Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οριστική έξοδο από το μνημόνιο σε διάστημα τριών ετών υπόσχεται ο Ευ. Βενιζέλος
  • [02] Βραβείο διαστημικής τεχνολογίας για Έλληνες μαθητές
  • [03] Σέντρα για τον 70ο τελικό Κυπέλλου
  • [04] «Το μνημόνιο μπορεί να σταματήσει με ρεαλιστικό πολιτικό σχέδιο»
  • [05] Εκστρατεία ενημέρωσης για την αντισύλληψη
  • [06] Συλλεκτική συγκίνηση για την τελευταία επιστολή του αρχιμουσικού του Τιτανικού
  • [07] Παρατείνεται η λειτουργία των Γραφείων Ταυτοτήτων για τις εκλογές
  • [08] Η Τεχεράνη θα έχει συνομιλίες με την ΙΑΕΑ πριν από τη συνάντηση της Βαγδάτης
  • [09] Λυπημένος ο Μέσι από την αποχώρηση του Γκουαρντιόλα
  • [10] Ψευδής η είδηση περί γυναίκας που κυοφορεί εννιάδυμα, λένε οι αρχές
  • [11] Τα περιστέρια διαθέτουν GPS!

  • [01] Οριστική έξοδο από το μνημόνιο σε διάστημα τριών ετών υπόσχεται ο Ευ. Βενιζέλος

    Την οριστική έξοδο από το μνημόνιο σε διάστημα τριών ετών έθεσε ως στόχο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλοςπαρουσιάζοντας τις προγραμματικές δεσμεύσεις του Κινήματος και συμπλήρωσε ότι ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση, έχουμε διανύσει τα 2/3 του δρόμου. Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι σε τρία χρόνια η Ελλάδα θα είναι δημοσιονομικά αυτάρκης και ισοδύναμο μέλος της ευρωζώνης.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε, πάντως, ότι για να γίνει αυτό πρέπει να υιοθετηθεί το εθνικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης που προτείνει, από τον ελληνικό λαό που πρέπει να δώσει μια καθαρή εντολή και δεύτερο να επιτευχθεί η δημιουργία ενός εθνικού πολιτικού και κοινωνικού συναγερμου.

    [02] Βραβείο διαστημικής τεχνολογίας για Έλληνες μαθητές

    Δεύτεροι, στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό διαστημικής για μαθητές «CanSat», που πραγματοποιήθηκε στη Νορβηγία, οργανωμένος από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμού Διαστήματος (ESA), αναδείχθηκαν οι μαθητές του 3ου Λυκείου Μυτιλήνης. Ο δορυφόρος που δημιούργησαν, ο «Ιcaromenippus 3D», κατάφερε να βρεθεί ένα χιλιόμετρο πάνω από το έδαφος της Γης και να απεικονίσει, τρισδιάστατα, τις λήψεις που έκανε. Όλα έγιναν στη χιονισμένη περιοχή Άντεα, στο βορειότερο τμήμα της Νορβηγίας, στον αρκτικό κύκλο.

    Ο «Icaromenippus 3D» είναι ένα εξελιγμένο μοντέλο του πρώτου δορυφόρου, με τον οποίο συμμετείχε στον ίδιο διαγωνισμό, πριν δύο χρόνια, προηγούμενη ομάδα του σχολείου και πάλι, όμως, με τον καθηγητή φυσικής του σχολείου Γιώργο Κοντέλλη, ο οποίος τότε είχε λάβει και το τρίτο βραβείο στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Πρωτοπόρων Δασκάλων, που ακολούθησε.

    Το όνομα του «Icaromenippus 3D» προκύπτει από ένα λογοπαίγνιο μεταξύ του αριθμού «τρία» (αφού είναι ο τρίτος δορυφόρος που κατασκευάζει το συγκεκριμένο σχολείο) και της αποστολής που όφειλε να φέρει σε πέρας, κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού στη Νορβηγία και η οποία αφορούσε στη λήψη εικόνων της επιφάνειας της Γης, ένα χιλιόμετρο πάνω από το έδαφος και στην τρισδιάστατη απεικόνισή της, μέσα από ειδική επεξεργασία.

    [03] Σέντρα για τον 70ο τελικό Κυπέλλου

    Αισίως τα... 80 έτη ζωής έφτασε φέτος ο θεσμός του Κυπέλλου Ελλάδας. Μια διοργάνωση, που στο παρελθόν πέρασε από... σαράντα κύματα μέχρι να επιβιώσει. Άλλωστε, μόνο τις 69 φορές διεξήχθη τελικός και τις 68 απονεμήθηκε Κύπελλο. Το ένα μάλιστα... ετεροχρονισμένα. Κάτι το μειωμένο ενδιαφέρον των πρώτων ετών, που οδήγησε στη διακοπή του από το 1933 έως το 1938, κάτι η Κατοχή αμέσως μετά, κάτι οι άγριες κόντρες Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, που οδήγησαν σε ματαίωση δύο τελικών, και να πώς τα δέκα χρόνια από τα 80 του θεσμού είναι σαν να μην υπήρξαν ποτέ. Απ' όλα είχε ο "μπαχτσές" κατά το παρελθόν. Ακόμη και απονομή στο... κορώνα-γράμματα!

    Σήμερα,στο ΟΑΚΑ θα αναμετρηθούν στον 70ο τελικό ο πολυνίκης της διοργάνωσης Ολυμπιακός και ο Ατρόμητος. Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα με τις περισσότερες παρουσίες σε τελικό (37), ενώ για τον Ατρόμητο αυτή η παρουσία είναι η δεύτερη και μάλιστα συνεχόμενη, μετά τον περσινό (χαμένο) τελικό με την ΑΕΚ.

    Στα 79 χρόνια του θεσμού, σε τελικό έχουν αγωνιστεί 17 ομάδες και το τρόπαιο έχουν κατακτήσει οι 11 από αυτές. Ο πολυνίκης Ολυμπιακός δημιούργησε τη δική του "δυναστεία" στη διοργάνωση, αφού πέρα από τις 37 παρουσίες σε τελικό και τις 24 κατακτήσεις του τροπαίου, έχει να επιδείξει ένα σερί τεσσάρων κατακτήσεων (1951-1954) και άλλο ένα σερί πέντε κατακτήσεων (1957-1961), ενώ έχει και το ρεκόρ συνεχόμενων παρουσιών σε τελικό (8), από το 1956 έως και το 1963.

    [04] «Το μνημόνιο μπορεί να σταματήσει με ρεαλιστικό πολιτικό σχέδιο»

    Κατά του μνημονίου τάχθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της ανοιχτής προεκλογικής ομιλίας που πραγματοποίησε χθες το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης. Ο κ. Τσίπρας άσκησε δριμύτατη κριτική στα κόμματα που στήριξαν την κυβέρνηση Παπαδήμου και παρουσίασε τις θέσεις του κόμματος του για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Επίσης, χαρακτήρισε ιδιαίτερα ανησυχητικό φαινόμενο για το μέλλον της δημοκρατίας τα αυξημένα ποσοστά που συγκεντρώνει η Χρυσή Αυγή, ενώ ζήτησε από τους πολίτες να ψηφίσουν με γνώμονα το συμφέρον του τόπου.

    Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, τόνισε πως όσο πλησιάζει η ώρα να μιλήσει ο λαός «τόσο το κυρίαρχο πολιτικό κατεστημένο στη χώρα μας που υποστήριξε με πάθος το μνημόνιο, διότι δε νοιάστηκε για την κοινωνία αλλά μονάχα για το δικό του συμφέρον, θα βρίσκεται σε πανικό».

    «Για μας», συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «η καλύτερη δημοσκόπηση είναι η επαφή με τον κόσμο απ' άκρη σ' άκρη. Παντού βλέπουμε ότι υπάρχει ένα ρεύμα υποστήριξης γιατί είμαστε η πολιτική δύναμη που δε νοιάζεται ν' αυξήσει τις δυνάμεις του αλλά να δώσει ένα τέρμα σε αυτήν την κατρακύλα για τον ελληνικό λαό».

    Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι μέριμνα και ενδιαφέρον για τις πολιτικές δυνάμεις που συνθέτουν το ΣΥΡΙΖΑ είναι την επομένη των εκλογών να υπάρχει μεγαλύτερη αισιοδοξία, «να μπορέσουμε να ατενίσουμε το μέλλον με ελπίδα, να σταματήσουμε το μνημόνιο. Αυτός είναι ο στόχος μας. Και το μνημόνιο μπορεί να σταματήσει μόνο με ενότητα, μόνο με αυτοπεποίθηση και ρεαλιστικό πολιτικό σχέδιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει και τα τρία».

    [05] Εκστρατεία ενημέρωσης για την αντισύλληψη

    Επιπολαιότητα και άγνοια χαρακτηρίζει τη σεξουαλική ζωή των Ελληνίδων, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία η αντισύλληψη φαίνεται ότι είναι «άγνωστη» στην πλειονότητα των γυναικών, ενώ από την άλλη παρατηρούνται ιδιαίτερα στους νέους υψηλά ποσοστά εκτρώσεων, σεξουαλικών νοσημάτων και ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης. Το ποσοστό των Ελληνίδων που χρησιμοποιούν το «χάπι» δεν υπερβαίνει το 4%, ενώ τα ποσοστά της Ευρώπης φθάνουν το 22% -23%.

    Οδιευθυντής της Α' Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών καθηγητής Αριστείδης Αντσακλήςδήλωσε ότι «παρά την πρόοδο, η χώρα μας έχει μείνει πίσω στο θέμα της αντισύλληψης».

    Με σύνθημα «Διάλεξε Στάση: Αντισύλληψη ή Ανασφάλεια» ξεκινά ενημερωτική εκστρατεία για την αντισύλληψη, υπό την αιγίδα της Α' Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κέντρο Οικογενειακού Προγραμματισμού, στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα.

    «Οφείλουμε να υποδείξουμε στις νέες κοπέλες τις επιλογές αντισύλληψης που έχουν», είπε ο καθηγητής παρουσιάζοντας την ιστοσελίδα www.your-life.gr έναν πλήρη οδηγό αντισύλληψης για τη σύγχρονη γυναίκα με πληροφορίες για όλα τα είδη αντισύλληψης, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους, με στόχο την αποφυγή των σεξουαλικών νοσημάτων και το ασφαλές σεξ.

    «Στην ιστοσελίδα www.your-life.gr μπορούν να βρουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται, πολύ κατανοητά δοσμένες. Και το σημαντικότερο είναι πως μπορούν να μας γράψουν τις ερωτήσεις τους, ώστε να τις απαντήσουμε κατά περίπτωση», υπογράμμισε ο καθηγητής.

    [06] Συλλεκτική συγκίνηση για την τελευταία επιστολή του αρχιμουσικού του Τιτανικού

    Στο ποσό σχεδόν των 155 χιλιάδων (154.974) αμερικανικών δολαρίων κατακυρώθηκε σε δημοπρασία η τελευταία επιστολή του αρχιμουσικού του 'Τιτανικού', η οποία εγράφη πέντε μέρες πριν από την πρόσκρουση στο παγόβουνο στο Βόρειο Ατλαντικό, στο παρθενικό του ταξίδι, του θρυλικού υπερωκεάνιου.

    Την επιστολή εξασφάλισε με αυτό το υψηλό τίμημα ένας αμερικανικός επενδυτικός όμιλος, που δεν αποκαλύφθηκε η επωνυμία του.

    Ο αρχιμουσικός του 'Τιτανικού' ήταν ο Ουάλας Χάρτλεϊ, ο οποίος πνίγηκε σε ηλικία μόλις 33 ετών (συνολικά πνίγηκαν 1.517). Η ορχήστρα του ήταν οκταμελής.

    Υπάρχουν επαρκείς μαρτυρίες ότι, μέσα στην παγωμένη βαθειά νύκτα τα όργανα ακούγονταν μέχρι και τις πολύ τελευταίες στιγμές, πριν το υπερωκεάνιο να κατακλυστεί από τα νερά του Βόρειου Ατλαντικού, καθώς οι επαγγελματίες μουσικοί προσπάθησαν, οι πολυάριθμοι νευρικοί επιβάτες, χωρίς τη δυνατότητα επιβίβασης σε κάποια λέμβο, να έχουν έναν ευχάριστο περισπασμό, κάποια ψυχική συντροφιά, στο μαρτύριό τους.

    Μετά από έρευνες, διασταυρώθηκε ότι ο Χάρτλεϊ επιβιβάστηκε στο παρθενικό ταξίδι έχοντας εισιτήριο "μετ'επιστροφής", σκοπεύοντας να γυρίσει στη Βρετανία, για τους γονείς του...

    "Ωραία η ορχήστρα μας, ωραίοι οι μουσικοί μου", γράφει ο Χάρτλεϊ πάνω στο επιστολόχαρτο με τη σφραγίδα "RMS Titanic". "Θαυμάσιο το πλοίο μας, άξιζαν τα πολλά λεφτά, που κόστισε η ναυπήγησή του".

    [07] Παρατείνεται η λειτουργία των Γραφείων Ταυτοτήτων για τις εκλογές

    Παρατείνεται με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. η λειτουργία των Γραφείων Ταυτοτήτων στις αστυνομικές υπηρεσίες, εν όψει εκλογών, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, κατά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

    Ειδικότερα, τα Γραφεία Ταυτοτήτων θα λειτουργούν:

    Β§ Το Σάββατο (05.05.2012) κατά τις ώρες 08.00 έως 18.00 και

    Β§ Την Κυριακή (06.05.2012) κατά τις ώρες 07.00 έως 19.00.

    Από την Αστυνομία ανακοινώθηκε ότι σε περιπτώσεις έκδοσης ή αντικατάστασης δελτίων ταυτότητας, θα εκδίδεται άμεσα αυτό, ακόμα και την ημέρα της ψηφοφορίας, εφόσον προσκομισθούν αυτοπροσώπως από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.

    [08] Η Τεχεράνη θα έχει συνομιλίες με την ΙΑΕΑ πριν από τη συνάντηση της Βαγδάτης

    Το Ιράν θα έχει συνομιλίες με τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενεργείας (ΙΑΕΑ) πριν από τις διαπραγματεύσεις με τις διεθνείς δυνάμεις τον προσεχή μήνα, μετέδωσε σήμερα το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

    Ο ιρανός πυρηνικός απεσταλμένος Αλί-Ασκάρ Σολτανιέχ δήλωσε στο IRNA ότι ο νέος γύρος των συνομιλιών με την ΙΑΕΑ θα πραγματοποιηθεί στις 13 και 14 Μαΐου στη Βιένη.

    "Η Τεχεράνη σκοπεύει να συνεργαστεί με την ΙΑΕΑ για να αποδείξει ότι ορισμένοι ισχυρισμοί κατά του Ιράν είναι αβάσιμοι", τόνισε ο ιρανός αξιωματούχος αναφερόμενος στους ισχυρισμούς της Δύσης ότι το Ιράν εργάζεται πάνω σε ένα μυστικό πρόγραμμα πυρηνικών όπλων.

    [09] Λυπημένος ο Μέσι από την αποχώρηση του Γκουαρντιόλα

    Λυπημένος δήλωσε ο Λιονέλ Μέσι από την αποχώρηση του Πεπ Γκουαρντιόλα, μετά το «αντίο» του Καταλανού τεχνικού στην Μπαρτσελόνα. «Θέλω να ευχαριστήσω τον Πεπ ολόψυχα για όλα εκείνα που μου έδωσε, από άποψη προσωπική και επαγγελματική» έγραψε ο Αργεντινός άσος των «μπλαουγκράνα» στη σελίδα του στο Facebook. Ο Μέσι εξήγησε επίσης το λόγο της απουσίας του από τη συνέντευξη Τύπου του Γκουαρντιόλα, την οποία απέδωσε στη στενοχώρια του: «Είμαι πολύ λυπημένος και γι' αυτό αποφάσισα να μην παραστώ, κυρίως επειδή τα ΜΜΕ θα έψαχναν να αποτυπώσουν τις εκφράσεις θλίψης των ποδοσφαιριστών, κι αυτό είναι ένα πράγμα που αποφάσισα να μην το δείξω».

    [10] Ψευδής η είδηση περί γυναίκας που κυοφορεί εννιάδυμα, λένε οι αρχές

    Τα δημοσιεύματα περί του ότι μια γυναίκα στο βόρειο Μεξικό κυοφορεί εννιάδυμα είναι ψευδή, ανακοίνωσαν χθες οι υγειονομικές αρχές της χώρας.

    Το μεγαλύτερο τηλεοπτικό δίκτυο του Μεξικού, το Televisa, καθώς και αρκετές εφημερίδες ευρείας κυκλοφορίας ανέφεραν την Πέμπτη ότι μια γυναίκα κυοφορεί εννιάδυμα, αφού έδωσε σε αξιωματούχους στοιχεία, περιλαμβανομένου ενός βίντεο που απεικόνιζε μια εξέταση με υπέρηχο, δήλωσε μια εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στην μεξικανική πολιτεία Κοαουίλα.

    [11] Τα περιστέρια διαθέτουν GPS!

    Τα περιστέρια ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο με τη βοήθεια ενός είδους εσωτερικού συστήματος GPS στον εγκέφαλό τους, το οποίο τους επιτρέπει να αντιλαμβάνονται τα γήινα μαγνητικά πεδία και να προσανατολίζονται ανάλογα. Αυτό πιθανότατα εξηγεί γιατί τα έχουν καταφέρει τόσο καλά ως ταχυδρόμοι.

    Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, η οποία εντόπισε τα σχετικά εγκεφαλικά κύτταρα (νευρώνες), που μεταφέρουν συνεχώς στον εγκέφαλο του πουλιού ζωτικές πληροφορίες για το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη μας. Μέχρι τώρα οι επιστήμονες πίστευαν ότι είναι τα μάτια και το ράμφος αυτά που λειτουργούν κυρίως ως μαγνητικοί αισθητήρες, αλλά η νέα μελέτη δείχνει ότι αυτή σχετίζεται περισσότερο με τα αυτιά και τα πουλιά μάλλον «ακούνε» τα μαγνητικά πεδία του πλανήτη μας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 28 April 2012 - 10:30:38 UTC