Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απόψε η πρώτη ανοιξιάτικη βροχή από τα «πεφταστέρια»
  • [02] Επίθεση κατά του Π. Ευθυμίου από μέλη της Χρυσής Αυγής
  • [03] Την επίθεση κατά του Π. Ευθυμίου καταδίκασαν τα κόμματα
  • [04] Στα ημιτελικά πέρασαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
  • [05] Κατά των συνεχών εκλογών τάσσεται η Ντόρα Μπακογιάννη
  • [06] Ευ. Βενιζέλος: Η Βουλή δεν μπορεί να γίνει χώρος υποδοχής των οπαδών του ναζισμού

  • [01] Απόψε η πρώτη ανοιξιάτικη βροχή από τα «πεφταστέρια»

    Μία νέα βροχή διαττόντων αστέρων, οι Λυρίδες, άρχισαν από τις 16 Απριλίου να εμφανίζονται αραιά στον ουρανό του βορείου ημισφαιρίου, όπου ανήκει και η χώρα μας. Οι πτώσεις των μετεώρων, που παραδοσιακά ονομάζονται και «πεφταστέρια», θα κορυφωθούν τη νύχτα του Σαββάτου 21 και τα χαράματα της Κυριακής 22 Απριλίου.

    Επειδή σήμερα υπάρχει «Νέα Σελήνη», δηλαδή το φεγγάρι δεν θα φωτίζει το νυχτερινό ουρανό, οι παρατηρητές θα έχουν την ευκαιρία να δουν καλύτερα -από λίγο πριν τα μεσάνυχτα έως τα χαράματα- το αστρονομικό φαινόμενο, στο αποκορύφωμα του οποίου αναμένεται να εισέρχονται στη γήινη ατμόσφαιρα και να πυρακτώνονται δέκα έως 15 διάττοντες ανά ώρα με ταχύτητα περίπου 50 χιλιομέτρων την ώρα.

    Οι Λυρίδες, όχι σπάνια, δημιουργούν φωτεινά πεφταστέρια με μακριές ουρές που είναι ορατά στον ουρανό για αρκετά δευτερόλεπτα. Κάποιες χρονιές απρόσμενα τα μετέωρά τους έφθασαν μέχρι και τα 100 την ώρα.

    [02] Επίθεση κατά του Π. Ευθυμίου από μέλη της Χρυσής Αυγής

    Επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής δέχθηκε σήμερα το πρωί στην κεντρική πλατεία στο Μαρούσι ο Πέτρος Ευθυμίου, υποψήφιος βουλευτής Β΄ Αθήνας και πρόεδρος της Κ.Σ. του ΟΑΣΕ ο οποίος είχε μια ανοιχτή συνάντηση με άλλους 50 πολίτες.

    Τα μέλη της Χρυσής Αυγής, με σημαίες και στολές, έκαναν το γύρω της πλατείας σε στρατιωτική διάταξη μοιράζοντας εφημερίδες και προεκλογικό υλικό των υποψηφίων της Χρυσής Αυγής, ανέφερε ο Πέτρος Ευθυμίου στη δήλωσή του υπογραμμίζοντας πως αφού έκαναν δύο γύρους της πλατείας «στον τρίτο γύρο έκαναν επίθεση σε όλους τους πολίτες, όχι μόνο σε μένα. Οι Χρυσαυγίτες πέρασαν σε ανοιχτές πράξεις βίας, πέταγαν ό,τι υπήρχε πάνω στα τραπέζια, κανάτες, ποτήρια, είναι τυχαίο που δεν υπάρχουν θύματα».

    «Δεν υπάρχει χώρος για τη βία στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει χώρος για τη φασιστική τους ιδεολογία. Ζήσαμε το φασισμό στο παρελθόν και δεν υπάρχει περίπτωση η ελληνική κοινωνία να επιτρέψει σε αυτά τα φαινόμενα να επαναληφθούν. Οι κύριοι της Χρυσής Αυγής ξέρουν ότι αυτοί έφυγαν από την πλατεία, όχι εμείς. Εμείς μείναμε, αυτοί φύγανε. Αυτή πιστεύω ότι θα είναι η απάντησή στους νεοφασίστες της Χρυσής Αυγής από τους Έλληνες πολίτες και στις 6 Μαΐου και γενικότερα. Η Ελλάδα αξίζει μια πολύ καλύτερη μοίρα και μπορούμε όλοι οι Έλληνες ενωμένοι να την πετύχουμε απέναντι σε όσους θέλουν τη βία και τη αντιδημοκρατική εκτροπή. Δεν τα κατάφεραν σήμερα, δεν θα τα καταφέρουν ούτε αύριο» ανέφερε ο Π. Ευθυμίου.

    [03] Την επίθεση κατά του Π. Ευθυμίου καταδίκασαν τα κόμματα

    «Σαράντα πέντε χρόνια μετά την επιβολή του πραξικοπήματος των συνταγματαρχών, οπαδοί της Χρυσής Αυγής επέλεξαν την 21η Απριλίου προκειμένου να ασκήσουν βία σε εκδήλωση του υποψήφιου του ΠΑΣΟΚ Πέτρου Ευθυμίου ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

    «Καταδικάζουμε, με τον πιο έντονο τρόπο, για μια ακόμη φορά, τη βία απ? όπου κι αν προέρχεται, όποια πρόφαση κι αν επικαλείται, ανέφερε με αφορμή το επεισόδιο σε βάρος του Π. Ευθυμίου ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Μιχελάκης.

    Η φασιστική «Χρυσή Αυγή», όχι μόνο δεν είναι αντισυστημική οργάνωση όπως εμφανίζεται, αλλά είναι παιδί του καπιταλιστικού συστήματος, εφεδρεία του, που του χρειάζεται για να τσακίσει την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, όταν αυτό δυσκολεύεται να το κάνει με το καρώτο, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ.

    Καταδικάζουμε τον προπηλακισμό σε βάρος του βουλευτή Π. Ευθυμίου, από στελέχη της Χρυσής Αυγής, η οποία επιχείρησε σήμερα στην μαύρη επέτειο του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου να κάνει επίδειξη δύναμης με μεταφερόμενους οπαδούς, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ? ΕΚΜ, Αλέκος Καλύβης.

    «Σήμερα που είναι η επέτειος του χουντικού πραξικοπήματος είναι μια ακόμα ευκαιρία για να σκεφτούμε όλοι μαζί την αξία του δημοκρατικού κοινοβουλευτικού πολιτεύματος και την ανάγκη να ηττηθεί η ακροδεξιά που επιχειρεί να σηκώσει κεφάλι» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ η οποία αποδοκίμασε την επίθεση σε βάρος του Πέτρου Ευθυμίου.

    [04] Στα ημιτελικά πέρασαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός

    Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός πήραν την πρόκριση στην ημιτελική φάση της Α1 μπάσκετ ανδρών.

    Οι Πράσινοι νίκησαν με 88- 65 στο Αλεξάνδρειο τον Άρη και πλέον θα αντιμετωπίσουν την ομάδα της Ρόδου.

    Ο Ολυμπιακός έφτασε στη νίκη επί του ΠΑΟΚ στην Πυλαία με 68-61 και σφράγισε το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά.

    [05] Κατά των συνεχών εκλογών τάσσεται η Ντόρα Μπακογιάννη

    Η χώρα δεν έχει χρόνο για χάσιμο την επομένη των εκλογών, τονίζει η Ντόρα Μπακογιάννη στο Έθνος της Κυριακής και προβάλλει το κόμμα της ως τον τρίτο ισχυρό ευρωπαϊκό μεταρρυθμιστικό πόλο.

    Δηλώνει ότι οι συνεχείς εκλογές θα μας οδηγήσουν στον όλεθρο ενώ επικρίνει ως αδιόρθωτους τους κ. Βενιζέλο και κ.Σαμαρά.

    [06] Ευ. Βενιζέλος: Η Βουλή δεν μπορεί να γίνει χώρος υποδοχής των οπαδών του ναζισμού

    Η Βουλή δεν μπορεί να γίνει χώρος υποδοχής των οπαδών του ναζισμού και του φασισμού, σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, καταδικάζοντας την επίθεση σε πολιτική συγκέντρωση του Κινήματος και προς τον Πέτρο Ευθυμίου από «συντεταγμένες δυνάμεις της Χρυσής Αυγής», κατά την έναρξη της ομιλίας του σε ανοικτή πολιτική συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο της Λαμίας.

    «Καταδικάσαμε με όλη τη δύναμη της πολιτικής μας φωνής αυτή την ενέργεια και καλέσαμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να ενωθούν μαζί μας και να συγκροτήσουμε ένα πανίσχυρο μέτωπο υπεράσπισης της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων και χαίρομαι γιατί έχει αρχίσει η ανταπόκριση των άλλων πολιτικών δυνάμεων του κοινοβουλευτικού τόξου σε αυτή την πρόσκληση", τόνισε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 21 April 2012 - 18:30:38 UTC