Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Είναι εφικτό να βγούμε από το μνημόνιο σε τρία χρόνια"
  • [02] Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς τις ημέρες των εκλογών
  • [03] Στη Μόσχα ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, από 23 έως 30 Μαΐου
  • [04] Πέντε νεκροί, ανάμεσά τους ένα νήπιο, από επίθεση ενόπλου στην Αριζόνα

  • [01] "Είναι εφικτό να βγούμε από το μνημόνιο σε τρία χρόνια"

    «Κάνουμε μια προσπάθεια για συστράτευση εθνική και πανδημοκρατική, για να βγούμε από την κρίση. Ο άλλος δρόμος είναι να γυρίσουμε στο μηδέν» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε ζωντανή διαδικτυακή συζήτηση (hangout) που είχε με επτά πολίτες, οι οποίοι επελέγησαν, μέσα από κλήρωση, μεταξύ εκείνων που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον, κατά τις προηγούμενες ημέρες.

    Σε αυτή τη διαδικτυακή δράση, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη χώρα, ενόψει των εκλογών και διοργανώθηκε από το ΠΑΣΟΚ, σε συνεργασία με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα enikos.gr, ο κ. Βενιζέλος απευθύνθηκε σε όλους τους πολίτες, «αλλά πρώτα και κύρια» στους «δικούς μας ανθρώπους» που ψήφισαν το Κίνημα το 2009 «και τώρα είναι δύσπιστοι και επιφυλακτικοί», καλώντας τους, παρά τις επιφυλάξεις, να στηρίξουν την παράταξη «για να βγούμε από αυτή τη "σήραγγα"».

    Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι είναι εφικτό να βγούμε από το μνημόνιο σε τρία χρόνια, το αργότερο, τονίζοντας ότι πρέπει να πάμε στην υπέρβασή του μέσα από το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης.

    [02] Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς τις ημέρες των εκλογών

    Μεταβολές στη συχνότητα των δρομολογίων των αστικών συγκοινωνιών θα υπάρξουν αύριο και τη Δευτέρα, ενόψει των εκλογών.

    Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ για τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, την Παρασκευή, 4 Μαΐου και τη Δευτέρα, 7 Μαΐου θα ισχύσει, εκτάκτως, δρομολόγηση, βασισμένη στο πρόγραμμα του Σαββάτου.

    Για τις γραμμές που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο, τους σταθμούς ΚΤΕΛ και το λιμάνι του Πειραιά, δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή, ενώ προβλέπεται ενίσχυση των δρομολογίων, ανάλογα με την αντίστοιχη επιβατική κίνηση.

    Σε ό,τι αφορά τα μέσα σταθερής τροχιάς, δηλαδή ΗΣΑΠ, Μετρό και Τραμ, θα παραταθεί κατά μία ώρα το ωράριο λειτουργίας των γραμμών 2 και 3 του Μετρό. Συγκεκριμένα, οι τελευταίες αναχωρήσεις από τον σταθμό στο Σύνταγμα προς όλες τις κατευθύνσεις θα πραγματοποιηθούν στη 01.20, ξημερώματα Δευτέρας, 7 Μαΐου.

    Για τη γραμμή του Τραμ, προβλέπεται, το Σάββατο, 5 Μαΐου και την Κυριακή, 6 Μαΐου να εκτελούνται τα δρομολόγια ανά 25 λεπτά, αντί ανά 20 λεπτά, σε όλες τις γραμμές. Τη Δευτέρα, 7 Μαΐου, τα δρομολόγια θα εκτελούνται ανά 20 λεπτά, αντί ανά 15 λεπτά, σε όλες τις γραμμές.

    Επίσης, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού που προτίθεται να ταξιδέψει για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, αυξάνει τον αριθμό των προσφερόμενων θέσεων, ανάλογα με τη ζήτηση, στα τρένα που ήδη κυκλοφορούν, σήμερα και αύριο, καθώς και τη Δευτέρα, για να διευκολύνει την επιστροφή των ψηφοφόρων.

    [03] Στη Μόσχα ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, από 23 έως 30 Μαΐου

    Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος θα πραγματοποιήσει Ειρηνική Επίσκεψη στην Εκκλησία της Ρωσίας, από 23 έως 30 Μαΐου 2012, κατόπιν προσκλήσεως του Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλου. Τον αρχιεπίσκοπο θα συνοδεύσουν συνοδικοί Ιεράρχες και υπηρεσιακοί παράγοντες της Εκκλησίας. Ο αρχιεπίσκοπος και η συνοδεία του θα επισκεφθούν τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, θα συλλειτουργήσει με τον Πατριάρχη και την Ιερά Σύνοδο της Ρωσικής Εκκλησίας και θα επισκεφθεί Ιερές Μονές και Καθιδρύματα της Ρωσίας.

    Το θέμα της επίσκεψης συζητήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, κατά την οποία αναγνώσθηκε έγγραφο του Αρχηγού της Αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το κράτος δικαίου στο Κοσσυφοπέδιο, με το οποίο ευχαριστεί την Εκκλησία της Ελλάδος για την επιστολή της Ιεράς Συνόδου. Με την επιστολή της, η Ιερά Σύνοδος απηύθυνε έκκληση για την πρόληψη της περαιτέρω βίας και εξέφρασε την ανησυχία της για τη δυνατότητα της επικράτησης της ειρήνης, της ανεκτικότητας και της δικαιοσύνης στην περιοχή αυτή. Ο Αρχηγός της Αποστολής, στην απαντητική επιστολή του, τονίζει τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Αποστολής για την επικράτηση του κράτους δικαίου, την προαγωγή των αναγκαίων συνθηκών καθώς και την περιφρούρηση και διαφύλαξη όλων των ιστορικών και πολιτισμικών παραδόσεων στο Κοσσυφοπέδιο.

    [04] Πέντε νεκροί, ανάμεσά τους ένα νήπιο, από επίθεση ενόπλου στην Αριζόνα

    Ένας ένοπλος, τον οποίο τα τοπικά μέσα ενημέρωσης χαρακτήρισαν επικεφαλής παραστρατιωτικής ομάδας και διαβόητο νεοναζί, πυροβόλησε και σκότωσε τέσσερις ανθρώπους, ανάμεσά τους και ένα νήπιο, την Τετάρτη στην Αριζόνα και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, ανακοίνωσε η αστυνομία.

    Ο ένοπλος άνοιξε πυρ μέσα σε σπίτι στο Τζίλμπερτ, προάστιο του Φοίνιξ, δήλωσε ο υπαστυνόμος του αστυνομικού τμήματος του Τζίλμπερτ, Μπιλ Μπαλάφας χωρίς να δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία για την ταυτότητα του δράστη.

    Η εφημερίδα Arizona Republic, επικαλούμενη ανώνυμες αστυνομικές πηγές, ανέφερε ότι ο δράστης ονομάζεται Τζέισον "JT" Ready κι είναι διαβόητος νεοναζί, ο οποίος ίδρυσε την Αμερικανική Συνοριακή Φρουρά, μια παραστρατιωτική οργάνωση η οποία αναζητεί εμπόρους ναρκωτικών κοντά στα σύνορα με το Μεξικό.

    Το νεότερο από τα θύματά του ήταν ένα κοριτσάκι ηλικίας ενός με δύο ετών, το οποίο εξέπνευσε όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, είπε ο Μπαλάφας. Τα δύο άλλα θύματα ήταν δύο άνδρες και δύο γυναίκες.

    Η αστυνομία ανακάλυψε τα πτώματα των δύο ενηλίκων έξω από το σπίτι και των άλλων δύο καθώς και του νηπίου μέσα στο σπίτι.

    Ο Μπαλάφας, πάντως, αρνήθηκε να σχολιάσει αν ο "Ready", ο οποίος νωρίτερα φέτος ίδρυσε μια διερευνητική επιτροπή για να θέσει υποψηφιότητα για σερίφης της κομητείας Πάιναλ στην Αριζόνα, συγκαταλέγεται στους νεκρούς.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 3 May 2012 - 12:30:29 UTC