Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απολογείται στον ανακριτή η κόρη του Α. Τσοχατζόπουλου
  • [02] "Βουτιά" τζίρου πάνω από 40% για μια στις οκτώ επιχειρήσεις
  • [03] Σαρκοζί ψηφίζει ο Ντ΄Εστέν στον δεύτερο γύρο
  • [04] Πρόληψη καρκίνου πριν από τη γέννηση
  • [05] Ημέρα Διανοητικής Ιδιοκτησίας η σημερινή
  • [06] "Το ΠΑΣΟΚ είναι η μοναδική σοβαρή επιλογή" δηλώνει ο Γ. Παπανδρέου
  • [07] Τ. Γκάιτνερ: Η "βλακεία και η απληστία" προκαλούν τις οικονομικές κρίσεις
  • [08] Δεκάδες χιλιάδες φοιτητές διαδήλωσαν στη Χιλή
  • [09] Δημοπρασία του Οίκου Σόθμπις με έργα Βολανάκη, Χατζηκυριάκου-Γκίκα
  • [10] Ρομπότ που ελέγχεται από τη σκέψη παραπληγικού
  • [11] Επτά εκατ. πουλιά θύματα των πύργων τηλεπικοιωνιών σε ΗΠΑ - Καναδά
  • [12] Ξεκινούν οι πρώτες πτήσεις τσάρτερ στο αεροδρόμιο της Σητείας
  • [13] Εμπρησμοί σε ΑΤΜ δύο τραπεζών στα Πετράλωνα

  • [01] Απολογείται στον ανακριτή η κόρη του Α. Τσοχατζόπουλου

    Ενώπιον του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή προσήλθε η Αρετή Τσοχατζοπούλου, κόρη του πρώην υπουργού, κατηγορουμένη στην υπόθεση νομιμοποίησης παράνομων αμοιβών του πατέρα της από προμήθειες όπλων για το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας. Η Αρετή Τσοχατζοπούλου παρέδωσε απολογητικό υπόμνημα στον ανακριτή της υπόθεσης, στο οποίο διατυπώνονται οι θέσεις της για την κατηγορία που αντιμετωπίζει.

    Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα η κόρη του προσωρινά κρατούμενου πρώην υπουργού, στις 25 Μαίου 2006 φέρεται -σε συνεργασία με τον επίσης κρατούμενο συγκατηγορούμενο της Αστέριο Οικονομίδη, ιδιοκτήτη κατασκευαστικής εταιρείας- μέσω κατάρτισης εικονικού συμβολαίου, να αγόρασε διαμέρισμα- μεζονέτα στο Κολωνάκι, επιφανείας 402 τετραγωνικών μέτρων. Το επίμαχο ακίνητο εμφανιζόταν να ανήκε την εταιρεία του Οικονομίδη προερχόμενο από αγορά, με πωλήτρια εξωχώρια που ανήκε στον πρώην υπουργό.

    [02] "Βουτιά" τζίρου πάνω από 40% για μια στις οκτώ επιχειρήσεις

    Η πτωτική πορεία των πωλήσεων των επιχειρήσων αναμένεται να συνεχιστεί και το 2012, αν και με χαμηλότερους ρυθμούς, αφού το 34% των επιχειρήσεων αναμένουν ότι ο τζίρος τους φέτος θα κυμανθεί στα περσινά επίπεδα.

    Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της εξαμηνιαίας έρευνας των "Τάσεων Πωλήσεων" του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν) και του Ινστιτούτο Πωλήσεων Ελλάδος, στην οποία συμμετείχαν 185 ανώτερα και ανώτατα στελέχη πωλήσεων ελληνικών επιχειρήσεων.

    Σύμφωνα με την έρευνα, που επιμελήθηκε ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Γεώργιος Ι. Δουκίδης, το 2011 μόνο το 21% των επιχειρήσεων σημείωσαν αύξηση των πωλήσεων σε σχέση με το 2010, ενώ μία στις οκτώ εταιρίες είχαν δραματική μείωση των πωλήσεων τους πάνω από το 40%.

    [03] Σαρκοζί ψηφίζει ο Ντ΄Εστέν στον δεύτερο γύρο

    Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στο γαλλικό Τύπο, διαβεβαιώνει ότι θα ψηφίσει το Νικολά Σαρκοζί στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, εκτιμώντας ότι η εκλογή του σοσιαλιστή υποψηφίου Φρανσουά Ολάντ θα εξέθετε τη Γαλλία σε "κινήσεις των κύκλων της διεθνούς κερδοσκοπίας".

    "Θα ψηφίσω τον Σαρκοζί", τονίζει ο πρώην πρόεδρος, υπογραμμίζοντας ότι οι ψηφοφόροι έχουν να επιλέξουν ανάμεσα "στην εύκολη λύση ή στην ανάταξη (της οικονομίας)".

    Επιμέλεια:Κ. Λευτάκη

    [04] Πρόληψη καρκίνου πριν από τη γέννηση

    Υγιή παιδιά, απαλλαγμένα από την πιθανότητα να πάθουν καρκίνο, μπορούν πλέον να γεννιούνται χάρη στις εξελίξεις της γενετικής.

    Η ανακάλυψη γονιδίων τα οποία προκαλούν διαφόρους όγκους, προσφέρει νέες δυνατότητες στους επιστήμονες αλλά και στους γονείς που επιθυμούν να αποκτήσουν υγιή παιδιά. Ήδη, ένα ζευγάρι από την Ελλάδα θα αποκτήσει σύντομα παιδιά απαλλαγμένα από την προδιάθεση να εκδηλώσουν φαιοχρωμοκύττωμα, έναν σπάνιο όγκο των επινεφριδίων που προκαλεί υπέρταση και ο οποίος είναι δυνητικά θανατηφόρος.

    «Τα τελευταία 10-20 χρόνια υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός γονιδίων που έχουν ανακαλυφθεί, προσφέροντας νέες δυνατότητες γενετικής διάγνωσης, αλλά και γενετικής συμβουλευτικής, στις οικογένειες που έχουν μεταλλάξεις στα γονίδια. Αυτό μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη. Αυτή τη στιγμή, στα νέα ζευγάρια, όπου το ένα από τους δύο μέλη έχει μία μετάλλαξη, μπορεί να γίνει πρόληψη πριν από την τεκνοποίηση. Είναι απλό, γίνεται ένας έλεγχος του γενετικού υλικού του DNA και εφόσον γίνει τεχνητή γονιμοποίηση μπορεί να αποκλειστεί το έμβρυο που έχει τη μετάλλαξη. Το αν κανείς θα πρέπει να το κάνει αυτό, είναι ένα τελείως άλλο θέμα, με το οποίο δεν ασχολούμαι εγώ. Αυτό είναι κάτι το οποίο αφορά το ζευγάρι που παίρνει τις αποφάσεις και τις πεποιθήσεις του από πλευράς ηθικής. Εγώ μιλάω για τις δυνατότητες που δίνει η τεχνολογία και οι οποίες αυτή τη στιγμή είναι ευρέως εφαρμόσιμες» αναφέρει στο ΑΜΠΕ ο Έλληνας διευθυντής των Εθνικού Ινστιτούτου για την Υγεία του Παιδιού και την Ανάπτυξη του Ανθρώπου των ΗΠΑ, Κωνσταντίνος Στρατάκης.

    [05] Ημέρα Διανοητικής Ιδιοκτησίας η σημερινή

    Καινοτομία, αλλαγή, πρόοδος, είναι οι κρίκοι στην αλυσίδα της ανάπτυξης που προσέφεραν στην ανθρωπότητα από τα βάθη της ιστορίας οι χιλιάδες ανώνυμοι και επώνυμοι εφευρέτες, τους οποίους τιμούμε αύριο παγκοσμίως.

    Η Παγκόσμια Ημέρα Διανοητικής Ιδιοκτησίας (26 Απριλίου) αφορά στα δικαιώματα των δημιουργών που προκύπτουν από τη δημιουργία ενός προϊόντος του νου, το οποίο έτσι αντιμετωπίζεται ως άυλο περιουσιακό στοιχείο. Καθιερώθηκε το 2000 ως αναγνώριση για τη συμβολή των καινοτόμων ιδεών στην παγκόσμια οικονομική και πολιτισμική ανάπτυξη.

    Με την πάροδο των ετών το έργο αυτών των ανθρώπων άνοιγε νέους ορίζοντας, μεταβάλλοντας και αναβαθμίζοντας τη ζωή. Στον τεράστιο κατάλογο εκείνων που συνετέλεσαν στην πρόοδο της ανθρωπότητας περιλαμβάνονται οι αδελφοί Ράιτ, η Μαρί Κιουρί, ο Λουίς Παστέρ, ο Πικάσο, ο Στ. Τζομπς, οι αρχαίοι Έλληνες σοφοί αλλά και οι χιλιάδες άγνωστοι, όπως αυτός που εφηύρε τον τροχό κ.λπ.

    Η ανθρωπότητα είναι εξαρτημένη από την καινοτομία ώστε να προχωρά και να εξελίσσεται. Γι? αυτό, σε διεθνές και εθνικό επίπεδο, ενθαρρύνονται οι νέοι να συμμετάσχουν στον κόσμο της διανοητικής Ιδιοκτησίας.

    [06] "Το ΠΑΣΟΚ είναι η μοναδική σοβαρή επιλογή" δηλώνει ο Γ. Παπανδρέου

    "Καλύτερα οι Έλληνες να θυμώνουν γι' αυτά που ζουν, παρά να ζήσουν την απόλυτη καταστροφή μιας χρεοκοπίας. Και αυτό το αποτρέψαμε. Ξέραμε ότι θα έχει κόστος. Αλλά ήταν συλλογική η απόφασή μας να κάνουμε το πατριωτικό μας καθήκον."

    Αυτά τονίζει, μεταξύ άλλων, ο τέως πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα "Πελοπόννησος" και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Αβραμίδη.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, αλλά και την αύξηση της ανεργίας ο Γιώργος Παπανδρέου σημείωσε ότι "θα ήθελα εκ μέρους όλου του πολιτικού κόσμου να τους ζητήσω συγνώμη" και συνέχισε: "πληρώσαμε και πληρώνουμε λάθη δεκαετιών. Δεν μπόρεσα να αποτρέψω τις άδικες αποφάσεις που είχαμε ανάγκη, για να μην καταρρεύσει η χώρα. Και αυτό, είναι ευθύνη όλων ανεξαιρέτως των πολιτικών δυνάμεων, είτε κυβέρνησαν, είτε όχι τη χώρα. Τους διαβεβαιώνω με το χέρι στην καρδιά πως έκανα ό,τι μπορούσα, έκανα ό,τι ήταν δυνατόν".

    [07] Τ. Γκάιτνερ: Η "βλακεία και η απληστία" προκαλούν τις οικονομικές κρίσεις

    Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ προσπάθησε χθες να καθησυχάσει τους πολίτες των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει ενέργειες κακόβουλων παραγόντων ώστε να τερματιστεί η χειρότερη οικονομική κρίση στη χώρα μετά την Μεγάλη Ύφεση.

    "Τα γρανάζια της δικαιοσύνης γυρίζουν πλέον", είπε ο Γκάιτνερ σε μια εκδήλωση στο Πόρτλαντ έπειτα από μια επίσκεψή του σε ένα εργοστάσιο.

    Οι περισσότερες οικονομικές κρίσεις οφείλονται σε ένα μίγμα βλακείας, απληστίας, απερισκεψίας, ανάληψης [οικονομικού] κινδύνου, ελπίδας" για κέρδος, επισήμανε ο Γκάιτνερ.

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος

    [08] Δεκάδες χιλιάδες φοιτητές διαδήλωσαν στη Χιλή

    Δεκάδες χιλιάδες φοιτητές διαδήλωσαν χθες σε πολλές πόλεις της Χιλής για πρώτη φορά φέτος, σηματοδοτώντας την επανέναρξη των κινητοποιήσεων ενός κινήματος το οποίο ζητεί μεταρρύθμιση του συστήματος εκπαίδευσης από το 2011.

    Στο Σαντιάγο, 48.000 φοιτητές, σύμφωνα με την αστυνομία --80.000 κατά τους διοργανωτές της κινητοποίησης-- διαδήλωσαν ειρηνικά, υπό την επιτήρηση των δυνάμεων της τάξης, μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Στις κινητοποιήσεις κάλεσε η συνομοσπονδία των φοιτητών της Χιλής (Confech), η οποία χαρακτηρίζει ανεπαρκή την πρόταση της κυβέρνησης να αποκλειστούν οι ιδιωτικές τράπεζες από το σύστημα των φοιτητικών δανείων, που προσφέρουν τριπλάσιο επιτόκιο από ό,τι τα ίδια τα πανεπιστήμια.

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος

    [09] Δημοπρασία του Οίκου Σόθμπις με έργα Βολανάκη, Χατζηκυριάκου-Γκίκα

    «Η Ναυμαχία του Τραφάλγκαρ», έργο του Κωνσταντίνου Βολανάκη που κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή του στη διεθνή αγορά τέχνης, καθώς και επτά έργα του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα, βγαίνουν στο σφυρί, στο Greek Sale και στο πλαίσιο της δημοπρασίας European Paintings, του Οίκου Σόθμπις, στο Λονδίνο, στις 11 Ιουνίου.

    To έργο εκτιμάται από 243.000 έως 364.000 ευρώ.

    Στην ίδια δημοπρασία, περιλαμβάνονται επίσης επτά έργα του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα (1906-1994), τα τέσσερα από τα οποία προέρχονται από την ίδια συλλογή Αμερικανού ιδιώτη συλλέκτη.

    [10] Ρομπότ που ελέγχεται από τη σκέψη παραπληγικού

    Ελβετοί ερευνητές παρουσίασαν ένα ρομπότ που ελέγχεται μόνον από τη σκέψη ενός παραπληγικού ανθρώπου και μάλιστα από απόσταση δεκάδων χιλιομέτρων.

    Ο εν μέρει παράλυτος, φορούσε ένα ειδικό καπέλο με ηλεκτρόδια στο κεφάλι του, το οποίο συλλάμβανε τα εγκεφαλικά κύματα του νου του και μεταβίβαζε τις σχετικές εντολές στο ρομπότ, το οποίο βρισκόταν σε άλλη πόλη.

    Το σύστημα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, αναπτύχθηκε από τον καθηγητή Χοσέ Μίλαν της Ομοσπονδιακής Πολυτεχνικής Σχολής της Λοζάνης, ο οποίος ειδικεύεται στη δημιουργία ανώδυνων διεπαφών μεταξύ μηχανών και εγκεφάλου, ένα πεδίο που στην ιατρική ονομάζεται νευροπροσθετική.

    [11] Επτά εκατ. πουλιά θύματα των πύργων τηλεπικοιωνιών σε ΗΠΑ - Καναδά

    Περίπου 6,8 εκατομμύρια πουλιά σκοτώνονται κάθε χρόνο στον Καναδά και τις ΗΠΑ στους πύργους τηλεπικοινωνιών, κατά την μετανάστευσή τους προς την κεντρική και νότια Αμερική, σύμφωνα με μελέτη που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

    Τα πουλιά αυτά είναι θύματα των 84.000 πύργων τηλεπικοινωνιών που υπάρχουν στον Καναδά και τις ΗΠΑ, ορισμένοι από τους οποίους φθάνουν σε ύψος τα 600 μέτρα, δηλαδή δύο φορές το ύψος του Πύργου του 'Αιφελ.

    "Η τραγωδία αυτή μπορεί να αποφευχθεί", εκτιμά ο Τρέιβις Λόνγκορ, ορνιθολόγος του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, κύριος συντάκτης της μελέτης αυτής, η οποία δημοσιεύθηκε στο αμερικανικό περιοδικό PLoS ONE (Public Library of Sceience).

    'Οσο ψηλότερος είναι ένας πύργος τόσο μεγαλύτερη απειλή αποτελεί για τα πουλιά.

    [12] Ξεκινούν οι πρώτες πτήσεις τσάρτερ στο αεροδρόμιο της Σητείας

    Την ερχόμενη Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012, ξεκινούν οι πτήσεις τσάρτερ στο αεροδρόμιο της Σητείας και θα συνεχιστούν για όλη την τουριστική περίοδο.

    Ο δήμος Σητείας χαρακτηρίζει το γεγονός σημαντικό για την περιοχή, καθώς χρόνια τώρα «περίμεναν τη στιγμή αυτή, να ξεκινήσει η πύλη εισόδου, το αεροδρόμιο Σητείας ως διεθνής αερολιμένας με απευθείας ναυλωμένες πτήσεις τσάρτερ, που θα σημάνει και την έναρξη για την ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή».

    Ο δήμος Σητείας και η επιτροπή τουρισμού του δήμου θα οργανώσει μια σύντομη υποδοχή στην πρώτη πτήση τσάρτερ και στους πρώτους επισκέπτες στο αεροδρόμιο της Σητείας.

    [13] Εμπρησμοί σε ΑΤΜ δύο τραπεζών στα Πετράλωνα

    Άγνωστοι πυρπόλησαν δύο ΑΤΜ τραπεζών, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στα Πετράλωνα. Οι δράστες περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό τα ΑΤΜ των υποκαταστημάτων της PRO BANK και της Εθνικής τράπεζας, που είναι σε μικρή απόσταση μεταξύ τους, στην οδό Τριών Ιεραρχών 79 και 87 αντίστοιχα, και έβαλαν φωτιά, με αποτέλεσμα να καταστραφούν τα μηχανήματα.

    Για τους εμπρησμούς διενεργείται προανάκριση από την Ασφάλεια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 26 April 2012 - 8:30:38 UTC