Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναβλήθηκε για τις 8 Μαΐου η Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός
  • [02] Δεύτερο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ» στο " Τρένο" στο Ρουφ
  • [03] Υδροχαρή φυτά κατά της ρύπανσης στη λίμνη Κορώνειας
  • [04] Αύξηση της τουριστικής κίνησης στο χειμερινό θέρετρο Μπάνσκο
  • [05] Δεν μπαίνω σε κυβέρνηση με Σαμαρά, δήλωσε ο Κ. Σκανδαλίδης
  • [06] Η χώρα πρέπει να μείνει συνεπής στις δεσμεύσεις της, τόνισε ο Φ. Σαχινίδης
  • [07] Μία νεκρή και τρεις τραυματίες σε μετωπική σύγκρουση αυτοκινήτων στις Σέρρες
  • [08] Δυο νεκροί και τέσσερις τραυματίες σε τροχαίο στην Κρήτη
  • [09] Χωρίς Γιάννη Βαρδινογιάννη η Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

  • [01] Αναβλήθηκε για τις 8 Μαΐου η Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

    Χωρίς κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα ολοκληρώθηε η γενική συνέλευση των μετόχων του Παναθηναϊκού. Και αυτό γιατί δεν συγκροτήθηκε νέο διοικητικό συμβούλιο, ενώ ορίστηκε νέα συνέλευση για τις 8 Μαΐου. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης δεν έδωσε το «παρών» και ο Ανδρέας Βγενόπουλος έριξε τα «βέλη» του στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για την απουσία του, αλλά και για το γεγονός ότι δεν έστειλε κάποιον εκπρόσωπο, ομολογώντας παράλληλα πως «δεν μπορώ να αναλάβω μόνος την ευθύνη». Επίσης, μετά το τέλος της συνέλευσης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Αν φτάσουμε μέχρι τις 8 Μαϊου χωρίς λύση, τότε η πτώχευση είναι δεδομένη».

    Στο μεταξύ, ενδέχεται ο Γιάννης Βαρδινογιάννης να παραστεί στη νέα γενική συνέλευση. Και αυτό γιατί ο Θανάσης Γιαννακόπουλος είπε κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας ότι θα αρχίσει προσπάθεια προσέγγισης του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, ζητώντας του να βοηθήσει, ενώ επιβεβαίωσε την πρωτοβουλία του με δηλώσεις του και μετά τη συνέλευση, στις οποίες επισήμανε: «Ναι, είναι αλήθεια, θα προσπαθήσω. Θέλω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου για τον Παναθηναϊκό. Πρέπει να βοηθήσουμε, δεν είμαι με κανέναν. Εϊμαι μόνο με τον Παναθηναϊκό. Έχω δώσει τη ζωή μου για αυτόν. Πρέπει όλοι να βάλουν νερό στο κρασί τους. Ο Παναθηναϊκός έχει αφεθεί αβοήθητος και το ποδόσφαιρο μπορεί να παρασύρει τα πάντα και τον Ερασιτέχνη. Όποιος αγαπά την ομάδα, πρέπει τώρα να το αποδείξει εμπράκτως. Δεν με ενδιαφέρει πώς λέγεται ο καθένας. Ούτε τι διαφορές έχουν. Αυτό που ξέρω είναι ότι όλοι πρέπει να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό. Απευθύνω παράκληση στον κ. Βαρδινογιάννη να καθήσει στο τραπέζι».

    [02] Δεύτερο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ» στο " Τρένο" στο Ρουφ

    Σε μία «ποικιλόμορφη γιορτή των τεχνών» μετατρέπεται φέτος το 2ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών, «Τα 12 Κουπέ» στο New Wagon της Αμαξοστοιχίας- Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ. Μετά την περσινή του επιτυχία, το φεστιβάλ επεκτείνεται φέτος χρονικά και ποσοτικά και πραγματοποιείται από τις 10 έως και τις 27 Μαΐου όχι μόνο στα «ιδιωτικά» κουπέ του Νέου Βαγονιού, αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα βαγόνια του Τρένου-Θεάτρου και στην Αποβάθρα του σιδηροδρομικού σταθμού Ρουφ.

    Θεατρικές, χορευτικές, μουσικές παραστάσεις, εκθέσεις φωτογραφίας, video εγκαταστάσεις θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκειά του, από νεοσύστατες καλλιτεχνικές ομάδες ηθοποιών, χορευτών, μουσικών, εικαστικών και video performers.

    Το Φεστιβάλ ανοίγει αυλαία με τη χορευτική- οπερατική performance «Ο Μαρξ και τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα των μικροαστών» σε σκηνοθεσία? σκηνογραφία- χορογραφία της Ίλιας Κόντου (για τέσσερις μόνο παραστάσεις στις 10, 11, 12 και 13 Μαΐου στις 9.30 μ.μ.).

    [03] Υδροχαρή φυτά κατά της ρύπανσης στη λίμνη Κορώνειας

    Τρέφονται με παθογόνους μικροοργανισμούς που τους δίνουν ενέργεια για να αναπτυχθούν και με τον τρόπο αυτό καθαρίζουν λύματα, αποδίδοντας στο περιβάλλον ένα καθαρό προϊόν που δεν προκαλεί ρύπανση.

    Ο λόγος για τα υδροχαρή φυτά, η συγκεκριμένη χρήση των οποίων δεν αποτελεί κάτι καινούριο. Ωστόσο, το επόμενο χρονικό διάστημα θα «επιστρατευτούν» για έναν σημαντικό σκοπό, προκειμένου να μειώσουν την περιβαλλοντική ρύπανση της πολύπαθης λίμνης Κορώνειας.

    «Η χρήση των υδροχαρών φυτών σε έργα βιολογικού καθαρισμού είναι συνήθης πρακτική εδώ και χρόνια, χάρη στην ικανότητα των φυτών αυτών, (καλαμιών βούρλων και άλλων) να δεσμεύουν παθογόνους μικροοργανισμούς αλλά και στοιχεία που υπάρχουν στο νερό, όπως άλατα και βαρέα μέταλλα. Υπάρχουν δε τέτοια έργα στη Μάδυτο αλλά και το Πολυδένδρι και την Ξυλούπολη Λαγκαδά. Αυτή τη φορά, όμως, το έργο που σχεδιάζεται στην περιοχή του αγροκτήματος «Λίμνη Αγίου Βασιλείου» αναμένεται να μειώσει το ρυπαντικό φορτίο της λίμνης Κορώνειας» εξηγεί στο ΑΜΠΕ ο Γενικός Διευθυντής της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λαγκαδά, Απόστολος Πασχαλίδης.

    [04] Αύξηση της τουριστικής κίνησης στο χειμερινό θέρετρο Μπάνσκο

    Αυξημένη κατά 5-6% ήταν η τουριστική κίνηση στο χειμερινό θέρετρο Μπάνσκο της Βουλγαρίας τον χειμώνα που πέρασε, σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά, σύφωνα με το δήμαρχο της βουλγαρικής πόλης Γκεόργκι Ικονόμοφ.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εκτιμήσεις αυτές αφορούν προκαταρκτικές εκτιμήσεις, καθώς τα συνολικά στοιχεία θα δοθούν στη δημοσιότητα μετά το τέλος της σεζόν.

    [05] Δεν μπαίνω σε κυβέρνηση με Σαμαρά, δήλωσε ο Κ. Σκανδαλίδης

    «Εγώ σε κυβέρνηση με Σαμαρά δεν μπαίνω», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Ραδιο 9», και έκανε λόγο για «οβιδιακές μεταμορφώσεις» του προέδρου της ΝΔ.

    «Αν είναι να γίνει κυβέρνηση συνεργασίας καλό θα είναι να γίνει με προγραμματική συμφωνία και με ένα αξιόπιστο πρόσωπο, κατά προτίμηση πολιτικό», πρόσθεσε ο κ. Σκανδαλίδης, χωρίς όμως να αποκλείσει και την περίπτωση του Λουκά Παπαδήμου.

    [06] Η χώρα πρέπει να μείνει συνεπής στις δεσμεύσεις της, τόνισε ο Φ. Σαχινίδης

    Την ανάγκη να μειωθεί το έλλειμμα, επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, λέγοντας ότι τα νέα μέτρα θα είναι «η μεγάλη απόφαση που θα πάρει η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές».

    Αναφερόμενος στους μισθούς και τις συντάξεις, ο κ. Σαχινίδης σημείωσε πως «κανένας δεν μπορεί να δώσει καμία δέσμευση, όχι γιατί δεν υπάρχει διάθεση να δοθεί μία τέτοια δέσμευση, αλλά γιατί πραγματικά εκείνο που χρειάζεται να κάνουμε και πρέπει να επιμείνουμε είναι ότι η χώρα μας θα πρέπει να μείνει συνεπής στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει».

    «Αν η χώρα μείνει συνεπής στις δεσμεύσεις τις οποίες έχει αναλάβει σε ό,τι αφορά την υλοποίηση του προγράμματος, τότε "ναι", η χώρα δεν έχει καμία υποχρέωση να προχωρήσει σε άλλες περικοπές που θα οδηγήσουν σε ακόμη χειρότερη κατάσταση τους μισθωτούς», πρόσθεσε.

    [07] Μία νεκρή και τρεις τραυματίες σε μετωπική σύγκρουση αυτοκινήτων στις Σέρρες

    Μία νεκρή και τρεις τραυματίες, ο ένας σοβαρά, είναι ο απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε στις 9.10 το πρωί στο 29ο χλμ. της εθνικής οδού Σερρών - Προμαχώνα.

    Όπως έγινε γνωστό, σημειώθηκε μετωπική σύγκρουση μεταξύ δύο Ι.Χ. αυτοκινήτων. Από τη σύγκρουση έχασε τη ζωή της η 61χρονη συνοδηγός του πρώτου αυτοκινήτου. Ο σύζυγός της που οδηγούσε το όχημα υπέστη ελαφρά τραύματα, ενώ σοβαρά τραυματίστηκε η 56χρονη συνεπιβάτης, κουνιάδα της άτυχης γυναίκας. Στο δεύτερο όχημα επέβαιναν τρία άτομα, εκ των οποίων μόνο ο οδηγός τραυματίστηκε ελαφρά, ενώ οι δύο συνεπιβάτες του είναι καλά στην υγεία τους.

    Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Σερρών, ενώ από το αρμόδιο τμήμα της Τροχαίας διενεργούνται έρευνες για τις συνθήκες του δυστυχήματος. Η κυκλοφορία στο σημείο διεξάγεται κανονικά.

    Στο μεταξύ, 52χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα σε αγροτική περιοχή στην Ξιφιανή Πέλλας, όταν κατά την εκτέλεση γεωργικών εργασιών με τρακτέρ, ανατράπηκε το όχημα με αποτέλεσμα να τον καταπλακώσει. Τον άτυχο άντρα βρήκαν συγχωριανοί του, που ειδοποίησαν τις Αρχές αλλά ήταν αργά. Τις συνθήκες του ατυχήματος ερευνά το Αστυνομικό Τμήμα Αριδαίας.

    [08] Δυο νεκροί και τέσσερις τραυματίες σε τροχαίο στην Κρήτη

    Δυο νεκροί και τέσσερις τραυματίες είναι ο απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος που συνέβη χθες το βράδυ στο 4ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ηρακλείου- Μεσσαράς.

    Το δυστύχημα έγινε όταν ο 36χρονος οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, το οποίο στη συνέχεια προσέκρουσε στο προστατευτικό στηθαίο του δρόμου και ανατράπηκε.

    Από το αυτοκίνητο ανασύρθηκε νεκρή μια 71χρονη και βαριά τραυματισμένη μια 68χρονη, η οποία υπέκυψε στα τραύματά της λίγες ώρες μετά.

    Επίσης τραυματίστηκαν ο 36χρονος οδηγός του αυτοκινήτου και τα τρία παιδιά του, μια 11χρονη, ένας 8χρονος, καθώς και ένα βρέφος, που νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

    [09] Χωρίς Γιάννη Βαρδινογιάννη η Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

    Απόντος του Γιάννη Βαρδινογιάννη, άρχισε σήμερα η Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

    Ο μεγαλομέτοχος των «πρασίνων» αποφάσισε να μην παραστεί στην κρίσιμη ΓΣ, σε αντίθεση με τους Ανδρέα Βγενόπουλο, Θανάση Γιαννακόπουλο, Μαίρη Λομβάρδου Ζούλα, Στράτο Σωπήλη (εκπρόσωπο των Νίκα, Πολέμη και Ξυλά), Αχιλλέα Μακρόπουλο και Βασίλη Κωνσταντίνου.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι, εφόσον ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Αχιλλέας Μακρόπουλος, κάνει πράξη την επιθυμία που έχει εκφράσει, προκειμένου να βοηθήσει την ομάδα, κατά πάσα πιθανότητα θα προκύψει νέο διοικητικό συμβούλιο, αφού, μαζί με το ποσοστό του κ. Βγενόπουλου, αγγίζουν το 20% και κατά συνέπεια υπάρχει δυνατότητα συγκρότησης διοίκητικού σχήματος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 18 April 2012 - 10:30:32 UTC