Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άμεση δέσμευση των τραπεζικών καταθέσεων φοροφυγάδων
  • [02] Υπερπληθυσμός και υπερκατανάλωση οι δύο κύριες προκλήσεις της ανθρωπότητας
  • [03] Στο επίκεντρο τα προβλήματα των Περιφερειών
  • [04] Τα συνδικάτα Ιταλίας, Κροατίας, Σλοβενίας τάσσονται κατά των μέτρων λιτότητας
  • [05] Γρηγορότερα η πληρωμή συντάξεων στο ΙΚΑ
  • [06] Αισιόδοξη για την εκλογικη μάχη του ΚΚΕ, η Αλέκα Παπαρήγα
  • [07] Νέα τηλεφωνική γραμμή για την εξυπηρέτηση των αγροτών το "1540"
  • [08] Nα λογοδοτήσει στη Γ.Σ. καλεί τον Γ. Βαρδινογιάννη ο Α. Βγενόπουλος
  • [09] Κεφάλαια 5,6 εκατ. ευρώ για τη στήριξη της μελισσοκομίας
  • [10] Σύνταγμα αποικίας ή κυρίαρχης χώρας, είναι το διακύβευμα των εκλογών δήλωσε ο Α. Τσίπρας
  • [11] Λίστα φορολογουμένων με σκάφος στην Ολλανδία έχει το υπουργείο Οικονομικών
  • [12] Ξεκίνησαν οι εργασίες για την ηλεκτρική διασύνδεση Ισραήλ, Κύπρου, Ελλάδας

  • [01] Άμεση δέσμευση των τραπεζικών καταθέσεων φοροφυγάδων

    Στην άμεση δέσμευση των τραπεζικών καταθέσεων φορολογούμενων, οι οποίοι εντοπίζονται να φοροδιαφεύγουν, θα προχωρά η Εφορία.

    Αυτό ορίζει εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών που έχει αποσταλεί σε όλες τις Εφορίες της χώρας και στην οποία ορίζεται ότι η δέσμευση θα γίνεται πριν την κλήση σε αρκόαση του φορολογούμενου.

    Στο μέτρο αυτό προχωρά το υπουργείο Οικονομικών για την άμεση διασφάλιση των συμφερόντων του δημοσίου στις περιπτώσεις φοροδιαφυγής και προκειμένου να αποτραπούν φαινόμενα απόσυρσης των τραπεζικών καταθέσεων από κατηγορούμενους για φοροδιαφυγή.

    [02] Υπερπληθυσμός και υπερκατανάλωση οι δύο κύριες προκλήσεις της ανθρωπότητας

    Η υπερκατανάλωση στις πλούσιες χώρες και η ταχεία αύξηση του πληθυσμού στις φτωχές είναι οι δύο βασικές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα, αν θέλει να βαδίσει σε βιώσιμο μονοπάτι, σύμφωνα με μία νέα βαρυσήμαντη έκθεση διεθνούς ομάδας 23 επιστημόνων που συνέταξαν τη μελέτη- "καμπανάκι" για τη Βασιλική Εταιρία Επιστημών της Βρετανίας.

    Ουσιαστικά, πρόκειται για μία πολιτική και οικονομική παρέμβαση από την πλευρά έγκριτων επιστημόνων, οι οποίοι προσπαθούν να ωθήσουν τις κυβερνήσεις και την κοινή γνώμη του πλανήτη σε «αλλαγή πλεύσης» και σε μία ριζική αναθεώρηση αντιλήψεων σε μία σειρά από ζωτικά ζητήματα, προτού είναι πια πολύ αργά και επέλθει η μη αναστρέψιμη καταστροφή. Για «κίνδυνο κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών αποτυχιών και καταστροφών σε κλίμακα που δεν μπορεί κανείς να φανταστεί», κάνουν λόγο οι επιστήμονες και ζητούν τόσο την υιοθέτηση νέων πολιτικών από τα κράτη, όσο και νέων τρόπων ζωής από τους πολίτες.

    [03] Στο επίκεντρο τα προβλήματα των Περιφερειών

    Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Περιφέρειες προκειμένου να προχωρήσουν αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, κυριάρχησαν στη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τους Περιφερειάρχες και εκπροσώπους τους στο Μέγαρο Μαξίμου, συνάντηση που διήρκεσε δύο ώρες.

    Μετά τη συνάντηση ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός δήλωσε ότι για να ξεπεραστούν τα εμπόδια της ανάπτυξης «πρέπει να βάλλουμε όλοι νερό στο κρασί μας και να συνενώσουμε τις δυνάμεις μας, γιατί αλλιώς δεν θα έχουμε θετικά αποτελέματα». «Η ισχύς εν τη ενώσει», υπογράμμισε.

    Στην συνεδρίαση εξετάστηκαν τρόποι προκειμένου να ξεμπλοκάριστούν κοινοτικά κονδύλια και να χρηματοδοτηθούν αναπτυξιακά προγράμματα στις Περιφέρειες, καθώς και τα γραφειοκρατικά εμπόδια τα οποία δημιουργούν δυσκολίες.

    [04] Τα συνδικάτα Ιταλίας, Κροατίας, Σλοβενίας τάσσονται κατά των μέτρων λιτότητας

    Οι επικεφαλής κροατικών, σλοβενικών και ιταλικών εργατικών συνδικάτων υπέγραψαν σήμερα κοινή διακήρυξη κατά των αυστηρών μέτρων λιτότητας που εφαρμόζονται στις τρεις χώρες.

    Η Ευρώπη πρέπει να βασίζεται στην ισότητα, στην αλληλεγγύη, στην κοινωνική δικαιοσύνη και στην κοινωνική συνοχή. Το σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης πρέπει να δίνει προτεραιότητα στις επενδύσεις, στη βιώσιμη ανάπτυξη, στις ποιοτικές θέσεις εργασίας, στην κοινωνική δικαιοσύνη και ταυτόχρονα στη μάχη κατά των ανισοτήτων, σημειώνεται στη δήλωση.

    Οι επικεφαλής των συνδικαλιστών οργανώσεων των τριών χωρών τόνισαν ότι και οι κυβερνήσεις στην Κροατία, στη Σλοβενία και στην Ιταλία συμπεριφέρονται ταυτόσημα έχουν στραφεί αποκλειστικά σε μέτρα λιτότητας εξαιτίας των οποίων αυξάνεται ο αριθμός των ανέργων, αντί να ενθαρρύνεται η οικονομία και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, είπε ο Μλάντεν Νόβοσελ.

    [05] Γρηγορότερα η πληρωμή συντάξεων στο ΙΚΑ

    Αυτόματα θα πιστώνεται, από 30 Απριλίου, αμέσως μετά την έκδοση των συνταξιοδοτικών αποφάσεων, μέσω του ΟΠΣ-ΙΚΑ, ο λογαριασμός του συνταξιούχου με το ποσό της σύνταξης και τα αναδρομικά, όπως ανακοίνωσε το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

    Με την κατάργηση της χειρόγραφης διαδικασίας πληρωμής στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ, η πληρωμή του συνταξιούχου, μετά την έκδοση της απόφασης συνταξιοδότησης, δεν θα καθυστερεί επιπλέον 2-3 μήνες, ενώ, όπως είναι προφανές, ο συνταξιούχος δεν θα χρειάζεται να επισκέπτεται το υποκατάστημα του ΙΚΑ, για να πληρωθεί χειρόγραφα.

    Ειδικότερα, το νέο σύστημα πληρωμών συντάξεων θα εφαρμοστεί αρχικά πιλοτικά σε συνταξιούχους, που η σύνταξή τους υπολογίστηκε με χρόνο ασφάλισης μόνο ΙΚΑ και δεν λαμβάνουν άλλη σύνταξη από το ΙΚΑ. Η πιλοτική εφαρμογή κρίθηκε αναγκαία για την ποιοτική εξασφάλιση του έργου, το οποίο, στη συνέχεια, θα συμπεριλάβει όλους τους συνταξιούχους του ΙΚΑ ? ΕΤΑΜ και ΕΤΕΑΜ.

    [06] Αισιόδοξη για την εκλογικη μάχη του ΚΚΕ, η Αλέκα Παπαρήγα

    Την αισιοδοξία της για την εκλογική μάχη και τις επιδόσεις του ΚΚΕ, αλλά την απαισιοδοξία της για την κατάσταση, στην οποία θα βρεθουν η χώρα και οι εργαζόμενοι , ιδιαίτερα η νεολαία, στις 7 Μαΐου, εξέφρασε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

    Η κ. Παπαρήγα ανέφερε ότι αυτός που θα ψηφίσει ΚΚΕ στις εκλογές, θα το κάνει επειδή θέλει να αντιδράσει, να τιμωρήσει ,για να διαμορφωθεί ένα κίνημα που θα αποσπάσει κατακτήσεις ή για να αποτρέψει τα χειρότερα που έρχονται. Την επομένη των εκλογών τα προβλήματα θα είναι παρόντα , τόνισε η κ. Παπαρήγα και αναφέρθηκε στα μέτρα που ήδη έχουν δεσμευθεί ότι θα πάρουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.

    Η γγ του ΚΚΕ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι εκατοντάδες χιλιάδες θα είναι οι εργάτες και οι αγρότες που θα τιμήσουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ και πρόσθεσε πως όταν αποφασίσουν να ξεσηκωθούν για να νικήσουν, τότε η αλλαγή θα έρθει στην Ελλάδα.

    [07] Νέα τηλεφωνική γραμμή για την εξυπηρέτηση των αγροτών το "1540"

    Σε λειτουργία έθεσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την τηλεφωνική γραμμή "1540" για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων και δη των αγροτών.

    Οι υπηρεσίες, οι οποίες παρέχονται στην παρούσα φάση, αφορούν στην παροχή ενημέρωσης για τις πρόσφατες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ, καταγγελίες για προέλευση κρέατος, ενημέρωση για τις παρεχόμενες ψηφιακές υπηρεσίες μέσω του internet site του Υπουργείου (www.minagric.gr) αλλά και συνομιλία με εκπρόσωπο του υπουργείου για κάθε θέμα που απασχολεί τον αγροτικό κόσμο.

    [08] Nα λογοδοτήσει στη Γ.Σ. καλεί τον Γ. Βαρδινογιάννη ο Α. Βγενόπουλος

    Κάλεσμα στον Γιάννη Βαρδινογιάννη να σεβαστεί τη θεσμική διαδικασία της γενικής συνέλευσης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός απευθύνει ο Ανδρέας Βγενόπουλος, με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα.

    Ο μέτοχος των «πρασίνων» επισημαίνει ότι το γήπεδο του Βοτανικού δεν είναι μία προσωπική διαφορά ανάμεσα στον ίδιο και τον «Τζίγκερ», αλλά μία υπόθεση που αφορά όλη την «οικογένεια» του Παναθηναϊκού. Καλεί επίσης και τους υπόλοιπους μετόχους (Ν.Πατέρα, Π.Γιαννακόπουλο) να δώσουν το «παρών» στη Γ.Σ. και να τοποθετηθούν για όλα τα κρίσιμα θέματα που έχουν φέρει την ΠΑΕ στα πρόθυρα της χρεωκοπίας.

    [09] Κεφάλαια 5,6 εκατ. ευρώ για τη στήριξη της μελισσοκομίας

    Συνολικά κεφάλαια ύψους 5,6 εκατ. ευρώ θα διατεθούν εφέτος για την υλοποίηση προγράμματος, το οποίο αφορά στη βελτίωση των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας προϊόντων μελισσοκομίας, σύμφωνα με σχετική απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Η εν λόγω δαπάνη θα βαρύνει κατά 50% τον Ειδικό Λογαριασμό Εγγυήσεων Γεωργικών Προϊόντων (ΕΛΕΓΕΠ) και κατά 50% τον Τακτικό Προϋπολογισμό του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

    Αναλυτικότερα, τη μερίδα του λέοντος, ήτοι 3.965.000 ευρώ, θα απορροφήσει ο εξορθολογισμός της νομαδικής μελισσοκομίας. Στη δράση του προγράμματος που αφορά στην παροχή τεχνικής βοήθειας θα διοχετευθούν 1.385.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 1.200.000 ευρώ για τη λειτουργία Κέντρων Μελισσοκομίας. Επίσης, δαπάνη ύψους 200.000 ευρώ θα αφορά σε αναλύσεις μελιού και στήριξη και ίδρυση λειτουργίας εργαστηρίων ανάλυσης και περί τις 50.000 ευρώ για εφαρμοσμένη έρευνα. Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα στήριξης του κλάδου της μελισσοκομίας είναι τριετές (2011-2013), συνολικού προϋπολογισμού 16,8 εκατ. ευρώ.

    [10] Σύνταγμα αποικίας ή κυρίαρχης χώρας, είναι το διακύβευμα των εκλογών δήλωσε ο Α. Τσίπρας

    Την καταγγελία ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θέλουν «να φτιάξουν ένα Σύνταγμα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των πιστωτών» έκανε με σημερινή δήλωσή του ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας.

    Με αφορμή τις προτάσεις που παρουσίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την αναθεώρηση του Συντάγματος, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι οι κύριοι Βενιζέλος και Σαμαράς έχουν δεσμευθεί με την υπογραφή τους να κάνουν συνταγματική επιταγή το «πρώτα οι δανειστές και μετά η κοινωνία» να συνταγματοποιήσουν το Σύμφωνο Μέρκελ- Σαρκοζί για την Ευρώπη, αλλά και το νέο Ταμείο, τον ειδικό λογαριασμό, όπου θα πηγαίνουν τα χρήματα από τους φόρους και από τα δάνεια, με προτεραιότητα στους πιστωτές και μετά στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.

    Με πρόσχημα προτάσεις για αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, φανερώνουν τις πραγματικές τους προθέσεις, είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι στόχος τους είναι «να φτιάξουν ένα Σύνταγμα κομμένο και ραμμένο στις απαιτήσεις των πιστωτών, με μια συγκυβέρνηση όπου ενδεχομένως ο κ. Σαμαράς να είναι πρωθυπουργός και ο κ. Βενιζέλος υπουργός του».

    [11] Λίστα φορολογουμένων με σκάφος στην Ολλανδία έχει το υπουργείο Οικονομικών

    Λίστα με 120 Έλληνες φορολογούμενους που εμφανίζονται να έχουν αγοράσει σκάφος στην Ολλανδία έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών. Τη λίστα απέστειλαν στο υπουργείο οι ολλανδικές αρχές στο πλαίσιο της βοήθειας προς τη χώρα μας για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Στο υπουργείο έχουν ήδη δοθεί εντολές για τον έλεγχο των υποθέσεων αυτών προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες των σκαφών, αν έχουν δηλωθεί τα σκάφη στις φορολογικές τους δηλώσεις και αν έχει καταβληθεί ο ΦΠΑ που αναλογεί σε τέτοιες αγορές.

    [12] Ξεκίνησαν οι εργασίες για την ηλεκτρική διασύνδεση Ισραήλ, Κύπρου, Ελλάδας

    Την επίσημη έναρξη των εργασιών για την κατασκευή της υποθαλάσσιας ηλεκτρικής διασύνδεσης Ισραήλ- Κύπρου- Ελλάδας, γνωστοποίησε στις Ρυθμιστικές Αρχές Ενέργειας Ελλάδας και Κύπρου, η ΔΕΗ Quantum, θυγατρική της ΔΕΗ κατά 51% στην οποία συμμετέχουν η Τράπεζα Κύπρου και η Quantum Energy.

    Το έργο έλαβε την ονομασία "EuroAsia Interconnector" ενώ η ισχύς της διασύνδεσης θα είναι 2000 μεγαβάτ.

    Σε κοινή επιστολή τους προς την εταιρία οι πρόεδροι των δύο Ρυθμιστικών Αρχών, Ν. Βασιλάκος και Γ. Σιαμμάς επισημαίνουν ότι η υλοποίηση ενός τέτοιου φιλόδοξου έργου μακράς πνοής θα συμβάλει καθοριστικά στην ασφάλεια εφοδιασμού όχι μόνο των τριών εμπλεκόμενων χωρών αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Νοτιανατολικής Ευρώπης και της Μεσογείου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 26 April 2012 - 14:30:32 UTC