Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Εγγυώμαι την υπέρβαση της κρίσης
  • [02] Ισπανία-Ιταλία δεν θα χρειαστούν "διάσωση", πιθανολογούν 29 οικονομολόγοι
  • [03] Εγχειρίστηκε με επιτυχία το μωρό που γεννήθηκε με έξι πόδια στο Πακιστάν
  • [04] Ξεκίνησαν με νίκες οι "αιώνιοι" στην προημιτελική φάση των πλέι οφ
  • [05] Το νέο Lexus GS καθιερώνει νέα στάνταρ στην οδική συμπεριφορά

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Εγγυώμαι την υπέρβαση της κρίσης

    Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι διαθέσιμο για οποιαδήποτε κυβερνητική λύση μετά τις εκλογές, ούτε δεδομένος εταίρος, ο λαός πρέπει να αποφασίσει το περιεχόμενο της πολιτικής μετά τις εκλογές, τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην συγκέντρωση του Κινήματος στον Μίλωνα στην Ν. Σμύρνη.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι αν τα δημοσκοπικά ευρήματα καταγραφούν στις κάλπες ως έχουν, τότε υπάρχει ο κίνδυνος της ακυβερνησίας στον τόπο και τάχθηκε υπέρ της προοδευτικής συμμαχίας των υπεύθυνων δυνάμεων στην δημιουργία της οποίας μπορεί να ηγηθεί το ΠΑΣΟΚ ερχόμενο πρώτο κόμμα.

    Ταυτόχρονα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι ο ίδιος και το Κίνημα εγγυώνται την ασφαλή πορεία του τόπου για έξοδο από την κρίση.

    [02] Ισπανία-Ιταλία δεν θα χρειαστούν "διάσωση", πιθανολογούν 29 οικονομολόγοι

    Η Ιταλία και η Ισπανία δεν θα χρειαστεί να καταφύγουν σε διεθνή οικονομική συνδρομή στη μάχη που δίνουν κατά της κρίσης χρέους, μολονότι η παραπαίουσα οικονομία τους ενδέχεται να παρασύρει την Ευρωζώνη σε κρίση στα μέσα του έτους, προκύπτει από σφυγμομέτρηση που πραγματοποίησε το πρακτορείο Ρόιτερς.

    Οι φόβοι των αγορών για τα οικονομικά στοιχεία των δύο χωρών εντάθηκαν κατά την περασμένη εβδομάδα, δίνοντας τροφή στην σεναριολογία περί του ότι η Ισπανία και η Ιταλία ενδέχεται σύντομα να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας και να προσπέσουν για έκτακτη δανειοδότηση.

    Ωστόσο, οι 29 οικονομολόγοι που ερωτήθηκαν από το πρακτορείο Ρόιτερς, είναι εν γένει διστακτικοί ως προς το κατά πόσον η Ιταλία και η Ισπανία--η τρίτη και τέταρτη οικονομική δύναμη στην Ευρώπη, αντίστοιχα--θα χρειασθεί να προσφύγουν σε μηχανισμούς δανεισμού, οι οποίοι στη δική τους περίπτωση θα απαιτήσουν πολλές εκατοντάδες δις ευρώ.

    Στη σφυγμομέτρηση αυτή, οι ειδικοί καταλήγουν σε μία πιθανότητα προσφυγής της Ισπανίας κατά 25%, και 13% για την Ιταλία.

    [03] Εγχειρίστηκε με επιτυχία το μωρό που γεννήθηκε με έξι πόδια στο Πακιστάν

    Πακιστανοί γιατροί πραγματοποίησαν με επιτυχία χειρουργική επέμβαση στο μωρό που γεννήθηκε με έξι πόδια μετά από μια πολύ σπάνια γενετική ασθένεια, ανακοίνωσε σήμερα ένας αξιωματούχος του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται το βρέφος.

    "Μια ομάδα πέντε έμπειρων γιατρών κατάφερε σήμερα να αφαιρέσει με επιτυχία τα επιπλέον μέλη του μωρού. Είναι πλέον πολύ καλά στην υγεία του", δήλωσε ο Τζαμάλ Ραζά, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού στο Καράτσι.

    [04] Ξεκίνησαν με νίκες οι "αιώνιοι" στην προημιτελική φάση των πλέι οφ

    Στην 3η περίοδο πάτησε... γκάζι ο Παναθηναϊκός, επικρατώντας του Άρη 83-68 στο ΟΑΚΑ, στον πρώτο αγώνα για την προημιτελική φάση των πλέι οφ.

    Οι παίκτες του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, αν και βρέθηκαν ν' ακολουθούν στο σκορ στο ημίχρονο, έκαναν το 1-0 στη σειρά και πλέον βρίσκονται μία νίκη μακριά από την πρόκριση στους ημιτελικούς, κάτι που θα επιδιώξουν να πετύχουν το Σάββατο (21/04, 16:00, ΝΕΤ) στο Αλεξάνδρειο.

    Τα δεκάλεπτα: 20-18, 38-43, 64-48, 83-68.

    Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 81-53

    Σε... σάκο του μποξ μετέτρεψε τον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός, στον πρώτο αγώνα για την προημιτελική φάση των πλέι οφ, στο ΣΕΦ. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέτριψαν με 81-53 τον «Δικέφαλο του Βορρά», κάνοντας το 1-0 στη σειρά και το ερχόμενο Σάββατο (21/4, 18:00, ΕΤ-3) θα επιδιώξουν να κάνουν το "sweep" στην Πυλαία.

    Τα δεκάλεπτα: 34-6, 57-21, 72-37, 81-53.

    [05] Το νέο Lexus GS καθιερώνει νέα στάνταρ στην οδική συμπεριφορά

    Η Lexus ανακοίνωσε ότι το νέο μοντέλο GS, καθιερώνει νέα στάνταρ στους τομείς της οδικής συμπεριφοράς και της άνεσης. Το πολυτελές ιαπωνικό αυτοκίνητο διαθέτει επανασχεδιασμένες εμπρός και πίσω αναρτήσεις, βελτιωμένα φρένα και νέες προηγμένες τεχνολογίες. Επίσης οι μηχανικοί αύξησαν την ακαμψία του αμαξώματος.

    Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η λειτουργία Drive Mode Select δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να επιλέξει ένα από τα τέσσερα προγράμματα (ECO, NORMAL, SPORT S mode και SPORT S+ mode) που αλλάζουν την λειτουργία των βασικών μηχανολογικών τμημάτων.

    Στο ECO Drive Mode, η απόδοση ισχύος του κινητήρα, το άνοιγμα του γκαζιού και ο κλιματισμός ελέγχονται αυτόματα για μεγιστοποίηση της οικονομίας καυσίμου. Πέραν του περιορισμού της κινητήριας ισχύος, ρυθμίζονται και οι λειτουργίες του συστήματος κλιματισμού, περιορίζοντας τις απώλειες εξαερισμού. Σε θερμοκρασίες 20?C και πάνω, το αιρκοντίσιον επιλέγει αυτόματα το πρόγραμμα ανακυκλοφορίας αέρα και ο όγκος ροής αέρα χαμηλώνει όταν είναι στο ?high?. Το ECO mode επιλέγεται με αριστερόστροφη περιστροφή του σχετικού μπουτόν. Μόλις επιλεγεί, τα όργανα και η ένδειξη ?ECO mode? γίνονται μπλε.

    Στο SPORT S mode ο κινητήρας προσαρμόζεται για μεγαλύτερη απόκριση κατά την επιτάχυνση. Στη βενζινοκίνητη έκδοση αυτό είναι αποτέλεσμα νέας χαρτογράφησης αλλαγών σχέσεων. Στην υβριδική έκδοση, επιτυγχάνεται μέσω υψηλότερης ισχύος από το σύστημα κίνησης και απόκρισης του κινητήρα υπό μερικό ή πλήρες γκάζι αντίστοιχα. Το Sport mode επιλέγεται με δεξιόστροφη περιστροφή του μπουτόν. Με την επιλογή του Sport mode ενεργοποιείται ο κόκκινος φωτισμός των οργάνων.

    Το SPORT S+ mode, που διατίθεται με όσες εκδόσεις της GS φέρουν Adaptive Variable Suspension (AVS). Συνδυάζει την αυξημένη απόδοση ισχύος του SPORT S mode με συνεχή έλεγχο της ευστάθειας και της κατευθυντικότητας. Η επιλογή του Sport S+ mode γίνεται με διπλή δεξιόστροφη περιστροφή κάτι που ενεργοποιεί τον κόκκινο φωτισμό των οργάνων.

    Χάρη στη λειτουργία Drive Mode Select, ο οδηγός μπορεί να προσαρμόσει τη συμπεριφορά του GS ανάλογα με τις οδηγικές συνθήκες και τις προτιμήσεις, αναφέρεται στην ανακοίνωση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 19 April 2012 - 18:30:36 UTC