Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άνοιξαν οι κάλπες στη Γαλλία
  • [02] Εντοπίστηκε σκάφος με 60 λαθρομετανάστες στο Αγκίστρι
  • [03] Έρευνα για τα αίτια της σύγκρουσης δύο τρένων με 60 τραυματίες
  • [04] Στις Σέρρες την Παρασκευή 27 Απριλίου ο Αντώνης Σαμαράς
  • [05] Γ. Καρατζαφέρης: Κόμμα επιλογής και ευθύνης ο ΛΑΟΣ
  • [06] Συγκρούσεις αστυνομίας - διαδηλωτών στο Μπαχρέιν

  • [01] Άνοιξαν οι κάλπες στη Γαλλία

    Άνοιξαν οι κάλπες στη Γαλλία για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, νικητής των οποίων αναμένεται, βάσει των δημοσκοπήσεων, να αναδειχθεί στον δεύτερο γύρο ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών Φρανσουά Ολάντ.

    Τα 85.000 εκλογικά κέντρα που υπάρχουν σε όλη τη χώρα άνοιξαν στις 08:00 τοπική ώρα (09:00 ώρα Ελλάδας) και περίπου 44,5 εκατομμύρια εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι αναμένεται να ψηφίσουν μέσα στις επόμενες 12 ώρες.

    Τα πρώτα exit polls θα δημοσιοποιηθούν όταν κλείσουν οι κάλπες στις 20:00 τοπική ώρα.

    Περίπου 800.000 ψηφοφόροι των υπερπόντιων διαμερισμάτων και εδαφών ψήφισαν ήδη από χθες Σάββατο, λόγω της διαφοράς ώρας με το Παρίσι.

    [02] Εντοπίστηκε σκάφος με 60 λαθρομετανάστες στο Αγκίστρι

    Ιστιοφόρο σκάφος, με περίπου 60 λαθρομενάστες, προσάραξε τα ξημερώματα σε βραχώδη περιοχή στο νησί Αγκίστρι.

    Οι λαθρομετανάστες περισυνελέγησαν απο δύναμη του λιμενικού σώματος, την οποία ειδοποίησαν κάτοικοι της περιοχής και όλοι τους κρατούνται στο δημοτικό κατάστημα όπου τους παρασχέθηκε τροφή και νερό.

    Ο χειριστής του σκάφους κατάφερε να διαφύγει και αναζητείται.Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό που θα μεταφερθούν οι λαθρομετανάστες.

    [03] Έρευνα για τα αίτια της σύγκρουσης δύο τρένων με 60 τραυματίες

    Περίπου 60 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους και περίπου 20 σοβαρά, από τη μετωπική σύγκρουση χθες Σάββατο μεταξύ δύο επιβατικών τρένων κοντά στο Άμστερνταμ, όπως ανακοίνωσε η ολλανδική υπηρεσία επιτήρησης σιδηροδρόμων, την ώρα που οι αρχές προσπαθούν να καθορίσουν τα αίτια του ατυχήματος.

    «Υπάρχουν περίπου 60 τραυματίες, από τους οποίους 15 με 20 είναι σοβαρά, αλλά δεν μπορώ να δώσω πιο συγκεκριμένα στοιχεία αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Εντ Κρασέφσκι, εκπρόσωπος της υπηρεσίας, στο Γαλλικό Πρακτορείο.

    Τα δύο τρένα, που μόλις είχαν αναχωρήσει από τους σταθμούς Άμστερνταμ - Κέντρο και Άμστερνταμ - Σλότερνταϊκ, κινούνταν με χαμηλή ταχύτητα, περίπου 50 χιλιόμετρα την ώρα, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NOS. Σύμφωνα με μαρτυρίες η σύγκρουση δεν ήταν σφοδρή.

    Επιμέλεια: Εύα Μορώνη

    [04] Στις Σέρρες την Παρασκευή 27 Απριλίου ο Αντώνης Σαμαράς

    Στην πόλη των Σερρών πρόκειται να βρεθεί την ερχόμενη Παρασκευή 27 Απριλίου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς , στο πλαίσιο των επισκέψεών του, στην περιφέρεια, ενόψει της προεκλογικής εκστρατείας.

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της τοπικής ΝΟ.ΔΕ Γιώργο Τσουμαρίδη, ο κ.Σαμαράς θα πραγματοποιήσει προεκλογική ομιλία στο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης των Σερρών, ενώ θα έχει επαφές και με εκπροσώπους της παραγωγικής τάξης του νομού.

    Το αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμάρα, θα ανακοινωθεί την ερχόμενη Τρίτη.

    [05] Γ. Καρατζαφέρης: Κόμμα επιλογής και ευθύνης ο ΛΑΟΣ

    Κόμμα της επιλογής και της ευθύνης που ξέρει να λέει «όχι» όταν βλάπτονται τα εθνικά συμφέροντα, χαρακτήρισε τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, ο πρόεδρός του, Γιώργος Καρατζαφέρης, σε ομιλία του το βράδυ του Σαββάτου στην Αλεξανδρούπολη.

    «Ζήτησα και ζητώ από τον κ. Σαμαρά, ζήτησα και ζητώ από τον κ. Βενιζέλο να έλθουν σε μια τηλεοπτική μονομαχία που μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας, από την Αθήνα μέχρι εδώ, τον ακριτικό Έβρο και να συζητήσουμε τι έγινε τους τρεις μήνες στο Μέγαρο Μαξίμου. Τι προηγήθηκε και ποια ήταν η εξέλιξη» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζαφέρης και πρόσθεσε: «Ήξερα, ότι επειδή θα ισχυρίζονταν διάφορα, σε όλες τις επισκέψεις στο Μαξίμου, παρέδιδα μια επιστολή με τις θέσεις μου. Επομένως λοιπόν, οι θέσεις μου ήταν ξεκάθαρες. Η διαφωνία μου από την πρώτη ημέρα είναι ιδιαίτερα εμφανής. Τους είχα γράψει στις 29 Ιανουαρίου το εξής και ιδιαίτερα σοβαρό, σας διαβάζω: "Ακούστε κύριοι, βρισκόμαστε μπροστά σε κάτι το πρωτοφανές. Ιδρύεται για την Ελλάδα, μέσω αυτών των σελίδων που μας υποβλήθηκαν, μια επονείδιστη κηδεμονία. Μια εξωσυνταγματική, αυθαίρετη και υπερκείμενη των πάντων Αρχή. Μια καμουφλαρισμένη δικτατορία δεκαετιών και ένα μόνιμο καθεστώς καταπίεσης του λαού μας"».

    Ο κ. Καρατζαφέρης επανέλαβε με έμφαση ότι στην Ελλάδα αποφασίζουν η κυρία Μέρκελ και η παρέα της και κάποιοι άλλοι υλοποιούν, σημειώνοντας πως «δεν είμαστε πλέον οικοδεσπότες στο σπίτι μας».

    [06] Συγκρούσεις αστυνομίας - διαδηλωτών στο Μπαχρέιν

    Συγκρούσεις, κάποιες από τις οποίες βίαιες, σημειώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας σε πολλά σιιτικά χωριά του Μπαχρέιν, όχι μακριά από το σιρκουί Σάχιρ, όπου αναμένεται σήμερα να διεξαχθεί το Γκραν Πρι της Φόρμουλα 1.

    Δεκάδες διαδηλωτές, κάποιοι από τους οποίους φορούσαν κουκούλες, φώναξαν συνθήματα κατά του καθεστώτος προτού συγκρουστούν με τις δυνάμεις ασφαλείας, η παρουσία των οποίων είναι έντονη γύρω από τα σιιτικά χωριά.

    Παρά την ανάπτυξη μεγάλου αριθμού δυνάμεων ασφαλείας, κυρίως στους οδικούς άξονες που οδηγούν στο σιρκουί Σάχιρ, νεαροί κατάφεραν να κλείσουν για μικρό χρονικό διάστημα δρόμους καίγοντας λάστιχα ή κάδους απορριμμάτων, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

    Σε κάποια χωριά οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό που έγραφαν «Όχι στη Φόρμουλα 1 του αίματος», βασικό σύνθημα των κινητοποιήσεων των «τριών ημερών οργής» που οργάνωσε το κίνημα «Νέοι της 14ης Φεβρουάριου» με την ευκαιρία της διεξαγωγής της Φόρμουλα 1 στο Μπαχρέιν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 22 April 2012 - 8:30:29 UTC