Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απολύσεις προτείνει η διοίκηση της ΔΕΗ για τη νέα Συλλογική Σύμβαση
  • [02] Η Λε Πεν "θα ψηφίσει λευκό" και καλεί και τους οπαδούς της να πράξουν το ίδιο
  • [03] Μήνυμα Ντ. Μπακογιάννη με την ευκαιρία της εργατικής Πρωτομαγιάς
  • [04] Συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά σε μεγάλες πόλεις της χώρας
  • [05] Πολύνεκρο ναυάγιο στον ποταμό Βραχμαπούτρα, στην Ινδία
  • [06] Στον Κορυδαλλό ο Μάκης Ψωμιάδης

  • [01] Απολύσεις προτείνει η διοίκηση της ΔΕΗ για τη νέα Συλλογική Σύμβαση

    Ευελιξία στον χρόνο εργασίας και τις μεταθέσεις, απολύσεις πλεονάζοντος προσωπικού (εφόσον δεν υπάρχει δυνατότητα απασχόλησης με μετάθεση ή / και αλλαγή ειδικότητας), καθώς και σε περιπτώσεις που οι εργαζόμενοι κρίνονται επί σειρά ετών στάσιμοι, περιλαμβάνονται στις προτάσεις της διοίκησης της ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

    Οι διαπραγματεύσεις με τη ΓΕΝΟΠ έχουν ξεκινήσει, στόχος των συνδικαλιστών είναι να υπογραφεί Σύμβαση πριν τις 14 Μαϊου οπότε λήγει η μετενέργεια, ενώ ορισμένοι πιέζουν για υπογραφή πριν τις εκλογές, δηλαδή έως την Παρασκευή.

    Σε ό,τι αφορά τις απολύσεις, η διοίκηση σύμφωνα με το άρθρο 35 της πρότασης ΣΣΕ προβλέπει ότι σε περίπτωση αναδιοργάνωσης της ΔΕΗ, ή παύσης λειτουργίας μονάδων, ή για γενικότερους οικονομικούς λόγους, το πλεονάζον προσωπικό θα απολύεται με απόφαση διευθύνοντος συμβούλου, αφού προηγουμένως εξετασθεί η δυνατότητα μετάθεσης, αλλαγής ειδικότητας ή μετεκπαίδευσης. Αν η εταιρεία προτείνει μια από αυτές τις λύσεις (μετάθεση, αλλαγή ειδικότητας) και ο εργαζόμενος αρνηθεί, θα επέρχεται άμεση καταγγελία της σύμβασης. Απολύσεις προβλέπονται και για τις περιπτώσεις που οι εργαζόμενοι κριθούν στάσιμοι μια τριετία, επανακριθούν έναν χρόνο αργότερα και κριθούν πάλι τελεσίδικα στάσιμοι.

    Οι προτάσεις για τη νέα ΣΣΕ προβλέπουν και μείωση των βασικών μισθών κατά 15 % σύμφωνα με τις προβλέψεις του μνημονίου.

    [02] Η Λε Πεν "θα ψηφίσει λευκό" και καλεί και τους οπαδούς της να πράξουν το ίδιο

    Η ηγέτις της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λε Πεν, το κόμμα της οποίας ήλθε τρίτο στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, δήλωσε σήμερα ότι θα ψηφίσει λευκό στο δεύτερο γύρο, καλώντας έμμεσα τους οπαδούς της να πράξουν το ίδιο.

    "Την Κυριακή, 6 Μαΐου, θα ψηφίσω λευκό. 'Εκανα την επιλογή μου. Καθένας από σας θα κάνει τη δική του, υπεύθυνα και κατά συνείδηση. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ελευθερία του πολίτη. Αυτή θα ασκήσω και εγώ. Δεν θα εμπιστευτώ και δε θα δώσω ελπίδα σε κανέναν από τους δυο υποψηφίους. Αγαπώ τη χώρα μου πάρα πολύ. Αγαπώ και εσάς πάρα πολύ για να σας οδηγήσω σε ένα δρόμο με ψεύτικες ελπίδες", τόνισε η Λε Πεν σε συγκέντρωση οπαδών της στο Παρίσι.

    [03] Μήνυμα Ντ. Μπακογιάννη με την ευκαιρία της εργατικής Πρωτομαγιάς

    «Σήμερα την ημέρα της εργατικής Πρωτομαγιάς, η Δημοκρατική Συμμαχία θέλει να στείλει ένα μήνυμα, όχι τόσο στους εργαζόμενους, όσο στους ανέργους αυτής της χώρας. Στο ένα εκατομμύριο ανθρώπους του ιδιωτικού τομέα που έχασαν τη δουλειά τους. Και θέλει να τους στείλει το μήνυμα ότι υπάρχει τρόπος να ξαναέρθουν επενδύσεις, να ξανανοίξουν δουλειές σ? αυτή τη χώρα» σημειώνει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, σε μήνυμά της με την ευκαιρία της εργατικής Πρωτομαγιάς και προσθέτει:

    «Επενδύσεις χρειαζόμαστε, αξιοπιστία για να τις φέρουμε, κατάργηση των αντικινήτρων, στήριξη της επιχειρηματικότητας, έτσι ώστε η Ελλάδα να μπορέσει πάλι από τον ιδιωτικό τομέα να απορροφήσει όλους αυτούς τους ανθρώπους, που σήμερα απελπισμένοι φοβούνται για το αύριο».

    [04] Συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά σε μεγάλες πόλεις της χώρας

    Δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Πάτρα, για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.

    Η πρώτη συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και συνδιοργανώθηκε από το εργατικό κέντρο της πόλης και το νομαρχιακό παράρτημα της ΑΔΕΔΥ. Κατά τη διάρκεια των ομιλιών, διατυπώθηκε η απαίτηση «μιας διαφορετικής πολιτικής με σχέδιο και πρόγραμμα που θα ενισχύει την ανάπτυξη, θα στηρίζει την απασχόληση, θα δημιουργεί θέσεις εργασίας, θα διασφαλίζει τις κοινωνικές παροχές, τα εισοδήματα, τα εργατικά δικαιώματα και την κοινωνική συνοχή».

    Την ίδια ώρα, το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε τη δική του συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου.

    Με πέντε συγκεντρώσεις κατά των μέτρων λιτότητας και πορείες στους δρόμους της πόλης γιορτάστηκε η εργατική Πρωτομαγιά, στη Θεσσαλονίκη.

    Το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ) πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους. Ακολούθησε πορεία και κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο του Εργάτη έξω από το ΕΚΘ.

    Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) συγκεντρώθηκε στο άγαλμα του Βενιζέλου και ακολούθησε πορεία που κατέληξε στην παλιά θέση του μνημείου του Εργάτη, στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Εγνατίας.

    Στην Καμάρα συγκέντρωση διοργάνωσαν ανεξάρτητα πρωτοβάθμια εργατικά συνδικάτα και πολιτικές οργανώσεις από τον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, ενώ στην πλατεία Αγίας Σοφίας συγκεντρώθηκαν μέλη του ΚΚΕ μλ και ΜΛ ΚΚΕ.

    Ξεχωριστή κινητοποίηση πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στα ζαχαροπλαστεία Ble.

    Περιορισμένη ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς, που πραγματοποιήθηκαν στα Χανιά.

    Το Εργατικό Κέντρο και το παράρτημα της ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία της δημοτικής αγοράς, όπου χαιρετισμό απηύθυνε πρώτος ο πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Νεκτάριος Πετράκης. Ανάλογη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία των Νέων Καταστημάτων στα Χανιά από το ΠΑΜΕ.

    [05] Πολύνεκρο ναυάγιο στον ποταμό Βραχμαπούτρα, στην Ινδία

    Συνεχίζεται σήμερα η επιχείρηση διάσωσης τυχόν επιζώντων μετά το χθεσινό ναυάγιο υπερφορτωμένου οχηματαγωγού που βυθίστηκε στον ποταμό Βραχμαπούτρα του ινδικού κρατιδίου 'Ασαμ, κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους πάνω από 100 άνθρωποι.

    Το οχηματαγωγό μετέφερε περίπου 300 επιβάτες όταν βυθίστηκε εξαιτίας της κακοκαιρίας στ΄ανοικτά της περιοχής Ντούμπρι, στη δυτική Ινδία. Περίπου 100 επιβάτες κατάφεραν να κολυμπήσουν με ασφάλεια στις ακτές ή περισυνελέγησαν σώοι από διασώστες.

    Η επιχείρηση διάσωσης πραγματοποιήθηκε με προβλήματα τη νύχτα εξαιτίας της καταιγίδας.

    Στο έργο διάσωσης συμμετέχουν αστυνομικοί, στρατιώτες και άνδρες της δύναμης αντιμετώπισης καταστροφών.

    Οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί σημαντικά.

    [06] Στον Κορυδαλλό ο Μάκης Ψωμιάδης

    Tον δρόμο για την φυλακή παίρνει ο Μάκης Ψωμιάδης, που οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον των εισαγγελικών Αρχών, προκειμένου να εκτελεστούν τα εντάλματα σύλληψης, τα οποία είχαν εκδοθεί σε βάρος του για τον κεντρικό ρόλο που του αποδίδεται στην υπόθεση των «στημένων αγώνων» ποδοσφαίρου.

    Ο πρώην μεγαλοπαράγοντας του ποδοσφαίρου, που παραδόθηκε χθες από τις σκοπιανές Αρχές στην Ελλάδα, οδηγήθηκε αρχικά στο Εφετείο ενώπιον του εισαγγελέα εκδόσεων Ευ. Παντιώρα, για να εκτελεστεί το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και ακολούθως στην Ευελπίδων, στον εισαγγελέα εκτέλεσης, ώστε να επικυρωθεί το ένταλμα προσωρινής κράτησής του, που εκκρεμούσε σε βάρος του εδώ και μήνες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 1 May 2012 - 12:30:29 UTC