Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Τώρα είναι η ώρα να ξαναφτιάξουμε το ΠΑΣΟΚ
  • [02] Α. Σαμαράς: Καθαρή εντολή για αυτοδύναμη κυβέρνηση
  • [03] Αλ. Παπαρήγα: Οι εργαζόμενοι να μην υποκύψουν στα διλήμματα

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Τώρα είναι η ώρα να ξαναφτιάξουμε το ΠΑΣΟΚ

    Στο φρόνημα της προοδευτικής παράταξης και ειδικότερα στην παραταξιακή συνείδηση των οπαδών και ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ στην Κρήτη απευθύνθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας το βράδυ στο Ηράκλειο της Κρήτης.

    Με αφορμή τα όσα καταγράφουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν σήμερα ο Βενιζέλος ανέφερε ότι «μπορεί να δείχνουν το ΠΑΣΟΚ μικρό αλλά είναι πρόκληση να αγωνιστούμε με νύχια και με δόντια για να κάνουμε την παράταξη και πάλι μεγάλη».

    «Είσθε η καρδιά της παράταξης. Απευθύνομαι σε όσους ανήκουν στην δημοκρατική παράταξη. Πολλούς τους πικράναμε και δεν τους εξηγήσαμε τι έγινε και τους οδηγήσαμε στους αναποφάσιστους» τόνισε και υπογράμμισε: «η τύχη του τόπου κρίνεται στις εκλογές της 6ης Μαΐου».

    Οκ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚπήρε τα σκληρά μέτρα για να αποφύγει η χώρα τα χειρότερα και υπογράμμισε ότι «τώρα είναι η ώρα να ξαναφτιάξουμε το ΠΑΣΟΚ και τη συνείδηση της δημοκρατικής παράταξης».

    [02] Α. Σαμαράς: Καθαρή εντολή για αυτοδύναμη κυβέρνηση

    «Όσο περισσότερη δύναμη μου δώσετε τόσο πιο ισχυρός θα είμαι για να διαπραγματευθώ στο εξωτερικό» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ στην ομιλία του στην Άρτα και ζήτησε «καθαρή εντολή για αυτοδύναμη κυβέρνηση για να τα αλλάξω όλα».

    Ο κ. Σαμαράς αρνήθηκε την συγκυβέρνηση, εξαπέλυσε επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, στην Αριστερά αλλά και στα κόμματα της κεντροδεξιάς και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι στις εκλογές της 6ης Μαΐου η παράταξή του θα πάρει τη νίκη.

    «Η Ελλάδα θα τα καταφέρει», επανέλαβε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Άλλοι τζογάρουν και κερδοσκοπούν στην απελπισία του κόσμου. Εμείς κοιτάμε τους Έλληνες στα μάτια και τους λέμε ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει. Μας ρωτάνε πώς θα τα καταφέρει; Απαντώ ότι η Ελλάδα έχει πλούτο αναξιοποίητο. Είμαστε η πρώτη δύναμη στην ναυτιλία αλλά δεν έχουμε ναυπηγεία. Είμαστε μεγάλη δύναμη στον τουρισμό αλλά διώχνουμε τους τουρίστες, έχουμε το καλύτερο λάδι στον κόσμο αλλά δεν το εξάγουμε εμείς, το εξάγουν εκείνοι που το νοθεύουν. Ποιός φταίει για όλα αυτά; Οι πάντες αλλά φταίει κυρίως το ΠΑΣΟΚ. Φταίει και η Αριστερά με τις εμμονές της που έδιωξε τις επιχειρήσεις και προστάτεψε τους κουκουλοφόρους. Οι αριστεροί μας κουνούσαν το δάχτυλο τώρα ήλθε η ώρα να μας ακούσουν».

    [03] Αλ. Παπαρήγα: Οι εργαζόμενοι να μην υποκύψουν στα διλήμματα

    Στις επικείμενες εκλογές, κρίνεται αν ο λαός θα είναι ηττημένος και απογοητευμένος ή με ισχυρό ΚΚΕ, θα είναι ετοιμοπόλεμος να αντιμετωπίσει τα χειρότερα, υπογράμμισε σε ομιλία της απόψε στη Νέα Ιωνία, η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

    Η κ. Παπαρήγα είπε ότι στις 6 Μαΐου ο λαός θα αποφασίσει να κάνει ένα άλμα με όρους κινήματος ή θα οδηγηθεί σε ήττα και απογοήτευση.

    Η κ. Παπαρήγα διευκρίνισε ότι η πρόταση του ΚΚΕ δεν απευθύνεται σε όλους. Απευθύνεται στους εργάτες, στους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενος, τους υπαλλήλους, αλλά όχι στην αστική τάξη. Στο πλαίσιο αυτό, η γραμματέας του ΚΚΕ ζήτησε από τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στα διλήμματα για ακυβερνησία που προβάλλουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι κυβέρνηση θα σχηματιστεί, καθώς υπάρχουν δυνάμεις για να την στηρίξουν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 20 April 2012 - 20:30:30 UTC