Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ξεκάει η επιστροφή των εκδρομέων
  • [02] Τα δικαιώματα των πολιτών και οι υποχρεώσεις των δημοσίων υπαλλήλων
  • [03] Μπαράζ επιθέσεων στην Καμπούλ
  • [04] Άρχισε η δίκη του Μπράιβικ που δολοφόνησε 77 άτομα στη Νορβηγία
  • [05] Ομαλοποιήθηκε η κίνηση στην Εθνική οδό Λαμίας - Αθηνών μετά από τροχαίο ατύχημα
  • [06] Το χειρότερο μέρος της κρίσης χρέους "πέρασε", εκτιμά ο Γεργκ Άσμουσεν
  • [07] Νοτιοαφρικανικό γιοτ με επτά επιβάτες χάθηκε στον Ινδικό Ωκεανό
  • [08] Δεκάδες τα μηνύματα στην μνήμη του Πιερμάριο Μοροζίνι
  • [09] Πυρκαγιά σε εργοστάσιο αρτοποιίας - ζαχαροπλαστικής στο Ηράκλειο
  • [10] Συνελήφθη 23χρονος για τη δολοφονία ηλικιωμένου στα Γρεβενά
  • [11] Άγνωστοι πυροβόλησαν και τραυμάτισαν Πακιστανό υπήκοο στου Ρέντη
  • [12] Η Ελλάδα αποτελεί το μεγαλύτερο κίνδυνο στην κρίση χρέους, λέει ο Εβαλντ Νοβότνι
  • [13] Έκπληξη προκαλεί η δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας στην Αυστραλία

  • [01] Ξεκάει η επιστροφή των εκδρομέων

    Αυξημένη αλλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα αναμένεται να είναι από σήμερα το απόγευμα η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, καθώς ξεκινά η επιστροφή του μεγαλύτερου μέρους των εκδρομέων του Πάσχα.

    Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσουν σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα, το απόγευμα 12 πλοία, και 20 πλοία από τοντονΑργοσαρωνικό 21, στη Ραφήνα να καταπλεύσουν 17 και στο Λαύριο 6.

    Το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε ένα πλοίο με 354 επιβάτες, 22 ΙΧ και 9 δίκυκλα. Από τον Αργοσαρωνικό κατέπλευσαν 24 πλοία με 3.547 επιβάτες, 2.046 ΙΧ, 2 φορτηγά και 130 δίκυκλα.

    Στη Ραφήνα κατέπλευσαν 3 πλοία με 609 επιβάτες, 95 ΙΧ και 19 δίκυκλα.

    Επίσης στο Λαύριο κατέπλευσε 1 πλοίο με 19 επιβάτες και 9 ΙΧ.

    Πάντως η ακτοπλοϊκή κίνηση φέτος ήταν αισθητά μειωμένη σε σχέση με πέρυσι με την μείωση κατά την έξοδο να ξεπερνά το 60%. Η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με τις αυξημένες τιμές στα εισιτήρια αλλά και η απεργία της ΠΝΟ, οδήγησαν πολλούς επιβάτες να αλλάξουν σχέδια για τις εορτές του Πάσχα.

    Το 2011 στο σύνολο της Μεγάλης εβδομάδας διακινήθηκαν συνολικά προς τα νησιά κατά την έξοδο 181.629 επιβάτες.

    Φέτος λόγω της απεργίας της ΠΝΟ, Μ.Τρίτη και Μ.Τετάρτη, οι περισσότεροι επιβάτες ακύρωσαν τα εισιτήρια τους ή τα μετέφεραν σε άλλες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας. Πάντως δρομολόγια πλοίων πραγματοποιήθηκαν και τη Μεγάλη Τετάρτη μετά τις 12 τα μεσάνυχτα.

    Για το 2012 Μεγάλη Δευτέρα, Μεγάλη Τετάρτη μετά τις 12 τα μεσάνυχτα (λόγω της απεργίας της ΠΝΟ), Μεγάλη Πέμπτη, Μεγάλη Παρασκευή και Μεγάλο Σάββατο αναχώρησαν συνολικά προς τα νησιά 117.211 επιβάτες, δηλαδή 64.418 λιγότεροι από πέρυσι.

    Οι εταιρείες φέτος επίσης, λόγω της αύξησης των τιμής των ακτοπλοϊκών καυσίμων αλλά και τους κόστους συντήρησης των πλοίων προχώρησαν σε μειώσεις ελεύθερων δρομολογίων.

    Φέτος τα δρομολόγια κατά την έξοδο ήταν 249 έναντι 434 πέρυσι.

    Το λιμενικό σώμα βρίσκεται και σήμερα σε αυξημένη επιφυλακή για τη διευκόλυνση των εκδρομέων και συμβουλεύει αυτούς που πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο, να φτάνουν μιάμιση ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους των λιμανιών.

    [02] Τα δικαιώματα των πολιτών και οι υποχρεώσεις των δημοσίων υπαλλήλων

    Πώς μπορεί ο ενδιαφερόμενος πολίτης να υποβάλει αίτηση προς τη Διοίκηση; Σε πόσες ημέρες είναι υποχρεωμένες οι διοικητικές αρχές να απαντούν σε αιτήματα πολιτών; Ποια είναι τα δικαιώματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες;

    Τα βασικά δικαιώματα των πολιτών και των επιχειρήσεων στις συναλλαγές τους με το Δημόσιο, οι κανόνες συμπεριφοράς των δημόσιων υπαλλήλων έναντι των εξυπηρετούμενων, αλλά και οι υποχρεώσεις των πολιτών απέναντι στους δημόσιους υπαλλήλους περιγράφονται σε δύο εγκυκλίους που εξέδωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Οι δύο εγκύκλιοι με θέμα «Δικαιώματα των πολιτών και των επιχειρήσεων στις συναλλαγές τους με τις δημόσιες υπηρεσίες» και «Σχέσεις δημόσιων υπαλλήλων και πολιτών: Οδηγός ορθής διοικητικής συμπεριφοράς» συντάχθηκαν στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για την αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης, τη βελτίωση της ποιότητας, της ταχύτητας και της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών που παρέχουν οι δημόσιες υπηρεσίες και οι φορείς του δημόσιου τομέα και την αντιμετώπιση των φαινομένων διαφθοράς και κακοδιοίκησης.

    [03] Μπαράζ επιθέσεων στην Καμπούλ

    Όλοι οι ταλιμπάν που συμμετείχαν στις επιθέσεις στην Καμπούλ εναντίον της βουλής και τις διπλωματικής συνοικίας σκοτώθηκαν και οι συγκρούσεις τερματίστηκαν μετά από 18 ώρες, ανακοίνωσε σήμερα επίσημη πηγή.

    Σύμφωνα με νεότερο επίσημο απολογισμό,τριάντα έξι ταλιμπάν σκοτώθηκαν σε επιθέσεις αυτοκτονίας ή από πυρά των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας, καθώς και οκτώ αφγανοί στρατιώτες και τρεις πολίτες στις συντονισμένες επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες Κυριακή στην Καμπούλ και σε τρεις αφγανικές επαρχίες,

    Τα δύο κτίρια--στην διπλωματική συνοικία και κοντά στη βουλή--στα οποία είχαν καταφύγει οι ταλιμπάν ελέγχονται από τις αστυνομικές δυνάμεις, δήλωσε ο Σεντίκ Σεντίκι, εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών.

    Οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας ανακοίνωσαν νωρίτερα ότι πραγματοποίησαν την τελική επίθεση εναντίον των ταλιμπάν που είχαν οχυρωθεί σε κτίριο στην διπλωματική συνοικία της πρωτεύουσας.

    Οι ταλιμπάν απάντησαν στα πυρά, όμως σχεδόν αμέσως οι ειδικές δυνάμεις εισέβαλαν στο κτίριο, διευκρίνισε αστυνομικός.

    Οι ταλιμπάν πραγματοποίησαν χθες Κυριακή έξι ταυτόχρονες επιθέσεις αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν για να σηματοδοτήσουν, σύμφωνα με τους ίδιους, την έναρξη της "εαρινής εκστρατείας".

    "Αυτές οι επιθέσεις σηματοδοτούν την έναρξη της εαρινής εκστρατείας και τις σχεδιάζαμε πολύ καιρό", δήλωσε ο Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ, εκπρόσωπος των ταλιμπάν.

    Δεκαεννιά αντάρτες σκοτώθηκαν και 14 αστυνομικοί και εννιά πολίτες τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τελευταίο απολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών, πριν από την τελική επίθεση. Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Καμπούλ δήλωσε πως δύο αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους.

    Περίπου στις 14:00 τοπική ώρα, οι αντάρτες επιτέθηκαν ταυτόχρονα σε πολλούς στόχους, κυρίως στην διπλωματική συνοικία. Οι πρεσβείες της Γερμανίας και της Ιαπωνίας υπέστησαν ζημιές από ρουκέτες, όμως δεν υπήρξαν θύματα.

    Οι καμικάζι φορώντας γιλέκα με εκρηκτικά προσπάθησαν να εισβάλουν στη βουλή, αλλά τους απώθησαν οι δυνάμεις ασφαλείας, αναγκάζοντάς τους να οχυρωθούν σε γειτονικό κτίριο.

    Σε άλλη συνοικία, οι καμικάζι οχυρώθηκαν σε κτίριο που βρίσκεται κοντά στο καινούργιο ξενοδοχείο Kabul Star H?tel, περίπου 100 μέτρα από την αυστηρά φρουρούμενη είσοδο της συνοικίας όπου βρίσκονται οι περισσότερες πρεσβείες και μια βάση της Isaf.

    Η Isaf ανακοίνωσε πως οι διπλωματικές αντιπροσωπείες των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γερμανίας αποτελούσαν στόχους των ταλιμπάν

    Την ίδια στιγμή, επιθέσεις σημειώθηκαν σε κυβερνητικά κτίρια, στην αστυνομία και σε αμερικανική βάση στην επαρχία Λογκάρ, νότια της Καμπούλ, καθώς και στο αεροδρόμιο του Τζαλαλαμπάντ.

    Επίσης, στο Γκαρντέζ (ανατολικό Αφγανιστάν) πολλοί ταλιμπάν επιτέθηκαν σε κέντρο εκπαίδευσης αστυνομικών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον τέσσερις πολίτες. Ελικόπτερα του ΝΑΤΟ και αφγανικές δυνάμεις απώθησαν τους αντάρτες.

    [04] Άρχισε η δίκη του Μπράιβικ που δολοφόνησε 77 άτομα στη Νορβηγία

    Ο Αντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ απευθύνθηκε στο ακροατήριο του δικαστηρίου του Όσλο με ναζιστικό χαιρετισμό όταν άρχισε η δίκη του σήμερα για τη σφαγή 77 άνθρωποι τον περασμένο Ιούλιο στη Νορβηγία.

    Μόλις οι αστυνομικοί του έβγαλαν τις χειροπέδες, ο Μπράιβικ ύψωσε την δεξιά του γροθιά προς το ακροατήριο που αποτελούν, οικογένειας των θυμάτων, επιζήσαντες και δημοσιογράφοι. Ο χαιρετισμός αυτός, εξηγεί στο μανιφέστο του αντιπροσωπεύει τη δύναμη, την τιμή και την πρόκληση απέναντι στους μαρξιστές τυράννους της Ευρώπης".

    Ο 33χρονος ακροδεξιός εξτρεμιστής παραδέχτηκε τις πράξεις του, αλλά δήλωσε αθώος.

    "Παραδέχομαι τα γεγονότα, αλλά δεν παραδέχομαι την ενοχή μου", τόνισε όταν ρωτήθηκε από την πρόεδρο του δικαστηρίου Ελιζαμπέτ Αρντζεν.

    Οι συνήγοροί του είχαν ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα πως ο Μπράιβικ θα δηλώσει "αθώος" και θα ισχυριστεί πως βρισκόταν σε "νόμιμη άμυνα" απέναντι στους "προδότες της πατρίδας του".

    Ο Μπράιβικ που δήλωσε ότι είναι συγγραφέας, τόνισε λίγο νωρίτερα πως δεν αναγνωρίζει τη νομιμότητα του δικαστηρίου. "Δεν αναγνωρίζω τα νορβηγικά δικαστήρια. Λαμβάνετε εντολές από πολιτικά κόμματα που υποστηρίζουν την πολυπολιτισμικότητα", είπε χαρακτηριστικά.

    Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια γύρω και μέσα στο δικαστήριο και το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης μεγάλο για την εκδίκαση της υπόθεσης αυτής, που είναι η αιματηρότερη στην ιστορία της Νορβηγίας από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

    Η πρώτη ημέρα είναι αφιερωμένη κυρίως στην ανάγνωση του κατηγορητηρίου και σε προκαταρκτικές παρατηρήσεις του υπουργείου Δημόσιας Τάξης το οποίο κατηγορεί τον Μπράιβικ για τρομοκρατία.

    Η εισαγγελέας Ινγκα Μπέζερ Ενγκ διάβασε το κατηγορητήριο και τα ονόματα των θυμάτων του Μπράιβικ που έχασαν τη ζωή τους είτε στις βομβιστικές επιθέσεις στο Όσλο, ή στο νησί Ουτόγια.

    [05] Ομαλοποιήθηκε η κίνηση στην Εθνική οδό Λαμίας - Αθηνών μετά από τροχαίο ατύχημα

    Αποκαταστάθηκε περίπου στη μία μετά το μεσημέρι η κυκλοφορία στην εθνική οδό Λαμίας - Αθηνών στο ύψος των Θερμοπυλών, όπου νωρίτερα είχαν δημιουργηθεί προβλήματα στην ομαλή κίνηση των οχημάτων από την ανατροπή Ι.Χ.

    Ο οδηγός του αυτοκινήτου, που έχασε τον έλεγχο του οχήματος του από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, απεγκλωβίστηκε από αστυνομικούς και μεταφέρθηκε με μικρά τραύματα στο Νοσοκομείο της Λαμίας.

    Η κυκλοφορία ομαλοποιήθηκε με την απομάκρυνση του ανατραπέντος αυτοκινήτου ενώ η αυξημένη κίνηση, λόγω της επιστροφής των εκδρομέων του Πάσχα, δημιούργησε ουρές αυτοκινήτων και χρειάστηκε η παρέμβαση των αστυνομικών για να διευκολυνθεί η κυκλοφορία.

    [06] Το χειρότερο μέρος της κρίσης χρέους "πέρασε", εκτιμά ο Γεργκ Άσμουσεν

    Η χειρότερη φάση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη μοιάζει να έχει "τελειώσει" και πλέον εναπόκειται στις κυβερνήσεις να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα με το χρέος των χωρών τους, δήλωσε ο διαμορφωτής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Γεργκ Άσμουσεν.

    "Την μπάλα την έχουν οι κυβερνήσεις, πρέπει να αναλάβουν δράση", δήλωσε ο Άσμουσεν στην εφημερίδα The Wall Street Journal, σε μια συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπό της αργά χθες.

    Άλλος ένας διαμορφωτής πολιτικής της ΕΚΤ, ο Γάλλος Μπενουά Κερέ, είχε δημιουργήσει την προσδοκία στις αγορές ότι η Τράπεζα ήταν ενδεχόμενο να ενεργοποιήσει ξανά το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων (Securities Markets Programme, SMP), λέγοντας την Τετάρτη ότι η δυνατότητα αυτή εξακολουθεί να υπάρχει για την περίπτωση που ανακύψει ανάγκη.

    Ο Άσμουσεν υιοθέτησε μια ουδέτερη γραμμή όσον αφορά το πρόγραμμα αυτό. "Απλώς θέλω να επαναλάβω αυτό που είπε ο συνάδελφός μου στο διοικητικό συμβούλιο Μπενουά Κερέ", δήλωσε. [Το SMP] "υπάρχει. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο".

    Τα επιτόκια των ομολόγων της Ισπανίας έχουν πλησιάσει το ψυχολογικά σημαντικό όριο του 6% το οποίο, εάν ξεπεραστεί, μπορεί να δημιουργήσει ανησυχίες ότι έχει ανοίξει ο δρόμος για να φτάσει το 7%--ένα επίπεδο στο οποίο ευρέως θεωρείται ότι τα κόστη εξυπηρέτησης του χρέους το καθιστούν μη βιώσιμο.

    Η αγορά ομολόγων από την ΕΚΤ θα μπορούσε να ανακουφίσει κάποια από αυτή την πίεση αλλά η γερμανική κεντρική τράπεζα, η Μπούντεσμπανκ, αντιτίθεται στην επανενεργοποίηση του ανενεργού προγράμματος, αφού θεωρεί ότι αυτό σημαίνει πως η ΕΚΤ ασκεί οικονομική πολιτική, καθώς ουσιαστικά χρηματοδοτεί κυβερνήσεις.

    Η Τράπεζα δεν χρησιμοποίησε το πρόγραμμα για έβδομη φορά τις τελευταίες οκτώ εβδομάδες την εβδομάδα η οποία ολοκληρώθηκε την 6η Απριλίου, η οποία είναι η τελευταία που υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία για το SMP.

    "Η ΕΚΤ ήταν σε ορισμένες στιγμές της κρίσης ο μόνος θεσμός ο οποίος μπορούσε να δράσει. Αλλά θα έπρεπε τα πράγματα να παραμείνουν έτσι; Σαφώς όχι. Αυτός είναι ο λόγος που ο σχεδιασμός του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) είναι τόσο σημαντικός", πρόσθεσε ο Άσμουσεν, αναφερόμενος στο μόνιμο ταμείο δανεισμού της ΕΕ.

    Οι υπουργοί Οικονομικών των κρατών-μελών της ευρωζώνης στα τέλη του περασμένου μήνα συμφώνησαν να αυξήσουν το ποσό που διαθέτει το λεγόμενο "τείχος προστασίας", τα ταμεία έκτακτου δανεισμού χωρών που αντιμετωπίζουν κρίσεις χρέους, στα 700 δισ. ευρώ.

    "Είναι προς το συμφέρον όλων των παραγόντων της παγκόσμιας οικονομίας να έχουμε ένα ισχυρό τείχος προστασίας για να προστατευόμαστε από τον κίνδυνο που μπορεί να έλθει από ολόκληρη την υφήλιο, όχι μόνο από την Ευρώπη", υποστήριξε ο Άσμουσεν. "Νομίζω ότι η Ευρώπη έκανε αυτό που όφειλε".

    Οι συναντήσεις του ΔΝΤ αναμένονται αργότερα αυτή την εβδομάδα.

    Πέρα από τις πρόσφατες εντάσεις στις αγορές για το ισπανικό χρέος, τα επιτόκια του οποίου αυξάνονται, ο Άσμουσεν είπε ότι βλέπει μια σταθεροποίηση των χρηματαγορών.

    Αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση στην ευρωζώνη, ο Άσμουσεν εκτίμησε πως ο κίνδυνος να αυξηθεί ο πληθωρισμός εξαιτίας των υψηλότερων τιμών του πετρελαίου μοιάζει να έχει περιοριστεί προς το παρόν.

    [07] Νοτιοαφρικανικό γιοτ με επτά επιβάτες χάθηκε στον Ινδικό Ωκεανό

    Ένα νοτιοαφρικανικό γιοτ στο οποίο επέβαιναν επτά άτομα χάθηκε ενώ έπλεε στον Ινδικό Ωκεανό, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τον ιδιοκτήτη του σκάφους.

    Οι επιβάτες της θαλαμηγού είναι Νοτιοαφρικανοί, Αμερικανοί και Ευρωπαίοι, διευκρίνισε ο Ρότζερ Χάρτλεϊ μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό 702 της Νότιας Αφρικής. Ο ιδιοκτήτης εξέφρασε την ανησυχία ότι το γιοτ Dandelion μπορεί να έχει καταληφθεί από πειρατές οι οποίοι δρουν στην περιοχή.

    Το σκάφος είχε αναχωρήσει την περασμένη Τρίτη από το νησί Μαγιότ, που είναι υπερπόντια κτήση της Γαλλίας. Είχε ως τελικό προορισμό τη βόρεια Μοζαμβίκη, όπου επρόκειτο να φτάσει την Παρασκευή, όμως μέχρι και σήμερα δεν έχει εμφανιστεί. Οι προσπάθειες που έγιναν για να επικοινωνήσουν οι αρχές μαζί του δεν καρποφόρησαν.

    [08] Δεκάδες τα μηνύματα στην μνήμη του Πιερμάριο Μοροζίνι

    Δεκάδες είναι τα μηνύματα που βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου «Αρμάντο Πίκι», στην μνήμη του αδικοχαμένου, Πιερμάριο Μοροζίνι, που ανήκε στην Ουντινέζε και αγωνιζόταν στην Serie B με τα «χρώματα» της Λιβόρνο. Ενα από τα χαρακτηριστικότερα πανό, που έχουν αναρτηθεί στην μνήμη του Μοροζίνι αναφέρει με νόημα: «Στην ζωή σου έδωσες μάχες και το έδειξες στο γήπεδο. Αντίο "Μόρο"».

    Υπενθυμίζεται ότι ο 25χρονος Μοροζίνι, έπεσε στο έδαφος στο 31ο λεπτό του εκτός έδρας αγώνα με την Πεσκάρα, χωρίς να είναι κάποιος άλλος παίκτης κοντά του. Σηκώθηκε και έδειχνε σαστισμένος, ενώ στη συνέχεια κατέρρευσε εκ νέου, προτού μπουν στον αγωνιστικό χώρο γιατροί και στη συνέχεια ασθενοφόρο, προκειμένου να τον κρατήσουν στη ζωή. Μάταια όμως...

    [09] Πυρκαγιά σε εργοστάσιο αρτοποιίας - ζαχαροπλαστικής στο Ηράκλειο

    Πυρκαγιά εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία σε εργοστάσιο αρτοποιίας - ζαχαροπλαστικής, στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου προξενώντας ζημίες που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ανέρχονται σε 300.000 ευρώ.

    Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στη 1:50 μετά τα μεσάνυχτα και επί τόπου έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής, αποτελούμενες από έξι πυροσβέστες και δύο οχήματα, που κατάφεραν να την θέσουν υπό έλεγχο στις 5 τα ξημερώματα.

    [10] Συνελήφθη 23χρονος για τη δολοφονία ηλικιωμένου στα Γρεβενά

    Ενας 23χρονος φέρεται ως ο δράστης της δολοφονίας 78χρονου, το πτώμα του οποίου είχε βρεθεί το πρωί της Μ. Παρασκευής, σε μια εγκαταλειμμένη αποθήκη στο Καρπερό Γρεβενών. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο ηλικιωμένος έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και βαριά κάκωση στον θώρακα από χτυπήματα τα οποία είχε δεχτεί.

    Η ασφάλεια Γρεβενών συνέλαβε τον 23χρονο ο οποίος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

    [11] Άγνωστοι πυροβόλησαν και τραυμάτισαν Πακιστανό υπήκοο στου Ρέντη

    Αιματηρό επεισόδιο με θύμα Πακιστανό υπήκοο, σημειώθηκε τα ξημερώματα στην πλατεία του Αγ. Ιωάννη στου Ρέντη. Σύμφωνα με την αστυνομία, άγνωστοι δράστες, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, πυροβόλησαν στην πλάτη τον Πακιστανό υπήκοο και τον τραυμάτισαν. Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται.

    [12] Η Ελλάδα αποτελεί το μεγαλύτερο κίνδυνο στην κρίση χρέους, λέει ο Εβαλντ Νοβότνι

    Την άποψη, πως η κρίση δημόσιου χρέους δεν έχει ξεπεραστεί και πως η Ελλάδα εξακολουθεί να αποτελεί το μεγαλύτερο κίνδυνο, διατυπώνει ο διοικητής της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Εβαλντ Νοβότνι, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Φοραλμπέργκερ Νάχριχτεν».

    Σημειώνει δε, ότι οι βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις αρχές Μαΐου στην Ελλάδα, θα είναι καθοριστικές για τη συνέχιση του οικονομικού προγράμματος που έχει δρομολογηθεί, ενώ συγχρόνως παρατηρεί ότι στην Πορτογαλία και στην Ιρλανδία υπήρξε ήδη βελτίωση της κατάστασης, στην Ιταλία και στην Ισπανία έχουν γίνει μεταρρυθμίσεις και θα πρέπει στις χώρες αυτές να δοθεί τώρα χρόνος.

    Σε σχέση με τους οίκους αξιολόγησης, ο κ. Νοβότνι δεν πιστεύει ότι αυτοί έχουν χάσει σε επιρροή και παραπέμπει στην ανακοίνωση του οίκου «Moody?s» ότι στα τέλη Απριλίου θα προβεί σε νέα αξιολόγηση 110 ευρωπαϊκών τραπεζών -- ανάμεσά τους και όλων των μεγάλων τραπεζών της Αυστρίας -- κάτι που όπως επισημαίνει ο ίδιος, δεν αποκλείεται να οδηγούσε εκ νέου σε κάποια ανασφάλεια στην Ευρώπη.

    Ο διοικητής της ΑΚΤ και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ εμφανίζεται αισιόδοξος ως προς το μέλλον του Ευρώ, τονίζοντας πως το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα θα υπάρχει και μετά από πέντε χρόνια και πως σε μερικές χώρες, όπως στην Πολωνία και ίσως επίσης στη Δανία, θα υπάρξει εντατική συζήτηση για ένταξή τους στην Ευρωζώνη.

    Ο ίδιος δεν βλέπει κίνδυνο πληθωρισμού, καθώς, όπως σημειώνει, και στις αγορές κεφαλαίου αναμένονται μακροπρόθεσμα σταθερές τιμές, κάτι που αντικατοπτρίζεται στα χαμηλά επιτόκια, ενώ, κατά την εκτίμησή του, μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος που εκπορεύεται από μια χαμηλή ανάπτυξη σε συνδυασμό με έναν χαμηλό ή ανύπαρκτο πληθωρισμό.

    [13] Έκπληξη προκαλεί η δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας στην Αυστραλία

    Νέες θέσεις εργασίας που προστέθηκαν στην αγορά της Αυστραλίας, εξέπληξαν τους οικονομολόγους αλλά και την Αποθεματική Τράπεζα που αποφάσισε να μην προβεί σε νέα περικοπή των επιτοκίων όπως ήταν αναμενόμενο.

    Ο αριθμός των νεοπροσληφθέντων τον περασμένο μήνα, ήταν επτά φορές υψηλότερος από εκείνον που είχε προβλεφθεί, με 44.000 να προστίθενται στο εργατικό δυναμικό της χώρας και το ποσοστό της ανεργίας σε παναυστραλιανή κλίμακα να βρίσκεται στο 5.2%.

    «Φαινομενικά εμπνέει αισιοδοξία» δήλωσε ο οικονομολόγος της J.P. Morgan, Ben Jarman και πρόσθεσε: «Το βέβαιο είναι ότι κάνει λίγο δύσκολα τα πράγματα για την Αποθεματική Τράπεζα, δεδομένου ότι τα ποσοστά ανεργίας αποτελούν έναν αποφασιστικό παράγοντα στην εκτίμηση της οικονομικής κατάστασης της χώρας».

    Το πρώτο τρίμηνο του χρόνου ο αριθμός των απασχολούμενων αυξήθηκε κατά 76.700, το μεγαλύτερο άλμα που πραγματοποιήθηκε από το τελευταίο τρίμηνο του 2010.

    Εδώ, θα πρέπει να διευκρινιστεί εντούτοις, ότι στις νέες θέσεις εργασίας οι 28.200 ήταν μερικής απασχόλησης που προστέθηκαν τον περασμένο μήνα, ενώ οι πλήρους απασχόλησης έφθασαν τις 15.800, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη αύξηση από την αρχή του έτους.

    Με αυτά τα δεδομένα, το ενδεχόμενο περικοπής των επιτοκίων από την Αποθεματική Τράπεζα βασίζεται στην αύξηση ή μη, του τιμάριθμου του τελευταίου τριμήνου, τα στοιχεία του οποίου θα παρουσιάσει η Αυστραλιανή Στατιστική Υπηρεσία στις 24 Απριλίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 16 April 2012 - 10:30:34 UTC