Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με θρησκευτική ευλάβεια η Ανάσταση του Θεανθρώπου
  • [02] Η μακάβρια λίστα των παικτών που άφησαν τη ζωή τους στα γήπεδα από το 2007
  • [03] Πρόοδος στις συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν
  • [04] Σείστρο καμπάνας τραυμάτισε 14 χρόνο αγόρι στην Κρήτη
  • [05] ΗΠΑ: Τουλάχιστον πέντε νεκροί από τους ανεμοστρόβιλους στα κεντρικά της χώρας
  • [06] Σε εγκληματική ενέργεια αποδίδεται ο θάνατος ηλικιωμένου στα Γρεβενά
  • [07] Δημόσιος υπάλληλος στη Γερμανία παραδέχεται ότι επί 14 χρόνια πληρωνόταν χωρίς να εργάζεται
  • [08] Την πρώτη δημόσια ομιλία του πραγματοποίησε ο νέος ηγέτης της Β. Κορέας
  • [09] Δύο νεκροί και αρκετοί τραυματίες από ανεμοστρόβιλο στην Οκλαχόμα
  • [10] Ετοιμος να αναλάβει πρόεδρος δηλώνει ο Ολάντ

  • [01] Με θρησκευτική ευλάβεια η Ανάσταση του Θεανθρώπου

    Με θρησκευτική ευλάβεια και κατάνυξη εκατομμύρια πιστοί προσήλθαν στις εκκλησιές όλης της Ελλάδας, αλλά και στους όπου γης ορθόδοξους τόπους λατρείας, για να γίνουν κοινωνοί του αναστάσιμου μηνύματος της ανανέωσης της ζωής και του νικηφόρου αγώνα του Θεανθρώπου απέναντι στον θάνατο.

    Το Αγιο Φως έφθασε στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος από τον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, λίγο μετά τις 20.00

    [02] Η μακάβρια λίστα των παικτών που άφησαν τη ζωή τους στα γήπεδα από το 2007

    Νέο κεφάλαιο προστέθηκε σήμερα στη μακάβρια λίστα των ποδοσφαιριστών που έχασαν τη ζωή τους εντός αγωνιστικού χώρου. Ο 25χρονος μέσος της Λιβόρνο, Πιερμάριο Μοροζίνι, κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο στη διάρκεια του σημερινού αγώνα με την Πεσκάρα για τη Β΄ κατηγορία (Serie B) και άφησε την τελευταία πνοή του, με τα ιταλικά ΜΜΕ να κάνουν λόγο για ανακοπή. Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα η Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να αναβάλει όλες τις αναμετρήσεις για τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, οι οποίες ήταν προγραμματισμένες για το Σαββατοκύριακο, ενώ η Ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι σε όλα τα υπόλοιπα αθλητικά γεγονότα του Σαββατοκύριακου θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή.

    Η μακάβρια λίστα περιλαμβάνει περισσότερα από 70 ονόματα ποδοσφαιριστών, που «έσβησαν» κατά τη διάρκεια επίσημου αγώνα, φιλικού ή αγώνα προετοιμασίας. Ο Καμερουνέζος Μαρκ-Βιβιέν Φοέ τον Ιούνιο του 2003 στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών (σωριάστηκε στο έδαφος στο ματς με την Κολομβία), ο Ούγγρος διεθνής, Μίκλος Φεχέρ (υπέστη ανακοπή στο ματς της Μπενφίκα με την Γκιμαράες), και ο Αντόνιο Πουέρτα της Σεβίλης (κατέρρευσε στο ματς με τη Χετάφε, πέθανε τρεις ημέρες αργότερα μετά από παρατεταμένα καρδιακά επεισόδια), είναι μόλις τρεις από τους παίκτες που άφησαν την τελευταία πνοή τους τη στιγμή που κλωτσούσαν τη «στρογγυλή Θεά».

    Το πρώτο καταγεγραμμένο θύμα ήταν ο Ουίλιαμ Κρόπερ, στις 13 Ιανουαρίου 1889. Ο ποδοσφαιριστής της Στάβελεϊ υπέστη ρήξη του εντέρου στον αγώνα απέναντι στην Γκρίμσμπι Τάουν και πέθανε την επόμενη ημέρα.

    Από το 2007, οπότε και η αναφορά που επιχειρεί σήμερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχουν πεθάνει 22 ποδοσφαιριστές σε όλες τις γωνιές του πλανήτη, από τη Βοσνία και την Ισπανία, έως τη Λιβερία και την Ινδία.

    Η μακάβρια λίστα από το 2007 έως και σήμερα:

    27 Μαρτίου 2007 ? Ιβάν Κάρατσιτς

    Ο άσος της Σιρόκι Μπρίγεκ υπέστη καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια προπονητικού ματς στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη.

    28 Αυγούστου 2007 ? Αντόνιο Πουέρτα

    Τρεις μέρες έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή ο άσος της Σεβίλης, που είχε καταρρεύσει στο ματς με τη Χετάφε. Άφησε την τελευταία πνοή του στο νοσοκομείο μετά από πολλές καρδιακές προσβολές. Σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν, ο θάνατός του οφειλόταν σε εγκεφαλοπάθεια από τη μη οξυγόνωση του αίματος και δυσλειτουργία οργάνων, αιτία του παρατεταμένου καρδιακού επεισοδίου που προκάλεσε τη διακομιδή του στο νοσοκομείο.

    29 Αυγούστου 2007 ? Τσασβέ Νσόφουα

    Ο 27χρονος στράικερ από τη Ζάμπια έχασε τη ζωή του από ανακοπή σε φιλικό ματς της ισραηλινής Χάποελ Μπερ Σεβά απέναντι στη Μακάμπι Μπερ Σεβά.

    29 Αυγούστου 2007 ? Φιλ Ο`Ντόνελ

    Έφυγε από τη ζωή κατά τη διάρκεια του αγώνα της Μάδεργουελ με τη Νταντί Γιουνάιτεντ. Ο 35χρονος έπεσε στο έδαφος προς το τέλος του αγώνα, για πέντε λεπτά δεχόταν τις πρώτες βοήθειες των ιατρών και αμέσως μετά με ασθενοφόρο διακομίσθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Ο θάνατός του οφείλεται σε καρδιακή ανεπάρκεια.

    9 Φεβρουαρίου 2008 ? Γκάι Τσινγκομά

    Άφησε την τελευταία πνοή του μετά τον αγώνα της Λιμπρβίλ με την Ουνιόν Σπορτιβ Μπιλιαντζάμι. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο Τσινγκομά συγκρούστηκε με αντίπαλό του, όμως αμέσως μετά το τέλος κατέρρευσε. Τα ιατρικά επιτελεία και των δύο ομάδων προσπάθησαν να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

    16 Φεβρουαρίου 2008 ? Χερβέ Κινγκ

    Κατέρρευσε στο 17ο λεπτό του αγώνα της Ρινγκμέρ με την Θρι Μπρίτζες. Ο λόγος του θανάτου του οφείλεται σε καρδιακή προσβολή.

    3 Απριλίου 2008 ? Χρβόγε Τσούστιτς (Κροατία)

    Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής της Ζαντάρ τραυματίστηκε σοβαρά σε μια διεκδίκηση της μπάλας και χτύπησε με δύναμη το κεφάλι του σε τοίχο της κερκίδας, στη διάρκεια του αγώνα της ομάδας του εναντίον της Τσιμπάλια Βινκόφσκι. Ο ποδοσφαιριστής υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, όμως δεν άντεξε και πέντε ημέρες αργότερα έχασε τη «μάχη» για να κρατηθεί στη ζωή στα 24 χρόνια του.

    31 Μαΐου 2008 ? Ρούστεμ Μπουλάτοφ

    Αισθάνθηκε αδιαθεσία κατά τη διάρκεια του αγώνα της Τορπέντο Καλούγκα. Πέθανε αργότερα την ίδια ημέρα στο νοσοκομείο.

    15 Μαρτίου 2009 ? Τζουμάντι Αμπντί

    Δέχθηκε κλωτσιά από αντίπαλό του (Ντένι Ταρκάς) στον αγώνα της Μποντάνγκ με την Περσέλα Λαμονγκάν, σε μια προσπάθεια να του αποσπάσει την μπάλα. Ο Τζουμάντι πέθανε στο νοσοκομείο οκτώ ημέρες αργότερα, από σοβαρή λοίμωξη.

    26 Μαΐου 2009 ? Ορομποσάν Αντουν

    Ο γκολκίπερ της Ουάρι Γουλβς, πριν από τον εκτός έδρας αγώνα με την Ενούγκου Ρέιντζερς, δέχθηκε επίθεση από κακοποιούς (οι αρχές υποψιάστηκαν ότι επρόκειτο για οπαδούς της αντίπαλης ομάδας). Τρεις ημέρες αργότερα, κατά τη διάρκεια της προπόνησης, άφησε την τελευταία πνοή του από εσωτερική αιμορραγία.

    8 Αυγούστου 2009 ? Ντάνι Χάρκε (Ισπανία)

    Ο 26χρονος αρχηγός της Εσπανιόλ, περίου δύο χρόνια μετά την απώλεια του Πουέρτα, άφησε την τελευταία πνοή του στο Κοβερτσιάνο της Ιταλίας, όπου βρισκόταν η αποστολή των Καταλανών για προπονητικό καμπ, αλλά και για φιλικές αναμετρήσεις. Ο θάνατός του οφειλόταν σε καρδιακή προσβολή.

    15 Νοεμβρίου 2009 ? Μαουρίτσιο Γκρέκο (Γερμανία)

    Κατέρρευσε κατά τη διάρκεια του αγώνα της Γκούλντενστερν απέναντι στην Λούπο Μαρτίνι Βόλφσμπουργκ. Άφησε την τελευταία πνοή του λίγο αργότερα στο νοσοκομείο.

    6 Μαρτίου 2010 ? Εντουράνς Ινταχόρ (Νιγηρία)

    Ο 25χρονος Νιγηριανός επιθετικός άφησε την τελευταία πνοή του κατά τη διάρκεια αγώνα για το πρωτάθλημα του Σουδάν, αφού πρώτα δέχθηκε μια αγκωνιά.Ο Ινταχόρ έπεσε αναίσθητος στο έδαφος στο 13ο λεπτό της αναμέτρησης της ομάδας του, Αλ Μερέκ, με την Αμάλ, αφού πρώτα χτυπήθηκε από αγκώνα συμπαίκτη του, κατά λάθος. Αν και του παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες, έχασε τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

    8 Μαρτίου 2010 ? Μπαρθόλομιου Οπόκου (Γκάνα)

    Ο Γκανέζος κεντρικός αμυντικός της Κέσμπεν έπεσε αναίσθητος επτά λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα με τη Λίμπερτι. Ο άτυχος Οπόκου έχασε την επαφή με το περιβάλλον λίγο πριν από τη λήξη του εκτός έδρας αγώνα της ομάδας του και διακομίσθηκε αμέσως σε νοσοκομείο. Οι πρώτες ενδείξεις ανέφεραν ότι θα ξεπερνούσε τον κίνδυνο, ωστόσο λίγες ώρες αργότερα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 20 ετών.

    Μάιος 2010 ? Γκόραν Τούνιτς (Κροατία)

    Ο 32χρονος Κροάτης έκανε, στον αγώνα της Μλάντοστ με την Χρβάτσκι Σόκολ (5η κατηγορία), σκληρό μαρκάρισμα σε αντίπαλο και ο διαιτητής του αγώνα έδειξε το σημείο του πέναλτι και του έβγαλε κίτρινη κάρτα, θεωρώντας ότι έκανε «θέατρο» για να αποφύγει την «εσχάτη των ποινών», αφού είχε πέσει στο έδαφος. Στα επόμενα δευτερόλεπτα, όμως, είδε ότι ο παίκτης δεν αντιδρούσε και ότι είχε χάσει τις αισθήσεις του, με αποτέλεσμα να κληθεί εσπευσμένα το ιατρικό επιτελείο. Ο παίκτης διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, αλλά ήταν ήδη πολύ αργά, καθώς ο θάνατός του ήταν ακαριαίος (καρδιακή προσβολή).

    2 Μαίου 2010 ? Αμπρός Βλεχ (Λιβερία)

    Άφησε την τελευταία πνοή του από καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια του αγώνα της Ινβίνσιμπλ Ιλέβεν απέναντι στην Μάιτι Μπέιλορ. Μπήκε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, πριν καταρρεύσει σχεδόν στο κέντρο του γηπέδου και ενώ δίπλα του δεν βρισκόταν κάποιος άλλος ποδοσφαιριστής. Διακομίσθηκε εσπευσμένα σε κοντινό νοσοκομείο, όπου «έσβησε» λίγες ώρες αργότερα.

    8 Μαίου 2010 ? Γουίλσον Μενέ (Καμπότζη)

    Κατέρρευσε κατά τη διάρκεια αγώνα για το πρωτάθλημα της χώρας στο Ολυμπιακό Στάδιο της Καμπότζης. Αγωνιζόταν στην Μετφον.

    12 Απριλίου 2011 ? Λοκισιμπάγιε Λόκο (Τσαντ)

    Ο παλιός διεθνής ποδοσφαιριστής του Τσαντ υπέστη καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια αγώνα για το πρωτάθλημα των Πυρηναίων και ενώ αγωνιζόταν με την ομάδα της Μπεμοντό.

    4 Αυγούστου 2011 ? Ναόκι Ματσούντα (Ιαπωνία)

    Ο παλιός διεθνής Ιάπωνας ποδοσφαιριστής είχε καταρρεύσει (από ανακοπή) κατά τη διάρκεια προπόνησης της Ματσουμότο Γιαμάγκα. Ο 34χρονος άσος διακομίστηκε στο νοσοκομείο αναίσθητος και χωρίς να ανταποκρίνεται στις καρδιακές μαλάξεις. Τέθηκε από την αρχή σε καρδιοαναπνευστική υποστήριξη, ωστόσο δύο 24ωρα αργότερα άφησε την τελευταία πνοή του. Ο Ματσούντα είχε αγωνιστεί 40 φορές με την εθνική Ιαπωνίας και συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002.

    13 Νοεμβρίου 2011 ? Μπομπσαμ Ελέικο (Βέλγιο)

    Ο 30χρονος Βέλγος (γεννημένος στη Νιγηρία) κατέρρευσε ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη ο αγώνας της Μερκσέμ με την Κααρτ. Παρά τις προσπάθειες του ιατρικού επιτελείου να τον επαναφέρουν, δεν κατέστη δυνατόν.

    15 Μαρτίου 2012 ? Ντ. Βενκατές (Ινδία)

    Στο 73ο λεπτό της αναμέτρησης ανάμεσα στην Μπανγκαλόρ και την Ρέιλεγουεϊ, ο 28χρονος επιθετικός των γηπεδούχων μπήκε ως αλλαγή και λίγη ώρα αργότερα άφηνε την τελευταία πνοή του. Σύμφωνα με τα ινδικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, στο γήπεδο δεν βρισκόταν ασθενοφόρο, με αποτέλεσμα να «σβήσει» από ανακοπή λίγο πριν από την ολοκλήρωση του αγώνα, πριν καν του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

    14 Απριλίου 2012 ? Πιερμάριο Μοροζίνι (Ιταλία)

    Ο άσος της Λιβόρνο κατέρρευσε κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Πεσκάρα για τη Serie B. Ο θάνατός του οφείλεται σε ανακοπή.

    [03] Πρόοδος στις συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

    Ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας του Ιράν για τα πυρηνικά δήλωσε πως σημειώθηκε πρόοδος στη διάρκεια των συνομιλιών με τις έξι παγκόσμιες δυνάμεις για το αμφιλεγόμενο πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης και απηύθυνε έκκληση για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης όταν επαναληφθούν οι συνομιλίες τον ερχόμενο μήνα.

    "Είχαμε πρόοδο, υπήρχαν διαφορές απόψεων... αλλά τα σημεία στα οποία συμφωνήσαμε ήταν σημαντικά", είπε ο Σαΐντ Τζαλιλί σε συνέντευξη Τύπου μετά τις πρώτες συνομιλίες που είχε η χώρα του με τις έξι δυναμεις έπειτα από έναν και πλέον χρόνο.

    "Οι επόμενες συνομιλίες θα πρέπει να βασίζονται σε μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, τα οποία θα οικοδομήσουν την εμπιστοσύνη των Ιρανών, είπε ο Τζαλιλί, προσθέτοντας πως το ιρανικό αίτημα για άρση των κυρώσεων θα πρέπει να είναι ένα από τα θέμα που θα περιλαμβάνονται.

    [04] Σείστρο καμπάνας τραυμάτισε 14 χρόνο αγόρι στην Κρήτη

    Παρ' ολίγο τραγωδία το βράδυ της Ανάστασης όταν το σείστρο καμπάνας της εκκλησίας στο χωριό Σίβα στο Δήμο Φαιστού, Ηράκλειου αποκολλήθηκε και χτύπησε 14χρόνο αγόρι.

    Ο 14χρονος βρισκόταν με την οικογένειά του στην εκκλησία για να γιορτάσει την Ανάσταση και σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα που η καμπάνα της εκκλησίας χτυπούσε χαρμόσυνα για το Χριστός Ανέστη το σείστρο αποκολλήθηκε και έπεσε στον 14χρονο τραυματίζοντας τον ελαφρά.

    Ο νεαρός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηράκλειου.

    [05] ΗΠΑ: Τουλάχιστον πέντε νεκροί από τους ανεμοστρόβιλους στα κεντρικά της χώρας

    Μια σειρά ανεμοστρόβιλων που έπληξε στη διάρκεια της νύχτας τις κεντρικές πολιτείες των ΗΠΑ προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον πέντε ανθρώπων στην Οκλαχόμα, αλλά και πολλές υλικές ζημιές, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.

    Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε ότι πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους και δύο παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα νωρίς το πρωί στο Γούντγουορντ, μια πόλη στη βορειοδυτική Οκλαχόμα.

    Συνολικά 60 ανεμοστρόβιλοι έπληξαν το Κάνσας, την Άιοβα, τη Νεμπράσκα και την Οκλαχόμα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

    Εκτός από τους ιδιαίτερα ισχυρούς ανέμους σε κάποιες περιοχές έπεσε και χαλάζι σε μέγεθος μπάλας του γκολφ.

    Πολλά σπίτια υπέστησαν υλικές ζημιές, ενώ καταστράφηκαν και καλώδια υψηλής τάσης. Ένα νοσοκομείο στο Κρέστον της Άιοβας υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές.

    Οι αρχές απομάκρυναν από τις εστίες τους και τους 300 κατοίκους του οικισμού Θέρμαν στην Άιοβα μετά την ολική ή μερική καταστροφή των τριών τετάρτων των κατοικιών τους, σύμφωνα με το CNN.

    [06] Σε εγκληματική ενέργεια αποδίδεται ο θάνατος ηλικιωμένου στα Γρεβενά

    Σε εγκληματική ενέργεια αποδίδεται ο θάνατος 78χρονου στο Καρπερό Γρεβενών, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομικής διεύθυνσης Γρεβενών.

    Όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική έρευνα, ο 78χρονος έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και βαριά κάκωση θώρακος.

    Η έρευνα συνεχίζεται.

    [07] Δημόσιος υπάλληλος στη Γερμανία παραδέχεται ότι επί 14 χρόνια πληρωνόταν χωρίς να εργάζεται

    Γερμανός δημόσιος υπάλληλος επί δεκατέσσερα χρόνια «δεν έκανε απολύτως τίποτε» και εισέπραξε συνολικά 745.000 ευρώ στην πόλη Μέντεν της Βόρειας Ρηνανίας ? Βεστφαλίας. Η υπόθεση δημοσιοποιήθηκε από την εφημερίδα «Westfalenpost».

    Στην αποχαιρετιστήρια επιστολή που έστειλε σε 500 συναδέλφους του ενόψει της συνταξιοδότησής του, ο 65χρονος υπάλληλος, ο οποίος δεν κατονομάζεται, εξηγεί: «από το 1998, ήμουν παρών αλλά όχι στην πραγματικότητα. Είμαι λοιπόν πολύ καλά προετοιμασμένος για τηνσύνταξη. Adieu!».

    Στην ίδια επιστολή κατηγορεί τις αρχές ότι δημιούργησαν αναποτελεσματικές, αλληλεπικαλυπτόμενες και παράλληλες δομές, ότι προσέλαβαν άλλον μηχανικό να κάνει την ίδια δουλειά με εκείνον, ακόμη και ότι αγόραζαν εξοπλισμό τον οποίο δεν αξιοποιούσαν.

    «Φυσικά, επωφελήθηκα σημαντικά από την ελευθερία που μου δόθηκε», παραδέχεται.

    Ο δήμαρχος του Μέντεν Φόλκερ Φλάιγκε δήλωσε εξοργισμένος από το γεγονός, ενώ η εκπρόσωπος του Γερμανικού Συνδέσμου Δημοσίων Υπαλλήλων Μπρίτα Ίβαλντισχυρίστηκε ότι η περίπτωση δεν είναι αντιπροσωπευτική, έκανε ωστόσο λόγο για «χαστούκι σε όλους τους άλλους δημοσίους υπαλλήλους».

    [08] Την πρώτη δημόσια ομιλία του πραγματοποίησε ο νέος ηγέτης της Β. Κορέας

    Ο νέος ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν έκανε σήμερα την πρώτη του ομιλία που μεταδόθηκε τηλεοπτικά, με την ευκαιρία μιας μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης για να τιμηθεί η επέτειος των 100 ετών από την γέννηση του παππού του, του Κιμ Ιλ Σουνγκ, ιδρυτή της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας.

    Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εξέφρασε τον "σεβασμό" του και είπε ότι αποδίδει την "ύψιστη τιμή" στους "σπουδαίους συντρόφους Κιμ Ιλ Σουνγκ και Κιμ Γιονγκ Ιλ" στην ομιλία του, που μεταδόθηκε απευθείας από την κρατική τηλεόραση.

    Ο νέος βορειοκορεάτης ηγέτης, φορώντας μαύρο κοστούμι τύπου Μάο, εκφώνησε την ομιλία του ενώπιον δεκάδων χιλιάδων στρατιωτικών που συμμετείχαν σε μια επιβλητική στρατιωτική παρέλαση στην Πιονγκγιάνγκ.

    "Θέλω να εκφράσω τους χαιρετισμούς μου στους συμπατριώτες μας της Νότιας Κορέας που θέλουν την επανένωση [της Βόρειας και της Νότιας Κορέας] και την ευημερία των εθνών", ανέφερε ο νέος βορειοκορεάτης ηγέτης, ο τρίτος της "δυναστείας των Κιμ", ο οποίος πιστεύεται ότι είναι 29 ή 30 ετών.

    "Εμπρός για την τελική μας νίκη!", είπε ο νέος ηγέτης της Βόρειας Κορέας, απευθυνόμενος στους στρατιωτικούς, που φώναζαν αδιάκοπα "Μανσάι!" ("ζήτω!").

    [09] Δύο νεκροί και αρκετοί τραυματίες από ανεμοστρόβιλο στην Οκλαχόμα

    Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν σήμερα όταν ανεμοστρόβιλος έπληξε πόλη της πολιτείας της Αριζόνα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ανακοινώθηκε από τις τοπικές αρχές.

    Ο δήμαρχος της πόλης Γούντγουορντ Ρόσκο Χιλ δήλωσε πως συγκρότημα κατοικιών υπέστη σοβαρές ζημιές από τον ανεμοστρόβιλο και πολλοί από τους κατοίκους βρέθηκαν απροετοίμαστοι αφού οι σειρήνες ειδοποίησης για ακραία καιρικά φαινόμενα δεν λειτούργησαν.

    [10] Ετοιμος να αναλάβει πρόεδρος δηλώνει ο Ολάντ

    Ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος για την γαλλική προεδρία Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα πως είναι "έτοιμος να αναλάβει πρόεδρος της Γαλλίας", μια εβδομάδα πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών και ενώ θεωρείται φαβορί, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

    "Το να φαντάζεσαι ότι έχεις ήδη κερδίσει τις εκλογές είναι πολιτικό και ηθικό λάθος...Όμως, υποθέτω, είμαι έτοιμος να αναλάβω την προεδρία της Γαλλίας! Τα μέλη της ομάδας μου επίσης, οι πρώτες ανακοινώσεις έχουν ήδη συνταχθεί. Δεν πρόκειται για μια πρόωρη κίνηση, αλλά για ένα καθήκον", τόνισε ο Ολάντ σε συνέντευξή του στην Journal du dimanche.

    "Το θέμα δεν είναι απλώς να τιμωρηθεί ένας απερχόμενος (πρόεδρος) αλλά να πετύχουμε την ανόρθωση της χώρας σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή", συνέχισε.

    Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις Σαρκοζί και Ολάντ συγκεντρώνουν σχεδόν το ίδιο ποσοστό στον πρώτο γύρο, αλλά στον δεύτερο, ο σοσιαλιστής υποψήφιος φαίνεται να κερδίσει τον απερχόμενο πρόεδρο με ποσοστό από 54 ως 56%.

    Ο σοσιαλιστής υποψήφιος εξήγησε επίσης πως δεν θέλει να είναι "πρόεδρος από λάθος" και η επιλογή του από τους ψηφοφόρους να είναι λόγω της απόρριψης του Νικολά Σαρκοζί, του οποίου η δημοτικότητα βρίσκεται σε πολύ χαμηλό επίπεδο.

    "Η χώρα μας δεν περιμένει την αποχώρηση ενός προέδρου, αλλά τον ερχομό ενός άλλου", είπε χαρακτηριστικά ο Ολάντ.

    Ο σοσιαλιστής υποψήφιος υποσχέθηκε μια "ομαλή προεδρία" και επανέλαβε την πρόθεσή του να επαναδιαπραγματευτεί το ευρωπαϊκό δημοσιονομικό σύμφωνο για να συμπεριληφθεί σε αυτό η αναπτυξιακή διάσταση που λείπει".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 15 April 2012 - 10:30:33 UTC