλμ./ώρα, ενώ η μέση κατανάλωση καυσίμου δεν υπερβαίνει τα 10,7 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

    Η ειδικά ρυθμισμένη ανάρτηση είναι πιο "σφιχτή". Διαθέτει το σύστημα PASM (Porsche Active Suspension Management) το οποίο μειώνει την απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος κατά 24 χλστ. σε σχέση με το Cayenne S.

    Η εμφάνιση του έχει έντονα σπόρ στοιχεία.

    Ξεχωρίζουν, το μπροστινό μέρος που είναι δανεισμένο από το Cayenne Turbo, τα διακοσμητικά πλαίσια και οι επενδύσεις σε μαύρο χρώμα, οι ποδιές και οι φαρδύτεροι θόλοι των τροχών καθώς και η χαρακτηριστική διπλή αεροτομή της οροφής. Στο εσωτερικό, υπερισχύει η σπόρ κομψότητα. Διαθέτει στο βασικό εξοπλισμό δερμάτινες επενδύσεις με στοιχεία Alcantara, μπροστινά σπόρ καθίσματα με οκτώ επιλογές ρύθμισης κ.α.

    Το Cayenne GTS θα είναι διαθέσιμο τον Ιούλιο του 2012.

    [12] Ο οικονομολόγος Γιώργος Μπήτρος, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας

    Ο οικονομολόγος και αρθρογράφος Γιώργος Μπήτρος τέθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

    Επίσης με το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη συμπαρατάσσονται οι δύο πρώην πρόεδροι της Φιλελεύθερης Συμμαχίας Φώτης Περλικός και Γιώργος Σαρηγιαννίδης, καθώς και ο διευθυντής του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών Δημήτρης Σκάλκος.

    [13] "Η ΝΔ και ο κ. Σαμαράς επιμένουν σε πολιτικές που πάνε τον τόπο πίσω"

    «Ο κ. Μιχελάκης εμμένει σε μονότονες ανακοινώσεις. Την ίδια στιγμή που οι δημοσκοπήσεις αποδεικνύουν ότι στο στόχο για την αυτοδυναμία της ΝΔ δεν πιστεύουν ούτε καν οι ψηφοφόροι της, την ίδια στιγμή που οι πολίτες απεγκλωβίζονται από την ψήφο διαμαρτυρίας και περιμένουν τις προτάσεις όλων των πολιτικών δυνάμεων για μια νέα πορεία του τόπου, η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Σαμαράς επιμένουν σε πολιτικές που έρχονται από το χθες και πάνε τον τόπο ακόμη πιο πολύ πίσω στο παρελθόν", δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, απαντώντας στην δήλωση του εκπροσώπου της ΝΔ για τη σημερινή ομιλία στην Βουλή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου.

    Αναφερόμενη σε όσα δήλωσε ο κ. Μιχελάκης για "ούτως ή άλλως προβλεπόμενη επέκταση του προγράμματος το 2015 σε περίπτωση βαθύτερης ύφεσης" η κ. Γεννηματά επισημαίνει στην δήλωσή της ότι "είναι προφανές ότι η ηγεσία της ΝΔ δεν έχει καμία αίσθηση του προγράμματος στήριξης, της διάρκειας και των χρηματοδοτικών του εργαλείων. Ούτε των μετώπων της διαπραγμάτευσης που έγινε με πολύ κόπο και με τη ΝΔ να είναι «μέσα-έξω» σε σχέση με την κυβέρνηση.

    [14] Σεισμός 3,7 R στη Θεσπρωτία

    Αισθητή σε όλη την Ήπειρο έγινε σεισμική δόνηση μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί στην περιοχή της Θεσπρωτίας.

    Σύμφωνα με το Σεισμολογικό Σταθμό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο σεισμός καταγράφηκε στις 9.18 το πρωί και το επίκεντρό του εντοπίζεται 10 χλμ. βόρεια των Φιλιατών Θεσπρωτίας και 50 χλμ. δυτικά των Ιωαννίνων.

    Όπως έγινε γνωστό, από τη δόνηση δεν αναφέρθηκαν ζημιές.

    [15] Νέες επιθέσεις των κυβερνητικών στρατευμάτων στη Συρία

    Ο συριακός στρατός πραγματοποίησε σήμερα νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με πληροφορίες αντικαθεστωτικών, την ίδια ώρα που η Δαμασκός αδιαφορεί για την απόφαση του ΟΗΕ, η οποία προβλέπει την αποχώρηση των αρμάτων μάχης από τις πόλεις, με την προοπτική εφαρμογής εκεχειρίας αύριο Πέμπτη.

    Οι κυβερνητικές δυνάμεις, με την υποστήριξη δεκάδων τεθωρακισμένων, αναπτύχθηκαν στην Μααρμπά, στην επαρχία Ντεράα, προπύργιο των ανταρτών στη νότια Συρία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 11 April 2012 - 10:30:33 UTC