Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προθεσμία έλαβαν 10 κατηγορούμενοι στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου
  • [02] "Ασπίδα" 320 δισ. δολαρίων για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης
  • [03] Αναστολή προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών στο Δημόσιο
  • [04] Το Ιράν διαψεύδει ότι διέκοψε τις πωλήσεις πετρελαίου στην Ελλάδα
  • [05] Αύριο ξεκαθαρίζει το μέλλον του Ερνέστο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό
  • [06] Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Γ. Σμαραγδή
  • [07] Τα ορμπιτόνια θα βοηθήσουν στην κατασκευή κβαντικών υπολογιστών
  • [08] Αρχίζει ο διάλογος για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

  • [01] Προθεσμία έλαβαν 10 κατηγορούμενοι στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου

    Προθεσμία για να απολογηθούν από την Τετάρτη 25/4 έως και την Παρασκευή, 27 του μηνός, ζήτησαν και έλαβαν και οι δέκα κατηγορούμενοι στην υπόθεση του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, για τις παράνομες αμοιβές του από εξοπλιστικά προγράμματα.

    Πολύ νωρίς το πρωί εμφανίστηκε στον ανακριτή κ. Μαλλή η κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή Τσοχατζοπούλου, αργότερα προσήλθε η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη και αυτή την ώρα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των προθεσμιών.

    Μεταξύ των κατηγορουμένων που πέρασαν το κατώφλι του ανακριτή είναι και ο αδελφός της συζύγου του κ. Τσοχατζόπουλου, Παναγιώτης Σταμάτης, που έλαβε προθεσμία για την άλλη Πέμπτη. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο κ. Σταμάτης μετείχε από το 2006 έως το 2009 σε συναλλαγές για την ανακαίνιση του σπιτιού στην Ακρόπολη, χρησιμοποιώντας το όνομα Παναγιώτης Παπαλιάκος, ενώ σε μία περίπτωση φέρεται να εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος της εταιρείας Nobilis από την οποία αγόρασε το σπίτι η σύζυγος του πρώην υπουργού.

    [02] "Ασπίδα" 320 δισ. δολαρίων για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης

    Πρόσθετα κεφάλαια συνολικού ύψους 320 δισ. δολαρίων έχει εξασφαλίσει ήδη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) από χώρες-μέλη του, στην προσπάθεια να ενισχύσει τη δύναμη πυρός του και να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους της Ευρωζώνης.

    Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ ανακοίνωσε ότι το Ταμείο έλαβε χθες δεσμεύσεις για κεφάλαια ύψους 34 δισ. δολαρίων, στα οποία περιλαμβάνονται 8 δισ. δολάρια από την Πολωνία και "ένα σημαντικό ποσό" από την Ελβετία.

    "Είναι προς το συμφέρον όλων των μελών μας να διασφαλίσουμε ότι το Ταμείο έχει επαρκείς πόρους για να αντιμετωπίζει κρίσεις και να προωθεί την παγκόσμια οικονομική σταθερότητα", ανέφερε η επικεφαλής του Ταμείου στην ανακοίνωσή της.

    Στην έκθεσή του για τη σταθερότητα του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, το ΔΝΤ συνιστά στην Ευρώπη να θέσει σε τροχιά τη δημοσιονομική ένωση σε αντιστοιχία της νομισματικής ένωσης , ώστε να υπάρχει μία ενιαία πολιτική που θα είναι εξ ίσου αποτελεσματική για όλες τις χώρες - μέλη και θα δυσκολεύει τις χρηματοπιστωτικές αγορές να απομονώνουν και να επιτίθενται στις πιο αδύναμες από αυτές.

    [03] Αναστολή προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών στο Δημόσιο

    Αναστέλλονται οι προσλήψεις προσωπικού στο Δημόσιο μέχρι και την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, καθώς και κάθε υπηρεσιακή μεταβολή, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρη Ρέππα, όπως είθισται σε κάθε προεκλογική περίοδο.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εγκύκλιο, προκειμένου να αποφευχθούν αρνητικά φαινόμενα που υποβαθμίζουν τη δημόσια διοίκηση, απαγορεύεται η έκδοση πράξεων που αφορούν στον διορισμό ή στην πρόσληψη, καθώς και οποιαδήποτε μεταβολή που αναφέρεται στην υπηρεσιακή κατάσταση κάθε κατηγορίας προσωπικού των υπηρεσιών και νομικών προσώπων του δημοσίου, ενώ εξαιρούνται οι πράξεις πειθαρχικής διαδικασίας, διαθεσιμότητας και αργίας, καθώς και οι πράξεις που εκδίδονται σε συμμόρφωση προς δικαστική απόφαση.

    [04] Το Ιράν διαψεύδει ότι διέκοψε τις πωλήσεις πετρελαίου στην Ελλάδα

    Ο Ιρανός υπουργός Πετρελαίου Ροστάμ Γασεμί διέψευσε σήμερα ότι σταμάτησαν οι πωλήσεις ιρανικού πετρελαίου στη Γερμανία, την Ελλάδα και την Ισπανία, όπως είχε ανακοινωθεί την περασμένη εβδομάδα από τα επίσημα μέσα ενημέρωσης.

    "Πωλούμε πετρέλαιο σε όλη την Ευρώπη εκτός από τη Γαλλία και τη Βρετανία", δήλωσε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου.

    [05] Αύριο ξεκαθαρίζει το μέλλον του Ερνέστο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό

    Αύριο θα ξεκαθαρίσει το θέμα της παραμονής του Ερνέστο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό.

    Οι πρωταθλητές Ελλάδας ενημέρωσαν ότι στις 14.30 στα γραφεία του συλλόγου (πλατεία Αλεξάνδρας), ο πρόεδρος Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Βάσκος προπονητής, θα τοποθετηθούν με κοινή δήλωση στο θέμα της συνεργασίας τους.

    Πρόθεση των "ερυθρόλευκων" ήταν να μην εξελιχθεί σε "σίριαλ" η παραμονή του Βαλβέρδε και φαίνεται πως το κατάφεραν, αφού αύριο θα οριστικοποιηθεί αν θα μείνει ή όχι, με τις πιθανότητες να γέρνουν... δραματικά προς τη δεύτερη εκδοχή.

    [06] Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Γ. Σμαραγδή

    Το ρόλο της Μεγάλης Αικατερίνης της Ρωσίας, ερμηνεύει η Κατρίν Ντενέβ. Tον Ιωάννη Βαρβάκη υποδύεται ο Sebastian Koch, πρωταγωνιστής στην ταινία «Οι Ζωές των Άλλων». Επίσης, στο διεθνές καστ της ταινίας συμμετέχουν οι ηθοποιοί John Cleese, ο Ρώσος ηθοποιός Evgeny Stychkin, η Olga Sutulova, o Ισπανός Juan Diego Bottο, βραβευμένος για το ρόλο του ιεροεξεταστή στην ταινία «El Greco», ο Nick Ashdon.

    «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι», η ιστορία του Ιωάννη Βαρβάκη, ο οποίος από πειρατής του Αιγαίου Πελάγους φτάνει στην Αυλή της Μεγάλης Αικατερίνης της Ρωσίας, απλώνεται στις ακτές της Κασπίας Θάλασσας και καταλήγει στη διχασμένη από εμφύλιες διαμάχες Ελλάδα, κατά την επανάσταση του 1821.

    [07] Τα ορμπιτόνια θα βοηθήσουν στην κατασκευή κβαντικών υπολογιστών

    Τα ηλεκτρόνια, που ανήκουν στα στοιχειώδη και θεμελιώδη σωματίδια του σύμπαντος, παθαίνουν «κρίση ταυτότητας», καθώς, όπως ανακάλυψαν οι επιστήμονες, διαχωρίζονται και σε άλλα ημι-σωματίδια, μεταξύ των οποίων είναι τα ορμπιτόνια, τα οποία συμπεριφέρονται σαν ανεξάρτητα σωματίδια, αλλά δεν μπορούν να εγκαταλείψουν το υλικό στο οποίο δημιουργήθηκαν και να ανεξαρτητοποιηθούν πλήρως.

    Οι φυσικοί είχαν ενδείξεις για την ύπαρξη των ορμπιτονίων, όμως η εμπειρική επιβεβαίωση που γίνεται τώρα για πρώτη φορά, αναμένεται να εμπλουτίσει σύντομα τα εγχειρίδια της σωματιδιακής Φυσικής διεθνώς.

    Από πρακτικής απόψεως η ανακάλυψη του ορμπιτονίου αναμένεται να ρίξει περισσότερο φως στο φαινόμενο της υπεραγωγιμότητας υψηλών θερμοκρασιών, καθώς και να βοηθήσει στην κατασκευή κβαντικών υπολογιστών.

    [08] Αρχίζει ο διάλογος για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

    Το θέμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, βρίσκεται στο επίκεντρο των διαδοχικών συναντήσεων που έχει σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Γιώργος Μπαμπινιώτης με εκπροσώπους τους.

    «Οποιοδήποτε προσχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών είχε συνταχθεί στο παρελθόν από υπηρεσιακούς παράγοντες, ούτε είναι σε γνώση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου ούτε τη δεσμεύει» δήλωσε ο κ. Μπαμπινιώτης μετά την πρώτη συνάντησή του με τους καθηγητές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 19 April 2012 - 10:30:32 UTC